• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ay o kolarını yerim ben maşallah hepsi birbirinden tatlı bu nisan ve mayıs (elif) bebişlerimiz :nazar:
ne sevinmiştir o kolar açılınca ahsenin soyundurdugumda bir seviniyor bi kolarını bacaklarını inceliyor
yaz gelsede şöyle bir rahat etse çocuklar lahana gibi kat kat giydirmekten sıkılmışız senin kızı görünce anladım:ssz:

aynen cemre de bayılıyor çıplaklığa üstünü değiştirirken hemen kaçıyor, yaz gelsin bi tek bezle dolaşsınlar:1:

Kızlar park yatak kullanan var mı? Bugün aşağı indirdim ama sanki hiç rahat değil zeminde ortada katlanmasına yarayan bir tutamaç var ve o ortada çıkıntı gibi sert kaldı acaba tüm markalarında mı öyle kraft kullanıyoruz sanki beli rahat etmez gibi ama artık üstte bırakamam vücudunu kaldırıyor ve böyle aşağıda çok derin oldu

ben de kraft kullanıyorum zeminin üzerine konan sert tahta gibi bişeyi varya onu koydum üzerine de sünger yatağı, iyi duruyo sertlik yok bizde, ama sen alta ince yolluk gibi bişey katlayıp koyabilirsin, ben daha önce çok derin oldu diye battaniye koymuştum ama çok yumuşak oldu yatak düz durmadı sert bişeyler iyi olur bence

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 634311 kızımın teyzeleriiii, bir fotoda ben ekleyeyim, her ay dönümünde çekiyorum düzenli hatıra kalsın, yazlık kıyafet giydirdim hevesle:1: bu arada benim pc yi yere attı bu gün herkül kızım çalışmıyor ikinci bozuşu, bir süre ayrı kalabilirim sahalardan, akşamları eşimin iş yeri pc sinden girmeye çalışırım, böyle olmayacak 5 senelik bi telefonum var baya kötü oldu artık, hazır sevgililer günü geçmişken eşime söyleyeyim de alsın bi tane nete girecek bir şey, öyle çiçekle falan olmaz diyeyim lahmacun alaydı iyiydi işte:60:

ay sen hala lahmacundamısın beloved kopardn beni aksam aksam yaa:60: bu arada sen kıs zamanı bu cıbıl resmi ben boyle melul melul bakıyım da dislerimi sıkayım diye bilhassa mı koydun! :) senin kız tam citlembik olmus ya. bandananızı yesinler sizin pek bi havalıyız :)

Son düzenleme:
bursada nerde oturuyorsun ben yıldırımda oturuyorum

bende yıldırımdayım cnm :30::30::30::30: komşu çıkmayalım :9::9::9:

kızlar bugun gezme rekorumuzu kırdık resmen parçaladık hatta 8 saat dışarda kaldık :53: küçük çocukla ınsan bukadar gezzermı demeyın ay efe acıktı ay altı değişçek derken hiç anlamıyorum nasıl geçiyor aralarda bır ıkı vıtrın bakıyoruz işte :9::9:

kızlar gecende bi arkadas demisti kızı mama sandalyesinde ayaga kalkmıs, kemeri takın diye uyarmıstı. bugun aynı seyi ben yasadım hem bi de o mesaja haklısın guvenlik onemli diye yazmıstım salak kafa...:50: bceren sandalyedydi mızıklanıyodu bende tezgahta ugrasıyodum bi ara sesi kesildi diye dondum baktım ki bizim ki ayaktaaaa... bakınıyoo... Allah korudu yavrumu kafa ustu cakılabilirdi :50: ama benim tembel emeklemiyo ve daha bi yerlere tutunup kalkmaya yeltenmiyo bile o yuzden yani hic ihtimal vermedigim icin kalkmasına....amma velakin bu isler belli olmuyo demekki! burdan da su sonucu cıkarıyoruz bir musibet bin nasihatten iyidir! kızlar aman dikkat!

kızlar bugun gezme rekorumuzu kırdık resmen parçaladık hatta 8 saat dışarda kaldık :53: küçük çocukla ınsan bukadar gezzermı demeyın ay efe acıktı ay altı değişçek derken hiç anlamıyorum nasıl geçiyor aralarda bır ıkı vıtrın bakıyoruz işte :9::9:

sen 8 saat boyunca vitrin bakıp ara ara da efenin karnını doyurup altını mı degistin ben mi yanlıs anladım? eger dogru anladımsa bu enerjinin kaynagınıda bi soyleyiver bacım yaa :1:

kızlar gecende bi arkadas demisti kızı mama sandalyesinde ayaga kalkmıs, kemeri takın diye uyarmıstı. bugun aynı seyi ben yasadım hem bi de o mesaja haklısın guvenlik onemli diye yazmıstım salak kafa...:50: bceren sandalyedydi mızıklanıyodu bende tezgahta ugrasıyodum bi ara sesi kesildi diye dondum baktım ki bizim ki ayaktaaaa... bakınıyoo... Allah korudu yavrumu kafa ustu cakılabilirdi :50: ama benim tembel emeklemiyo ve daha bi yerlere tutunup kalkmaya yeltenmiyo bile o yuzden yani hic ihtimal vermedigim icin kalkmasına....amma velakin bu isler belli olmuyo demekki! burdan da su sonucu cıkarıyoruz bir musibet bin nasihatten iyidir! kızlar aman dikkat!

allah korumuş geçmiş olsun bız daha mama sandalyesı almadık yanı çok işe yarayan bişimi bilemıyorum aslında hevesım var ama dedesı alcak oldu vazgeçirdim hala düşünüyorum alsammı almasammı evde kalabalık yapamaktan başka bi işe yaramaz gıbı geliyo çünkü benım oğlum yuruteçte bıle durmuyo 1 aydır kaldırdık yuruteci heryere emekleyıp gıdıyooo tutunuyo kalkıyo yanı alsaamı tavsıye edermısınız

bu arada bugun kayınvalidem geldi nerdeyse 6 aydır gormuyodu cereni. 9da yogurdunu yedirdim mutfaga gittim 10 dk sonra dondugumde ceren babannesinin kollarında mısıl mısıl uyuyodu! bi de ceren diye seslenince gozlerini hafif aralıyo geri kapıyo zilli :1: peki ben her aksam yarım saat emzirip mayıstırdıktan sonra yarım saatte ayagımda sallayıp anca uyutabiliyoken bu da ne demek oluyo acaba!:19:

allah korumuş geçmiş olsun bız daha mama sandalyesı almadık yanı çok işe yarayan bişimi bilemıyorum aslında hevesım var ama dedesı alcak oldu vazgeçirdim hala düşünüyorum alsammı almasammı evde kalabalık yapamaktan başka bi işe yaramaz gıbı geliyo çünkü benım oğlum yuruteçte bıle durmuyo 1 aydır kaldırdık yuruteci heryere emekleyıp gıdıyooo tutunuyo kalkıyo yanı alsaamı tavsıye edermısınız

bazı cocukların olmazsa olmazı mama sandalyesi, kimi cocukta hic kullanmıyo. biz de cok randumanlı kullanamıyoruz acıkcası 10 dk sonra sıkılıyocunku. bazenbiz yemek yerken onun eline bi biskuvi bisey veriyorum o oyalanırken bizde yemek yiyoruz hem de diyorum sofra kulturune alıssın... ama bazı cocuklar o kdr da durmuyo. efe yurutectede duyrmuyosa mama sandalyesinde de durcagnı pek zannetmiyorum. bence cok elzem bisey degil...

canım ben yeşilde oturuyorum sen nerdesin?
belli olmaz çıkadabiliriz :)
valla bende eğer çıkabilirsem öğlen çıkıyorum ne kadar gezebilirsem zaten elif dışarı çıkmaya bayılıyor bidevaktin geçtiğini anlasamda altını değiştirmeyi unutmasam :P
ben şu son zamanda elifi oturturkn zorlanıyorum ayakta duracakmış hanımefendi ama zar zor oturuyo yemek yerken bizede rahatlık oluyor e kendi yerkende kolay oluyor yoksa her yer mama vs.oluor
bu arada bugun kayınvalidem geldi nerdeyse 6 aydır gormuyodu cereni. 9da yogurdunu yedirdim mutfaga gittim 10 dk sonra dondugumde ceren babannesinin kollarında mısıl mısıl uyuyodu! bi de ceren diye seslenince gozlerini hafif aralıyo geri kapıyo zilli :1: peki ben her aksam yarım saat emzirip mayıstırdıktan sonra yarım saatte ayagımda sallayıp anca uyutabiliyoken bu da ne demek oluyo acaba!:19:
ah seni gidi seni ceren yapmasınalr şunu ben çok kıskanıyorummmmmmmm, çok istiyosa bizlerde uyusunlar

slm kızlar :3:
dün bizde gezmeye gittik mirayda hava aldı babamızın biraz işi var sonra alışverişe gidicez inşallah bakalım miray hanımın en sevdiği şey gezmek zaten:9:
bir kaç defa buraya bi kuş konmuş oyunu var ya avcumuzun ortasına parmağımızı koyup hani bu tutmuş bu pişirmiş olan:9::9::9::9:onu gösterdim hanımefendi buraya bi kuş konmuş deyince avcumuza parmağını koyup bu tutmuş deyince teker teker parmakları kapatıyor:9::9::9::9: çok tatlı bu cimcimeler yaaaa:16::16: babası oyunun sonu gelmeden sevinçten havaya atıp tutuyor bizimkide kikir kikir ölüyo gülerken:1::1:bide gel babası gel yapıp deeeeel deeeeelll babbabbab diye bağırıyoruz:46::46::46:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,
Başıma gelen bir olayı anlatıp sizi de uyarmak istedim.
Malum evde mama sandalyemiz büyük kurtarıcımız ancak orda sabitleyebiliyorum bizim yaramazı,ama kemerini takmıyorduk önündeki tepsinin koruduğunu düşünerek,bugün mutfakta o mama sandalyesindeyken ben de arkam dönük uğraşıyroum bişeylerle birden dönmemle bir de ne göreyim bizimki mama sandalyesinde ayakta, kendini kurtarabilmiş o an dönmesem birkaç saniye sonra düşerdi kesin. Şimdi de öğrendi ya kendini kıvırıp ayağa kalkmayı kemeri bağlayınca acayip mutsuz:)
Hasılı dikkat edin kızlar benim yaptığım hatayı siz yapmayın.
Herkese iyi geceler..
geçmiş olsun canım ben efe yi sandalyede bırakıp başka odalara gidiyorum çok dikkatli olmam lazım o zaman.
Selam güzel hatunlar ve bebişleri :) nasılsınız özledim sizleri.

Dün duru yanıma gelerek çığlık atmaya başladı ne istiyorsun dedim baktım battaniyesini almaya çalışıyor al dedim al ne yapacaksan :17: :17: kurban olduğum aldı halının üstüne uzanıp örtünmeye çalıştı ama nasıl düzeltmeye çalışıyor karnın üstüne getirmek istiyor allahım dedim aklımı yitirecem benim kızım büyümüşte üstünü örtmeye çalışıyor :46: :46:..

Kızlar bizim bebişler iyice genç kız , delikanlı olmaya başladılar sanırım.. :1: :1:
senin kızın maşallahı var canım.
kızlar gunaydın,
kac gundur size sormak istedigim bisi var aklımda, kızım uyurken rahatca yazayım. ya kızlar su sebze corbasını siz hergun mu yapıyosunuz? ben bazen bi gun yapıyorum ertesi gune de yedirdigim oluyo (?) (ama sadece sebze corbası bu sekilde, onun dısında tarhana, yogurt corb. ya da diger cesit corbaları tek seferlik yapıyorum) cunku biraz ondan biraz bundan derken cerenin porsiyonları da zaten kucuk kucuk oldugu icin dort bes ogunluk yemegi cıkıyo. o yuzden artıcagnı dusundugum kadarınıda cam kavanozlara koyup soguyunca hemen buzluga atıyorum. bunu bi arkadasımdan duymustum. tabi buzluktakileri evde oldugum zamanlar degilde bi yere gittigim zaman ya da sıkıstıgım zamanlarda cıkarıp ısıtıyorum. ne dersiniz bu konuda? yanlıs mı yapıyorum acaba? zaten sebze corbasınıda ben haftada bir ya da iki kere yapyıorum, cunku haftada 2 gun tarhana (bi gun balıklı bi gun kıymalı) yediriyorum kalan gunlerde iste yogurt corb. tavuklu sehr. ya da mercimek vs..
ben 2 günde bir yapıorum canım çorbalarını.Biraz tembelim heralde
kızlar bugün sevgililer günü neler aldınız koçişlere
ben çıkamadım ama hediye bekliyorum gelmezse çok bozulurum :19:
artık bende güzel bir masa hazırlayayım aşkıma idare etsin :16:
bu ne şevk böyle size de kocaman nazar boncuğu armağan ediyorum:nazar::nazar::nazar:
ben parfüm aldım o da çanta almış bir de çiçek:40::40::40::40::40::40::40::40::40:

Merhaba hoşgeldin, bence de ateşi ciddiye almak lazım 3 gündür varsa enfeksiyon olabilir götür için rahatlar en azından. Dişiniz hayırlı olsun biz de üst dişleri bekliyoruz 3 ay oldu hala çıkacaklar[/

hoşbulduk canım,sağol
alt dişler kolay çıktı,ateş falan olmadı,
üst dişinin teki çıktı,bir ay oluyo,o zaman da ateşlendi,üst dişler daha zor çıkıyor sanırım,
bizim de üst ön dişimiz çok zor çıktı.öyle ki azı dişi çıkıyor zannettim.nese tlattık biz darısı size

4 yıl vanda yaşaığım için oraların soğuğunu bilirim, ben üst katı tercih etmezdim çünkü güney cephe bile olsa çatıdan gelen soğuk kötü oluyor, ayrıca mutlaka bir kaç seneye tavan akmaya başlar, iyi yapmıyorlar maalesef, bildiğim bütün son katlar akıyor:1:

ara kat iyi olur, altta ve üstte de oturanlar olunca daha sıcak olur, zaten şu an soğukmuş evin, alın evinizi hem kira ödemezsiniz, hem de daha iyi ısınırsınız, sadece bina yeniyse duvarlar ısınana kadar biraz soğuk olabilir ama artıları eksilerinden fazla görünüyor, hayırlı olur inşallah..
van mı dedin caım.bizim bu sene tayinimizin van a çıkma ihtimali var da.çok mu soğuk oluyor?van nasıl bir yer?

Eki Görüntüle 634311 kızımın teyzeleriiii, bir fotoda ben ekleyeyim, her ay dönümünde çekiyorum düzenli hatıra kalsın, yazlık kıyafet giydirdim hevesle:1: bu arada benim pc yi yere attı bu gün herkül kızım çalışmıyor ikinci bozuşu, bir süre ayrı kalabilirim sahalardan, akşamları eşimin iş yeri pc sinden girmeye çalışırım, böyle olmayacak 5 senelik bi telefonum var baya kötü oldu artık, hazır sevgililer günü geçmişken eşime söyleyeyim de alsın bi tane nete girecek bir şey, öyle çiçekle falan olmaz diyeyim lahmacun alaydı iyiydi işte:60:

maşallah kuzuma şöyle yanımda olsada ısırsam kollarını yanaklarını.pek tatlıymış kızımız
slm kızlar b kaç gündür fırsatım olmadı,oğlum artık pıtır pıtır evin her yerinde valla,alt çekmeceleri bantladım,parmağını sıkıştırıyo diye,bir de istediği olmadı mı ya da elinden bi şey aldın mı başlıyo ağlamaya,öyle böye değil,sanırsın bi tarafı acıdı:1:

canım geçmiş olsun bu sıralar çoğumuzun atlattığı en büyük kazaların başında geliyor bu durum heralde.
bu arada iyi pazarlar kızlar
efe bir türlü izin vermedi yazmama.ben de alıntı yapmışken hızlı hızlı yazayaım dedim.

Kaza atlatıp buraya yazan bizdk arkadaşlar,biz oturmaya başladığından beri kullanıoyrz çok faydasını gördük sofraya bizmle oturmasına ve de yemek alışkanlığı oluşmasına faydası oldu bence orda burda yedrpte üzermizi ve heryeri batırmıyrz hiçdeğlse ama şimdilerde çok oturmaktn hoşlanmyr hareketlendi malum onu engelliyr sandalye, ama bundan sonra da kullanıcaz büyüdükçe masada bzmle oturucak neticede.
Bazı harfleri yutmamım sebebi o tuşları oğlum kırdı az msj yazmamın sebebi:)

evet canım vanda yaşadım, ilçelerine göre iyi veya yaşam zor diyebilirim, rahat ilçelerde var zor ilçelerde, ama merkez olacaksa çokta sorun yaşamazsın, depremden önce ev falan çoktu ama kiralar pahalıydı, deprem sonrası ev sayısının azaldığını düşünürsek kiralar çok pahalanmıştır sağlam ev bulur oturursunuz, kira pahalı olur, van soğuktur tabi, kalorifer için kömür parası da çoktur bu yüzden..işte böyle pahalılık dışında şehir olarak iyidir, lojman durumunuz falan varsa zaten çok rahat edersiniz...

oğluşum bugün evde çok sıkıldı ama hava pek sıcak değil,ayazı vardı çıkaramadım üşütürse diye,bi hasta oldular mı daha kötü oluyo,sokak kapısını öğrendi gidip orada dizlerinin üstünde dikiliyo :1: şu bahar gelse de salsak çocukları parklara,evde bunaldılar çok.Gerçi diyorum biz sobalı evde tek odada büyüdük kışları onlar kaloriferli evde büyüyolar, gezecek alanları çok :8:

oğluşum bugün evde çok sıkıldı ama hava pek sıcak değil,ayazı vardı çıkaramadım üşütürse diye,bi hasta oldular mı daha kötü oluyo,sokak kapısını öğrendi gidip orada dizlerinin üstünde dikiliyo :1: şu bahar gelse de salsak çocukları parklara,evde bunaldılar çok.Gerçi diyorum biz sobalı evde tek odada büyüdük kışları onlar kaloriferli evde büyüyolar, gezecek alanları çok :8:

forumda bugun pek hareket yok e tabi pazar gnu millet geziyo, biz eve tıkıldık kaldık. burdada hava soguk korkuyorum, anca iyilesiyoruz zaten. evet ya sobalı evlerde nasıl buyumusuz bizim curuk elmalar iki gunde zaturre olurdu herhalde:1:

forumda bugun pek hareket yok e tabi pazar gnu millet geziyo, biz eve tıkıldık kaldık. burdada hava soguk korkuyorum, anca iyilesiyoruz zaten. evet ya sobalı evlerde nasıl buyumusuz bizim curuk elmalar iki gunde zaturre olurdu herhalde:1:
Ben de evdeyim canım, bir markete bile gidemedim yazın haftasonları çıkıyorduk yaklaşık 4 aydır hiçbir yere gitmiyoruz arasıra komşulara gitmekten başka, evdeyim bunaldım havada kapalı sıkıcı dediğin gibi grip bronşit korkulu rüyamız ben de çok çabuk kaparım şifayı zaten uykusuzluktan vücut direncim hemen düşüyor sürekli boğazım ağırıyor. Şu kış bitse artık ya da ben adanaya taşınmak istiyorum şimdi bile hava 17 derecelerde. Bunaldım iyice evde iş bitmez, çınar uyumaz uyusa sürekli uyanacak, dün gece ilk defa park yatağı aşağı indirip uyuttum mahvoldum bütün boynum kolum ağrıyor gece saat başı çıkar kaldır, eşim seyahate filan gitse kaldırmayacam bırakacam kendi kendine sussun uyusun deneyecem ama öyle bir durum yok ağlaması artmadan kaldırmak zorunda kalıyorum yoruldum

Kizlar yorumları nizi okudum ev konusunda bizde bizde bir karara varip ara kata tamam dedik.hakkimizda hayirlisi olsun.allah utandirmasin..rabbim almak isteyen herkese nasip etsin..gerçekten insanın kendi evinde oturmasi baska bişeydir galiba..cok heyecanliyim..

Bu arada kızlar ela yine cozuttu..gece uyumuyor yine.dun gündüz de 1 saat uyudu..inşallah iyi olur..ama uykusuz olunca bende çok sinirli oluyorum..

kızlar ya kızım 3 4 gundur grıp yarın kotulerse dr.a goturecem babasından bulastı zaten gece cok uaynmaya baslamıstık bı de 10 gun oldu belkı yemıyor tamam sısman bı bebek degıl hatta zayıf 8200 :(bı de yemıyor artık onceden ne verırsem yerdı corbasını falan bı kase bıtıtrıdı sımdı yedıklerını de yemıyor butun gun ac ac gezıyor cok canım sıkılıyor gecen gun yemese de takmam demıstım ama ole olmuyormus kac kere yemek hazırlayıp atıyorum yazık gunah...sabah kahvaltı edıyor bı de sankı hasta gıbı haslanmıs patates ve muhallebı yıyor tum gun meyvesını ve 2 ogun corba yerdı yemıyor hep oguruyor cok mutsuzum zaten zayıf ıyıce kuruyacak

biz geldik pazar gezmelerimizi yaptık geldi
hava son 3 gündür elazıgda çok soguk ara ara kar yagıyor
yazın gelmesine doguda daha çok var güneye çoktan geldi bile
biraz kendim için alışveriş yaptım almayayımki çabuk zayıflayayım dedim ama iyice asosyal olmaya başladım kıyafet bulamıyınca giyecek hiç biryere gitmek istemiyorum
36 bedenden 42 beden çıkınca olmuyor artık genede çok almadım elim gitmedi bir iki kot tunik aldım inşallah çabucak veririm kiloları
sonrada anneme ordanda görümcem yemege çagırmıştı oraya gittik yoruldum valla alıştık iyice evde oturmaya şu an kollarım agrıyor valla
ahsende yabancı birini görünce alaçaklar sanıp tepeme tırmanıyor yabancıda halaları:1:
markette filan hiç öyle yapmıyor çok egleniyor kuzum ama ev gezmelerini sevmedi :19:
pancem bi malatyaya gelelim dedik sonra görümcem çagırınca vazgectik yoruluruz iyice diye

Back
X