- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
arkadaşlar bu arada bugun 3.ay kontrolümüze gittik. kendi doktorum izinli olduğu için klinikteki başka bi doktor baktı. valla adam o kadar güzel anlattıki herşeyi hayran kaldım. bikaç noktayı sizinle de paylaşmak istedim
kakasını 4-5 günde bir yaptığını ama kıvamının iyi olduğunu söylediğimde daha ne istiyosun bu şikayet diilki dedi adam banaanne sütünün çoğunu vücutları kullandığı için kaka daha az oluyormuş bu dönemde.
rota aşısının hiçbir yan etkisi olmadığını söyledi, bugun yaptırdık onu da bu arada. henüz huysuzluk bile yapmadı gerçekten de.
denize sokmanın faydalı olduğunu ama havuza sokulmaması gerektiğini söyledi. bir de güneş kremlerinin hepsi henüz yasak daha çok küçükler dedi..ben de dünya para bayılıp sebamedin 50+ sından almıştım halbuki. onun yerine üstüne beyaz uzun kollu ve altına da yine beyaz ve uzun birşey giydirin. ya da dechatlon gibi spor mağazalarında uv ışını geçirmeyen giysiler var çocuklar için onlardan da alabilirsiniz dedi.
3 aydan sonra bebeklerin uykuları düzensizleşirmiş. uykularından birdenbire uyanıp ağlamaya başlarlarmış. böle bi durumda sakın alıp sallamayın sonra çok uğralırsınız dedi. sadece gidin ellerini bedeninin iki yanına koyup tutun, sizin yanında olduğunuzu anlasın yeterki. biraz öle durup bırakın sonra dedi. böle böle alışırmış, bilmiyorum uygulayabilir miyim açıkçası :S
TVye kesinlikle baktırmayın, cocuklar cok cabuk alışıo ve sonrasında konuşma gecikmesine dahi neden olabiliyo dedi.
bir de pompayı çocuğu emzirdikten sonra kullanmayın, önce sağın sonra emzirin dedi. çünkü pompalar memeyi uyarmıyormuş daha fazla süt üretmesi için. memedeki biriken sütü boşaltıp çocuğu emzirdiğimizde, emmeyle birlikte yeni süt gelirmiş. ne kadar doğru bilmiyorum, uygulamadım henüz..
ve son olarak bu dönemde çok güçlü emmeye başladıkları için, memede kalma süreleri azalırmış, sakın sütüm yetmio zannetme. sadece daha güçlü emdiği için daha cabuk işini bitiriyo artık dedi...
umarım faydalı olur sizler için de...
evet memede kalma süreleri kısalıyor gerçekten de,taş gibi dolu memeyi bile 5 dk falan boşaltıyorlar,her emdiği gulp gulp diye yutuyor,çeneleri güçlendi tabi