2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kizlar 2 ayimiz dolacak ptesi zaman ne cabuk geciyor 6sinda verem savaşa gidecegiz rota virus ve kalca cikikligi icin doktora goturecegim iznim gaz sancilarimiz devam ediyo gaz masaji iyi geliyor ilac olarak caresi yok bunun buyuk oglum cok sukur kardesine alismaya basladi bebislerinize saglik versin Rabbim

ben rota aşısı için çok ikilemde kaldım,çok araştırdım,okuduğum ve duyduğum bazı şeyler hoşuma gitmedi bir de daha 3-4 yıllık bir aşı ve yeni yaygınlaşmaya başlamış bir aşı,uzun vadede yan etkisi ne olur bilinmiyor,bir de doktorların bir kısmı vurdurma ya da çok gerekli değil diyolar,ilk çıktığında toplatılmış bağırsak düğümlenmesi sebebiyle sonra yeniden roratek ve rotarix diye 2 marka piyasaya çıkmış falan,ben vurdurmadım,bir de rota virüsünün sadece 2 türüne karşı bağışıklık sağlıyormuş ama 11 türü varmış yani aşıyı vurulunca hastalığı geçirmicek diyemiyo kimse,bir de bazı bebeklerde aşı sonrası uzun süre geçmeyen ishal ya da bağırsak düzeninde ciddi değişiklikler okudum forumlarda,mesela günde 3-4 kez kakasını yapan bebek kabız olmuş,gaz sancısı artan olmuş,haftalaca ishal olan olmuş vs,o nedenle vurdurmadım ben rotayı.Biraz ticari gibi de geldi bana araştırınca,çünkü aşıyı alıyosun yarısını kullanıylar diğeri çöpe atılıyo 2 ay sonra tekrar alıyosun onun da yarısı veriliyo kalanı çöpe,o zaman bebeklerin alacağı doz belliyken niye ona uygun doz da üretilmiyo diye düşündüm açıkçası,hastanede çalışan arkadaşım çocuğu olan doktorlara falan da sormuş,kend çocuklarına yaptırmamışlar,arkadaşım da yaptırmadı ki çok titizdir,onları da duyunca vazgeçtim

Son düzenleme:
arkadaşlar.benim bebeğim 36 günlük ve ilk bebeğim.uykusunda sürekli kısa sürelerle ağlıyor.kızarıyor sürekli genleşiyor yani hiç rahat uykusu yok.uyuyo ama huzursuz uyuyo. bu gaz sancısımı sizce gaz ise ne yapabılrım lütfen yardımcı olun.

arkadaşlar.benim bebeğim 36 günlük ve ilk bebeğim.uykusunda sürekli kısa sürelerle ağlıyor.kızarıyor sürekli genleşiyor yani hiç rahat uykusu yok.uyuyo ama huzursuz uyuyo. bu gaz sancısımı sizce gaz ise ne yapabılrım lütfen yardımcı olun.

canım gazdan bu dediklerin emzirdikten sonra gazını muhakkak çıkar öyle yatır

Selamlar hepinize benim tahmini dogum tarihime 10 gun var bunun lekelenme tarzinda kanamam oldu drla gorustum dogum sinyali suyun gelirse yada sancin tutarsa gel dedi ama hic biseyim yok sadece alt tarafimda bi agirlik kasiklarimda ve belimde hafif agri var suan leke geldikten sonra hemen dogum gerceklesir mi yoksa bikac gunde gecebilir mi

merhaba bayanlar ben nisan annesi olacaktım ama sezeryan olunca kızımı 26 martta dünyaya getirdim. kızım 2 aylık 5.800 gr boyu 58 cm oldu.
çok geriniyor neden acaba sizinkilerde öyle birşey varmı birde sürekli yatması mı iyi benim kızım uzanıyorr kaldırırsam kalkıyor gurbette olunca çok zor çocuk bakmak

kk çok yardımcı oldu bana
yine yardımlarınızı bekliyorum

Canim benim kizim bi ayda 1.500 gr.aldi sadece anne sütüyle.her bebeğin kilo alışı farkli oluyor.benim kizim zayif dogdugu icin böyle almis,zayif bebekler cabuk toparliyormuş.ama bizde de kusma sorunu var.nerdeyse emdigi kadar kusuyor hatta senin dedigin gibi burnundan süt geliyor.ama bebeklerde kusma normalmis netten baktim da bazi bebekler az bazilari böyle cok kusarmiş.bence cok doyduklari icin böyle oluyo.
sütün yiyip ictigin halde mi yetmhyor canim? Eger sütün azaliyosa pekmez at bikac kasik agzina cogaltiyo ama en cok su.ben gece bile kalkip iciyorum bisey yiyemedigim icin.
Selam ,
Bebeginizin kusmasi karsiya attirir tarda veya fiskirtir tarzda ise mutlaka doktora goturun. Ya midesinde reflu yada bagirsaklarinda bKteri olabilir.

merhaba bayanlar ben nisan annesi olacaktım ama sezeryan olunca kızımı 26 martta dünyaya getirdim. kızım 2 aylık 5.800 gr boyu 58 cm oldu.
çok geriniyor neden acaba sizinkilerde öyle birşey varmı birde sürekli yatması mı iyi benim kızım uzanıyorr kaldırırsam kalkıyor gurbette olunca çok zor çocuk bakmak

kk çok yardımcı oldu bana
yine yardımlarınızı bekliyorum

BENİM OĞLUM DA 2. AYINI YEni bitirdi,bu arakar o da gerinmeyi çok seviyor uyanınca ya da emdikten sonra uykusu geldiinde kafayı geriye atıyo kucağımda bi güzel geriniyo :) uykuyu da seviyo,genelde de yatıyo ,için rahat olsun normal yani bebğin.arada kucakta gezdiriyorum,farklı pozisyonlarda tutuyorum ama çok küçük olduğu için en mantıklısı yatar durumda olması,oturamadığına ve yürüyemediğine göre mecburen yatıcak şimdilik :))

kızlar normalde her gün kakasını yapıyodu oğlum ama 4 gündür yapmadı,ıkınıyor falan ama kabız oldu galiba,mama da yemiyor han,i kabızlık yapar falan deniyo da mama için,su veriyorum ,1 çay kaşığı doğal zeytinyağı içirdim dün ve bugün,akşam bir kaç kaşık ıhlamur verdim bağırsakları yumuşasın diye ama hala yapmadı,bekliyorum bakalım...

kızlar normalde her gün kakasını yapıyodu oğlum ama 4 gündür yapmadı,ıkınıyor falan ama kabız oldu galiba,mama da yemiyor han,i kabızlık yapar falan deniyo da mama için,su veriyorum ,1 çay kaşığı doğal zeytinyağı içirdim dün ve bugün,akşam bir kaç kaşık ıhlamur verdim bağırsakları yumuşasın diye ama hala yapmadı,bekliyorum bakalım...

Benim bebekte mama kullanmiyor ama 20.gününden bu yana kabızlık var. Şimdi 43 günlük. Aile hekimi fitil at dedi. Ne kadar sürede dedim. 72 saat bitiminde dedi. Ee bunun sonu ne olacak dedim. 2. Ay sonunda ilaç kullanacağız dedi. Karın muayenesinde rahatsız değil dedi. Bende başka doktora gotursemmi diyorum. Buarada 72 saat sonunda fitili atıyorum. Birkaç saat sonra fitili atacak kadar yapıyor. Sonrasinda 3 gün sonra yine atıyorum anca yapıyor.

Evet canım gaz için damla kullanıyorum sanırım işe yaramıyor hiç uyumuyor dün gece 4-5 saat ağlama nöbeti tuttu gece 3 defa uyandı ve deliksiz uyuyamıyor ve çok stresliyim bu durum beni çok yordu hem psikolojik hem fiziksel olarak çok yoruldum. Ne yapacağımı şaşırıyorum masaj yapıyorum, sallıyorum, rezene içirdim, damla verdim, müzik dinlettim susmuyor kıpkırmızı ve sürekli ağlıyor, Allah yardımcımız olsun

bizimde geceleri uyumuyor annemde gitti başa kaldı ve gece uyumadığımız için gündüzde pek uyumuyor ve bu sefer ben sinirli oluyorum yemek yemek istemiyorum, tam uyuyor yatırıyoruz 2 dk geçmiyor uyanıyor yorulduk daha şimdiden 40 çıkınca değişirmi acaba, çok seviyorum bebeğimi ama uyumayınca da kaldıramıyorum napıcaz bilmem

BENİM OĞLUM DA 2. AYINI YEni bitirdi,bu arakar o da gerinmeyi çok seviyor uyanınca ya da emdikten sonra uykusu geldiinde kafayı geriye atıyo kucağımda bi güzel geriniyo :) uykuyu da seviyo,genelde de yatıyo ,için rahat olsun normal yani bebğin.arada kucakta gezdiriyorum,farklı pozisyonlarda tutuyorum ama çok küçük olduğu için en mantıklısı yatar durumda olması,oturamadığına ve yürüyemediğine göre mecburen yatıcak şimdilik :))

tşk ederim canım peki günde kaç kere kaka yapıyor

bizimde geceleri uyumuyor annemde gitti başa kaldı ve gece uyumadığımız için gündüzde pek uyumuyor ve bu sefer ben sinirli oluyorum yemek yemek istemiyorum, tam uyuyor yatırıyoruz 2 dk geçmiyor uyanıyor yorulduk daha şimdiden 40 çıkınca değişirmi acaba, çok seviyorum bebeğimi ama uyumayınca da kaldıramıyorum napıcaz bilmem
Benimde annem 1 hafta sonra gidecek, en azından arada bir markete kadar gidiyordum ya da gece bebekle annem ilgileniyor ben birkaç saat uyuyordum o gidince benim için zor olacak, gaz sorunumuz olmasa yine idare ederim ama gazdan dolayı acı çekip ağlaması ve uyumaması beni biraz yoruyor yemek yemeğe fırsat bulamazsam da sütüm azalır ne yapacam bilmiyorum günleri sayıyorum 40ımız çıksın artık. Bebeğinin doğum günü neydi herhalde aramızda birkaç gün vardı. 2-3 ay bu uyku yeme düzeni zor oluyormuş inşallah daha erken düzene girerler. Allah kötü hastalıklardan korusun bebeklerimizi birkaç ay uykusuz kalacağız artık. Bir de bizimki karnı açken müthiş yüksek sesle ağlıyor altını değiştirirken ağlamasını durduramıyorum. Çok sabırsız...ben de çok sabırsızım, Bir an önce büyüsün istiyorum.

merhaba...
bende nisan annesyim arkadaşlar..kızım başını sabit tutamıyor yani en fazla 5-10 saniye sonra düşüyor başı sizlerin bebekleri nasıl bu konuda.. cevaplar için teşekkür ederim şimdiden...

Benimde annem 1 hafta sonra gidecek, en azından arada bir markete kadar gidiyordum ya da gece bebekle annem ilgileniyor ben birkaç saat uyuyordum o gidince benim için zor olacak, gaz sorunumuz olmasa yine idare ederim ama gazdan dolayı acı çekip ağlaması ve uyumaması beni biraz yoruyor yemek yemeğe fırsat bulamazsam da sütüm azalır ne yapacam bilmiyorum günleri sayıyorum 40ımız çıksın artık. Bebeğinin doğum günü neydi herhalde aramızda birkaç gün vardı. 2-3 ay bu uyku yeme düzeni zor oluyormuş inşallah daha erken düzene girerler. Allah kötü hastalıklardan korusun bebeklerimizi birkaç ay uykusuz kalacağız artık. Bir de bizimki karnı açken müthiş yüksek sesle ağlıyor altını değiştirirken ağlamasını durduramıyorum. Çok sabırsız...ben de çok sabırsızım, Bir an önce büyüsün istiyorum.

yazdıkarını okudukça sanki bizimkinden bahsediyosun gibi geldi :)
11 inde doğdu canım, desene bizim ufaklıklar sabırsız olcak
annem gitmişti tekrar arada gelsin istedim çünkü uykusuz olunca eşimde bende uykusuz kalıyoruz eşim gündüz işte leyla gibi ben evde agresif, arada 2 gün gelsin kalsın dedim arada bari dinlenelim dedim cidden kendi çocuğun olmasa o şirineler olmasa hiç çekilmezmiş
bir aylık olmak üzere dr. a gidelimde bakalım ne dicek aşısıda var pazartesi 40 çıkınca inş uyku düzenleri değişir be canım

merhaba...
bende nisan annesyim arkadaşlar..kızım başını sabit tutamıyor yani en fazla 5-10 saniye sonra düşüyor başı sizlerin bebekleri nasıl bu konuda.. cevaplar için teşekkür ederim şimdiden...
!
Benim kızımda 6nisanda doğdu başíni henüz sabit tutamıyor ama giderek daha fazla kontrol ediyor.yatar pozisyonda saga sola rahat ceviriyor.boynunu tutus suresi gun gectikce artıyor.
Ögrendigim kadarıyla üç aylik.olunca tutarlarmis.

Benim bebekte mama kullanmiyor ama 20.gününden bu yana kabızlık var. Şimdi 43 günlük. Aile hekimi fitil at dedi. Ne kadar sürede dedim. 72 saat bitiminde dedi. Ee bunun sonu ne olacak dedim. 2. Ay sonunda ilaç kullanacağız dedi. Karın muayenesinde rahatsız değil dedi. Bende başka doktora gotursemmi diyorum. Buarada 72 saat sonunda fitili atıyorum. Birkaç saat sonra fitili atacak kadar yapıyor. Sonrasinda 3 gün sonra yine atıyorum anca yapıyor.

benim oğlum dün ve bu sabah az da olsa yaptı,normalde yaptığından az kakası ama yumuşak,serty değil,yani kabız gibi değil,bilmiyorum belki miktarı azalıyodur kakanın büyüdükçe,çarşamba doktor kontrolümüz var,sorucam,bizim doğduğundan beri kaka problemimiz olmadı hiç,her gün genel de yapıyodu hatta bazen 2-3 kere yapotığıu oluyodu,bu son günlerde değişti,bakalım doktor ne dicek,kabızlıkta kaka serty oluyomuş,nette okuduğuma göre

tşk ederim canım peki günde kaç kere kaka yapıyor

genelde günde bir kere yapıyor bazen 2 ya da 3 e de çıkıyor ama son günlerde 3 gün yapmadı dün be bugün de az miktarda yaptı,kakası sert değil yumuşak,her zaman yaptığı gibi yani kabızlık tanımına uymuyo ama neden bu aralar düzeni değişti bilmiyorum

merhaba...

henüz tutamaması çok normal çünkü kafaları hala vücuduna göre ağır ve büyük,anca 5-10 sn tutabiliyorlar,3 aydan sonra tutmaya başlıyorlar

selam herkese
bebişimi ilk kızımın doktoruna götürdüm çokçok iyi bir doktor
2.ay aşısını sağlık ocağındamı yoksa sizdemi yaptırmalıyım diye sordum
tabiki sağlık ocağı,ordaki aşılar günlük getiriliyor ve devamlı sirkülasyon olduğu için daha taze dedi.
ayrıca aşı öncesi ateş düşürücü vermememi söyledi.azda olsa ateş olacak ama bebek vucudunun bunu yenmesi lazım ,aşı sonrası eve getir baktınki 37,7 yi geçiyo ateş ozaman calpol 1 çay kaşığı ver dedi.
banyo ve bakım ürünlerinde kesin likle sebamed al dedi.
eldiven 20 günlükden sonra bebeklere takılmaz dedi.
gündüzleri gözetim altındayken tam sırt üstü yatır kafa yapısı düz olsun dedi.
şimdilik bu kadar
by

selam herkese
bebişimi ilk kızımın doktoruna götürdüm çokçok iyi bir doktor
2.ay aşısını sağlık ocağındamı yoksa sizdemi yaptırmalıyım diye sordum
tabiki sağlık ocağı,ordaki aşılar günlük getiriliyor ve devamlı sirkülasyon olduğu için daha taze dedi.
ayrıca aşı öncesi ateş düşürücü vermememi söyledi.azda olsa ateş olacak ama bebek vucudunun bunu yenmesi lazım ,aşı sonrası eve getir baktınki 37,7 yi geçiyo ateş ozaman calpol 1 çay kaşığı ver dedi.
banyo ve bakım ürünlerinde kesin likle sebamed al dedi.
eldiven 20 günlükden sonra bebeklere takılmaz dedi.
gündüzleri gözetim altındayken tam sırt üstü yatır kafa yapısı düz olsun dedi.
şimdilik bu kadar
by

bilgilerin için teşekkürler :)
ben hala ii birdoktor arıyorum 11 inde 1 aylık oluyoruz aldık bir dr dan randevu ama hayırlısı bakalım
ben hala eldivenlerini giydiriyorum mecburen tırnakları uzun ve elleri hep yüzünde
çocuk bakması çok zormuş geceleri uyumuyoruz kuckta uyuyo yatağa yatırınca gözler açılıyor bu sefer başlıyor ağlamaya emziriyorumda öyle susuyor
emerken bile ıkınıyor ahh şu gazları naasıl yenicez dersiniz

Back
X