Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlısı olsun canım, ben de henüz adet gecikmesi yaşamadan boyun rontgeni çektirmiştim ve hamile olduğumu duyunca panik olmuştum o sıralar çok ilaç kullanmıştım sonra birkaç doktora danıştım kimisi aynen sana dedikleri gibi çocukluk hastalıklarından bahsetti en son kendi doktorum bebek zarar görseydi düşük yapardın demişti sonra cerrahpaşa genetik bilime gittim oradaki kurul olumlu rapor verince içim biraz rahatladı, tabi kemik ölçümü ve check up daha çök radyasyon içerebilir o yüzden senin durumun daha farklı, kendini suçlama hamile olduğunu bilseydin zaten yaptırmazdın ama riski de göze alamazsın. Bir arkadaşım hamileyken ayrıntılı ultrasyonda doktorlar bebeğin kalbinde problem gördüler aldır dediler ısrarla bayan aldırmayacam doğuracam dedi bebek 40 günlük olana kadar kaç ameliyat geçirdi ve sonunda öldü daha büyük bir yıkım yaşadılar. Sen doktorlara güvendin riski de göze alamazdın. Allah kızına sağlık ve uzun ömürler versin
O zaman bana göre doğru karar vermişsin ben de öyle bir riski göze alamazdım rahim bölgesinden 3 defa geçmesi etkileyebilir benimki boyundu. Onda bile ne kadar tereddütlerim olmuştu kendimi suçlamıştım ben de beklenmedik bir anda hamile kalmıştım o yüzden henüz bilmiyordum, ben de kendi kadın doğumcuma çok güveniyordum onun söylediklerini dikkate aldım getamda da bana boyun rontgenindeki radyasyon oranı etkilemez dediler ayrıca perinatoloğa danıştım sonra doğurmaya karar verdim. İyi ki kalp atışını duymadan aldırmışsın çünkü onu duyunca birden bebeğime bağlanıp onu iyice benimsemiştim. Kısmet öyleymiş geçmiş olsundr um da bana istersen kalp atışlarının oluşmasını bekleyelim sonra cerrahpaşaya getam'a gidersiniz dedi. ama ben o sırada epey farklı görüş aldım ve hepsi sıkıntının kemik ölçümü sırasında aletin tam 3 defa rahmin üzerinden geçmesinde ve verilen radyasyonun çok yoğun olmasında olduğunu söylediler. yani bir göğüs röntgeni falan olsaydı mesela rahmi direk hedef almadığı ve tek seferde bittiği için durum farklı olabilirdi. yani ben maalesef en yaptırmamam gereken şeyi yaptırmışım. aynı gün mamografim de vardı mesela ama onu kimse gündeme bile getirmedi. ben de kalp atışları oluşsa bile tüm bu riskleri duyunca o çocuğu doğuramıycama karar verdim ve kalp atışlarının oluşmasını beklemeden (belki de oluşmuştu bilmiyorum bilmek istemedim) aldırmaya karar verdim. kalp atışları oluşmadan düşseydi de benim yüzümden olucaktı zaten. mide bulantılarım da başlamıştı durum gittikçe dramatik olmaya başlamıştı yani.... özellikle kendi kadın doğumcuma ve kızımın çocuk dr una çok güveniyorum ikisi de biz olsak doğurmazdık deyince.....
teşekür ederim canım çok kötü öksürüyor canım hiç birimiz düzelmedik şevvalde aldıhala atlatamadınız mı canım geçmiş olsun çok:26:
Günaydın.![]()
Duru grip oldu zaten beklediğim birşeydi ama umutla olmamasını diliyordum.. Eşimin ailesinde cenaze vardı mecburen gittik sıcak soğuk sıcak soğuk eee olacağı buydu bütün gece ağladı çığlık attı 15 dk. uyuyup ağlayarak uyandı umarım hemen geçerr... Tek korkum bronşit e çevirmesi.
Nasılsınız canım?? umarım düzelmişsinizdir.. Duru da grip oldu:
((
teşekür ederim canım çok kötü öksürüyor canım hiç birimiz düzelmedik şevvalde aldı
sizede gecmiş olsun canım çok zor valla ignelerimiz bugün bitiyor ama pek bir degişiklik yok ıhlamur veriyorum ayaklarına vikis sürdüyorum ama gene aynı birdaha doktora götürsemmi bende bilmiyorum![]()
günaydın kızlar herkesler nerde
girip okuyayım diyorum ama sayfalar aynı duruyor
Allah allah neden fayda etmediki ? bence götür canım..
Bizim ev eczane gibi mübarek ilaçtan geçilmiyor Aferin var onu verdim bugün dr unu aricam antibyotik te var açılmamış ama vrmek istemiyorum... Bakalım dr ne dicek.
Hiç düzelme yoksa tekrar götür canım, geçmiş olsunteşekür ederim canım çok kötü öksürüyor canım hiç birimiz düzelmedik şevvalde aldı
sizede gecmiş olsun canım çok zor valla ignelerimiz bugün bitiyor ama pek bir degişiklik yok ıhlamur veriyorum ayaklarına vikis sürdüyorum ama gene aynı birdaha doktora götürsemmi bende bilmiyorum![]()
kızlar benim oğlum da huzursuz bu aralar,dün durup durup arada ağladı falan,çorbasını içirip ağzını sildim sanırım diş etleri acıyo,peçeteyle dışardan silerken ağlamaya başladı,akşam da çok hafif ateşi vardı ama gece bir ara burnu tıkanır gibi oldu,ara ara uyanır gibi huzursuzlandı,dişten mi üşütme mi anlayamadım,burun akıntısı ya da öksürük falan yok,hasta biri de yok şu anda evde yada eve gelenlerden falan,anlayamadım
geçmiş olsun canım, 38 e yaklaşmadan fitil kullanma bence inşallah gerek kalmaz, hem diş hem hastalık zor, acil şifalar dilerimMerhaba kizlar oglum da hasta bebisler kervanina katildi malesef, cuma gününden beri burnu tikaliydi, pazar günü huzursuzluk basladi, aslinda serum fizyolojik kullanmaya baslamistim ama oglum herseye itiraz ettigi icin cok sık kullanamadim, pazartesi aksam hafif ateşlendi, dün de doktora gittik, doktor soguk alginligi dedi, bogazda enfeksiyon var dedi, peditus surup ve burun spreyi verdi ama ben peditus kullanmak istemedim daha önce kullanmistim ve faydasini da gormemistim, daha önce baska bi doktorun verdigi aferin surubu kullaniyorum pazar gününden beri ama dün gece oglumun atesi biraz artti 38.5larda geziyo bir ölçek de calpol verdim ama verdigim suruplarin cogunu oglum tükürüyor, siringa ile verdim yine ayni... Sabah ilik dus aldirdim ama atesi hala 37.1, az önce ölctüm... Ne yapsam bilmiyorum aslinda biraz kendine gelir gibi oldu ama ates bu sonucta korkuyorum da, evde taa dogumunda doktorun verdigi fitil var hic kullanmadim böyle uzun süreli atesi olmamisti, prospektüsüne baktim bisey de anlamadim... Off cok yazdim ama size anlatmak istedim iste, gece uykusu filan kalmadi bizde, zaten dislerinden de hic rahati yok oglumun 8. disini cikaracak galiba, sirada o var ama... Hasta bebislere acil sifalar diliyorum Rabbimden... Yephek sana da gecmis olsun, cok zor bir durum, Allah sabir saglik versin sana...