• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Iyi geceler hanmlar .mrb.dün geceden beri oğlum çok huzursuzdu.çığlıkla uyanıyordu.sabah kalktığımda ilk dişinin tek 1 tanesini patlattığını gördüm.ama huzursuzluk devam ediyor.hatta bugün daha da kötü.uykudan çığlık atarak uyanıyor.fitil verdim jel sürdüm banamısın demedi.ayrıca burun akıntısı ve hafif öksürüğümüz var .bunun dişle bi alakası olabilir mi ki?acaba 2.dişide patlamak üzerede zorluyor mu oğlumu?ve bugün patlayan dişimiz nezaman belli olmaya başlar.yani nezaman dokunduğumda hissedebilirim dişini?

valla canım bizde de ikinci diş patlamadan hafif burun akıntısı oldu ve çok arada da bir iki öksürdü falan ama öyle grip gibi değil,hatta ben hasta mı oldu diş mi çıkarcak emin olamadım çünkü ağzını peçeteyle falan silince de ağlamaya başlıyodu sanırım diş eti acıyodu,1 hafta içinde dişin çıkacağı yer çizgi gibi oldu,şimdi de ucu hafif görünüyo dişin,bir kaç güne de elini değince hissetmeye başlarsın keskin ucunu,şimid sen yazınca burun akıntısı diye,dişten olabilir mi acaba dedim?:44:

kızlar bilmem bilirmisiniz bizim burda yarma derler dövmenin ezilmişi ondan yaptım çorba ahsene
şimdi uyuyor uyanınca verecem inşallah begenir azıcık teryagıda kattım :56:
sizlerede fikir olur mama gibi oldu sadece sogan ve yag katım
çok lezetli olmuş birazdan şevvalle bende yemeyi düşünüyoruz:9:

Dr dan geliyorum 3. bronşitimiz çok daha kötü olduğu zamanlarda antibyotik verdi ama ateşi yükselmedikçe içirme demişti bu sefar verdi :( :( neden diye sordum buhar vermene rağmen kötüleşmemiş ama tam olarak iyileşmemiş dedi zorlamanın faydası yok içir rahatlasın diyor..

Arkadaşımla konuştum onun oğlu da sürekli bronşit oluyor aynı dr a götürüyoruz oo değiştirdi diğer dr hemen antibyortik vermiş çocuk düzelmiş. Antibyotik içmediği için sürekli yeniler demiş kime güveneceğiz ne yapacağız bilemiyorum...
çok geçmiş olsun canım ya bence ver antibiyotik artık iyice ilerlicek bu sefer daha ağır ilaçlar kullanmk zorunda kalacak allah yardımcınız olsun:26::26:
canm benimkide planlı bi gebelik değil hatta hiç istemedim çünkü benim oğlum çok afacan ama o çift çizgiyi görünce içimde yeniden bi heyecan başladı.birde ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorumn ve o bana çok destek oluyor.hatta bugün diyor sen doğur kızım ben bakarım diyor.buarada doktorumla konustum tlfnda benim satım 7 ocak.hatta 6 ocak bile olabilir.yani tam olarak günüm geçtimi onu bile bilmiyorum.doğumdan sonra adetlerimde çok düzensiz oldu.45 günde bir adet oluyordum.son 3 ayımda doğum kontrol hapı kullandım.doğal olarak 28 günde bir olmaya başladım.bu ay hap kullanmadım ve eşim korunmasına rağmen hamile kaldım ve ben şuan yumurtlama tarihimi bile bilmiyorum.yani acaba hamile kalmasaydım yine 45.gündemi adet olurdum yoksa hap kullanıyormuş gibi 29. gün mü adet olurdum bilmiyorum.doktorum daha 1 ay bile olmamış adet tarihinden bu değer normal henüz erken sen haftaya tekrar hcg yaptır inş ozaman tekrar konusalım ona göre sana tarih veririm dedi.yani 1 hafta beklicem ne olduğunu görene kadar.
hayırlısı olsun canım bence değerin yükselecek bu arada eşin korunurken kaldım demişsin tırstım bak şimdi :18::18:nasıl oluyo ya neye güvencez :18::18:
merhba,
bu hastalıklar malesef çocuklara hiç iyi şeyler öğretmiyor ama napalım ben yaza rahatlayacağımızı düşünüyorum inşallah :)
bi yakınımında bebeği yürüteç kullanıyor ve oda öyle yere bırak kıpırdamıyo sıkılınca beni alın diye kızıyor sadece ben yürüteç bile almadım öyle emeklemeye başladı,ama burdaki bazı bebişler yyürüteçlede emekliyolar bence bebeğine göre ddeğişiyor. mesela benimkide ne bay bay nede alkış yapıyor
bence bi sürre yerde oturun bakalım öyle oyun oynayın baklım

merhaba kızlar arada bi girip yazdıklarınızı okuyorum ama okumaktan yazmaya zamanım kalmıyo, malum bebelerle zamanda kalmıyoki biseye... bizde gecen hafta cok hastalandık 3 gece hic uyumadık ama ates yoktu antibiyotiksiz yırttık, ama bir hafta hicbisey yediremedim cıldırıcam zannettim ya suruplarını bile tukurdu hep. zaten genel olarak istahsız ama neyseki 2gundur biraz daha iyi yiyo. normalde de hep agzında bekletiyo, bu hastalıgında da agzındakini puskurtmeyi ogrendi:20: masallah sizinkiler catalla yemeyi ogreniyo emekliyo yuruyo vs.. benim zilli ancak yattıgı yerde donuyo daha emeklemiyo koltuklara filan tutunup kalkamıyo :( ya ben yurutec kullanıyorum acaba ondan mı gecikti diyorum? sizlerde kullanıyomusunuz? biraz canımı sıkmaya basladı bu konu :( ha ama hakkını yemiyim bay bay yapıyo muzık acınca sallanmaya baslıyo hemen alkıs yapıyo onun dısında hic kelime yok...neyse simdi yatayım bende sabah 7:30da ayaktayız cunku...ama fırsat buldukca yazmak iyi gelicek sanırım cunku yalnızım ve bazen cok daralıyorum ve bu hissiyatıda en iyi siz anlayabilirsiniz diye dusunuyorum, siz de cevap yazarsanız sevinirim ama :3: iyi geceler butun annelere...

geçmiş olsun iştahsızlık huysuzluk çoğumuzun problemi zaten:25::25:
yürümenin yürüteçle ilgisi olacağını sanmıyorum mirayı 5 buçuk aylıktan beri bindiriyorum şuan 10 aylık emekleyerek bütün odaları geziyor her yere tutunup kalkıyor yakında düz duvara bile tırmanacak doktorlar ayına göre fazla hareketli diyor hatta bence bebekten bebeğe değişiyor:34:

bizimde suanda 2 tane disimiz var 8. ayın sonunda gözüktüler. dr. disler cıkmadan curumesin diye veriyorum demisti hem de kemikleri guclendiriyor imis. bende kullanıyoum dogrusu.. ya o neysede az once hurriyette bakıcı kadın dehseti diye bi video izledim 9 aylık bebege nasıl zulmediyo kanım dondu ya.. ay cok kotu oldum bi muddet kendime gelemem artık uff :(

Dün annem anlattı haberlerde izlemiş duymak bile sinirimi bozmaya yetti iyiki izlemedim.. Ayyy o kadını benm elime sadece 5 dk verseler varr yaa:47: :47: :47: ona neler neler yaparım..

gecmiş olsun canım nasıl buhar hapıyorsun sıcakmı sogukmu ben soguk buhar yapıyorum gece odamızda rahat uysun diye sıcaga valla eriniyorum yapmaya

Canım sen odayımı nemlendiriyorsun anlamadım :44: :44:

Benm buhar dediğim ventolin , birde yuvarlak soğuk buhar, içine serum karıştırıp ağzına burnuna veriyorum 3 saatte bir bize MACROL verdi ama pratisyen bir dr gördü onu verme çok ağır bir ilaç dedi allahım allahım bilmiyorumki ne yapacağımı.

çok geçmiş olsun canım ya bence ver antibiyotik artık iyice ilerlicek bu sefer daha ağır ilaçlar kullanmk zorunda kalacak allah yardımcınız olsun:26::26:

hayırlısı olsun canım bence değerin yükselecek bu arada eşin korunurken kaldım demişsin tırstım bak şimdi :18::18:nasıl oluyo ya neye güvencez :18::18:

yürümenin yürüteçle ilgisi olacağını sanmıyorum mirayı 5 buçuk aylıktan beri bindiriyorum şuan 10 aylık emekleyerek bütün odaları geziyor her yere tutunup kalkıyor yakında düz duvara bile tırmanacak doktorlar ayına göre fazla hareketli diyor hatta bence bebekten bebeğe değişiyor:34:

Verecem canımm verecemm bu bebişler hasta olmasın yaa :43:

Dün annem anlattı haberlerde izlemiş duymak bile sinirimi bozmaya yetti iyiki izlemedim.. Ayyy o kadını benm elime sadece 5 dk verseler varr yaa:47: :47: :47: ona neler neler yaparım..

Canım sen odayımı nemlendiriyorsun anlamadım :44: :44:

Benm buhar dediğim ventolin , birde yuvarlak soğuk buhar, içine serum karıştırıp ağzına burnuna veriyorum 3 saatte bir bize MACROL verdi ama pratisyen bir dr gördü onu verme çok ağır bir ilaç dedi allahım allahım bilmiyorumki ne yapacağımı.

bende senin dediklerini anlamadım evet ben buhar makinasıyla odayı nemlendiriyorumki bogaz kurulugu olmasın ki öksürügü artmasın sıcak buhar yap dedi yani yanında ketılı kaynat havası bebege gitsindedi başka nasıl oluyor bilmiyorum

kızlar siz bu bebişlerin Tv izleme olayını napıyosunuz?Oğlum TV ne zaman açık olsa hemen dikiyo gözlerini,özellikle reklamları hiç kaçırmıyo,ama buradaki forumlarda takılırken TV nin zararlarıyla ilgili bi sürü şey okudum,artık açmamaya çalışıyorum,daha doğrusu gündüz açmıyorum ama eşim akşam haber vs açıyo tabi,bazen radyo modunda açıp ekranı karartıyorum,hem hafif müzik oluyor evde hem de tv ye bakmıyor bi şey yok diye.Tv nin otizme neden olduğu,konuşmayı geciktirdiğini vs zaten biliyordum da bir de tv deki görüntüler aslında binlerce resimin arka arkaya dizilmesiyle sanki görüntüler canlıymış hissi verirmiş ,yetşkinlerin beyni bu anlık kareleri yakalayamazmış ama bebeklerin gözleri ve beyinleri görüntüyü hareket olarak değil de anlık resim olarak yakalarmış TV ye bakınca,bu da beyin gelişimine zararlıymış,pazartesi okullar açılıyo,çalışıyor olucam gündüzleri,anneme söylerm de açma diye kayınvalidemle kayınpederime bütün gün TV açmayın diye kırmadan dökmeden nasıl desem diyorum,haftada 2 gün onlar 2 gün annem bakıyor,aram iyidir kayınvalidemle ,onlar da haklılar kendilerine göre bütün gün evde arada TV izliyolardı doğal olarak,tek ümidim emeklediği için ev içinde gezinmek isteyecektir,;Tv ye çok bakmaz diye umuyorum.TV nin zaralarından bahsedicem sohbet ederken de direk açmayın desem mi demesem mi bilmiyorum

kızlar siz bu bebişlerin Tv izleme olayını napıyosunuz?Oğlum TV ne zaman açık olsa hemen dikiyo gözlerini,özellikle reklamları hiç kaçırmıyo,ama buradaki forumlarda takılırken TV nin zararlarıyla ilgili bi sürü şey okudum,artık açmamaya çalışıyorum,daha doğrusu gündüz açmıyorum ama eşim akşam haber vs açıyo tabi,bazen radyo modunda açıp ekranı karartıyorum,hem hafif müzik oluyor evde hem de tv ye bakmıyor bi şey yok diye.Tv nin otizme neden olduğu,konuşmayı geciktirdiğini vs zaten biliyordum da bir de tv deki görüntüler aslında binlerce resimin arka arkaya dizilmesiyle sanki görüntüler canlıymış hissi verirmiş ,yetşkinlerin beyni bu anlık kareleri yakalayamazmış ama bebeklerin gözleri ve beyinleri görüntüyü hareket olarak değil de anlık resim olarak yakalarmış TV ye bakınca,bu da beyin gelişimine zararlıymış,pazartesi okullar açılıyo,çalışıyor olucam gündüzleri,anneme söylerm de açma diye kayınvalidemle kayınpederime bütün gün TV açmayın diye kırmadan dökmeden nasıl desem diyorum,haftada 2 gün onlar 2 gün annem bakıyor,aram iyidir kayınvalidemle ,onlar da haklılar kendilerine göre bütün gün evde arada TV izliyolardı doğal olarak,tek ümidim emeklediği için ev içinde gezinmek isteyecektir,;Tv ye çok bakmaz diye umuyorum.TV nin zaralarından bahsedicem sohbet ederken de direk açmayın desem mi demesem mi bilmiyorum

canım mirayda eskiden gözünü ayırmadan bakıyodu şimdi umrunda değil tek sevdiğimiz şey reklam onun sayesinde mama yiyoruz zaten:27::27:
başka zamanda reklam çıkınca kanal değiştiriyorum bakmıyo hareketlendi iyice karıştırcak yer arıyor biraz daha hareketlensin ilgisi başka şeye kayar bence:55::55:

nekadarda açmak istemesemde şevval durmuyor canı sıkılıyor aynen ahsende reklam görünce dikat kesiliyor başka odada olsak hemen kulaklarını dikiyor
nasıl yapacaz bende bilmiyorum dikat etmeye çalışıyorum
kayınvaliden neden kırılsınki anlayış gösterecektir önemli olan torunlarının saglıgı

börek açmalar yarma çorbaları bak 1 saat uzağımdasın atlar geliriz yemeğeeeee:56::56::56:

buyur gel canım istambulda bir semtten bir semte kaç saate gidiliyor
elazığ malatya servisler var sürekli yaz olsun al mirayı gel seni gezdireyim elazığı
şimdide gelebilirsin yaz dememdeki amaç hava soguk diye:17:

buyur gel canım istambulda bir semtten bir semte kaç saate gidiliyor
elazığ malatya servisler var sürekli yaz olsun al mirayı gel seni gezdireyim elazığı
şimdide gelebilirsin yaz dememdeki amaç hava soguk diye:17:

canım benim çok sağol düşünmen yeter:16:
ama mirayla otobüse binsem bizi 5 dk sonra müsait bir yerde indiriler:1::1:
avm ye bile bağrış çağrış gidiyoruz kendi arabamızla inşallah bigün denk geliriz ama çok isterim tanışmayı:16:
bende sana malatyayı gezdiririm dicem ama bende bilmiyorum daha yolları bile öğrenemedim araba kullanmaya ancak alıştım malatyada eşime diyorum çabuk syle nerden dönüyoduk:9::9:
yaşlandım mı ne:9::9:

canım önce doğum kontrol hapıyla korunuyordum doğum kontrol hapı beni çok zayıflattığı için bu ay kullanmadım.bu ay böle idare edim gelecek ay spiral felan takrırım diye düşünüyordum ama nasıl olduysa bu ayı göremedim.eşim geri çekme yöntemiyle korunuyordu.aslında çokta dikkat eder.ya bende var bişi sanırsam.oğlumdan öncede 3 gebeliğim daha olmuştu tabi sonu gelmedi..oğlum 4. şuanki 5.oldu ve ben 3 senelik evli bile olamadım daha.hani derlerya ceketini bıraksa hamile kalıyor diye işte ben onlardan oluyorum sanırsam.üstelik benim sol tüpüm tamamen kapalı.allahtan o kapalıymış diyorum yani herşeyde varmış bi hayır oda açık olsa heralde ben 9 ayda bir doğum yapardım....

bende senin dediklerini anlamadım evet ben buhar makinasıyla odayı nemlendiriyorumki bogaz kurulugu olmasın ki öksürügü artmasın sıcak buhar yap dedi yani yanında ketılı kaynat havası bebege gitsindedi başka nasıl oluyor bilmiyorum

:1::1::1::9::9: Tamam ben anladım seni sen odayı nemlendiriyorsun.

Canım bizimki tedavi amaçlı ciğerleri açılsın diye buhar makinası dediğim astım ve bronşit hastalı kullanıyor ilaçları sıvı olarak döküyon içine buhar olarak çıkıyor ağzına burnuna tutuyorsun böyle işte..

canım önce doğum kontrol hapıyla korunuyordum doğum kontrol hapı beni çok zayıflattığı için bu ay kullanmadım.bu ay böle idare edim gelecek ay spiral felan takrırım diye düşünüyordum ama nasıl olduysa bu ayı göremedim.eşim geri çekme yöntemiyle korunuyordu.aslında çokta dikkat eder.ya bende var bişi sanırsam.oğlumdan öncede 3 gebeliğim daha olmuştu tabi sonu gelmedi..oğlum 4. şuanki 5.oldu ve ben 3 senelik evli bile olamadım daha.hani derlerya ceketini bıraksa hamile kalıyor diye işte ben onlardan oluyorum sanırsam.üstelik benim sol tüpüm tamamen kapalı.allahtan o kapalıymış diyorum yani herşeyde varmış bi hayır oda açık olsa heralde ben 9 ayda bir doğum yapardım....

hmm anladım canım bende doğumdan sonra troid oldu kolay kalamam ama yinede korkuyorum bence geri çekilmeye çok güvenme canım ya korunma yöntemi olmadığını söylüyor doktorlar:26::26:

:1::1::1::9::9: Tamam ben anladım seni sen odayı nemlendiriyorsun.

Canım bizimki tedavi amaçlı ciğerleri açılsın diye buhar makinası dediğim astım ve bronşit hastalı kullanıyor ilaçları sıvı olarak döküyon içine buhar olarak çıkıyor ağzına burnuna tutuyorsun böyle işte..

geçmiş olsun canım yaa, ama bakteriyel olmadığı için antibiyotik faydalı olmazmış, kan testi yptı mı antibiyotik vermek için,

cemre de ilk bronşiolitini oldu biliyorsun bu gün 8. gün gün sayıyorum artık,:1: bu gün daha da iyi biraz daha az ilaç veren bir doktor araştırmak en iyisi çocukların canına okuyorlar,:50:

ya benim kızımda reklamlara bayılıyor, gun icerisindede acıyorum tv yi butun gun evdeyim bi ses oluyo bende bunalıyorum acıkcası. ama bi tarafımda hic rahat degil aslında bu tv konusunda yani zararlı oldugu zaten kesin ama:50:... ceren istahsız bazen o kdr zor yiyoki mecburen acıyorum tv de ozellikle reklam arıyorum hatta yemek yedrriken, ama dunde tv de bi uzman konusuyodu tv karsısında kesinlkle yemek yedirmeyin diye malumunuz ileriki hayatında obez olabilirmis cunku doydugunu anlamazmıs vs.. o yuzden bende bu tv olayını azaltmayı dusunuyorum dogrusu yemek yedirirken caresiz kalıyorum ama normaldede pek acmıcam artık muzik filan acarım pcden gene bi ses olur ya bence bu iyi fikir. zaten muzik duyunca kikirdemeye baslaıyo hemen salllanıyo alkıslıyo hatta bay bay bile yapıyo:1: muzik duyunca butun hunerlerini gosteriyo. koparıyo bizi ya cok komik bu kız

Tv izletmenin dikkat eksikliği ve otizmi arttırdığını söylüyorlar, ben gündüz izleme gereği duymadığımdan açmıyorum 2-3 aydır ondan önce açıyordum ama çınar çok fazla odaklanmıyor bazı reklamlara sadece, ama benim bir kuzenim vardı bebeğini 0-2 yaş arasındayken tv nin karşısında salıncağına bırakıp neredeyse bütün gün tv izlettiriyordu sonunda kız 4 yaşına gelmişti konuşamıyor ne anne ne baba hiç kelime yoktu seslenildiğinde bakmıyordu kendi dünyasında gibiydi bize bayram ziyaretine gelmişlerdi o kadar seslendim bakmadı sadece masanın etrafında dönüp durdu neyseki anne ve babası çok mücadele ettiler doktorlara götürdüler özel eğitim merkezlerine yaşıtlarıyla iletişim kurdurdular şimdi de fırlama gibi oldu bir cevaplar büyümüş de küçülmüş ama o dönem anne ve babası çok suçluluk hissettiler ve çok zor günler geçirdiler herşeyin fazlası zarar.Günde birkaç saatten birşey olacağını sanmam, kuzenimin kızı sabahtan akşama kadar tv karşısındaydı bir de çocuğu salıncağa bağlamış hiç özgür bırakmamış ki resmen zorla tv izlettiriyor gibi olmuş

evet canım bu tv olayını bi ara açmıştım forumda bizim doktorumuz uyarmıştı gerçekten de kızım çok dikkatli bakıyordu kendi başına oyunyordu filan içine kapanmaya başlamıştı şimdi biraz daha dikkat ediyorum ben evdeyken açmıyorum ama ben yokken akşam eşim beni dinlemeyip açıyorlar ama iletişimim kızımla daha zayıftı şimdi daha güçlendiğini düşünüyorum keşke tamamen çıkarabilsem ama o da olmuyor maalesef

evet canım bu tv olayını bi ara açmıştım forumda bizim doktorumuz uyarmıştı gerçekten de kızım çok dikkatli bakıyordu kendi başına oyunyordu filan içine kapanmaya başlamıştı şimdi biraz daha dikkat ediyorum ben evdeyken açmıyorum ama ben yokken akşam eşim beni dinlemeyip açıyorlar ama iletişimim kızımla daha zayıftı şimdi daha güçlendiğini düşünüyorum keşke tamamen çıkarabilsem ama o da olmuyor maalesef

kesinlikle haklısın ben de can sıkıntısından ve işim varken gündüz açıyordum emeklemiyodu oturduğu yerden izleyip duruyordu kesinlikle beni dinlemiyor bana bakmıyordu, 15 gün kadar kardeşlerimin yanına gittim hiç tv açmadık evde birde köpek vardı, teyzeleriyle ve köpekle öyle oyunlar oynadıki, daha bana anne demedi onlara teyje teyje duy duy del del hep konuştu bakışlarına can geldi yavrumun kalabalık da çok etkili iletişimin kuvvetlenmesi için.. eve döndüm artık akşam eşim gelene kadar tv açmıyorum, akşam açıyorum ama pek ilgilenmiyor, reklam falan çıkınca biraz bakıyor..

Back
X