- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
Kizlar 2 ayimiz dolacak ptesi zaman ne cabuk geciyor 6sinda verem savaşa gidecegiz rota virus ve kalca cikikligi icin doktora goturecegim iznim gaz sancilarimiz devam ediyo gaz masaji iyi geliyor ilac olarak caresi yok bunun buyuk oglum cok sukur kardesine alismaya basladi bebislerinize saglik versin Rabbim
ben rota aşısı için çok ikilemde kaldım,çok araştırdım,okuduğum ve duyduğum bazı şeyler hoşuma gitmedi bir de daha 3-4 yıllık bir aşı ve yeni yaygınlaşmaya başlamış bir aşı,uzun vadede yan etkisi ne olur bilinmiyor,bir de doktorların bir kısmı vurdurma ya da çok gerekli değil diyolar,ilk çıktığında toplatılmış bağırsak düğümlenmesi sebebiyle sonra yeniden roratek ve rotarix diye 2 marka piyasaya çıkmış falan,ben vurdurmadım,bir de rota virüsünün sadece 2 türüne karşı bağışıklık sağlıyormuş ama 11 türü varmış yani aşıyı vurulunca hastalığı geçirmicek diyemiyo kimse,bir de bazı bebeklerde aşı sonrası uzun süre geçmeyen ishal ya da bağırsak düzeninde ciddi değişiklikler okudum forumlarda,mesela günde 3-4 kez kakasını yapan bebek kabız olmuş,gaz sancısı artan olmuş,haftalaca ishal olan olmuş vs,o nedenle vurdurmadım ben rotayı.Biraz ticari gibi de geldi bana araştırınca,çünkü aşıyı alıyosun yarısını kullanıylar diğeri çöpe atılıyo 2 ay sonra tekrar alıyosun onun da yarısı veriliyo kalanı çöpe,o zaman bebeklerin alacağı doz belliyken niye ona uygun doz da üretilmiyo diye düşündüm açıkçası,hastanede çalışan arkadaşım çocuğu olan doktorlara falan da sormuş,kend çocuklarına yaptırmamışlar,arkadaşım da yaptırmadı ki çok titizdir,onları da duyunca vazgeçtim
Son düzenleme: