• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
brokoli çorbasına irmik katım her sabah ceviz rendeliyorum tek 1 haftadır sizlerden duyup tahin verdim o yapmaz demi aslında verirken eşim isal yapmasın çok yaglı dedi başkada degişik birşey yok

tahin kabız yapmaz, eşinin dediği gibi kakayı yumuşatır, canım valla biz hiç o saydığım şeyleri yemiyoruz ama hep kabız, biraz az hareketli benim kız ona bağlıyorum, yürüdükleri zaman düzelecek diye umuyorum..

bazı bebekler diş çıkarma döneminde kabız olurmuş, emekleme ve yürümeyi öğrenirken de kabız olabilirlermiş, bu aralar az hareket ettiyse ya da sürekli ayakta duruyorsa olmuş olabilir,

öyle çok hareketli bir çocuk degil canım al beni kucagına akşama kadar gezdir durumu var bizde kolarından tutsam yürümeyi seviyor ama oda iki kat yoruyor diye çok yapmıyorum yarın biraz yürüteyim :1:

tahin kabız yapmaz, eşinin dediği gibi kakayı yumuşatır, canım valla biz hiç o saydığım şeyleri yemiyoruz ama hep kabız, biraz az hareketli benim kız ona bağlıyorum, yürüdükleri zaman düzelecek diye umuyorum..

benim büyük kızda günde üç övün dışsrı çıkar valla ortasını tuturamadık
inşallah düzelir canım buda zormuş şükretmedim

ya kızlar oğlum inatlaştı memeyle resmen,artık uykusunda veriyorum,napıcam bilmiyorum,sanırım diğer diş geliyor,huysuz biraz çünkü :44:

kızlar benım oğlum kabız değil ama kakası sert poposuna bile yapışmıyor top gibi kabız değil diyorum çünkü gunde 3 yada 4kere bu şekilde kaka yapıyor biraz zrolanıyor yaparken ben kan ilacını kesmiştim neredeyse 3 aydır vermıyordum doktor versen ıyı olur deyince vermeye başladım bır haftadır kan ilacına başladığımız gıbı böyle oldu kanı normal çıkmıştı doktor sadece takvıye olsun buda dıyerek ver dedı vermesemmi ne yapsam bilmıyorum sanırım yıne kesıcem bırde poposuda sert silerken hıssedılıyor

Saglık ocagından aradılar kızlar. Yarın aşıya gidiyoruz kızamık için. Gündüz hiç uyumadı kızım, akşam bir saat uyudu uyandı 10da. Az önce uyuttum beş dakika uyudu uyandı. Yandım gene sabaha kadar ayakta tutacak bu kız beni.

ya kızlar oğlum inatlaştı memeyle resmen,artık uykusunda veriyorum,napıcam bilmiyorum,sanırım diğer diş geliyor,huysuz biraz çünkü :44:
canım ahsende uyanıken asla emmez oyüzden doyuyormu yetiyormu bilmiyorum kilo alımıda zaten iyi degil yemekte yemesi işkence allah yardımcımız olsun
kızlar benım oğlum kabız değil ama kakası sert poposuna bile yapışmıyor top gibi kabız değil diyorum çünkü gunde 3 yada 4kere bu şekilde kaka yapıyor biraz zrolanıyor yaparken ben kan ilacını kesmiştim neredeyse 3 aydır vermıyordum doktor versen ıyı olur deyince vermeye başladım bır haftadır kan ilacına başladığımız gıbı böyle oldu kanı normal çıkmıştı doktor sadece takvıye olsun buda dıyerek ver dedı vermesemmi ne yapsam bilmıyorum sanırım yıne kesıcem bırde poposuda sert silerken hıssedılıyor
ahsende aynısı bazen günde 3 kez ama birer misket gibi zorladıgı için bırakıyor sonra tekrar zaten kabız olması haftalarca yapmaması degilmiş 1 kerede olsa sert yapmasıymış ben araştırdım
Saglık ocagından aradılar kızlar. Yarın aşıya gidiyoruz kızamık için. Gündüz hiç uyumadı kızım, akşam bir saat uyudu uyandı 10da. Az önce uyuttum beş dakika uyudu uyandı. Yandım gene sabaha kadar ayakta tutacak bu kız beni.

canım ben elazığda oturuyorum bizim burda kızamık aşısı yok yani yapılmıyor ben sordum istanbulda salgın vardır ondan yapılıyordur dedi doktorumuz

Günaydın anneler nasılsınız bakalım ben gene uykusuz ve yorgunum :53:resmen böyleyim
kalkıp kahvaltı hazırlayasım bile yok yemiyecek zaten emegime yazık of of :24:

Günaydın anneler nasılsınız bakalım ben gene uykusuz ve yorgunum :53:resmen böyleyim
kalkıp kahvaltı hazırlayasım bile yok yemiyecek zaten emegime yazık of of :24:

Allah yardımcımız olsun valla ..

Geçmiş olsun canım.. Bizim burdada yapmıyorlar kızamık aşısını..

Canım bizim dr duru ishal olduğunda demir ilacını kes demişti yani kabız yapacağını sanmıyorum...

kızlar ahsen kaç gündür kabız olmuş hergünde yapıyor ama nasıl aglayarak ne yapsam düzelir bugün mamasına fındık rendeledim inşallah işe yarar
kayın validem az yedigi için kabız oluyor dedi sizce dogrumu nasıl terliyor aglıyor doktora götürsemmi

Geçmiş olsun canım ben mamasına bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyuyordum.. Benimde kabizlık problemim var diyetisyene gittiğimde az yemekte kabızlık yapar demişti bağırsaklar çalışmıyormuş.. Ayy benimkide günde en az 3 defa yaparr :1: bazen şikayet ediyorum annem kızıyor..

kızlar bizimle aynı yürüteci kullananlar ahsenim çok dikkat edin miray yine yürüteçten düştü :14: arkadaki ayaklar halıya takılıyor hep:25:yatakodasında bardak vardı alıp mutfağa götürücem kapıdayım arkamdan geliyodu pat halıya allahtan bu sefer halıya düştü öyle çok ağlamadı bişey olmadı çok şükür ama yürüteci kaldırdım artık komşum başka yürüteç verdi onu kullanıcaz artık hayatta bindirmem diğerine:14::14:

Geçmiş olsun canım bizimkide aynı dediğin gibi takılıyor zaten duru doğru dürüst binbedi buna...

Kızlar dün eşim day night diye bitkisel uyku düzenleyici bir şurup getirmiş içeriğinde bitkisel melisa çayı papatya vs filan var ama kararsız kaldım bir zararı olur mu kullansam alışkanlık yapar mı hiç kullandınız mı? Oğlumun diş etleri çok kaşınıyor onun içinde dentinox diye bir jel vermiş ama kullanmakta tereddütlüyüm, HİÇ JEL KULLANDINIZ MI kullandıysanız adını verebilirmisiniz BU JELİN YAN ETKİLERİ FAZLA GİBİ

Valla bize 3 aylıkken vermişti kaşınıyor diye birkaçkez kullandım.. Adını hatırlamıyorum.

Kızlar çok şükür biz 2 gündüe güzel uyuyoruz :nazar: 11,30 da uyuyor sabaha karşı 4 gibi mama yemek için uyanıyor ve deli gibi dönüp durmuyor ohh ne rahatmış ya keşke hep böyle kalsa valla uykusuzluktan sıyıracaktım...

Bu kızım beni çileden çıkartıyor artık kızlar evlatlıktan rededecem :17: yaa babaannesinin , yengesinin, dayısının hele hele ablamın kızı nilayın peşinden hüngür hüngür ağlayan kız beni sallamıyor bile ben karar verdim bu kız beni sevmiyor. Dün doğum günü partisine gittik hiiçç umursamadı bile benim arkadaşta seni görünce yüz ifadeside değişmiyor deyince ben deli oldum :52: :52: onun oğluda annesiyle tuvalete giriyor düşünün :18::18:..

Neyseki doğum günü olan kızın annesi kızını nçağırdı 2 yaşında kızım gel resim çekilelim oda teyzesinin kucağından annesine gelmedi moralim düzeldi biraz o da takma kafana defne de böyle dedi hiç umursamıyor :36: :36: annesini....

Arkadaşlar biz sürekli şikayet edip duruyoruz bebeklerimiz yaramaz , huysuz, uyumuyor diye hatta ve hatta hepimiz zaman geliyor cinnet geçirecek hale geliyoruz. Etrafımda o kadar insan varki bir çocuğu olsun diye doktor doktor, türbe türbe geziyor ve bunlardan biri bendim ne çabuk unuttun dedim dün kendi kendime allaha ağlayıp yakardığını bir çocuğum olsun diye şimdide sadece uyumuyor diye bağırıp çağırıyorum unutmayalımki çocuklarımız bizler için bir niğmet ve ALAHHA şükürler olsunki çoğunun ciddi sağlık sorunları yok.

Tabiki bunu size söylemek haddim değil ama çocuğu olmadığı için çok acı çeken insan biliyorum o yüzden bunları yazmak istedim..

Cumanız mübarek olsun.. Allah çocuklarımıza sağlık , bizlerede sabır versin..

Arkadaşlar biz sürekli şikayet edip duruyoruz bebeklerimiz yaramaz , huysuz, uyumuyor diye hatta ve hatta hepimiz zaman geliyor cinnet geçirecek hale geliyoruz. Etrafımda o kadar insan varki bir çocuğu olsun diye doktor doktor, türbe türbe geziyor ve bunlardan biri bendim ne çabuk unuttun dedim dün kendi kendime allaha ağlayıp yakardığını bir çocuğum olsun diye şimdide sadece uyumuyor diye bağırıp çağırıyorum unutmayalımki çocuklarımız bizler için bir niğmet ve ALAHHA şükürler olsunki çoğunun ciddi sağlık sorunları yok.

Tabiki bunu size söylemek haddim değil ama çocuğu olmadığı için çok acı çeken insan biliyorum o yüzden bunları yazmak istedim..

hayyırlı cumalar çok haklısın canım ne kadar şükretsek az
valla herşeye şükrediyorum az yesin ama kusma beni mahvetti sabah gene kustu kalktım bidaha elma rendeledim öldü onada agzını açmadı neyapacagımı şaşırdım artık
:14:

kesinlikle canım çok haklısın çok yakın şahit olduklarım var Rabbim kimseyi o güzel meleklerden yoksun bırakmasın o kadar çok zor ki Hak'tan hayırlısı olsun Rabbim dileyen isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bebişlerimizi de herkesinkini de bizlere bağışlasın Cumamız mübarek olsun

valla herşeye şükrediyorum az yesin ama kusma beni mahvetti sabah gene kustu kalktım bidaha elma rendeledim öldü onada agzını açmadı neyapacagımı şaşırdım artık

Canım o yememe derdi benim oğlanda da vardı halende pek iştahı yok biberon hiç almaz zorla uykudayken ve açken veriyorum sırf süt alsın diye ama çok az alıyo ama dediğin gibi az yiyorsa az yesin ısrarcı olma gerçekten ben takıntı haline getirdim sonuçta oglum iki ay çok az kilo aldı sonra oluruna bıraktım ha bu arada onlara ayrı yemek yapmıyorum artık ilk ek gıdaya geçişte yapmıştım çok severek yememişlerdi şimdi kendi yemeklerimizden veriyorum yemeleri biraz daha iyi hatta oğlum sanırım sütü de bu yüzden içmiyor karınını ek gıdayla doyuruyo yediklerin içine bile koysam devam sütünü farkediyo yemiyo biraz karışık yazdım sanırım bu arada dün mesela yeşil mercimekli erişte çorbası yapmıştım sevdiler ama sanırım çok acıkmışlardı ondan mı yediler bilemiyorum

Canım o yememe derdi benim oğlanda da vardı halende pek iştahı yok biberon hiç almaz zorla uykudayken ve açken veriyorum sırf süt alsın diye ama çok az alıyo ama dediğin gibi az yiyorsa az yesin ısrarcı olma gerçekten ben takıntı haline getirdim sonuçta oglum iki ay çok az kilo aldı sonra oluruna bıraktım ha bu arada onlara ayrı yemek yapmıyorum artık ilk ek gıdaya geçişte yapmıştım çok severek yememişlerdi şimdi kendi yemeklerimizden veriyorum yemeleri biraz daha iyi hatta oğlum sanırım sütü de bu yüzden içmiyor karınını ek gıdayla doyuruyo yediklerin içine bile koysam devam sütünü farkediyo yemiyo biraz karışık yazdım sanırım bu arada dün mesela yeşil mercimekli erişte çorbası yapmıştım sevdiler ama sanırım çok acıkmışlardı ondan mı yediler bilemiyorum

çok birşeyde vermiyorum canım sabah 1 yumurta sarısı 1 talı kaşıgı labne yarım ceviz rendeliyorum portakal suyuyla ıslatıyorum bu onuda yemiyor
öglen çok nadir yer yarım kase onu bile genelde bitirmez akşamda 1 çay bardagıyla mama yapıyorum onu henüz bitirdigini görmedim oda kusmazsa ,meyva yogurt yok artık teklif bile etmiyorum hemen kusuyor zaten 3 övün yese şükredecem ama yok onu bile zorla veriyorum

çok birşeyde vermiyorum canım sabah 1 yumurta sarısı 1 talı kaşıgı labne yarım ceviz rendeliyorum portakal suyuyla ıslatıyorum bu onuda yemiyor
öglen çok nadir yer yarım kase onu bile genelde bitirmez akşamda 1 çay bardagıyla mama yapıyorum onu henüz bitirdigini görmedim oda kusmazsa ,meyva yogurt yok artık teklif bile etmiyorum hemen kusuyor zaten 3 övün yese şükredecem ama yok onu bile zorla veriyorum

canım ben eve saat 4 gibi gidiyorum akşam yemeği ne kadar genelde bişey vermiyorum bende akşam beraber yiyoruz bazen yatarken kaşık maması bazende devam sütü veriyorum gündüz saat 4'e kadar ablam bakıyo sormuyorum açıkçası ne verdin diye sanırım pek kahvaltı yaptırmıyor kafama takmıyorum canım artık sağlıklı olsunlar kilo alımları çok deil ama artık alıştım milletin ne kadar küçük duruyorlar demelerine doktorumuzda erken doğumdan dolayı 1 ay geriden hesaplıyor

Canım haklısın ne deyim bilmemki zor bir durum allah sabır versin dr ne demişti kusması için.... O aralar duru da rahatsızdı takip edememiştim..

kesinlikle canım çok haklısın çok yakın şahit olduklarım var Rabbim kimseyi o güzel meleklerden yoksun bırakmasın o kadar çok zor ki Hak'tan hayırlısı olsun Rabbim dileyen isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bebişlerimizi de herkesinkini de bizlere bağışlasın Cumamız mübarek olsun

Canım gerçekten zor ben tedavi aşamasında çok ağladım ben hariç bütün arkadaşlarımın çocuğu vardı.. Dün doğum gününe gittik orada düşündüm ya olmasaydı allahım dileyen herkese nasip etsin. Uzun zamandır yoktun nasılsın..

çok haklısın canım, bende evlat hasreti yaşayanlardanım, oğlum ne yapsarsa yapsın hep şükrediyorum, kızıyorum bazen ama sonra pişman oluyorum. ben ilk bebeğimi doğumdan sonra kaybettim, bir gün makinalara bağlı yaşadı, ve arada düşüğümde oldu, şimdi rabbime ne kadar şükretsem az, benim debir oğlum oldu...Allah kimselere o acıları yaşatmasın.

ben internette okudum 9 alık olunca kızamık aşısı var diye, sonra sağlık ocağını aradım dediler 1 yaşını doldurunca yapacağız kızamık aşını.

Back
X