2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
oyun halısı kulanan varmı hiç tek başına durmuyo hiç degilse yemek yerken biraz dursa bana yeter aglıyo diye öyle hızlı yiyorumki ekmek arsı çabuk yiyilecek şeyler dogumdan sonra verdigim kiloları bile tekrar geri aldım melampusefe diyet yaptım demişsin ne yaptın canım bende yapayım vermem gereken birsürü kilo var bende emziriyorum diye habire bişeyler yiyip içiyorum dün magzada kıyafet denerken kendimden tiksindim oderece hiç bukadar kilo almamıştım

canım diyette aslında her şeyden yiyorsun ama yerken abartmıyorsun kalorili şeylerden kaçınıyorsun ekmeği az yiyorsun.değişik değişik diyetler yaptım
yoğurt diyeti:sadece 5 gün yapıyorsun ve ara veriyorsun bu diyete
Uyandığınızda: 1 bardak soğuk su.
Kahvaltı: 300 gr yağsız yoğurt, şekersiz çay.
Öğlen: 300 gr yağsız yoğurt, sebze çorbası.
Saat 17: 300 gr yağsız yoğurt, çay, meyve.
Akşam yemeği: 300 gr yağsız yoğurt, sebze çorbası.
Yatmadan önce: Bir fincan papatya çayı, 3 kuru erik.

2., 3., 4. ve 5. günler

Bu günlerde de yine yoğurt ve meyve agırlıklı beslenmeniz gerekiyor. Ama akşam yemeğinde balık ve bol salata yeme hakkınız var. Üstelikte bir sandviç ekmeği kadar ekmek yiyebiliyorsunuz.

Uyandiginizda: 1 bardak soğuk su.
Kahvaltı: 300 gr yağsız yoğurt, 1 yemek kaşığı yulaf (tahıl), şekersiz çay.
Öglen: 300 gr yağsız yoğurt, sebze çorbası, meyve.
Saat 17: 300 gr yağsız yoğurt, çay, meyve.
Akşam yemeği: Balık, karışık salata (10 gr sıvı yağ ve limon sosuyla), portakal suyu, 1 sandviç ekmeği (kepekli).
Yatmadan önce: Bir fincan papatya çayı, 3 kuru erik.

bu diyetle 5 günde yaklaşık 2 kilo verdim kahvaltıya istersen yumurta ekle domates salatalık
genel olaraksa kahvaltı: 1 yumurta 1 dilim peynir 1 dilim helva 3 zeytin 1 dilim ekmek domates salatalık çay
öğlen:çorba salata
ara meyve
akşam:yemekte ne varsa

bunu yaparakta haftada yarım kilo verirsin.önemli olan her öğün yemek doğal olarak öğünlerde az yiyorsun çünkü toksun canım

Son düzenleme:
oyun halısı kulanan varmı hiç tek başına durmuyo hiç degilse yemek yerken biraz dursa bana yeter aglıyo diye öyle hızlı yiyorumki ekmek arsı çabuk yiyilecek şeyler dogumdan sonra verdigim kiloları bile tekrar geri aldım melampusefe diyet yaptım demişsin ne yaptın canım bende yapayım vermem gereken birsürü kilo var bende emziriyorum diye habire bişeyler yiyip içiyorum dün magzada kıyafet denerken kendimden tiksindim oderece hiç bukadar kilo almamıştım

ben kullanıyorum. tinylove un maymun adasını aldım ama kızım hiç de ilgilenmiyo, koyduğum anda ağlıyo anca ben de yanına uzancam beraber oynıycaz:((( yani hiçbişey yapamıyorum aynen ayaküstü abur cubur yiyorum:(((

ben kullanıyorum. tinylove un maymun adasını aldım ama kızım hiç de ilgilenmiyo, koyduğum anda ağlıyo anca ben de yanına uzancam beraber oynıycaz:((( yani hiçbişey yapamıyorum aynen ayaküstü abur cubur yiyorum:(((

bizimkide sürekli yanımda dur zaten bizaman sonrada sıkıyo gezdir kucagına al dedim belki degişik gelirde durur ev zaten cıngıraklarla doldu degişik degişik boşuna almayayımmı yani:50:

bugün kontrolümüz vardı efe 6860 kilo 62,5 boyu.
ne kadar sıklıkla emzirdiğimi sordu oradaki çocuk gelişim uzmanı öğün aralarını 3 saate çıkarın 6 aya kadar 4 saate çıkmış olması lazım yoksa ek gıdaya geçemezsiniz dedi.ben de öyle yapmaya çalışıyorum bakalım becerebilecek miyim.

bizim doktorumuz hiç sormuyo zaten aralıgıda bendeğil bebek ayarlıyo bazen 1 saate tutuyo bazen 3 hiç belli olmuyo bende bu ay gidince sorayım daha 17 günümüz var 4 aylık olmaya niyeki anlamadım 4 saat çok degilmi

bizim evde beşik savaşı var kızlar.çok alıştı beşiğe uyurken bile beşik sallansın istiyor ben de bırakmaya çalışıom.dün gece 3 defa uyudu geri uyandı 5 dakikalık aralıklarla en sonunda efe kazandi beşikle uyuttum ama gece hiiççç koymadım beşiğe bu öğlende kendiliğinden uykuya daldı bakalım bu gece ne yapacağız.

bizim evde beşik savaşı var kızlar.çok alıştı beşiğe uyurken bile beşik sallansın istiyor ben de bırakmaya çalışıom.dün gece 3 defa uyudu geri uyandı 5 dakikalık aralıklarla en sonunda efe kazandi beşikle uyuttum ama gece hiiççç koymadım beşiğe bu öğlende kendiliğinden uykuya daldı bakalım bu gece ne yapacağız.

valla bizimkide fena alıştı ama bizimki kendi kendine uyuyamıyo basıyo yaygarayı mecburen salıyoruz bazen beşigide kabul etmiyo bataniyenin arasında salıyoruz eşimle beşige koymayınca 5 dakika sonra bazende daha yataga koyar koymaz uyanıyo korkumuzdan biyerede cıkamıyoruz oyüzden bide uyurken meme emiyo iyice eve hapseti kızım beni:6:

ben cıkyorum kızlar kız uyurken ütü yapayım burda yazarken biyandanda küçük hanımı salıyodum yeni uyudu :16:

valla bizimkide fena alıştı ama bizimki kendi kendine uyuyamıyo basıyo yaygarayı mecburen salıyoruz bazen beşigide kabul etmiyo bataniyenin arasında salıyoruz eşimle beşige koymayınca 5 dakika sonra bazende daha yataga koyar koymaz uyanıyo korkumuzdan biyerede cıkamıyoruz oyüzden bide uyurken meme emiyo iyice eve hapseti kızım beni:6:
bugün hiç zorlamadım uyuması için kendi uyudu 1 kere sonra emzirdim uyuyakaldı emerken sonra uyandı elini tuttum elimi tutarken uyuyakaldı aşının etkisimi bilmem ama bugünlük gidişat böyle.sen de bir dene istersen canım basıyor çığlığı ama napayım.gece adamakıllı uyuyamayınca ben de uyuyamıyorum sonra da gergin oluyorum istediğim gibi bakamıyorum efeye.umarım bırakabiliriz.canım ya sen de yavaş yavaş çıkarsana dışarı.önce evin önüne çıkar 10 dakika yavaş yavaş artır bu süreyi.Senin için çok zor ya bence bunu aşmaya çalışın çünkü sen çok bunaldın ya.ben 2 gün çıkmasam bunalıyorum

ben kullanıyorum canım,kendimiz yaptık biz,belkioynamazsa diye riske atmak istemedim,arkadaşta gördüm kendileri yapmışlar,çok basit,dikiş diken birinini yardımına ihtiyacın var sadece,annem dikiş bildiği işçin dikme olayını o yaptı.Pamuklu nevresimi 1mx1m şeklinde kesip kılıf hazırladık,içine ister hazır elyaf iater evdeki minderleriniz varsa onunj içindeki elyafı dümdüz olacak şekilde içine döşüyosun,sonra üzerini baklava dilimi gibi ya da daha büyük de oloabilir soldan sağa yukardan aşağıya dikiyosun,maksat içinde elyaf kayıp toparlanmasın,eşim katlanabilr plastik boru almış 3m kadar,onu ikiye böldük,oyun halılarının üstündeki gibi çapraz geçirdik,aynı nevresimden borulara da kılıf yaptık,uçlarını da köşelerden diktik,boruların kesişme noktalarını da bağladık denge sağlasın diye,sonra üstüne oyunakalrını kurdeleye bağlayıp astım,bayılıyo,keyfi yerinderyse yarım saat falan kendi kendine oynuyo,bütün malzemeler evde vardı sadece eşim 1 tl ye boru almış,yani 1 tl ye oyun halısı yapmış olduk:1: işlev aynı sonuçta,önemli olan tepesinden oyuncak sarkması,onu tutmaya çalışsın falan,piyasadaki 50-60 tl likler bana küçük ve yetersiz geldi,iyi bir oyun halısı da 100 tl ve üstü,bi de oynamazsa diye böyle yaptım,işimi görüyo

canım ya bizimki de çok soğuk memeye karşı ama ben hiç bir şey vermiyorum, uyurken emiyo diye ben de uykuda emziriyorum, yeni nesil bebekler işte hep mızmız, kafasını bir tarafa çevirmesini takma kafana bizimkide dönmeye çalışırken hep sağına , uykuya dalarken hep soluna çeviriyo ısrarla, kıymetli bebek olunca çok geriyoruz kendimizi ama biraz rahat olmaya çalış sakınan göze çöp batar misali, ben biraz birazbırakmaya başladım Allaha emanet, emmesi azaldı diye çok üzülmüştüm ama rızkını veren Allah ne kadar anne sütü nasip ettiyse o kadar emer dedim, bronşiolit oldu hastanede yattı, damar yolu açılana kadar ne eziyet çekti yavrum şimdide idrar yolu enfeksiyonu var çişi kanlı kanlı nasıl acıyodur kim bilir ama napalım ne yapsam koruyamıyorum herşeyden neler var neler çok şükür halimize diyorum Rabbim beterindn korusun
emzirdikten sonra bizimkininde dili beyaz oluyo, pamukcuk değilse silme karbonatla mama artığı kalıyodur biraz su ver temizler herhalde ama pamukcuksa karbonatla sil. sütüne üzülme rızkı o kadarmış ne aldıysa kar mama bile bulup beslenemeyen bebekler var, mamaylada büyüyenler var gönül ister emsin ama kısmet o kadar mış, Rabbim can sağlığı versin,önümüzdeki ay yavaş yavaş ek gıdaya başlarsın olmazsa. bebeğini sürekli takip eden bir doktor var mı

canım benim bebeğim de iki tarafa başıonı rahat çeviriyo,onda sıkıntı yok da mesela kucağa oturtunca boynu hep aynı tarafa düşüyo tam tutamadığında,sanki eğik gibi duruyo,doktor bişi yok dedi ama içim rahat değil yaaa,seninki de sen dik tuttuğunda onu,genelde aynı tarafa mı eğiliyo boynu peki?

Iyi aksamlar kizlar gecmise bakamadim 13 ay sonra hasta oldu ben unutmusum acaba arkama cikti mi korkusunu benim oglum pek emmiyo ya mama zaten hic vermedim persembe asimiz var bakalim nasil atlatacagiz

bugün oğluma bır dilim şeftaliyi cam rendede rendeleyip verdım püskürtmedi kusmadı yada diliyle itmedi daha önceden silikon kaşık almıştım onunla kolay oldu vermesı bir dilim şeftali 2 tatlı kaşığı kadar bişi oldu inşallah başlangıç için fazla değildir meyveyi çikolataya tercıh eden bı çocuk olsun istıyorum :emir_bebek::emir_bebek:

bi an kendimi gördüm sanki.benmde oğlum uyurken emiyor.emizikle uyutuyorum sonra memeyi ağzına sokuyorum.acaba doyuyormu diye tereddüt ediyordum böyle yapan varmı diye.bizde önce boranşit sonra idrar yolu enfeksiyonu geçirdik.inş.sizde olmaz bizde bide böbrek taşı çıktı.kum döküyormuş yavrum.

kuzum ya kummu döküyomuş ne kadar acıyodur kim bilir, böbreklerine bakıldı çok şükür bir sorun yok ama kum ultrasonda görülmezmiş inşallah dökmüyodur...
bizim ki emziği hiç sevmiyo, ben de doyuyomu diye endişelenmiştim ama kilosunu normal alıyo o yüzden bıraktım endişelenmeyi çünkü bazen koca gün boyu 2 kez emiyo gece de 2 kez, çok az ama napsam emmiyo çok sıkıştırınca ısırıp memeyi öle tutuyo ağzında,ağzına süt kaçmasın diye..

canım benim bebeğim de iki tarafa başıonı rahat çeviriyo,onda sıkıntı yok da mesela kucağa oturtunca boynu hep aynı tarafa düşüyo tam tutamadığında,sanki eğik gibi duruyo,doktor bişi yok dedi ama içim rahat değil yaaa,seninki de sen dik tuttuğunda onu,genelde aynı tarafa mı eğiliyo boynu peki?

evet hep olmasada çoğunlukla sağına düşüyo, bende sorun olduğunu düşünmüyorum daha boyun kasları tamamen gelişmediği için oluyodur, bizimki önce hep sağını kullandı kafasını sağa döndürdü, ilk vucudunu sağa döndürdü,oda öyle bir şeydir herhalde

Günaydın.kislar 10 gündür karın ve bel çağrısından ölüyorum.hasta olacagim sanırım.ama surunuyorum.sezeryan sonrasi hasta olan varmı aranızda

uykusuz bir geceden sonra günaydın kızlar.Gözlerim kaşınıyor uykudan,eşimde evde yok ki ona bıraksam uyusam.oDün aşı olmuştuk bu sabah habire ağlıyor bugünü atlatsam iyi olacak

Günaydın.kislar 10 gündür karın ve bel çağrısından ölüyorum.hasta olacagim sanırım.ama surunuyorum.sezeryan sonrasi hasta olan varmı aranızda
evet canım yeni oldum 4 ayımız bitiyo bugün
ama uzun bir aradan sonra zor oldu bu görüntülerrrrr

bi an kendimi gördüm sanki.benmde oğlum uyurken emiyor.emizikle uyutuyorum sonra memeyi ağzına sokuyorum.acaba doyuyormu diye tereddüt ediyordum böyle yapan varmı diye.bizde önce boranşit sonra idrar yolu enfeksiyonu geçirdik.inş.sizde olmaz bizde bide böbrek taşı çıktı.kum döküyormuş yavrum.

yavrum ya geçmiş olsun
Rabbim şifasını versin inşallah

dilindeki beyazlık için mamadan sonra su verın dedı doktor bide gunde 3kere sadolı suyla sılın temız utulenmış bı bezle tülbentle sıldım ben 2 buçuk ayylık olana kadar benımkındede vardı canı acır dıye sılemıyodum ama silmeye başlayınca 2 gunde kayboldu doktor tavsıyesı 3 tane doktora sormuştum

canım sodanın asitini çıkarıyormuydun? nasıl yaptığını bir anlatabilirmisin bende yapayım, karbonatı yaptım geçirmedi birde senin dediğini yapayım..şimdiden teşekkürler..

canım sodanın asitini çıkarıyormuydun? nasıl yaptığını bir anlatabilirmisin bende yapayım, karbonatı yaptım geçirmedi birde senin dediğini yapayım..şimdiden teşekkürler..

soda dediğim karbonat işte bız karbonata soda dıyoruzda eğer o geçirmedıyse doktorların verdığı ılaçlarvarmış netten araştırmıştım o beyazlık benıde rahatsız etmişti bize karbonatlı su ıyı geldi doktor tülbenti batır batır kazı parmağına dolayıp dedı kanasa bıle kokrma dedı ama tabı okadarda değil yumuşakça silmiştim ben sanırım size ilaç gerekicek geçmiş olsun

Back
X