• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım geçmiş olsyn bulantın nasıl geçtimi ağrın falan

37 günlükken soğuk havale geçirdi oda epilepsiye çeviriyormuş tam kesin dil işte ama epilepsi ilacı kullanıyoruz takip altınddayızz senişn anlayacağın tahlillerimiz yeni oldu bi ddaha temmuzda görüşelim dedi

elbette beterin beteri vardır ama ben herkes bilgilensin diye her gördüğüm kişiye anlatıyorum çünkü anlamayabilirdim ben başka sebepten götürdüm çünkü dr.a. lohusa mevlütümüz vardı ama elif 2-3 gündür emmiyordu hep kusuyordu o sabahta götürelim dedik dr.a mevlütten önce boğazları acıyo ondan yiyemiyo heralde dedikti götürük şurup antibiyotik vermişti aldık ama onuda içmei tükürdü hep mevlütten sonra götürelimde iğne versinler dedik ama sıcaktı ve mevlütte kalabalık çocuk iyice bunaldı heralde gözünde ellerinde dilinde seyirmeler atmalar başladı meğer nöbet geçiriyormuş yavrum bitince hemen gittik ve seyirmeyide söyledik hemen yoğun bakım aradılar nasılsa bursadaki tüm çocuk bölümlerinde yer yok zarzor bi çocuk hastanesinde yer buldular ambulansla oraya sevk edildi 5 gün yoğun bakımda 2 günde beraber hastanede yattık 5 gün boyunca hiç göremedim sadece bir ekrandan gördük millet şimdi diyorki vayy hiç kilon kalmamış tbi kalmaz o üzüntü bitirdi beni birde ordaki dr.lar kesin beyinde hasar kalır dediler varmı diyecek olursan hiç bilmiyorum ilerleyen zaman göstericek heralde

saol canım inşallah hepsi gerie kalır, ya saece benmi çıkarmıyorum hepiniz çıkarıyormusunuz soğuk bile olsa , d vitaminini unutuyordum açıkçası ama artık 2 katına çıkardım yoğurtta yemiyor artık ya ne güzel yerdi halbuki

ahh ahh ne güzel aynen keşke para olsada bende yapsam öyle cafede

hakikaten bu fikir dahada güzelmiş mayısta iyi olurmu acaba :)

derecesini söyledimi cnm dr. çünkü eliftede var bizim 3,5 çıkmıştı
Canım sizede gecmis olsun. Allahin izniyle bisi olmaz inşallah. .bu arada derecesi belli ama 3 deger var. Anlamadim yazayım belki sen anlarsin
Sag goz: s:+3, 75 c:+1, 75 a: 90 se:+4, 75

Sol goz: s:+3.50 c:2.25 a: 85 se: 4, 75

Ne anlama geliyor bilmiyorum. Doktorada bumlar kac olmali die sormak aklima gelmedi valla..
yok canım enson 8450 di gene iyi aldı canım çok şükür kusmamız eskiye nazaran azaldı bahsetmiştim

canım bende akgünün biraz aşagısında oturuyorum canım bilseydim akgüne geldiginizi görüşürdük :50:
annemdeydik dün annem hemen akgünün karşısında oturuyor gelmemde daha kolay olurdu zaten elazıgda kışın gezilecek pek biyer yok küçük bir şehir gene yazın harput keban gezilirde kışın pek yok

Baska sefere artik csnimcim :)) bu arada gecmis olsun bence disse doktora git..

Demos canim gecmis olsun dun gormemistim..allah korusun ya keske bir doktora gorunseydin..

Kızlar aranızda bebeği gündüzleri tek uyku uyuyan var mı? Aslında araştırdığım öğrendiğim ve danıştığım kadarıyla bebekler 15-18. aylarda tek uykuya geçiş yapıyormuş ama bazı bebekler 10-11 aylıkken de tek uykuya geçiş aşamasındalarmış. Günde 2 defa uyutmak beni çok yoruyor artık çünkü uykuların birinde bazen 2sinde direniyor aslında belli uykusu geliyor aniden huzursuzlanıyor esneyebiliyor sonra parmak emmeye başlar sonra huzursuzluktan sakarlık oluyor bir yerlere çarpar alıyorum önce kucağımda biraz ninni ve hafif sallıyorum emziriyorum sonra kucağımda ninniye devam bakıyorum mayışmış gözler kapandı kapanacak yatağa koyuyorum hemen ağlıyor ya da oturuyor uykusu gelmiş uyumak istemiyor o yüzden uyku saatleri bana kabus, oldum olası bebek ağlaması ben de sinir yapar zaten ilk 3-4 aya yakın gaz probleminden her akşam üzeri her emzirme de ağlayıp dururdu ben artık kaskatı kesilirdim

Canım ela son 2 haftadir gundiz 1kere uyumaya başladı. .en fazla 1.5 saat uyuyor uyudumuda..

Canım ela son 2 haftadir gundiz 1kere uyumaya başladı. .en fazla 1.5 saat uyuyor uyudumuda..
Bazı bebekler uyukuyu çok sever bazıları da az uykuyla yetiniyor galiba, elanın gözündeki kayma nasıldı canım yani içe doğru mu bazen gözde bir bozukluk olunca kayma varmış gibi oluyormuş, benim şimdiye kadar dikkatimi çeken birşey olmadı ama yine de belli olmuyor ancak muayene ile anlaşılıyor bu göz bozuklukları artık ben de 1 yaşında götüreyim mayısa az kaldı

Canım sizede gecmis olsun. Allahin izniyle bisi olmaz inşallah. .bu arada derecesi belli ama 3 deger var. Anlamadim yazayım belki sen anlarsin

Ne anlama geliyor bilmiyorum. Doktorada bumlar kac olmali die sormak aklima gelmedi valla..

Demos canim gecmis olsun dun gormemistim..allah korusun ya keske bir doktora gorunseydin..

Sağol canım gitmedim kırık çıkık yok şükür..

Kızımı dün akşam Allah korudu. Mutfak cekmecesini bir çektim menteşelerinden çıkıp devrildi kızımın ayağına doğru , ağladı sizladi. Iki yerde kızarıklık vardı. Sustu yaramazliga devam. Ödüm koptu birşey oldu diye....

Canım çok geçmiş olsun çok dikkat etmemiz lazım çok..

Ikinizede geçmiş olsun kızlar.....

Sağol canım..

günaydın kızlar
çok uykum vaaaaaarrrrrrrrr:84::84::84:
gece 10 da yatırdım 12 de uyandı 2 ye kadar ayaktaydık 5 te bidaha uyandı mama verim 7 de yine uyandık :25::25: gece emziği düşüp ağlamaları saymıyorum artık hiç:31::31:

geçmiş olsun canım bir dişçiye görün sonra daha kötü olmasın:26:

canım birkaç gün ağrır kas gevşetici ağrı kesici al biraz azaltır geçmiş olsun tekrar

ikisinide içtim canım..

Kızımı dün akşam Allah korudu. Mutfak cekmecesini bir çektim menteşelerinden çıkıp devrildi kızımın ayağına doğru , ağladı sizladi. Iki yerde kızarıklık vardı. Sustu yaramazliga devam. Ödüm koptu birşey oldu diye....
gecmiş olsun canım artık ne yapacakları belli degil allah korusun

inşallah canım :16:

günaydın kızlar
çok uykum vaaaaaarrrrrrrrr:84::84::84:
gece 10 da yatırdım 12 de uyandı 2 ye kadar ayaktaydık 5 te bidaha uyandı mama verim 7 de yine uyandık :25::25: gece emziği düşüp ağlamaları saymıyorum artık hiç:31::31:

geçmiş olsun canım bir dişçiye görün sonra daha kötü olmasın:26:

canım birkaç gün ağrır kas gevşetici ağrı kesici al biraz azaltır geçmiş olsun tekrar

valla canım seni anca biz anlarız bu gece eşim dayanamadı kaçtı gerekceside biz rahat yatalım
1 aydır ugraşıyorum yok olmadı aldım yanıma bu gece gene yatmadı :50:
valla korkuyorum dişcite gitmeye agrı kesici aldım şimdilik iyiyim:18:

kzılar benım oğlanın huyu suyu değişti akşam 10da uyudu saat 2 de uyandı oynamak istiyormuş saat 4e kadar uyumadı 4 üde geçti ya benım oğlum böyle değildi dışı aynı içi bambaşka oldu yemek yemıyor surekli ağlıyor dişlerı çıktı 4 tane hiç bi sorun olmadı şimdi ne oluyoruz anlamadım sankı bırı benım oğlumu değiştirdi inanamıyorum bazen hallerıne hiç böle değildiye ağrısı sızısı var gıbıde görunmuyor çok şükür ne oldu böyle anlamadım

Geçmiş olsun canım Allah korumuş kazalar hiç beklenmedik anda oluyor neyse ciddi bir durum yok

kzılar benım oğlanın huyu suyu değişti akşam 10da uyudu saat 2 de uyandı oynamak istiyormuş saat 4e kadar uyumadı 4 üde geçti ya benım oğlum böyle değildi dışı aynı içi bambaşka oldu yemek yemıyor surekli ağlıyor dişlerı çıktı 4 tane hiç bi sorun olmadı şimdi ne oluyoruz anlamadım sankı bırı benım oğlumu değiştirdi inanamıyorum bazen hallerıne hiç böle değildiye ağrısı sızısı var gıbıde görunmuyor çok şükür ne oldu böyle anlamadım
Oluyor öyle durumlar canım, o kadar çok şey etkiliyormuş ki bebekleri tv de izlediklerinden tut eve gelen misafir, diş çıkarma, ani bir sesten korkma, vs. Acaba kulağı filan mı ağrıyor belki köpek dişi çıkacaktır bazı dişlerin çıkması daha zormuş birkaç gün düzelmezse bir doktora götür

Oluyor öyle durumlar canım, o kadar çok şey etkiliyormuş ki bebekleri tv de izlediklerinden tut eve gelen misafir, diş çıkarma, ani bir sesten korkma, vs. Acaba kulağı filan mı ağrıyor belki köpek dişi çıkacaktır bazı dişlerin çıkması daha zormuş birkaç gün düzelmezse bir doktora götür

bılmıyorumki cnmya ustten alttan aynı yerlerde 4 dişi oldu bu arada ust dişleri aralık ailede o şeklide aralık dişi olanda yok ama hoş duruyor tabı sonra değişir belkii akşam kızdım azıcıkta bağırdım yatağa aldık gelip gelip üstüme yatıyo git dedım senı istemıyorum çok alındı pşmanda oldum sonra sonra ındım yere oturdum babasıyla yatakta oynuyolar kalktım tekrar ödü koptu hemen babasına kaçtı çokta alınganlar o hareketı hiç aklımdan çıkmıyo resmen benden korktu yavrumya

Bazı bebekler uyukuyu çok sever bazıları da az uykuyla yetiniyor galiba, elanın gözündeki kayma nasıldı canım yani içe doğru mu bazen gözde bir bozukluk olunca kayma varmış gibi oluyormuş, benim şimdiye kadar dikkatimi çeken birşey olmadı ama yine de belli olmuyor ancak muayene ile anlaşılıyor bu göz bozuklukları artık ben de 1 yaşında götüreyim mayısa az kaldı

evet canım sol gözü hafif içe doğru kayıyormuş gibiydi..Ama doktor bunun yalancı şaşılık olduğunu söyledi, burun kemiği daha tam olmadığından siz beyazı göremiyorsunuz ve kayıyor sanıyorsunuz dedi..ışıkla baktı normalde kayma olsa dedi ışık göz bebeklerinin her ikisininde ortasına düşmez ve simetri olmaz dedi..orda bana birkaç kez gördünmü diye gösterdi ama benim kafa basmadı evet gördüm dedim utandığımdan :1::1::1: sonra galiba benim anlamadığımı anladı eşime gösterdi bu seferde bilmiyorum o anladımı :))) çok şükür iyi, nisanda tekrar götürcez bakalım, olmadı nisanda Ankada olcaz tekrar kalp kontrolü için o zaman orda götürrüm bir kez de..yaşınıda dolduruyor iyi olur..

kızlar ya ela tutup kalkamıyor daha acaba niye? poposunu kaldıramıyor sanki sizce kilodan olabilir mi? bebeği 10 kilo olan arkadşalar sizinkiler kalkabiliyormu? emekleme pozisyonuna geçmek istiyor ama poposunu döndüremiyor ve bacağı altta kalıp ağlıyor bazende kendi birden öyle yere atıyor ve yüzü yere değip ağlıyor..bu arada daha emekleme falanda yok :(( diş yok..ay dişi çıkmayan bizmi kaldık tek ne topikte? çıkmayan varmı daha?

günaydın kızlar
kızlar başım kulagım dişlerimin hepsi agrıyor şimdi dişçiyemi yoksa
kbb gitmem gerkiyor çözemedim dişciye gitmekten çok korkuyorum:18:
geçmiş olsun cnm bende sevmem şu dişçileri Allah kolaylık versinn

canım bana dr. kendi bilg. dan gösterdi bak 3,5 görüyomusun dedi normalde 2-2,5 olması lazımmış en fazla dedi ailede varmı dedi benim dedim astigmatmı dedi malesef evt dedim sana dedikleri gibi 1 yaşına tekrar gel dedi geçerde kalabilirdemiş yani bana bir kağıtta vermedi nasıl kontrol etti elayı? bizim tabanca tarzı bi makineyle uzaktan tutarak elife karşı öyle ölçtü kucağımdayken teknoloji gelişiyo valla
evet canım sol gözü hafif içe doğru kayıyormuş gibiydi..Ama doktor bunun yalancı şaşılık olduğunu söyledi, burun kemiği daha tam olmadığından siz beyazı göremiyorsunuz ve kayıyor sanıyorsunuz dedi..ışıkla baktı normalde kayma olsa dedi ışık göz bebeklerinin her ikisininde ortasına düşmez ve simetri olmaz dedi..orda bana birkaç kez gördünmü diye gösterdi ama benim kafa basmadı evet gördüm dedim utandığımdan :1::1::1: sonra galiba benim anlamadığımı anladı eşime gösterdi bu seferde bilmiyorum o anladımı :))) çok şükür iyi, nisanda tekrar götürcez bakalım, olmadı nisanda Ankada olcaz tekrar kalp kontrolü için o zaman orda götürrüm bir kez de..yaşınıda dolduruyor iyi olur..

kızlar ya ela tutup kalkamıyor daha acaba niye? poposunu kaldıramıyor sanki sizce kilodan olabilir mi? bebeği 10 kilo olan arkadşalar sizinkiler kalkabiliyormu? emekleme pozisyonuna geçmek istiyor ama poposunu döndüremiyor ve bacağı altta kalıp ağlıyor bazende kendi birden öyle yere atıyor ve yüzü yere değip ağlıyor..bu arada daha emekleme falanda yok :(( diş yok..ay dişi çıkmayan bizmi kaldık tek ne topikte? çıkmayan varmı daha?
sen gösterdide anlamadım dedinya aklıma hamileyken dr. elifi gösteriyodu bak şurası şöyle burası böyle diye göremiyodum bende o geldi aklıma :9:
bence zamanı vardır gibi geliyor canım ya mesela benim halamın çocukları hep dişlerini 1 yaşından sonra çıkarmış elifte daha 22 sinde çıkardı şubatın yeni yani, emeklemesi yürümeside ona keza bence oda olur ama sen dr.una gidince bi söyle yinede

dr. kemiklerden dolayı günde 2 bard. süt içmeli dedi bende daha vermiyorum süt dedim anne sütü alıyoya dedi fakat ben ne kadar aldığını bilmiyorum sadece uyuyacağı zaman emiyor onuda kestiremiyorum zaten çok sütü olan biri değilimki mama kullanıyorum ondan eşimde sanki çok emiyoya diyor sizce süt gelmese çocuk memeyi emer gibi yaparmı yani yalancı emzik niyetine kullanırmı dersiniz , bide keçi sütü alalım dedik onu süt olarak versem ağır gelirmi off bilmiyorum

dr. kemiklerden dolayı günde 2 bard. süt içmeli dedi bende daha vermiyorum süt dedim anne sütü alıyoya dedi fakat ben ne kadar aldığını bilmiyorum sadece uyuyacağı zaman emiyor onuda kestiremiyorum zaten çok sütü olan biri değilimki mama kullanıyorum ondan eşimde sanki çok emiyoya diyor sizce süt gelmese çocuk memeyi emer gibi yaparmı yani yalancı emzik niyetine kullanırmı dersiniz , bide keçi sütü alalım dedik onu süt olarak versem ağır gelirmi off bilmiyorum

canım ahsenide ben ayagımda salıyorum uykuya geciyor sonra emziriyorum ama artık sütüm kaynamıyor sanki eskiden yutkunma sesi gelirdi şimdi oda yok gibi bende aynen senin gibiyim acaba sütvarmı diye merak ediyorum inşallah vardır canım sagmayada eriniyorum biberon tutmadıgı için kaşıkla vermek çok zor oluyor :50:elif biberon tutuyor sagbir dene istersen ne kadar var diye

sen bilirsin aslında emerken yutkunuyosa süt geliyodur, emzirmeye devam et, en iyi beyin geliştirici, süt olarak keçi sütü falan uğraşma canım, proteini yüksek ama, folik asitten eksik keçi sütü, folik asitte çok önemli, geceleri mama vermeye devam et, ne kadar işlem görmüş süt olsada, içerisinde bütün vitami,nler ve gerekli calsiyum var, kahvaltı suyuna 2 ölçek koy mesela sonra karışımı yap,gece uyurkende ver mama.. yumurta sarısı mutlaka ver d vitaminini ben günde 5 damla veriorum..

canım ahsenide ben ayagımda salıyorum uykuya geciyor sonra emziriyorum ama artık sütüm kaynamıyor sanki eskiden yutkunma sesi gelirdi şimdi oda yok gibi bende aynen senin gibiyim acaba sütvarmı diye merak ediyorum inşallah vardır canım sagmayada eriniyorum biberon tutmadıgı için kaşıkla vermek çok zor oluyor :50:elif biberon tutuyor sagbir dene istersen ne kadar var diye
sanki emincedaha çok geliyor sağmaktan bende manuel sağma var keşke elektriklisini alsaymışım sağarken bileğim çok yoruluyor kısa sürede enerjim bitiyor sık sık sağmalıyım bu sefer de güvenemiyorum
sen bilirsin aslında emerken yutkunuyosa süt geliyodur, emzirmeye devam et, en iyi beyin geliştirici, süt olarak keçi sütü falan uğraşma canım, proteini yüksek ama, folik asitten eksik keçi sütü, folik asitte çok önemli, geceleri mama vermeye devam et, ne kadar işlem görmüş süt olsada, içerisinde bütün vitami,nler ve gerekli calsiyum var, kahvaltı suyuna 2 ölçek koy mesela sonra karışımı yap,gece uyurkende ver mama.. yumurta sarısı mutlaka ver d vitaminini ben günde 5 damla veriorum..

bazn yutkunuyor bazen yutkunmuyor emziricem zaten o memeyi almaya bırakana kadar , günde 3 defa mama veriyorum sabah akşam ve gece yatmadan önce 120 ölçek 360 yapıyor toplamda , kahvaltısını ayrı ayrı veriyorum peynirini yumurtasını karışık yemiyor , d vitaminini 6 damla veriyorum ah bi havalar ısınsın dışardan eve girmicem :9:
acaba mamayla anne sütü dr.un dediği 2 bard. sütle eş değer olurmu :44:

canım d3 yanında başka vitamin kulanıyormusunuz

benim kullandığım mama sma d vitamini 100 ml de 1,5 yazıyor yetermi acaba nerdeyse günde 5 alıyor

kızlar miray 2 gün sonra 11 aylık olacak ben kahvaltısına bugün normal süt kattım bundan sonrada koyayım diyorum ne diyorsunuz artık mamadan çok sıkıldı biberondan bir yudum alıp ittiriyor 15 gün sonrada inek sütü vermeye başlasam mı diyorum karar veremedim:44:

kızlar miray 2 gün sonra 11 aylık olacak ben kahvaltısına bugün normal süt kattım bundan sonrada koyayım diyorum ne diyorsunuz artık mamadan çok sıkıldı biberondan bir yudum alıp ittiriyor 15 gün sonrada inek sütü vermeye başlasam mı diyorum karar veremedim:44:

ah şu 1 yaş gelsede herşeyden rahat rahat versekte bizde bu kararsızlıklardan kurtulsak versekmi vermesekmi şöylemi böylemi üfff
bence süte güveniyorsan ver bizi annemler hep öyle sütle büyütmüş ama normal kaynatacaksan normalden 2 kat fazla kaynat dr. bana öyle demişti

Back
X