2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım 120 cc içiyo gündüz uykumuz hiç yok bizim hep ayakta sallamaca:25:
gece uykumuz güzel gece 1 kere emiyo uykusunda o da 120 cc
aptamil kullanıyorum acaba mamayı mı değiştirsem:44:

Biberonun ucunu degistirdinmi hic? Ben aptamil kullaniodum simdi sma kullaniyorum, mama kullaniosan arada bebegin farkli tatlara alismasi icin mamayi degistirmekte fayda varmis..bizimkide cingen besiginde cnm, sallanmadan uyumuo, gece de 1-2 kez uyanio, gece emio ama gnduz emmio..bi ara yamur da bi 10 gun kadar cok istahsizdi bende mamayi degistirdim, biberonun ucunu degistirdim(bi numara buyugunu aldim), fene bi bakalim, ama sicaklar istahinda cok etkili..

Biberonun ucunu degistirdinmi hic? Ben aptamil kullaniodum simdi sma kullaniyorum, mama kullaniosan arada bebegin farkli tatlara alismasi icin mamayi degistirmekte fayda varmis..bizimkide cingen besiginde cnm, sallanmadan uyumuo, gece de 1-2 kez uyanio, gece emio ama gnduz emmio..bi ara yamur da bi 10 gun kadar cok istahsizdi bende mamayi degistirdim, biberonun ucunu degistirdim(bi numara buyugunu aldim), fene bi bakalim, ama sicaklar istahinda cok etkili..

tamam canım bebelac deneyelim bide bakalım sağol:42: inşallah düzelir bu durum:26:

tamam canım bebelac deneyelim bide bakalım sağol:42: inşallah düzelir bu durum:26:

İns. Canim cuku bilrim cok can sıkıci..

Slm canim hosbulduk sende hosgeldin.
Kisa bi ozet gec vaktin olup girince
Zeynep nasil, nasil gecti gunleriniz, gaziniz pokunuz ne durmda
Opuyorum

saol canım valla gün saydım doğum iznnden sonra canlar topik dedim ama bugüne kısmetmiş
en baştan kısaca özetliyim o zaman 2 nisanda spinal sezeryanla 10:15 te 3770ağılığında 54cm
boyunda doğdu biricik kızım 2gün hastaneden sonra evimize geldik o günden beri tek basşıma bakıyorum
gazımız çoktu bizimde bn ilaç vermemeye dirennce göbek fıtığı olduk zor günler geçirdik hamilelikte bulantılar
sonrasındada meme ucu problemi mahvetti beni ilk 20 gün hiç uyumadım denebilir uyuyamıyordum
sonra hastanelik oldum çünkü düzgünde beslenmiyordum canım hiç bişey istemiyrdu sürekli zeynebin üstündeydi gözlerim
kilolarımı verdim 2-3 kilom kaldı dr um ilk kont çok şaşırdı manken gibi olmuşsun dedi bn 1sende zor verdim dedi.
derken bugünlere geldik şimdi biraz daha iyiyiz sadece memede uyuyoruz hiç sallamadım yanımda yatıyor sadece anne sütü alıyor
son günlerde kakamızı yapamıyoruz fitil kullanıyoruz ve çok kusuyoruz kilo artımışız azaldı 15günde 150 gr sadece
uyumadığımız zaman hep kucaktayız her bebek gibi arabada uyumaya bayılıyoruz
şimdilik bu kadar yazabiliyorum daha neler neler var ama sonra

hemen sorularımada sorıyım
rota aşısını vurdunmu
d vitamini
düzenli kullanıyormusun
emzik veiriyormusun

^kızlar dün akşam kızımın bezinde pembelik vardı önemsemedim sabah baktım gene var doktora götürdük tahlil yaptık çok şükür kötü bişey yokmuş su eksikliginden dedi ama nne yapsamda içmiyo midesini bulandırıyo

bizde olmuştu pembelik.emmesi nasıl bebeğinin.benmkisadece uyurken emiyor.ne yapacağımı bilemiyorum:(

bizde olmuştu pembelik.emmesi nasıl bebeğinin.benmkisadece uyurken emiyor.ne yapacağımı bilemiyorum:(

canım zorla veriyorum uykuda oda keyfi yerindeyse idrarı ç.ok azaldı ama çok terliyo emerken kan teriçinde kalıyoruz ben ondan idrarı azaldı diyodum doktorumuz günde iki kere yıkamamızı önerdi bakalım sabahtan beri biberon elimde su vermeye çalışıyorum emmiyo onuda agzına sıkıyorum

saol canım valla gün saydım doğum iznnden sonra canlar topik dedim ama bugüne kısmetmiş
en baştan kısaca özetliyim o zaman 2 nisanda spinal sezeryanla 10:15 te 3770ağılığında 54cm
boyunda doğdu biricik kızım 2gün hastaneden sonra evimize geldik o günden beri tek basşıma bakıyorum
gazımız çoktu bizimde bn ilaç vermemeye dirennce göbek fıtığı olduk zor günler geçirdik hamilelikte bulantılar
sonrasındada meme ucu problemi mahvetti beni ilk 20 gün hiç uyumadım denebilir uyuyamıyordum
sonra hastanelik oldum çünkü düzgünde beslenmiyordum canım hiç bişey istemiyrdu sürekli zeynebin üstündeydi gözlerim
kilolarımı verdim 2-3 kilom kaldı dr um ilk kont çok şaşırdı manken gibi olmuşsun dedi bn 1sende zor verdim dedi.
derken bugünlere geldik şimdi biraz daha iyiyiz sadece memede uyuyoruz hiç sallamadım yanımda yatıyor sadece anne sütü alıyor
son günlerde kakamızı yapamıyoruz fitil kullanıyoruz ve çok kusuyoruz kilo artımışız azaldı 15günde 150 gr sadece
uyumadığımız zaman hep kucaktayız her bebek gibi arabada uyumaya bayılıyoruz
şimdilik bu kadar yazabiliyorum daha neler neler var ama sonra

hemen sorularımada sorıyım
rota aşısını vurdunmu
d vitamini
düzenli kullanıyormusun
emzik veiriyormusun

Ahh canim neyse zor gunler geride kaldi, gaz bizimde belimizi buktu bende yalnizdim o lohusa sendromu denilen seyin dibine vurdum:)) yagmurda ilk basta cok hizli kilo aldi simdi yavasladi kilo alimi..ilk 3 ay anne sutu aldi 4. Ay sapitti bi tek geceleri emio, gunduzde begenirse emio, sallanarak uyuyo, kaka yagmurdada cok problemliydi oyleki bi kere dr a gittik lavman yapti, su anda bazen hergun bazen 2-3 gunde bi kere yapio ama ikinmio artik, baslarda uyayarak yaptirdim bi kackez..yagmur kucagi pek sevmio bazen sıkılio...
Cevqplar kismina geciom:)
Rota asisi yaotirdim, ilk dozu 2. Ay sonundaki asilariyla birlikte yaptirdim, pzt 4. Ay asilari var rotanin 2. Dozuda onlarla birlikte yapilacak..
D vitaminini ilk 3 ay duzenli kullandim, simdi unutuyorum cogu zmn, ama gunesli bi evdeyiz gunes goruo hergun
Emzik bastan buyana veriorum, ama gun icinde oyke keyfi almio bi tek uyurken mutlaka emzikle uyyo

benım oğlumda gece uyanıp oyun isteyengillerden 4te uyanıyo 6ya kadar oyun oynuyoruz evi turluyoruz gerçekten hiç çekilmiyo ama naparsın mecburen gecevaktı ev geziyoruz beım oğlum 2 nısan doğumlu yan dönuyor ama tamamen dönmüyo tamamen dönüp kolu alta kalıyo falan dıyenler varda ama sorun etmıyorum her bebeğin hareket gücü farklıdır

slm canlarım uzun zamn olduuu olummm büyüyü hergün:)))) suan ana kucagında sallıyorummm....d vitaminini bende düzenli kulanamadım ama dısarı cıkıyorz sık sık..:))) ek gıda vermiorum anne sütü 6 300 oldu 17 nisan dogumlu .....sizler nasılsınız bebişler nasıl:8:

aman Allah'ım gözlerime inanamadım kızlar hoşgeldiniz
nerelerdeydiniz çok özledim sizleri hatta özledik kızımla
beraber ayy insanın kendi topiği gibisi yok bi ara mart
annelerine takılıyım dedim olmadı yapamadım
petuş,paris,tuni, dilşah, ipekkelebek hepinizi çok özlemişim(geçmişi az okuabildim gelenlerden aklımda kalanlar)
şimdili

hoşbulduk canım:16::16: şöyle bi okudum zor günler geçirmişsin.petuşun dediği gibi bizde gaz olayında dibe vurduk.lohusalık dönemiii çok kötüydü.birde benim oğlum 1 ay erken doğdu.şuan 5. aya girdik.ben sadece 2 ay emzirebildim.sonra stresten falan sütüm kesildi.şuan sadece mama yiyiyouz ama ek gıdaya başladık ufak ufak.buara çok iştahsız benimkide.genel bi problem bu galiba bu ay.rota virüsünü bizde yaptırdıkk.mujuxxx bu kadar şimdilikk:3:

Ben de henüz olmadım, geçen ay olacam sandım birkaç gün damla şeklinde geldi ama o sayılmaz herhalde. Keşke regl olsam daha rahatlarım gibi geliyor. Henüz doktora da gidemedim bana bebeğin 45 günlük olunca gel demişti tek başıma nasıl gidebilirim bebeği yanımda götüremezdim, çok bekletiyorlar. Sen bebeğini emziriyor musun canım? Emzirenler geç regl olur diyorlar ama tabi belli de olmaz

Bana da 45 günlükken gel demişti doktorum ama ben hala gitmedim. İçerdeki pıhtıları atsın diye ilaç vermişti, 2 saat arayla içilecek 3 doz şeklinde. Rahim kasılması yapıyormuş ama normalde mide ilacı bu. Tabi bana mısın demedi. 15 günlük, 10 günlük falandık sanırım dikişler gari geldi bana sanki şiş gibi. Aradım gel bakalım dedi. Bir şey değil, akıntı olmadığı sürece sorun olmaz dedi, ilacı söyledim işe yaramadı diye. Şaşırdı nasıl hiç bir fayda etmedi diye, tekrar verdi. Sonrasında biraz kanama oldu 40'ımız çıkana kadar bazen çok bazen çok az bazense hiç yok gibi 2-3 gün. O zamandan beri hiç kanamam olmadı. Bazen gergin oluyorum ben de diyorum hala regl olmadım, belki olunca rahatlarım. Emziriyorum ben de belki onunla da alakalı olabilir. Emzirdiği süre boyunca regl olmayanlar varmış. Tabi regl olmuyoruz diye sakın korunduğunuzu düşünmeyin kızlar. :27: Asla yüzde yüzde koruma yoktur. Aslında gidip bi muayene olmam lazım da annemler falan geldiğinde bakıcaz artık. Tek başıma imkanı yok gidemem.

^kızlar dün akşam kızımın bezinde pembelik vardı önemsemedim sabah baktım gene var doktora götürdük tahlil yaptık çok şükür kötü bişey yokmuş su eksikliginden dedi ama nne yapsamda içmiyo midesini bulandırıyo

Canım ne biberon ne bardak ne kaşık hiç bir şey fayda etmiyorsa en son ihtimal azıcık şeker karıştır derim. Belki o zaman tadı değişik gelir içer.

Kızlar yarın sabah 2. doz rota aşımız var. Unutmuşum aşıyı, daha az önce fark ettim yarın olduğunu. :17:

kızlar ya ben bu imza olayını unutmuşum lilyp de yaptım ama hangini seçiyoduk hep hatalı diyo sinir oldummm
url html neyi seçiyoduk

Html olarak For Websites bölümünden İmage URL seçeceksin canım.

Biz SMA Gold kullanıyoruz canım. İkinci kutuyu Aptamil alayım dedim, eve geldim bi okudum içinde kanola yağı var. Bilenler bilir ne kadar zararlı olduğunu, GDO'lu bir ürün. Markete gittim geri verdim. Bir baktım Bebelac'ta da aynısı. Dedim en iyisi SMA'ya devam gene.

Ahh canim neyse zor gunler geride kaldi, gaz bizimde belimizi buktu bende yalnizdim o lohusa sendromu denilen seyin dibine vurdum:)) yagmurda ilk basta cok hizli kilo aldi simdi yavasladi kilo alimi..ilk 3 ay anne sutu aldi 4. Ay sapitti bi tek geceleri emio, gunduzde begenirse emio, sallanarak uyuyo, kaka yagmurdada cok problemliydi oyleki bi kere dr a gittik lavman yapti, su anda bazen hergun bazen 2-3 gunde bi kere yapio ama ikinmio artik, baslarda uyayarak yaptirdim bi kackez..yagmur kucagi pek sevmio bazen sıkılio...
Cevqplar kismina geciom:)
Rota asisi yaotirdim, ilk dozu 2. Ay sonundaki asilariyla birlikte yaptirdim, pzt 4. Ay asilari var rotanin 2. Dozuda onlarla birlikte yapilacak..
D vitaminini ilk 3 ay duzenli kullandim, simdi unutuyorum cogu zmn, ama gunesli bi evdeyiz gunes goruo hergun
Emzik bastan buyana veriorum, ama gun icinde oyke keyfi almio bi tek uyurken mutlaka emzikle uyyo

ben rota aşısını yaptırmadım dr bize bıraktı ama ben olsam yaptırırdım dedi eşimde sen bilirsin diyince yaptırmadım bewnde zaten drumuz oek bi ialç seviyo hemen ilaç veriyo 2 gün kaka yapamıyo ver fitili yok şurup varmış vs vs ama iyi doktor ne zamn istersem arabiliyorum gece saat farketmeden geliyo neyse ben emzik vermicem diye emzik almamıştım hiç ilk 1ay gece deli oluyordum beni emzik yerine kullanıyo karnı tok eşime dyorum git emzik al oda tamam yarın alırız bu gece idare et diyodu ertesi gün çıkıyoruz yok almıcam diyorum gece yine pişman oluyodum bu sefer emzik aldık bizim kızçe almıyo öğürüyo tamam dedim pes ettim sonra bi gece babası bakarken ben uyurken geldiler yanıma annesi bak diyo gözümü açamıyorum meğer emziği tıkıvermiş ağzına bizimkide emiyo ama en ucuz emziği bizde güçlükle alıştrıdık hala pek iştahsız emiyor ama 6.aydan sonra daha bi bağımlı olabilirmiş

off ne yazdım hee

hoşbulduk canım:16::16: şöyle bi okudum zor günler geçirmişsin.petuşun dediği gibi bizde gaz olayında dibe vurduk.lohusalık dönemiii çok kötüydü.birde benim oğlum 1 ay erken doğdu.şuan 5. aya girdik.ben sadece 2 ay emzirebildim.sonra stresten falan sütüm kesildi.şuan sadece mama yiyiyouz ama ek gıdaya başladık ufak ufak.buara çok iştahsız benimkide.genel bi problem bu galiba bu ay.rota virüsünü bizde yaptırdıkk.mujuxxx bu kadar şimdilikk:3:

sorma canım zor günlerdi bazen hala giriyorum lohuslık sendromuna bende dolu dolu yaşadım lohusalığımıı ek gıdaya neyle başladın
bana dr meyveyle başlarız dedi ama sebze daha iyiymiş diye okudum

bu arada benm kızımda kulakları kıvrılıyordu düzelir dediler malesef düzelmedi kepçe olduk
Zeynep aynı babası hele uyurken bu kadrmı benzermi değişebilir diyolar ama sanmıyorum
2.çocuğu düşünen ben bu fikirden tamamiyle vazgeçmiş durumdayım
doğumdan sonra 2.adetimide oldum ve bitti 3.yü sabırsızlıkla bekliyorum

Son düzenleme:
Kepce kulak sorununu sanírım çogumuz yasıyoruz. Ama üzülmeyın genelde büyüdükçe düzeliyor. Yegenimin bebekken bir kulagı düzgün biri bildiğin kepçeydi ama suan 16 yasında ve masallah kulakları cok güzel . Eski fotograflarına baktım yürüteçteki zamanları yaklasik 8 aylik falan hala kepceymis. Su anki halini gören kepce olduguna inanmaz cok düzgün guzel kulakları .

Kepce kulak sorununu sanírım çogumuz yasıyoruz. Ama üzülmeyın genelde büyüdükçe düzeliyor. Yegenimin bebekken bir kulagı düzgün biri bildiğin kepçeydi ama suan 16 yasında ve masallah kulakları cok güzel . Eski fotograflarına baktım yürüteçteki zamanları yaklasik 8 aylik falan hala kepceymis. Su anki halini gören kepce olduguna inanmaz cok düzgün guzel kulakları .

ayy canım içimi rahatlattın bizimde aynı öyle çok takıyordum ama artık takmıyorum biraz büyüyünce okula balamadan küçük bi opresyon ile düzeltiyolarmış inş gerek kalmazda en kötü öle yaparız diyorum

merhaba anneler nerelerdeydiniz siz yoktunuz bizde oğluşla buralara pek uğramadık, geldiğinize çok sevindik

Saolun kızlar ama o hastanede kaldığı zamanlar çok zordu 40 ınıda hastanede çıkardık zaten ama şunu anladım hastalığından ziyade ( çünkü onu Rabbim veriyor ) onsuz ayrı kalmak daha zormuş meğer
evdeyiz çok şükür kızımda iyi çok şükür Allah ıma ilacımızı kullanıyoruz kontrollerimize gidiyoruz bugün dr un dediği baya bi rahatlattı bizi ya 6 aylıkken yada 2 yaşında ilacı kesebiliriz dedi bunu diyen tedavisinin olduğu hastane birde tıp fakultesinin dr.una gidiyoruz oda büyüyünce keseriz dedi bakalım ne olacak zamanla göstericek Sağlıklı olsunda benim meleğim herrşeye değer canımın içi kızım :)

ben de ilk defa duydum bilmeyen kalmasın diye anlatmak istiyorum çünkü biz çok geç kalmamışız çok şükür
SOĞUK HAVALE;
ateşsiz oluyor bunun içinde anlaşılamaması mümkün birde bu sadece bebeklerde değil büyük çocuklarda bile olabiliyor hastanede çok örneğini gördüm çeşit çeşit çocuklar vardı
bizim mevlüt günü kızım mevlüt boyunca dili,gözleri,ellerinde seyirme oldu ve gözlerini tek bi yerre odakladı hep öyle baktı ve kasılma da oldu meğer bunlar nöbetmiş bebeğim gün boyunca hep nöbet geçirmiş :( bazı nöbetlerde çocuk morarıyormuş
çocuk tek bi yere uzun süre sabit bakmasın olursadaa baktırmayın, gözleri sık sık atmaya başladı eller de öyle ilk dille başlamıştı ağzının içinde ileri geri hareket halindeydi dr.lar hemen diazem diye ilaç verdiler fitil gibi o rahatlattı biraz ama çok zor günlerdi şuan bebeğim epilepsi yani sara ilacı keseriz gibi konuştu dr iyileşecek inşallah

hani diyolarya en ufak şeyde dr.a götürülüyo artık diye boşverin götürün hiç ummadığınız yerden neler çıkıyormuş meğer, iyi olsunlarda varsın biz sık sık dr.a götürelim
birde nöbeti tetikler diye 2. ay aşısını yaptırmadık ilerde zararı olurmu acaba :44:

canım çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm , inşallah rabbim tez vakitte şifasını verir yavrunun, oğluş 2 aylıkken sünnet oldu benim, sünnet dönüşü kaza geçirdik:( arabamız haşat oldu biz sağ çıktık bebişim 2 gün hastanede kaldı okadar kötü günlerdiki çok şükür hepsi geçti gitti, dediğin gibi canları sağ olsun yanımızda olsunlarda hepsi geçicek inşallah

kızlar iki gecedir bir sorunumuz var kızım uyanıp tam 2 saat uyanık kalmak istiyo.yan dönmeyi ve yüzüstü dönmeyi öğrendi ya gece uyurken bunları tekrar ediyo ve tabi sonra uyanıyo ve 2 saat boyunca sağa dönüyo yüzüstü dönüyo kendini kurtaramayıp ağlıyo ben çeviriyorum haydaaaa baştann..zaten sabahları 20dk uyuyo bi de geceleri hiç çekilmio.böyle şeyler yaşayan var mı

maşallah cnaım kuzuna çok hareketli olacak desene annesi, bizim oğlan tembel 13 nisan doğumlu , daha yüz üstü koyunca başını dik tutmaya yeni yeni alıştı:) çok kızıyo ama yüzü üstü bırakınca:1:
:1:
canım emzirmeye calışıyorum başta iyiyiydi ama bu son ay emmek istemiyo bende ısrarla veriyorum tutmak istemiyo zıplata zıplata evde dönüyoruz 5 dakika zorla duruyo zaten bende şaşırdım 1 ayda 600 gr aldı doktorumuz normal dedi suda veriyodum normalde 4 5 çay kaşıgı ama demek yeterli gelmemiş elazığ çok sıcak oldu bizler dayanamıyoz onlara daha zor

canım sususz kalınca bebklerin bezinde pembelik oluyomuş, bende elazığdayım karakoçanda ve dediğin gibi çok sıcak, benimkide suyu sevmiyo sık sık emziriyorum bende, hayırlısyla atlatsaydık şu sıcakları

bu arada çok sayfa okudum aklımda kaldığı kadarıyla bende yazayım, henüz regl olmadım, rota virüsüne gerek duymadım şimdilik, dviti çok fazla vermedim iyiki vermemeişim çünkü bizim bıngıldak biraz erken kapanıcak gibi hemşire takip edelim dedi 3. ay kontrolünde, 4. ayda demir ilacına başlanıcak ama ben yine vermeyi düşünmüyorum bi şekilde ek besinlere geçince ttelafi edicem inşallah besinlerle, dmeirin yan etkilerini yaşatmak istemiyorum kuzuma, bizde bu kadar teyzeleri umarım sık sık görüşürüz artık, bu arada bayansuyu göremedim henüz gelemdi o sanırım?

ayy canım içimi rahatlattın bizimde aynı öyle çok takıyordum ama artık takmıyorum biraz büyüyünce okula balamadan küçük bi opresyon ile düzeltiyolarmış inş gerek kalmazda en kötü öle yaparız diyorum

Umarım gerek kalmaz operasyona. Okudugum bir yazıda anne babada kepcelik yoksa daha dogrusu ırsi olarak kepce kulak durumu yoksa genelde duzeliyormus. Hem simdi kulaklari ymusacik biz yetiskinler kulaklarimiz kivrik yatamayiz daha sert oldugu icin. Bebeklerimizde büyüdükce kıvrık yatamayacak ve kafataslarida kücük daha oda gelisecek ozaman o minnak kulaklar cok guzel olacak ve kiz bebikler güzel saclarını o minnak kulaklarına sıkıştırıp süslenecekler :-)

Back
X