- 23 Şubat 2009
- 463
- 67
- 118
benim kızızm da bugünlerde çok kısa süre emmeye başladı anca 5 dk emip bırakıyor. emmeye başlarken de ağlıyor, çığlık kıyamet memeyi ağzına zor sokuyorum. ben de sıcağa bağladım açıkçası ya da dönemsel de olabilir mi ki kardeşimin bebeği de bu dönemlerde böyle yapıyordu ki kış bebeğiydi. benim kızım da kakasını sesli yapıyor bir foşurtu bir patırtı odadaki herkes kaka yaptığını anlayabiliyor, kokusu da cabası, ishal olunca günde 3-4 kere yapması lazım diye biliyorum benimki 1 kere yapıyor. ben ptesi götürücem dr kontrolüne. rota aşısını yaptırdınız mı? hala karar veremedim ama sanırım yaptırmıycam, 2 dr la konuştum (ki birinin bebeği 6buçuk aylık doğmuş) onlar kendi bebeklerine yaptırmamış, bir de yeni doğan yoğun bakım hemşiresiyle konuştum o da yaptırmamış. ama başka bir çocuk dr u da ben istanbulda yaşasam kesin yaptırırdım hele hele kreşe göndericekseniz yaptırın dedi. benim çocuk dr um kendi çocuklaına yaptırmış bize de önerdi ama hala karar veremedik.
evet sıcaklardan memeyi reddetme çoğu kişide var ben almıyorsa bekliyorum acıkınca nasılsa emer diye bide akşam üzerleri sıcak iyice bunalttığında göğsüme 3-5 sn buz tutuyorum öle emziriyorum canım belki göğsünü yıkasanda olur ama bizimkini kesmedi daha soğuk bir ten istiyor yumurcak

ishalde günde 8 bezden fazlasını kabul ediyor doktorlar 7 beze kadar normalmiş..
rotayı da yaptırıcaz 2 doktorumuz da önerdi bizim kararsızdım açıkçası bide mart annelerinden birinin bebeğinde rotavirüs mikrobu çıkmış o yüzden yaptıralım dedik kreş fln düşünüyoruz çünkü