2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar, benim oğlum 55 günlük gaz problemi de var ondan dolayı emmeyi önce reddedip yarıda kesiyordu. Şimdi şu son 3 gündür günde 4-5 defa meme istiyor önceden günde 10 defayı buluyordu. Acaba artık kendine göre beslenme düzeni mi oluşuyor yoksa gazdan dolayı iştahı mı azaldı anlayamadım sizin bebekleriniz günde kaç defa meme istiyor.

dört beş defa az ama endişelenme, benim oğlum da bigün az emmişti gaz sıkıntısından, ertesi gün düzeldi, eskisi gibi devam ediyor... bi günü bi gününe uymuyo bebeklerin, biraz sabırla emzirmeyi sürdür bence...

canım normal şeyler bu yaptıkları,her bebek yapar endişelenme :) benim bebiş 3 ayını bitirdi,nispeten azaldı bu hareketleri ama uykuya dalarken gülümsüyor bazen uykusunda çığlık atıyo,koşup bakıyorum ağlıyo diye uyumaya devam ediyo falan,bizimki de seslere karşı çok duyarlı,çok çabuk korkuyo,hatta eşim dalga geçiyo arada,yüksek sesle hapşurunca bile irkiliyo,yavaş yavaş alışacaklar :1: epilepsi sadece bu belirtilerle anlaşılmaz bence,bildiğim kadarıyla gözleri kayıp bayılma,ağzından köpük çıkması vs gibi başka belirtiler de olması gerek,içini ferah tut

inşAllah canım ama çok korkuyorum :( Rabbim hayırlısını versin hepimize..

amin canım ya ben de pek endişelenmemiştim daha önce ama siz yazınca kafama takıldı sonradan, netten araştırıp da iyice pimpirik olmak da istemedim.. insan yavrusu söz konusu olunca endişeleniyo bi yandan... ama bi sorun olmadığını düşünüyorum, Allaha emanet yavrularımız...

inşAllah hiçbirimizin bebeğinde bir sorun yoktur canım, bende bakmamaya çalışıyorum ama korkuyorum öyle yapınca, hep takip etmeye çalışıyorum, uykularım gitti resmen, sütümde azaldı bunaltıdan :(

açıkçası bunları okudukça rahatlıyorum çünkü demekki normal bunlar.bende aynen dediğin gibi epilepsiden şüphelendim internetten araştırdığım kadarıyla.aynı şeyler bizdede var hatta eşime kızdım ben sana demiştim neden götürmedik doktora diye.ama o hep içimi rahatlattı.halama gösterdim olur dedi bizim kızlardada vardı ve turp gibiler dedi.birde araştırmalarım sonucu birisi doktouna sormuş ağlıyorsa korkma demiş normaldir demiş.internetteki veriler bunlarda:)))))))))))allahım korusun bebişlerimizi.

tamam canım, böyle paylaşımları görünce insan bir nebze rahatlıyor..

selam
2 gün önce hafif bi gıda zehirlenmesi yaşadım.mide bulantısı,karın ağrısı,ishal,üşüme oldu.
hemen kızımın doktorunu aradım bu durumda emzirmeyi keseyimmi diye
şu cevapları aldım.İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR:54::54:

*annenin üşütmesi yada soğuk içmesi bebeğe gaz yapmaz
*anne hangi hastalığı geçiriyo olursa olsun bu sütten bebeğe geçmez güvenle emzirilebilir.
*yanlızca hiv,aıds hastalığında emzirme hemen kesilmelidir
*yediğimiz hiçbişey bebeğe sütten geçip gaz yapmaz.
*süt ve süt ürünleri fazla tüketirsek (eğer bebekte sütteki laktoza karşı alerji varsa) o zaman gaz oluşumunu tetikler
*anne yada etrafındakiler sigara içiyorsa nikotin direk olarak gaz oluşumunu tetikler

*anne sütü alan bebeğin kakası hep cıvıktır
*sarı,yaşil,kahverengi olması annenin yediklerinden olur.bunlar ishal belirtisi değildir

İSHAL BELİRTİLERİ
*eğer kakanın tümünü bez emmişse
*günde 6-7 kez kaka yapıyorsa
*çiş yapımı azaldıysa
*kaka rengi beyazımsı yada kanlı ise

selam
2 gün önce hafif bi gıda zehirlenmesi yaşadım.mide bulantısı,karın ağrısı,ishal,üşüme oldu.
hemen kızımın doktorunu aradım bu durumda emzirmeyi keseyimmi diye
şu cevapları aldım.İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR:54::54:

*annenin üşütmesi yada soğuk içmesi bebeğe gaz yapmaz
*anne hangi hastalığı geçiriyo olursa olsun bu sütten bebeğe geçmez güvenle emzirilebilir.
*yanlızca hiv,aıds hastalığında emzirme hemen kesilmelidir
*yediğimiz hiçbişey bebeğe sütten geçip gaz yapmaz.
*süt ve süt ürünleri fazla tüketirsek (eğer bebekte sütteki laktoza karşı alerji varsa) o zaman gaz oluşumunu tetikler
*anne yada etrafındakiler sigara içiyorsa nikotin direk olarak gaz oluşumunu tetikler

*anne sütü alan bebeğin kakası hep cıvıktır
*sarı,yaşil,kahverengi olması annenin yediklerinden olur.bunlar ishal belirtisi değildir

İSHAL BELİRTİLERİ
*eğer kakanın tümünü bez emmişse
*günde 6-7 kez kaka yapıyorsa
*çiş yapımı azaldıysa
*kaka rengi beyazımsı yada kanlı ise
Bebeğim gazlı olduğu için ailem hep beni suçlar ben gazlıymışım diye bebek gazlıymış ben dondurma yedim diye gaz olmuş vs...korkumdan birşey yiyemez oldum özellikle bulgur ve soğan sütü arttırdığından yemek istiyorum ama oğluma gaz yapar diye yiyemiyorum o halde senin anlattıklarına göre yediklerimiz bebeğin gazını etkilemiyor.Aslında bir ara süt ürünlerini azaltıp oğlumun gaz durumunu gözlemleyecektim ama en çok süt yapan gıdalar proteinler zaten sabah yediğim peynir ve günde bir kase yoğurt gaza neden olur mu ki? Benim oğlumunda kakası hep cıvıktır bazen acaba rezeneden ya da kullandığım gaz şurubundan mı böyle oldu diye endişeleniyordum. Verdiğin bilgilerle rahatladım biraz. Aynı şekilde 3 gün önce ben de ishal ve kusma durumu yaşadım ama emzirdim zaten o sıralarda bebeğim de gazdan dolayı emmeyi bırakmıştı.

kızlar bebişeriniz kaç aylık ve neler yapıyor,siz onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz,paylaşalımmı???:9::46:

Slm kizlar nasilsiniz?? Gecmise bakamadim ins herkes iyidir.
Biz dun ilk asilarimizi olduk aksam birazcik mizmizlandi oglum azicikta ateslenir gibi oldu Dr fitil vermisti onu kullandim ve gecti. Rotavirus asisini yaptirmadik yaptirmadan once alma dusuncesi bile icime siknti olmustu. Olumlu kadar olumsuz orneklerinide okudum.ins bı siknti yasamayiz sonra. Ama pismanda degilim hayirlisi bakalım. 65 günlük oldu bebegim ve simdilik hersey yolunda ve boyle devam eder ins.

Hepinizi opuyorum aeo, bebislerede iyi bakin :nazar:

Bebeğim gazlı olduğu için ailem hep beni suçlar ben gazlıymışım diye bebek gazlıymış ben dondurma yedim diye gaz olmuş vs...korkumdan birşey yiyemez oldum özellikle bulgur ve soğan sütü arttırdığından yemek istiyorum ama oğluma gaz yapar diye yiyemiyorum o halde senin anlattıklarına göre yediklerimiz bebeğin gazını etkilemiyor.Aslında bir ara süt ürünlerini azaltıp oğlumun gaz durumunu gözlemleyecektim ama en çok süt yapan gıdalar proteinler zaten sabah yediğim peynir ve günde bir kase yoğurt gaza neden olur mu ki? Benim oğlumunda kakası hep cıvıktır bazen acaba rezeneden ya da kullandığım gaz şurubundan mı böyle oldu diye endişeleniyordum. Verdiğin bilgilerle rahatladım biraz. Aynı şekilde 3 gün önce ben de ishal ve kusma durumu yaşadım ama emzirdim zaten o sıralarda bebeğim de gazdan dolayı emmeyi bırakmıştı.

valla canım ilk başlarda ben de onu yeme bunu yeme içme dedikleri için resmen ne yiyeceğimi şaşırmıştım,sonra baktım olmuyo şimdi her şeyi yiyorum valla,ben beslenemezse benim vücut depoları baoşalcak,evet enne sütünü vücut yine en iyi şekilde üretecektir ama benim mineral,vitamin ,demir depolarıma olcak olan.Ayrıca bir bebek gazlıysa gazlı oluyo,mesela ben çok fazla gaz sorunu yaşamadım kendi bbeğimde,gazını çok rahat çıkartıyodu hala da öyle

kızlar bebişeriniz kaç aylık ve neler yapıyor,siz onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz,paylaşalımmı???:9::46:

biz 3. ayı bitirdik,agular başladı bizde artık,bize cvp yetişriyo,onunla konuşuyorum sürekli,dönencesi var yatağında ,ona bayılıyo,onlara laf atıyo falan,bol bol mıncıklayıo öpüyorum,henüz çıngıraklardan falan pek bişi anlamıyoi,sadece bakıyo ilginç geliyo,şimdilik bunları yapıyoz oğluşumla

merhabalar;

bebeği benimkiyle yakın tarihte (04.04) doğan annelere bir sorum olacak, kızızmı gece yastıksız sırt üstü yatırıyorum, 4-5 saat sonra emzirmeye kalktığımda 90 derece saat yönüne yada tersine döndüğünü görüyorum, emzirip yine düz yatırıyorum tekrar kalktığımızdaa yine ya aynı tarafa ya da diğer tarafa 90 derece dönmüş olarak buluyorum. beşiğinde rahatça dönebeileceği kadar alan olduğundan takılıyo öyle, aralıksız 8-9 saat uyusa başı ayakucuna varacak herhalde:))) sizin bebeğinizde bu tip hareketler başladı mı?

merhabalar;

bebeği benimkiyle yakın tarihte (04.04) doğan annelere bir sorum olacak, kızızmı gece yastıksız sırt üstü yatırıyorum, 4-5 saat sonra emzirmeye kalktığımda 90 derece saat yönüne yada tersine döndüğünü görüyorum, emzirip yine düz yatırıyorum tekrar kalktığımızdaa yine ya aynı tarafa ya da diğer tarafa 90 derece dönmüş olarak buluyorum. beşiğinde rahatça dönebeileceği kadar alan olduğundan takılıyo öyle, aralıksız 8-9 saat uyusa başı ayakucuna varacak herhalde:))) sizin bebeğinizde bu tip hareketler başladı mı?

benim oğlumda 04.04 doğumlu ama hiç böyle yaptığını görmedim.sadece başını sağa sola çeviriyor pek yerinden kıpırdamıyor.beşiğimiz de yeterince kıpırdayacak kadar büyük değil.senin bebiş bulmuş bol alanı değerlendirebildiği kadar değerlendiriyor,ohh keyfine diyecek yokmuş valla:9:

biz 3. ayı bitirdik,agular başladı bizde artık,bize cvp yetişriyo,onunla konuşuyorum sürekli,dönencesi var yatağında ,ona bayılıyo,onlara laf atıyo falan,bol bol mıncıklayıo öpüyorum,henüz çıngıraklardan falan pek bişi anlamıyoi,sadece bakıyo ilginç geliyo,şimdilik bunları yapıyoz oğluşumla

bizimde agular başladı baya oldu.dönence almadım ben ama almayı düşünüyorum,sürekli hareketli şeylere bakıo.tv izlemesini çok seviyor ama ben izletmiyorum tabiii.bol bol konuşuyorum bende oğlumla,cevap veriyor,aguluyor,sesler çıkartıyor,gülüyor.keyfi yerinde değilse çatıyor kaşları:))))çıngıraktan bizimkide bişi anlamıo pek.altının açılmasından çok hoşlanıyor her bebek gibi.dönence aldık ama bizim park yatak olunca olamayacağını düşünemedik ve geri verdik.park beşikler için olanını arıyorum şimdi.

bizim de bir hafta sonra 3.ayımız dolacak. agular gugular gırla gidiyo :9: bide dudaklarıyla diliyle bırrrrr sesini çok çıkarıyo, karşısında ben yapınca da kırılıo kahkahadan :16:

merhabalar;

benm bebeğimde öyle oluyor.doğum tarihleri aynı bu arada.ben yastıkla yatırıyorum ama yastık bi tarafta o bi tarafta oluyor.benmde bi sorum olacaktı bebeğim beni emmek istemiyor emdiği zamanda 5 dkyı geçmiyor. bugun kaşıkla verdim 60 ml ancak içti.doktor sıcaklardan olabilir diyor.bu ay sadece 400 gr almış:(idarar tahlili yaptırdık p.tesi çıkacak sonuçlar.bide kakasını yaparken sesli yapıyor.isalmi değilmi anlayamdım.jel kıvamında.isalse ne yapmalıyım.ilaç kullanmak istemiyorum çünkü çok ilaç kullandık.yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
merhabalar;

bizde 04.04te doğduk :) aynen canım bizim kızımızda sağa sola doğru kaymış oluyor hatta aşağılara doğru kayıyor uykuda ellerini açabilmek için debelendikçe :))

benm bebeğimde öyle oluyor.doğum tarihleri aynı bu arada.ben yastıkla yatırıyorum ama yastık bi tarafta o bi tarafta oluyor.benmde bi sorum olacaktı bebeğim beni emmek istemiyor emdiği zamanda 5 dkyı geçmiyor. bugun kaşıkla verdim 60 ml ancak içti.doktor sıcaklardan olabilir diyor.bu ay sadece 400 gr almış:(idarar tahlili yaptırdık p.tesi çıkacak sonuçlar.bide kakasını yaparken sesli yapıyor.isalmi değilmi anlayamdım.jel kıvamında.isalse ne yapmalıyım.ilaç kullanmak istemiyorum çünkü çok ilaç kullandık.yardımcı olursanız sevinirim.

benim kızızm da bugünlerde çok kısa süre emmeye başladı anca 5 dk emip bırakıyor. emmeye başlarken de ağlıyor, çığlık kıyamet memeyi ağzına zor sokuyorum. ben de sıcağa bağladım açıkçası ya da dönemsel de olabilir mi ki kardeşimin bebeği de bu dönemlerde böyle yapıyordu ki kış bebeğiydi. benim kızım da kakasını sesli yapıyor bir foşurtu bir patırtı odadaki herkes kaka yaptığını anlayabiliyor, kokusu da cabası, ishal olunca günde 3-4 kere yapması lazım diye biliyorum benimki 1 kere yapıyor. ben ptesi götürücem dr kontrolüne. rota aşısını yaptırdınız mı? hala karar veremedim ama sanırım yaptırmıycam, 2 dr la konuştum (ki birinin bebeği 6buçuk aylık doğmuş) onlar kendi bebeklerine yaptırmamış, bir de yeni doğan yoğun bakım hemşiresiyle konuştum o da yaptırmamış. ama başka bir çocuk dr u da ben istanbulda yaşasam kesin yaptırırdım hele hele kreşe göndericekseniz yaptırın dedi. benim çocuk dr um kendi çocuklaına yaptırmış bize de önerdi ama hala karar veremedik.

kızlar ek gıdalara geçtiniz mi ben mamadan hariç bide milupanın sütlü piriçlisinden veriyorum biberonla biraz sulu yapıyoruz çok seviyo çok fazla emmiyo çünkü aptamil veriyorum bide günde 1 yada 2 kere sütlü pirinçli veriyorum çok seviyo

kızlar ek gıdalara geçtiniz mi ben mamadan hariç bide milupanın sütlü piriçlisinden veriyorum biberonla biraz sulu yapıyoruz çok seviyo çok fazla emmiyo çünkü aptamil veriyorum bide günde 1 yada 2 kere sütlü pirinçli veriyorum çok seviyo

Back
X