2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar ben de çıldırıcam bana bi akıl verin, 2 gündür yemeklerini çatalla eziyorum örneğin bu akşam, kıyma balkabağı erişte yaptım iyice ezdim, ağzına veriyorum çiğniyor çiğniyor ama yutmuyor avurtlarında biriktiriyor en sonunda tıkanıyor kusuyor ne yapıcam yaa neden yutmuyor tel süzgeçten geçince yutuyodu, nasıl alıştırıcam, neleri kolay yutar siz neler yapıyorsunuz:43:

iyi akşamlar canım bizde bugün çıktık iyi geldi valla degişiklik oldu eşim yanımda olunca nasıl vakit geçmiş anlamadık bile 11 de çıktık eve gelik 6 olmuş:21:kızlarada banada iyi geldi ahsen çıldırdı arabaları insanları gördükce:9:

ohhhhhh pazar gezmeleri yapmış herkes...biz yine zeyneple evin içinde yalnızları oynadık:( bizim yerimize de gezseydiiniz.

ben de öğretmenim ama daha işe başlamadım 2. dönem başlıycam ücretsiz izin almıştım.kızlar bence bebeğinizin arkanızdan ağlamaması çok güzel. zeynep bana çok bağımlı.tuvalete gitsem ağlıyo arkamdan gelip kapıya vuruyo.bazen bir şeye dalıyo gidip mama yapıp geleyim diyorum bakıyorum ağlaya ağlaya arkamdan geliyo.hele bi kalabalığa girsek beni görmezse ağlayıp duruyo.şimdi düşünüyorum bakıcıyla napacak. yaa alışamazsa.offf stresler aldı beni
:47:

çalışmaya başlamadan yavaş yavaş alıştır bakıcıya.
2 hafta filan önce başlatırsın.
hem yemek tarzınıza hem de ona alışması açısından
daha küçükken başlamak bu açıdan avantajlı oluyor

canım bende artık zorlamıyorum 2 gündür nerdeyse hiç birşey yemedi bende ısrar etmedim bugün 2.dişi çıktı inşallah düzelir biraz ne dişmiş anlamdım her dişte böyle olursa valla ben yandım:37:

ben de pes ettim artık bugun bi sabah kahvaltı verdim bir de şimdi yatarken kaşık maması..hazırla uğraş getir hanfendi yemesin bir de ortalığı batırsın..bakalım böyle nasıl olacak

kızlar yumurtayı bebeklerinize her gün mü veriyosunuz.ben gün aşırı veriyorum ağır gelmesin diye bi arkadaş yazmıştı her gün verilmesi gerekiyo diye.

kızlar ben de çıldırıcam bana bi akıl verin, 2 gündür yemeklerini çatalla eziyorum örneğin bu akşam, kıyma balkabağı erişte yaptım iyice ezdim, ağzına veriyorum çiğniyor çiğniyor ama yutmuyor avurtlarında biriktiriyor en sonunda tıkanıyor kusuyor ne yapıcam yaa neden yutmuyor tel süzgeçten geçince yutuyodu, nasıl alıştırıcam, neleri kolay yutar siz neler yapıyorsunuz:43:

havuç,pilav,arpa şehriye filan veriyorum yutuyor
hatta kelebek makarnayı 2 ye bölüncede yutuyor
zeytini de 4 e bölüyorum çiğniyor
daha lezzetli şeylerle ve tek olanlarla başla istersen
ben hala yemek olarak pütürlüye geçmedim:(

kızlar yumurtayı bebeklerinize her gün mü veriyosunuz.ben gün aşırı veriyorum ağır gelmesin diye bi arkadaş yazmıştı her gün verilmesi gerekiyo diye.

bende her sabah veriyorum bakıcımızda veriyor diye biliyorum:)
biz süt de evriyoruz.
az bişey tuzada başladık çünkü bıktı tatsız yemeklerden yemiyor tatsız uzsuz olunca

havuç,pilav,arpa şehriye filan veriyorum yutuyor
hatta kelebek makarnayı 2 ye bölüncede yutuyor
zeytini de 4 e bölüyorum çiğniyor
daha lezzetli şeylerle ve tek olanlarla başla istersen
ben hala yemek olarak pütürlüye geçmedim:(

bunları yiyorsa pütürlüyü haydi haydi yer bence, ama dediğin doğru tek bir şeyi çiğneyip yutmayı öğrenmeli, benimki daha ayakta elma vereyim bakayım ne yapacak, biraz geeç kaldım galiba eline birşeyler vermedim korkumdan ayy yemek kabusum haline geldi yutmuyor ağzında biriktiriyor, bağırıyorum sonra da pişman oluyorum inşallah alışır,

bu arada yumurtayı hergün veriyorum doktor öyle dedi..

bunları yiyorsa pütürlüyü haydi haydi yer bence, ama dediğin doğru tek bir şeyi çiğneyip yutmayı öğrenmeli, benimki daha ayakta elma vereyim bakayım ne yapacak, biraz geeç kaldım galiba eline birşeyler vermedim korkumdan ayy yemek kabusum haline geldi yutmuyor ağzında biriktiriyor, bağırıyorum sonra da pişman oluyorum inşallah alışır,

yok canm pütürlü çorba verdim kustu:) o kadar karışık şeyleri henüz yemiyor.
sadece arpa şehriyeli çorbayı seviyor
mesela tarhana yemezdi başlarda az tuz az da biber salçasıyla yapınca yemeye başladı
bir de bir rivayete göre günde 1 kase tarhana yemesi bütün besinleri almasını sağlıyormuş

benimkide kahvaltıdan sonra akşama kadar hep çorba içiyor..
annem özel tarhana yaptı onu veriyorum öğleye doğru.
mutlaka 1 çorbaya ya kemiksuyu yada tavuksuyu katıyorm
2. çorba sebze çorbası yapıyorum.beğenmediği sebzeyi değiştiriyorum (brüksel lahana,ıspanak,brokoli,havuç,soğan,kereviz,patates)
bu saydığım sebzelerden en fazla 2 siyle yapıyorum.
ssebze çorbalarına bazen bulgur ekliyorum bazen krımızı mercimek bazende pirinç
akşamda erişte yada arpa şehriyeli çorba içiyor
nadirende makarna veriyorum:)
gece de aptamilin tahıllı gece muhallebilirini yapıyorum

senin menü yine zengin canım :) ben çalıştığım için tek çeşit çorba yapabiliyorum ancak, akşamada yemek yaptıysam ondan veriyorum..

canım ya bende akşam ciğer yedireyim dedim, bizimkide kustu..birde kızlar pütürlüden kastınız ekmek, elma vs şeylermi? benim kızım elinde bişey yiyemiyor, dün yine elma verdim boğazında kaldı, ısırırken çok büyük koparıyor ve yutamıyor, ama örneğin ben ekmeği veya elmayı kararında verdiğimde yutabiliyor, çorbaya veya yoğurda ekmek koyduğumda yiyebiliyor, şimdi benim kızım pütürlü yiyebiliyormu yoksa yiyemiyormu oluyor? anlamadım bunu ya :))) kaç gündür çok yoruldum misafirim geldi, açık öğretim sınavları derken bayılacam artık..

ben korkudan veremiyorum canım ya eline bişeyi çünkü 3-4 dür alışsın diye veriyorum ama hep boğazında kaldı titreyerek ağzından çıkarıyorum, o an ölecek sanıyorum ve panikten ne yapacağımı şaşırdım o nedenle vermemeye karar verdim. ilerde nede olsa dişi çıkınca yer dimi..yoksa yukarıda yazdıklarıma rağmen öğrenemezmi sence yutmayı..banada akıl verin nasıl yapayım?

yumurtayı bizim bakıcıda hergün veriyordu ama 1 hafta önce sanki alerji oldu bende kendimce yumurtadan dedim ve gün aşırı yaptım..

ahsen arpa ve tel şehriyeyi yutu ama kıyma girdigi an kusuyor zaten 15 gündür ne versem kusuyorama bende zaten 2 gündür sadece teklif ediyorum yemiyor hiç zorlamıyorum bakalım nereye kadar bir arkadaş sormuş ne verdin dışardayken diye zaten yemiyor yanıma tedbiren çorba ve kavanoz maması almıştım ama zaten çorbayı 2 kere denedim yemedi kavanoz mamasınıda açmadım daha önce hiç denemedik biyeregiderken rahat diye aldım inşallah sever :56:

yok canm pütürlü çorba verdim kustu:) o kadar karışık şeyleri henüz yemiyor.
sadece arpa şehriyeli çorbayı seviyor
mesela tarhana yemezdi başlarda az tuz az da biber salçasıyla yapınca yemeye başladı
bir de bir rivayete göre günde 1 kase tarhana yemesi bütün besinleri almasını sağlıyormuş

doğru özellikle sütle yapılan tarnaha çorbası anne sütü gibi yararlıymış gazetede okudum 1 yaştan sonra öyle yaparız

senin menü yine zengin canım :) ben çalıştığım için tek çeşit çorba yapabiliyorum ancak, akşamada yemek yaptıysam ondan veriyorum..

canım ya bende akşam ciğer yedireyim dedim, bizimkide kustu..birde kızlar pütürlüden kastınız ekmek, elma vs şeylermi? benim kızım elinde bişey yiyemiyor, dün yine elma verdim boğazında kaldı, ısırırken çok büyük koparıyor ve yutamıyor, ama örneğin ben ekmeği veya elmayı kararında verdiğimde yutabiliyor, çorbaya veya yoğurda ekmek koyduğumda yiyebiliyor, şimdi benim kızım pütürlü yiyebiliyormu yoksa yiyemiyormu oluyor? anlamadım bunu ya :))) kaç gündür çok yoruldum misafirim geldi, açık öğretim sınavları derken bayılacam artık..

ben korkudan veremiyorum canım ya eline bişeyi çünkü 3-4 dür alışsın diye veriyorum ama hep boğazında kaldı titreyerek ağzından çıkarıyorum, o an ölecek sanıyorum ve panikten ne yapacağımı şaşırdım o nedenle vermemeye karar verdim. ilerde nede olsa dişi çıkınca yer dimi..yoksa yukarıda yazdıklarıma rağmen öğrenemezmi sence yutmayı..banada akıl verin nasıl yapayım?

yumurtayı bizim bakıcıda hergün veriyordu ama 1 hafta önce sanki alerji oldu bende kendimce yumurtadan dedim ve gün aşırı yaptım..

valla canım az önce elma verdim ısırdı çiğnedi tükürdü bir damla bile yutmadı, benim kız yutmuyo, ben geç kaldığımızı düşünmeye başladım dişi yok diye birşey vermedim 2 dişi de yeni çıktı ama çiğnemiyor sadece geçen balığı çok güzel yedi yumuşak olduğu için mi bilmiyorum... ama sen yinede çok küçük küçük ver yutmaya çalışıyomuş yutunca tekrar verirsin..

doğru özellikle sütle yapılan tarnaha çorbası anne sütü gibi yararlıymış gazetede okudum 1 yaştan sonra öyle yaparız

valla canım az önce elma verdim ısırdı çiğnedi tükürdü bir damla bile yutmadı, benim kız yutmuyo, ben geç kaldığımızı düşünmeye başladım dişi yok diye birşey vermedim 2 dişi de yeni çıktı ama çiğnemiyor sadece geçen balığı çok güzel yedi yumuşak olduğu için mi bilmiyorum... ama sen yinede çok küçük küçük ver yutmaya çalışıyomuş yutunca tekrar verirsin..

Ben tarhana corbasini keçi sütü ile yapiyorum.zeynep onceden cok seviyodu bucorbayi ben de seviniyordum en azından faydali bir şey yiyor diye. Ama artık bunu da yemiyor. Corba icmek istemiyor artik. Bizim yediklerimizden bir iki lokma aliyor sadece
Bir de bu cigneme olayini çok kafaya takmayin bence.gecen tv de bir doktor cocuk zamsni gelince cigner demisti.ben zeynep e hiç bir şeyi blendirdan gecirmedim.cignemeyi cok iyi biliyo ama o da bir şey yemiyor. Yani çiğnemek le herşey bitmiyor.

kızlar pütürlü gıdadan bahsetmişsiniz ben oğluma yeşil mercimek çorbası yediriyordum seviyor diye gayet de güzel yutuyordu ama bu akşam doktorun verdiği kitapçıkta okudum kabuklarını vermeyin süzgeçten geçirin diyo acaba niye kii... ben de her gün yumurta veriyorum, oğlum ne kadarını yerse... kızlar oğlum yeşil zeytini sevmişti, bi zararı olmaz dimi...

Muhammed Beşir altta iki dişi varken eline elma armut versem kıtır kıtır kazıyarak biraz yiyordu, şimdi altı tane dişi var salatalığı, armutu veriyorum, koparıp ağzında biriktiriyor sonra da tükürüyor :( neden acabaa...

Ben tarhana corbasini keçi sütü ile yapiyorum.zeynep onceden cok seviyodu bucorbayi ben de seviniyordum en azından faydali bir şey yiyor diye. Ama artık bunu da yemiyor. Corba icmek istemiyor artik. Bizim yediklerimizden bir iki lokma aliyor sadece
Bir de bu cigneme olayini çok kafaya takmayin bence.gecen tv de bir doktor cocuk zamsni gelince cigner demisti.ben zeynep e hiç bir şeyi blendirdan gecirmedim.cignemeyi cok iyi biliyo ama o da bir şey yemiyor. Yani çiğnemek le herşey bitmiyor.

en iyisini yapmışsın, ben de sadece tel süzgeç kullandım süzgeçte kalanlarıda yemeğe ekledim pütürlü oluyodu ama şimdi çatalla ezileni yemiyo, istiyoruzki çiğneyip çiğneyip iştahla yutsunlar ama olmuyo işte, zaten kızım bir süredir çok iştahsız hiç birşey vermesem mutlu olacak dişten galiba..

kızlar pütürlü gıdadan bahsetmişsiniz ben oğluma yeşil mercimek çorbası yediriyordum seviyor diye gayet de güzel yutuyordu ama bu akşam doktorun verdiği kitapçıkta okudum kabuklarını vermeyin süzgeçten geçirin diyo acaba niye kii... ben de her gün yumurta veriyorum, oğlum ne kadarını yerse... kızlar oğlum yeşil zeytini sevmişti, bi zararı olmaz dimi...

kabukları gaz yapar ve zor hazmeder diye yazmıştır ama sorun yaşamadıysan ver ben kırmızı mercimeği kabuklarıyla veriyorum

Muhammed Beşir altta iki dişi varken eline elma armut versem kıtır kıtır kazıyarak biraz yiyordu, şimdi altı tane dişi var salatalığı, armutu veriyorum, koparıp ağzında biriktiriyor sonra da tükürüyor :( neden acabaa...

aynen bizim durum canım yutmak istemiyor inşallah kısa sürede geçer..

günaydın kızlar bu sabah erkenden bi bakayım dedim ama kimsecikler yok henüz...

herkese güzel bir gün ve güzel bir hafta diliyorum, inşallah bol iştahlı bol uykulu bir hafta geçiririz... Biz bugün yine erkenciyiz ama gece iyi uyuduk çok şükür...

günaydın kızlar bu sabah erkenden bi bakayım dedim ama kimsecikler yok henüz...

herkese güzel bir gün ve güzel bir hafta diliyorum, inşallah bol iştahlı bol uykulu bir hafta geçiririz... Biz bugün yine erkenciyiz ama gece iyi uyuduk çok şükür...

günaydın canım iyi dileklerin için teşekürler umarım güzel bir hafta geciririz :16:

Back
X