2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
uykusuz bir geceden sonra günaydın kızlar.Gözlerim kaşınıyor uykudan,eşimde evde yok ki ona bıraksam uyusam.oDün aşı olmuştuk bu sabah habire ağlıyor bugünü atlatsam iyi olacak

aşıdan sonra ille huysuzlukları oluyo,kıyamam onlara ben yaa,benimki bi de sağlık ocaından eve gelene kadar küstü bana,niye hemşireye vermişim onu diye,yabancılıyoz da artık:1:

bizimkide sürekli yanımda dur zaten bizaman sonrada sıkıyo gezdir kucagına al dedim belki degişik gelirde durur ev zaten cıngıraklarla doldu degişik degişik boşuna almayayımmı yani:50:

Ben de kendim yapmayı düşünüyordum oyun halısını. Her şeyi planladım şunu şunu alcam diye. Ama sonra vazgeçtim. Reklamlardaki 1 yaşından büyük çocuklar hep. Bizimkileri koysak durmaz ki öyle. Dönence bile durunca dönüp de pas vermiyor ona niye dönmüyor diye kızıyor. Gelişimi için de gerekli olduğunu düşünmüyorum aynı şeyleri beşiğinde dönencesine de yapıyor zaten. :)

Kızlar bebişleriniz ayaklarını ağzına götürmeye başladı mı ? Son bir haftadır Ada çok sık yapıyor.

Mart annelerine baktımda bebeklerimiz için kışa hazırlık ek gıda konservesi yapmayı yazmışlar ama nasıl yapıldığını göremedim. Aslında çok iyi fikir gibi geldi. şeftalinin kayısının pürelerini buzdolabında saklayabilir miyiz konserve olarak? şimdiden bebeklerini için kışın yemesi için neler koydunuz dolaba? Ben sadece bahçemizde olan vişne (kaynatıp suyunu içirmek için) dut koydum ( yoğurtla falan karıştırıp yedirmek için) tam organik gıda. Elmalar daha olmadı. hem onları nasıl koyarım bilemedim suyunu mu çıkarayım püre yapıp küçük küçük kavanozlara koysam bişey olur mu vitaminine?

kızlar günaydın, ortalıkta kimsecikler yok ama sabah sabah ben de bir şey sormak için girdim yoksa şimdi uyumaya çalışıyo olurdum... bu sabah oğlumun vücudunda kızartılar gördüm, önce korktum ama baktım ki sadece açıkta kalan yerlerinde var galiba sivrisinek ısırığı , çok moralim bozuldu kaç yerinden ısırmışlar kuzumu :( siz bebişleri korumak için ne yapıyorsunuz? raid elektromat kullanıyorum ama bi işe yaramıyo...

bişi süremeyiz tabi ciltlerine.sürülen bişi olsada nereye kadar hergünmü sürülecek.yaz boyu sivri war sonuçta.o elektrikli tımbırtılarda hakkaten bi işe yaramıo.ama ben söle düşünüorum.bu sabah beni de yemişler mesela.elimi sürüp kaşımayı başlattığım yerler tatlı tatlı kaşınıodu.mesela suan hiç kaşınmıo.bebeklerde kaşıyamıcaklarına göre onları rahatsız etmez o ısırık.yapılacak bişi yok bence

merhaba bayanlar,

bir şey soracağım. kızım 3350 gr doğdu. şu an 3 ay 1 hafta 5 günlük.
ilk ay 400 gr. ikinci ay 1000 gr. üçüncü ay 600 gr aldı.
kilo alım oranından anlaşıldığı gibi, süt yetmezliğinden ikinci ay mamaya başladık ve üçüncü ay memeyi bıraktı.

şu anki beslenme düzenimiz;
sabah 07.00'dan akşam 20.00'a kadar 3 saatte bir yalnızca ortalama 70 ml içiyor.
20.00'da 100 ml içiyor. uyuyor.
01.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
05.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.

yani günde toplam 500-600 ml içiyor.
bu miktar az değil mi?
3. ayı bitirmiş bir bebeğin günde kaç ml içmesi gerekir?

bugün herkes gezmeye gitmiş galiba, ne güzel... ben eşimi ikna edemedim annemlere gitmek için :(

Kızlar bebişleriniz ayaklarını ağzına götürmeye başladı mı ? Son bir haftadır Ada çok sık yapıyor.
başlamadı keşke başlasa çok hoş oluyo o halleri

benimki daha dün dönmeye başladııı

Mart annelerine baktımda bebeklerimiz için kışa hazırlık ek gıda konservesi yapmayı yazmışlar ama nasıl yapıldığını göremedim. Aslında çok iyi fikir gibi geldi. şeftalinin kayısının pürelerini buzdolabında saklayabilir miyiz konserve olarak? şimdiden bebeklerini için kışın yemesi için neler koydunuz dolaba? Ben sadece bahçemizde olan vişne (kaynatıp suyunu içirmek için) dut koydum ( yoğurtla falan karıştırıp yedirmek için) tam organik gıda. Elmalar daha olmadı. hem onları nasıl koyarım bilemedim suyunu mu çıkarayım püre yapıp küçük küçük kavanozlara koysam bişey olur mu vitaminine?

ne güzel olur aslında en güzeli organik beslemek ama tabiki uğraşmak lazım

kızlar günaydın, ortalıkta kimsecikler yok ama sabah sabah ben de bir şey sormak için girdim yoksa şimdi uyumaya çalışıyo olurdum... bu sabah oğlumun vücudunda kızartılar gördüm, önce korktum ama baktım ki sadece açıkta kalan yerlerinde var galiba sivrisinek ısırığı , çok moralim bozuldu kaç yerinden ısırmışlar kuzumu :( siz bebişleri korumak için ne yapıyorsunuz? raid elektromat kullanıyorum ama bi işe yaramıyo...
beşiğinde cibinlik var onunla korumaya çalışsamda yine de ısırıyo sinek
ama bişey yapmıyorum 2 güne geçiyo zaten kaşımadıkları için kolay geçiyo

bugün herkes gezmeye gitmiş galiba, ne güzel... ben eşimi ikna edemedim annemlere gitmek için :(
biz evdeydik temizlik falan derken geçti vakit çalışınca evde ailecek yatmakda güzel yaaaa

kızlar :nazar::nazar::nazar:nazar olcak dıye korkuyorum ama benım oğlum 10 gundur sesli kahkaha atıyo onu parka götürmüştük benıde hapşuruk tuttu ben hapşurdukça bu basıyo kahkahayı daa mınıcık çıkardı ses kocaman :9::9:nasıl hoşuma gıdıyo gulmesı büyüdükçe dahada tatlanıyo bu evlatlar

merhaba bayanlar,

bir şey soracağım. kızım 3350 gr doğdu. şu an 3 ay 1 hafta 5 günlük.
ilk ay 400 gr. ikinci ay 1000 gr. üçüncü ay 600 gr aldı.
kilo alım oranından anlaşıldığı gibi, süt yetmezliğinden ikinci ay mamaya başladık ve üçüncü ay memeyi bıraktı.

şu anki beslenme düzenimiz;
sabah 07.00'dan akşam 20.00'a kadar 3 saatte bir yalnızca ortalama 70 ml içiyor.
20.00'da 100 ml içiyor. uyuyor.
01.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
05.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.

yani günde toplam 500-600 ml içiyor.
bu miktar az değil mi?
3. ayı bitirmiş bir bebeğin günde kaç ml içmesi gerekir?

canım benim kıızmda aynen böyle, benimki hep 60 içiyor düşün..bizimkide memeyi bıraktı, aptamil mama 1 haftada 900 grlık bitiyor bizde..aç olsalar içer bence normal gibi..

kızlarya bizim kız durmuyo diye biz eve tıkıldık kaldık eşim de bana desdek olacagına durmuyo biyere gitmeyelim diyo zaten ben akşama kadar evde sürekli onunla ilgileniyorum bide bu aralar emmiyo zorla uyutup emziriyorum oda tuttarsa üf depresyonun eşigindeyim görümcem iftara çagırmıştı eşim şimdi açmış gitmiyoruz kız orda huzursuzlanır herkeside huzursuz ediyoruz dedi üf bende okadar hazırladım çantamı filan

canım biz de sadece kayınvaldeye falan gidiyoruz.hiç dışarı gezmeye arkadaşlara falan gitmedik.sadece dün onu arabasına bindirdik markete kadar gittik geldik.ben de bazen hep böyle mi sürecek diyorum.benim kız da huzursuz bi bebek.dışarı çıksam ağlıyacak durmayacak diye tıkıldım kaldım

Kızlar benim oğlum önceleri banyo yapmaya bayılırdı çok hoşlanıyordu hiç ağlamazdı şimdi ise şu son 4-5 banyosunda huysuzlanıyor ve ağlıyor. Suyunu kontrol ediyorum her zamanki gibi herşey aynı olmasına rağmen ağlayıp huzursuzlanıyor. Böyle durum yaşayan var mı? Tek başına bebeğini yıkayanlar nasıl yıkayabiliyorsunuz pratik bir yöntem var mı? Küvetine de artık birkaç aya şığmayacak gibi. Durularken suyu nasıl döküyorsunuz arkasına çevirip mi

canım ben kucağımda yıkıyorum hakim olmak daha kolay.başına su dökerken arkasını döndür elinide şapka önü gibi alnına bariyer yap.öyle çok kolay oluyo

dün kontrolümüz vardı,önceki günkü aşının travmasından muayenede bir ağladı ki sormayın,zaten mızmızlığpı da vardı aşı sonrası,neyse aklıma takılanları doktoruma sodum,demir damlası kilo başına 1 damlaymış,7800 gr civarı kılosu oğlumun doktor 8 damla dedi,kulakların kıvrılmasını sordum,kepçe kulak olmaz dedi,ancak prematüre bebekelrde görülebiliyor bazen dedi,bir de oğlum benim başını genelde sol taraf çeviriyor hep,boynunda sorun var mı diye özellikle götürdüm bu muayenede,doğumsal bi sorun yok dedi,boyun eğriliği farklı bi şey,o zaman diğer tarafa çevirmemez,çevirmek istese de ağrır ağlar dedi,sol tarafa alışkanlık geliştirmiştir,gece yatarken sol tarafına yastık koy,yastıksız yatır bir kaç aya düzelir dedi,ben yine de ultrason istedim emin olmak için,şu anda sol tarafına destek ya da yastık koyuyorum ki sürekli sola kafasını çevirmeyi unutsun diye (muhtemelen bişi olmaz ama yine de sola eğik olursa boynu diye korktum),ek gıdaya geçme dedi,diş çıkarmayı sordum,parmakları dişetlerinde hep,kaşınıyo mu acaba dedim,baktı ve daha erken diş için dedi,gözdeki çapaklanmayı sordum,bir iki kere olmuştu ne yapayım dedim,hiç bi şey yapma,kendisi geçer dedi ,eğer kızarıp şişerse damla gerekir dedi,öyle yani kızlar,sizde dikkat edin bi bebeklerinizin boynunA,bir tarafa daha fazla dönüyor mu,alışkanlık geliştiryorlarmış.Bu arada bana da yazarsanız sevinirim,bebekleriniz kafasını sağa veya sola daha çok döndürüyor mu ve kuacağınıza oturttuğunuzda çoğunlukla sağa ya da sola düşüyor mu boyunları yoksa tamamen dik tutabiliyorlar mı. benim bebekte mi sorun var diye endişeleniyorum,biraz dik tutuyor sonra genelde sol tarafa doğru eğiyor kafasını.Sağlık ocağındaki hemşire de normal dedi,rhat ettikleri tarafa çevirirler genelde dedi ama annelik işte

canım benimki dik tutabiliyor kucağıma alıp otrttuğumda..ama sonra kafayı öne eğiyo hep ayak taraflarına bakıyo.ben de bir ara kafayı takmıştım neden böle yapıyo diye ama artık alıştım:)

kızlar :nazar::nazar::nazar:nazar olcak dıye korkuyorum ama benım oğlum 10 gundur sesli kahkaha atıyo onu parka götürmüştük benıde hapşuruk tuttu ben hapşurdukça bu basıyo kahkahayı daa mınıcık çıkardı ses kocaman :9::9:nasıl hoşuma gıdıyo gulmesı büyüdükçe dahada tatlanıyo bu evlatlar

maşallah canım bebişine, benimki de göğsünden gıdıklanıyo, gıdıklayınca da kahkaha atıyo, çok tatlı oluyo gerçekten...

$394816_2771688563850_1324045516_n.webpoğluma bundan almayı düşünüyorum kullanan varmı?

başlamadı keşke başlasa çok hoş oluyo o halleri

benimki daha dün dönmeye başladııı

seninki kaç aylık, benim oğlum daha dönmüyo bilee...

ne güzel olur aslında en güzeli organik beslemek ama tabiki uğraşmak lazım

beşiğinde cibinlik var onunla korumaya çalışsamda yine de ısırıyo sinek
ama bişey yapmıyorum 2 güne geçiyo zaten kaşımadıkları için kolay geçiyo

ya haklısın geçiyo ama onu öyle görünce içim cız etti bir değil ki kaç yerinden ısırmışlar yavrumu...

biz evdeydik temizlik falan derken geçti vakit çalışınca evde ailecek yatmakda güzel yaaaa

ben de bir haftadır evdeyim, sıkıldım biraz ama hafta içi çıkıcam inşallah...

Back
X