2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
arkadaşlar bu arada bugun 3.ay kontrolümüze gittik. kendi doktorum izinli olduğu için klinikteki başka bi doktor baktı. valla adam o kadar güzel anlattıki herşeyi hayran kaldım. bikaç noktayı sizinle de paylaşmak istedim

• kakasını 4-5 günde bir yaptığını ama kıvamının iyi olduğunu söylediğimde daha ne istiyosun bu şikayet diilki dedi adam bana :1: anne sütünün çoğunu vücutları kullandığı için kaka daha az oluyormuş bu dönemde.

• rota aşısının hiçbir yan etkisi olmadığını söyledi, bugun yaptırdık onu da bu arada. henüz huysuzluk bile yapmadı gerçekten de.

• denize sokmanın faydalı olduğunu ama havuza sokulmaması gerektiğini söyledi. bir de güneş kremlerinin hepsi henüz yasak daha çok küçükler dedi..ben de dünya para bayılıp sebamedin 50+ sından almıştım halbuki :(. onun yerine üstüne beyaz uzun kollu ve altına da yine beyaz ve uzun birşey giydirin. ya da dechatlon gibi spor mağazalarında uv ışını geçirmeyen giysiler var çocuklar için onlardan da alabilirsiniz dedi.

• 3 aydan sonra bebeklerin uykuları düzensizleşirmiş. uykularından birdenbire uyanıp ağlamaya başlarlarmış. böle bi durumda sakın alıp sallamayın sonra çok uğralırsınız dedi. sadece gidin ellerini bedeninin iki yanına koyup tutun, sizin yanında olduğunuzu anlasın yeterki. biraz öle durup bırakın sonra dedi. böle böle alışırmış, bilmiyorum uygulayabilir miyim açıkçası :S

• TVye kesinlikle baktırmayın, cocuklar cok cabuk alışıo ve sonrasında konuşma gecikmesine dahi neden olabiliyo dedi.

• bir de pompayı çocuğu emzirdikten sonra kullanmayın, önce sağın sonra emzirin dedi. çünkü pompalar memeyi uyarmıyormuş daha fazla süt üretmesi için. memedeki biriken sütü boşaltıp çocuğu emzirdiğimizde, emmeyle birlikte yeni süt gelirmiş. ne kadar doğru bilmiyorum, uygulamadım henüz..

• ve son olarak bu dönemde çok güçlü emmeye başladıkları için, memede kalma süreleri azalırmış, sakın sütüm yetmio zannetme. sadece daha güçlü emdiği için daha cabuk işini bitiriyo artık dedi...

umarım faydalı olur sizler için de...

evet memede kalma süreleri kısalıyor gerçekten de,taş gibi dolu memeyi bile 5 dk falan boşaltıyorlar,her emdiği gulp gulp diye yutuyor,çeneleri güçlendi tabi:emir_bebek:

ben de yaptırmadım,hastanede çalışan arkadaşım da yaptrımadı,çok araştırdı ve doktorların kendi çocukalrına bu aşıyı vurdurtmadıklarını görmüş,ona da yaptırma demişler,ben de çok araştırdım önceki sayfalardan okuyabilirsin buraya da yazdım neden yaptırmadığımı.Aşı sadece 2 rota virüsü türne bağışıkık csağlıyo ama 11 türü varmış,ayrıca aşılanınca hafif geçireceğinin garantisi de yok,aşı olmayıp hastalanmayan ve aşı olup da hastanede yatan bebekler var,garantisi yok yani,doktorumuz da bize bıraktı,ille yaptırın demedi zaten

ya ne bilim işte bende aynen sen gibi düşündüm dediğim gibi.yaptırmadık bizde allah pişman etmesın ....

hanımlar bebişleriniz nasıl uyutuyorsunuz.memede uyumazsa başka nasıl yöntemler kullanıyorsunuz.benim bebik memede uyumuyor çoğu zaman bende beşikte hafif sallayarak uyutuyorum.sallamadan uyumuyor.mıkırdandıkça bazen yine sallıyorum.sanırım bu durum pekte iyi değil.sallamadan uyumaya alışmalı:26:

ben önceleri hep ayakta hafif sallayarak uyutuyordum.o da zorla ayakta boşa sallıyodum eee diye diye saatlerce.pek yorucu ve basarısız bi yöntemdı.her tür yöntemi denedım.ama uyku sorunumuz hep vardı.2 haftadır düzene girdik.uykusunun iyice geldiğini anladığımda önce üstünü rahatlatıyorum ince giydirip bezini değiştiriyorum.sonra sağdığım sütümü biberona 90 cc dolduruyorum.onu içiriyorum derken bitince ardından emziğini veriyorum kolumda iki ileri bi geri sallayayım derken hemen uyuyor.3 gundur de oto koltugunda puset de denıyor galıba ona yatırıyorum biberonu onda içiriyorum kendı orda uyuyor..koltugun durusu bebişin anne karnındaki duruşuymuş..benımkı baya sevdı bence sizde deneyın....

Selam kızlar artık bebeğimi takip etmem gerektiğinden yanından ayrılmıyorum o yüzden pc yi açmıyorum bile
bebeğimi prof.a götürdük kanama tümör vs. olacağından korktum dedi ama yok dedi şimdilik epilepsi ilacımızı kullanmaya devam edicez bu cumada bir kaç tahlil var onları yapmaya gidicez biraz umut oldu içimde hayırlısıyla iyileşicek inş kızım
kızımın ilaç saati geldi kalkmam gerrek yine

cok gecmis olsun canim ins bebegin en kisa zamanda sagligina kavusur..allah yardimciniz olsun

benim oğlum memeyi bırakmak istıyo zaten surekli mama destekli geldi bu zamana şimdi hepten redddiyo çok zor geliyo memeden çekmek psikolojim bozuldu emmek istmedikçe ona kızıyorum ama asılsuçlu benım sarılığı uzayıpta kıloalamayınca mamaya başladık ya lütfen bana yardım edın benı reddetikçe ağlıyorum bırakıyo dıye ne yapıcam ben mama vermezsem çığlıkçığlığa ağlıyo günde en az 90ml mama içiyo

benim oğlum memeyi bırakmak istıyo zaten surekli mama destekli geldi bu zamana şimdi hepten redddiyo çok zor geliyo memeden çekmek psikolojim bozuldu emmek istmedikçe ona kızıyorum ama asılsuçlu benım sarılığı uzayıpta kıloalamayınca mamaya başladık ya lütfen bana yardım edın benı reddetikçe ağlıyorum bırakıyo dıye ne yapıcam ben mama vermezsem çığlıkçığlığa ağlıyo günde en az 90ml mama içiyo

canım kendını yıpratmadan yola devam...yanı emmek ıstemedıkce sen emzırmeye calış.keyfı yerınde oldugu heran memenı ver.hiç bişi yapamadıysan bile gecelerı muhakak emzir.en kötüsü hiçmi emmiyor sende pompayla sagarsın sütün çekilmesine müsade etmezsın sütünü biberonla verırsın..ama once bı kendını topla.ağlamana gerek yok onun sana ıhtıyacı var.ve mama vermenın de üzülecek bi yanı yok cocugunu yanlızca mama ile besleyenler cok.mecbur kalırsan sende verırsın dunyanın sonu deıl.yeterkı bebişin iyi ve saglıklı olsun .

benim bebeğime de ilk 1 ay sütüm hiç yetmedi. şimdi düşününce heralde hiç sütüm yoktu diorum. çünkü 1 bebek her memeden sonra 120 cc mama istermi?! neyseki uzun sürmedi bu durum yoksa obez olurdu heralde..
insan kendini yetersiz hissedio, bide etraftan aayyy işallah mama vermiosundur gibi şeyler duyunca daha da mahvoluyo. halbuki verdiğin zehir diil sadece mama! ve bazı bebekler doğumdan itibaren sadece mamayla beslenio hiç anne sütü alamıo. onlar da saglıklı insanlara dönüşüo çok şükür anne sütü alanlarda. o yüzden moralini hiiç bozma, senin sıkıntın bebeğine de yansır unutma.
sen pompayla sağıp vermeyi dene bi süre. bundan sonra sütünü hiç alamasa dahi, bugüne kadar aldıkları ona yeter sakın sıkma kendini...

doktorun dediği gibi rota aşısı hiçbir yan etki yapmadı bize. ateşi bile çıkmadı ve huysuzlanmadı bile.
sonradan çocuğum bu hastalığı geçirirse vicdanen kaldıramam derseniz kesinlikle yaptırın derim...

kızlar herkese merhaba, bende bebeğine mama verenlerdenim, çünkü benimde sütüm gelmiyor, arkadaşın dediği gibi bizimde sarılığımız uzadı ve halada hafif yanaklarında var, bu nedenle mamaya başladık, tam gazda devam, birde benim sıkıntıdan sütüm bir ara kesilmişti, ondan sonrada fazla gelmedi, yetmediği için mama veriyorum, önceden 90 cc içiyordu, artık 120 içmeye başladı, bende kesmiyorum aç kalacağına mama ile büyüsün, çevremde büyüyen çocuklar var maşallah turp gibiler, o nedenle çok fazla sıkıntı etmiyorum ben mamayı..Geceleri beni emiyor ve yetmediği için 1.5 saate bir uyanıyor ama mama verdiğimde bazen 4-5 saat uyuduğu oluyor.. günde neredeyse 4-5 biberon mama içiyor artık..

rotayı bizde yaptırmadık, eşim istemedi, gerekli olsa devlet onuda zorunlu kılardı dedi, Rabbim korusun meleklerimizi..

canım kendını yıpratmadan yola devam...yanı emmek ıstemedıkce sen emzırmeye calış.keyfı yerınde oldugu heran memenı ver.hiç bişi yapamadıysan bile gecelerı muhakak emzir.en kötüsü hiçmi emmiyor sende pompayla sagarsın sütün çekilmesine müsade etmezsın sütünü biberonla verırsın..ama once bı kendını topla.ağlamana gerek yok onun sana ıhtıyacı var.ve mama vermenın de üzülecek bi yanı yok cocugunu yanlızca mama ile besleyenler cok.mecbur kalırsan sende verırsın dunyanın sonu deıl.yeterkı bebişin iyi ve saglıklı olsun .

cvp için tşk ederim elektirikli bebedor pompa aldım 25ml geçemıyorum 1 saat çektırıyorum aslında bebeğime tek başına bakıyorum çokta zaman kalmıyo gunde bıkere çekmeyeçalışıyorum boş kalınca belkıde ondan az geliyo bılmıyorum

cvp için tşk ederim elektirikli bebedor pompa aldım 25ml geçemıyorum 1 saat çektırıyorum aslında bebeğime tek başına bakıyorum çokta zaman kalmıyo gunde bıkere çekmeyeçalışıyorum boş kalınca belkıde ondan az geliyo bılmıyorum

ben de ilk günden beri kızımı mama destekli besliyorum. daha önce de yazmıştım benim göğüs uçlarım feci şekilde yara oldu hatta son göğsüs ucum artık kopack gibi olmuştu, mastisit teşisi koyuldu ve iyileşmesi uzun sürdü eee sarılık da cabası. benim şuanda sağ göğsümden ortalama 60ml süt gelirken solda 5 bile gelmiyor boş yani 1-2 damla anca o kadar. ben normal doğum yapmayı da çok istemiş kendimi sadece buna kanalize etmiş sezeryanı araştırmamıştım bile ama gel gör ki 41.hafta doldu bizde tık yok mecburen sezeryan oldum. kızımı emzirmeyi de aynı şiddette istiyorum ama kısmet değilmiş demek ki. beni görsen bu kadın 3 çocuğu aynı anda doyurur dersin ama fıssss yani, denemediğim şey kalmadı tüm doğum kilolarımı geri alıyorum hamileleikte çatlamayan karnım basenlerim şimdi çatladı ama olmuyor işte sütte bir artış yok. eee napıcaz yani bebeğimizi aç mı bırakıcaz. hiç de moralimi bozmuyorum hala emziriyorum sol göğsümü de ama günde 2 kere 120 ml mama veriyorum. öğlen uykusundan önce ve gece uykusundan önce. çocuğu aç bırakıp boşuna onu üzmenin stere sokmanın bi manası yok ki. annesi olmayan bebekler yetiştirme yurtlarında sırf mamayla büyüyor, fiziksel olarak gayet de sağlıklılar sonuçta. hiiiiiçççç moralini bozma bebeğini doyur o da mutlu olsun sen de. ben kasmıyorum artık sıvı tüketimime ve düzenli beslenmeme dikkat ediyorum ama artık incir suyundan da ısırgan çayından da bozadan da tahin helvasından da dereotndan da hazır süt çaylarından da diğer birsürü şeyden de hepsinden hepsinden bıktım ve tüketmeme kararı aldım. bizim ruh halimiz bebeğe de yansıyor bunu da unutmayalım. onu da kendimizi de üzmeyelim.

ben de ilk günden beri kızımı mama destekli besliyorum. daha önce de yazmıştım benim göğüs uçlarım feci şekilde yara oldu hatta son göğsüs ucum artık kopack gibi olmuştu, mastisit teşisi koyuldu ve iyileşmesi uzun sürdü eee sarılık da cabası. benim şuanda sağ göğsümden ortalama 60ml süt gelirken solda 5 bile gelmiyor boş yani 1-2 damla anca o kadar. ben normal doğum yapmayı da çok istemiş kendimi sadece buna kanalize etmiş sezeryanı araştırmamıştım bile ama gel gör ki 41.hafta doldu bizde tık yok mecburen sezeryan oldum. kızımı emzirmeyi de aynı şiddette istiyorum ama kısmet değilmiş demek ki. beni görsen bu kadın 3 çocuğu aynı anda doyurur dersin ama fıssss yani, denemediğim şey kalmadı tüm doğum kilolarımı geri alıyorum hamileleikte çatlamayan karnım basenlerim şimdi çatladı ama olmuyor işte sütte bir artış yok. eee napıcaz yani bebeğimizi aç mı bırakıcaz. hiç de moralimi bozmuyorum hala emziriyorum sol göğsümü de ama günde 2 kere 120 ml mama veriyorum. öğlen uykusundan önce ve gece uykusundan önce. çocuğu aç bırakıp boşuna onu üzmenin stere sokmanın bi manası yok ki. annesi olmayan bebekler yetiştirme yurtlarında sırf mamayla büyüyor, fiziksel olarak gayet de sağlıklılar sonuçta. hiiiiiçççç moralini bozma bebeğini doyur o da mutlu olsun sen de. ben kasmıyorum artık sıvı tüketimime ve düzenli beslenmeme dikkat ediyorum ama artık incir suyundan da ısırgan çayından da bozadan da tahin helvasından da dereotndan da hazır süt çaylarından da diğer birsürü şeyden de hepsinden hepsinden bıktım ve tüketmeme kararı aldım. bizim ruh halimiz bebeğe de yansıyor bunu da unutmayalım. onu da kendimizi de üzmeyelim.
üzerimde çok baskı varemzırmeyen kadından annemı olur dıyor sürekli kaynanam aynı evde olmamızarağmen bır hafta görmedi oluyo çocuğu göruncede söluyo herşeyı mamaya karşı değilim aslında ama ben nasıl anneyım deyip lendıme kızıyorummama verırken

küçükken gazını çıkartmadan yatınca ağzına geliyodu emdiği,kusarsa boğazına kaçar diye korkuyordum ve mutlaka çıkarıyordum gazını,şu anda zaten ben gazını çıkarırken de uyuyor oluyor,geğirdi mi yerine yatırıyorum uyumaya devam ediyor,alıştı heralde :1: zaten gece 1 kere kalkıyor emmeye artık,gece 11-11.30 gibi emiyor sonra sabah 5-6 gibi tekrar emiyor,gece kalkmıyoruz artık şükür,ben de bölmüyorum uykusunu,acıkınca kendi kalkıyor zaten

benim de hayalim bebişin böyle uyuması geceleri, gece uykum bölündükçe sabahları zor kalkıyorum yataktan...

hanımlar bebişleriniz nasıl uyutuyorsunuz.memede uyumazsa başka nasıl yöntemler kullanıyorsunuz.benim bebik memede uyumuyor çoğu zaman bende beşikte hafif sallayarak uyutuyorum.sallamadan uyumuyor.mıkırdandıkça bazen yine sallıyorum.sanırım bu durum pekte iyi değil.sallamadan uyumaya alışmalı:26:

bende sallayarak uyutuyorum bazen, bu aralar da anakucağında uyuyo sallanarak, alıp yatırıyorum yerine... alışması iyi değil ama uyuması da iyi oluyo, onun keyfini beklersem biraz zor uyur heralde...

bugün rotayı yaptırdım.kararsızdım ama yaptırdım.umarım etki yapmaz.diğer aşılarında yan etkisi var az da olsa. bu açıdan düşünerek yaptırdım.

herkese merhaba...

benim oğluşum da 10 Nisan 2012 de dünyaya geldi. Bu topiği tesadüfen buldum. çook güzel paylaşımlar olmuş bende nisan ayı annesi olarak aranıza katılmak istedim.

Back
X