dün kontrolümüz vardı,önceki günkü aşının travmasından muayenede bir ağladı ki sormayın,zaten mızmızlığpı da vardı aşı sonrası,neyse aklıma takılanları doktoruma sodum,demir damlası kilo başına 1 damlaymış,7800 gr civarı kılosu oğlumun doktor 8 damla dedi,kulakların kıvrılmasını sordum,kepçe kulak olmaz dedi,ancak prematüre bebekelrde görülebiliyor bazen dedi,bir de oğlum benim başını genelde sol taraf çeviriyor hep,boynunda sorun var mı diye özellikle götürdüm bu muayenede,doğumsal bi sorun yok dedi,boyun eğriliği farklı bi şey,o zaman diğer tarafa çevirmemez,çevirmek istese de ağrır ağlar dedi,sol tarafa alışkanlık geliştirmiştir,gece yatarken sol tarafına yastık koy,yastıksız yatır bir kaç aya düzelir dedi,ben yine de ultrason istedim emin olmak için,şu anda sol tarafına destek ya da yastık koyuyorum ki sürekli sola kafasını çevirmeyi unutsun diye (muhtemelen bişi olmaz ama yine de sola eğik olursa boynu diye korktum),ek gıdaya geçme dedi,diş çıkarmayı sordum,parmakları dişetlerinde hep,kaşınıyo mu acaba dedim,baktı ve daha erken diş için dedi,gözdeki çapaklanmayı sordum,bir iki kere olmuştu ne yapayım dedim,hiç bi şey yapma,kendisi geçer dedi ,eğer kızarıp şişerse damla gerekir dedi,öyle yani kızlar,sizde dikkat edin bi bebeklerinizin boynunA,bir tarafa daha fazla dönüyor mu,alışkanlık geliştiryorlarmış.Bu arada bana da yazarsanız sevinirim,bebekleriniz kafasını sağa veya sola daha çok döndürüyor mu ve kuacağınıza oturttuğunuzda çoğunlukla sağa ya da sola düşüyor mu boyunları yoksa tamamen dik tutabiliyorlar mı. benim bebekte mi sorun var diye endişeleniyorum,biraz dik tutuyor sonra genelde sol tarafa doğru eğiyor kafasını.Sağlık ocağındaki hemşire de normal dedi,rhat ettikleri tarafa çevirirler genelde dedi ama annelik işte