2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bu sabah kızımın bezi tamamen kupkuruydu hiç çiş yapmamış yaklaşık 10 saat boyunca ama tabii terden sırılsıklamdı. su içmiyo emmek istemiyo biberonla eskiden içtiğinin yarısını zar zor içirebiliyorum. bu sıcaklar mahvetti yavucakları daha bunun ağustosu var:(

Umarım gerek kalmaz operasyona. Okudugum bir yazıda anne babada kepcelik yoksa daha dogrusu ırsi olarak kepce kulak durumu yoksa genelde duzeliyormus. Hem simdi kulaklari ymusacik biz yetiskinler kulaklarimiz kivrik yatamayiz daha sert oldugu icin. Bebeklerimizde büyüdükce kıvrık yatamayacak ve kafataslarida kücük daha oda gelisecek ozaman o minnak kulaklar cok guzel olacak ve kiz bebikler güzel saclarını o minnak kulaklarına sıkıştırıp süslenecekler :-)

bizde yok bende öyle okudum drumuzda yok kepçe olmaz dedi ama ne biliyim bende kızım saçlarını toplayıp gezemeyecekmi diye düşünüyordum hep ama tek derdimiz bu olsun sadece diyorum sonrada Allah daha önemli sıkıntılarını göstermesin yavrularımızın

bu ardaa bizde avatarımızı değiştirdik işte benm minik prensesin şuan yanımda kıpır kıpır bundan 5 ay önce karnımda kıpır kıpırdı öyle yazıyordum kk ya şimdi ise yanımda küçük mucizem

bu sabah kızımın bezi tamamen kupkuruydu hiç çiş yapmamış yaklaşık 10 saat boyunca ama tabii terden sırılsıklamdı. su içmiyo emmek istemiyo biberonla eskiden içtiğinin yarısını zar zor içirebiliyorum. bu sıcaklar mahvetti yavucakları daha bunun ağustosu var:(

bizim bezdede bu gün çok az çiş vardı kaksınıda baya geç yaptı, çok terliyorlar gece vücudun suya daha çok ihtiycı var hayırlısıyla atlatsaydık ağıstosuda dediğin gibi

selam kızlar, sütüm sonunda gitti :( kızım emmiyor artık, baştan beride azdı zaten sıkıntılardan, şimdi gelmiyor hiç..hep mamada kullandık, bende aptamil conformil kullanıyorum ama değiştirsemmi? mama verenler siz ne kullanıyorsunuz? sma gold nasıl acaba? ne yapacağımı şaşırdım yaaa :(

benimki su içiyor ama hiç mama yemek istemiyo yavrum gece sıcaktan ayaklarını havaya dikiyo uykusunda şu eylüle bi geçseydik:25:

selam kızlar, sütüm sonunda gitti :( kızım emmiyor artık, baştan beride azdı zaten sıkıntılardan, şimdi gelmiyor hiç..hep mamada kullandık, bende aptamil conformil kullanıyorum ama değiştirsemmi? mama verenler siz ne kullanıyorsunuz? sma gold nasıl acaba? ne yapacağımı şaşırdım yaaa :(

ben mama kullanmıyorum canım ama kullansam sma yada hipp kullanırdım sanırım saırım bebek emmeyince ne yersen ye süt olmuyor onların emmesi en önemli etken eğer azda olsa sütünü sağabiliyorsan sütünle suyu karıştırıp muhallebide yapabilirsin
pirinç unu buğday nişastası sanki daha doğal olur gibime geliyor

benım oğlumda turuncu lekeler dvm edıyo napsam bılemedım eskıden bezınde bır yerde olan leke bu sabahkınde 4 yerde vardı suda içiyo 125 ccden fazla gunluk ,mamada zarzor içiyo benıde emıyo yıne zorla ama napsam bılemedım götürsemmi drye

Benim oğlumun bezide yaklaşık 1 haftadır böyle.Dün saat 19.00da bağladım bezini.Sabah 8 de açtığımda hiç bişey yapmamış kupkuruydu.
Gece çok terlediği için 3-4 kere atletini değiştiriyorum.Acaba terledikleri için mi çiş yapmıyorlar.

Sütün gitmiş olması çok üzücü....
Ben başından beri doktor tavsiyesi Sma Gold ile takviye yapıyorum.

merhaba kızlar,
forum yine hareketlendi çok şükür.
sizden mama konusunda fikir almak istiyorum.aptamil 1 i kullanıyorum.ama az önce bir arkadas ıcerıgınde bulunan kanola yagı yuzunden sma ya gectıgını soyledı.ve ben kararsız kaldım.nehir 3 ay 16 günlük.3 ayı dolunca artık memeyı ıyıce bıraktı ve 20 cc gelen sutumde hepten kesıldı.sadece mamayla devam edıyoruz.ıkı gundurde ıstahsız.goruyorumkı hepınızın hemen hemen aynı sorunu var.bıberon degıstırdık ondanmı acaba ? bırazdan uyanıcak ve eskı bıberonuyla verıcem bakalım ıcıcekmı.60 cc mama anca ıcıyor.bır bucuk saattede acıkıyor.öff su sıcaklar bıtsın artık

herkese sllmmm iki küçük bebekle evde iş bitmiyor bir hafta sonra işe geri dönücem bakalım o zaman nasıl olacak.bendede süt yok hele bugün hiç yok.zaten bu zamana kadar malt suyu malt unu çilek üzüm vs güç bela geldik.hayırlısı olsun sağlığı sıhati yerinde olsun önemli bi sorunları olmasında varsın bundan sonra mama alsınlar.ilk kızımda bu kadarda olmadı sütüm bunada şükür.ben milupayla başladım çok fazla emmedi tadınımı beyenmedi diye sma aldım onuda içmiyor bu kutuda bitsinde milupayla devam edicem

ben doğduğunda daha hastanede mamaya başlamak zorunda kaldım. orada hipp veriyorladı dr onu tavsiye etti ben de baktım organik ibaresi birtek onda var ona devam ettim. içeriğindeki yağlar da diğerlerinden farklı. evet aptamili ben de düşünüp okumuştum hem kanola meh de soya yağı var ve organik demiyor. zaten artık soyanın neredeyse %90ı gdo lu üretiliyor. hipp te diğerlerinde görmediğim balık yağı ve mantar yağı da var. ben bunca zaman kullandım memnunum. tek 1 sefer sma aldım değişklik olsun diye ama benim yavruda huzursuzluk yaptı gazı arttı. ben de hipp e geri döndüm. ama arada diğerlerinden de alıp vermek lazım bence farklı tatlara da alışsın ama ben de sağlam stok oldu. eczanemizde diye bi site var orada hipp 16 tl normalde 22-23. birde belli bir miktarın üstüne kargo parası vermiyorsunuz. biz 6 tane alıyoruz kargo parası vermiyoruz ve baya ekonomik oluyor. hipp kullananlara duyurulur:)))

zeyno sen msin??????
İnan artik zeyno bu:))
Bi gece benim kiziminda oyle oldu, bol su vermek gek aryik, bide ognlerde cok istahsizdi
Aptamil kullaiuordum simdi sma kullaniuorum
benım oğlumda turuncu lekeler dvm edıyo napsam bılemedım eskıden bezınde bır yerde olan leke bu sabahkınde 4 yerde vardı suda içiyo 125 ccden fazla gunluk ,mamada zarzor içiyo benıde emıyo yıne zorla ama napsam bılemedım götürsemmi drye
Cnm bence gotur, turuncu lekeler genelde idrar yolu enfeksiyonuna isaret, bol su ver
merhaba kızlar,
forum yine hareketlendi çok şükür.
sizden mama konusunda fikir almak istiyorum.aptamil 1 i kullanıyorum.ama az önce bir arkadas ıcerıgınde bulunan kanola yagı yuzunden sma ya gectıgını soyledı.ve ben kararsız kaldım.nehir 3 ay 16 günlük.3 ayı dolunca artık memeyı ıyıce bıraktı ve 20 cc gelen sutumde hepten kesıldı.sadece mamayla devam edıyoruz.ıkı gundurde ıstahsız.goruyorumkı hepınızın hemen hemen aynı sorunu var.bıberon degıstırdık ondanmı acaba ? bırazdan uyanıcak ve eskı bıberonuyla verıcem bakalım ıcıcekmı.60 cc mama anca ıcıyor.bır bucuk saattede acıkıyor.öff su sıcaklar bıtsın artık
Biberonun ucunu degistirdinmi? Bir numara buyugunu a biberon ucunda cnm deisirmediysen henuz

Canım bebeğin yeteri kadar beslenmediğinden bezi kuru olabilir

bebeklerinin bezlerini kuru bulan arkadaslar..benım bebegım de cook terlıyor fakat ole bısey yok mesela 1 de taktıgım bezı sabah 7 de taşırmış oluyor.bebeklerınızın tam doymama ıhtımalı var.bebekleriniz sıcaklardan ve iştahsız olduklarından aglamıyorlardır ama bence tok olarak uyumuyorlar.benım tek farkım bebegım iştahsız deıl beslenmesı normal..çişinde de bı azalma olmadı..buna dıkat edın bence..

Keşke kışın doğum yapsaymışım, şimdi ne güzel 6-7 aylık olurdu ek gıdaya filan geçerdik şu emzirme eziyetinden kurtulurdum, artık çok yoruluyorum hem sıcakta kan ter içinde kalıyoruz hem de emerken ağlamalar memeyi bırakmalar, saat başı emzirmeler, az ve sık emzirmek yorucu oluyor başka hiçbirşeyle uğraşamıyorum bugün ancak 1 saat uyudu oğlum, biri geldiği zamanda masum bebek rolü yapıyor sessizce oturup gülücük saçıyor, herhalde tüm eziyeti bana çektiriyor. Sıcaklardan mı gazdan mı bu emerken ağlama hala ne nedenini ne de çözümünü bulamadım. Biogia damla kullanıyorum biraz işe yaramıştı ama bu gün gaz krizimiz tuttu. Ne zaman biter bu gaz sıkıntısı bilmiyorum. Adanaya gidecektim bu sorunlar yüzünden yolculuk da yapamıyorum hem de oralar daha sıcak. Anlaşılan birkaç ay daha eve ikimiz kapanacağız. 3 aydan beri sabrediyorum emzirebilmek için çok uğraş verdim. Ama hiç düzgün emdiğini göremiyorum oğlumun. Ya bırakır, ya ağlar, ya 5 dk emer...

bizimde başımız dertte turuncu lekelrle.ama ben okadar su içiremiyorum.benide emmiyo.uykusunda emziriyorum.mamayıda bi kere bebelac denedim 40 cc falan içti.biraz meyvelerin sularından veriyorum.acaba iyi yapıyormuyum ki?bu ay 550 gr almış:(

bebeklerinin bezlerini kuru bulan arkadaslar..benım bebegım de cook terlıyor fakat ole bısey yok mesela 1 de taktıgım bezı sabah 7 de taşırmış oluyor.bebeklerınızın tam doymama ıhtımalı var.bebekleriniz sıcaklardan ve iştahsız olduklarından aglamıyorlardır ama bence tok olarak uyumuyorlar.benım tek farkım bebegım iştahsız deıl beslenmesı normal..çişinde de bı azalma olmadı..buna dıkat edın bence..

ben dr una sordum sıcaklarda böyle olabilir önemli olan rengi dedi. iştahsızlık var tabi ama zorla da yediremiyosun ki. kilo alımı da iyi allahtan. herkesin bünyesi farklı bence.

bizimde başımız dertte turuncu lekelrle.ama ben okadar su içiremiyorum.benide emmiyo.uykusunda emziriyorum.mamayıda bi kere bebelac denedim 40 cc falan içti.biraz meyvelerin sularından veriyorum.acaba iyi yapıyormuyum ki?bu ay 550 gr almış:(

doktora sordunuzmu bu lekeler neymiş ben aile hekımıne sordum ay sen nıye bukadar dert edıyosun deyip bukadar takma kafana nasihatıyle gerı yolladı bugunde çocuk drsıne götürcem ama malesef sularımız kesıktı yıkmadanda götürmek istemedım böyle dvm ederse götürcem meyveler konusundada doktorlardan şöyle bışey duydum meyve suyunu dırek içirmek için erken bı ay bende yalatıyorum ama bazı meyvelerı ama nekadar doğru bılmıyorum tabı yalamkla içmesi arasında fark var bırde bır hafta boyunca aynı meyveyı verıcekmişiz eğer o meyveye alerjisi varsa anlaşılsın dıye meyveden alerjimi olur deyip geçmemk lazım hamıle olduğum zaman incire alerjim olduğu ortaya çıkmıştı kulaklarım şişip kocaman olmuştu :)

ben dr una sordum sıcaklarda böyle olabilir önemli olan rengi dedi. iştahsızlık var tabi ama zorla da yediremiyosun ki. kilo alımı da iyi allahtan. herkesin bünyesi farklı bence.

canı senin bebek ne kadar alıyo kilo bende şaşırdım sütüm var gibi sürekli bişeyler içiyorum ama kendi emmek istemiyo zorla uyutup veriyorum mamada verme dedi doktorum 600 gr almıştı yeterli dedi üf ne zor bu bebek büyütmek kakasını yapıyo ama çişi nerdeyse yok gibi ıhlamur demledim şimdi şeker atım belki içer dedim onuda begenmedi :14:şatım valla

Back
X