• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
aynı benımkıde öle atıyo ardından bakıyo hele parkeye düşsün ses çıksın bayılıyo

bu arada benım çorba çöp
ardından mhallebı yaptım oda çöp
dedim vermıcem mama aç dursun aklı gelsın başına ama
gene kıyamadım verdım bıberonu görunce
kırkyıllık ahpabını görmüş gıbı
başladı ağlamaya nasıl heyecanlanıyo yatırcam yerıne duramıyooo kaççak sankı mama
ya benım oğlum kaşıkla yemek istemıycek kadar tembel
nasıl vazgeççek bu huyundan bılmem çok inatçı
Aynen ya parkeden gelen sesi çok seviyor hiçbir şey bulmazsa eliyle vurup ses yapıyor zaten ne halıda ne oyun halısında oturmuyor ancak parke üstünde oturacak neyse ki merkezi sistem olduğundan yerler ılık. İşte her bebek ne kadar farklı benimki de biberon tutmadı geceleri tek öğün mama vermek istedim ne mamayı ne de biberonu sevmedi, emzik hiç almadı zaten, o sevsin diye kaç çeşit mama aldım ama biberonu çiğneyip duruyor her taraf berbat oluyordu kaşık maması denedim onu da yemedi kaç paket attım, su içsin diye silikon ağızlı alıştırma bardağından aldım içmiyor oynuyor çiğniyor kaşıkla içiriyorum zor oluyor. Kimi biberondan hoşlanıyor kimi bebek hiç sevmiyor

siz iyi yine yemek yapabiliyorsunuz ben yapamıyorum elifin yanından ayrılırsam ya davulcu yada zurnacı :P kaçıyor hep bi taraflara en iyisi yalnız koymamak.kahvaltısını falan zor hazırlıyorum çorbasını bile uyurken yapıyorum anca

geçen gün annemlerdeydik mısır patlatmış elif onu almazmı önüne vermiyo kimseye çekiyoz o daha çok çekiyo ama ağzınada atmıyor eline alıyo yere atıyo eline alıyo yere atıyor ama bayıldı çok sevdi :)
Ben de çorbasını uyurken ya da mama sandalyesine oturttuğum da hemen yapıveriyorum canım. Zaten mama sandalyesinde oturmaktan sıkıldığı için şu sallanma huyunu öğrendi zevk almaya başlayınca da alışkanlık oldu bazen müdahale edip zor durduruyorum o kadar sert sallanıyor ki bir yeri incinecek diye arkasına minder koydum. Düşünsene dışarıda yemeğe gitsek mama sandalyesine oturtsam sallanıp duracak millet de bir problem var zannedecek birden aklıma geldi. Unutur inşallah zamanla.

sanki emincedaha çok geliyor sağmaktan bende manuel sağma var keşke elektriklisini alsaymışım sağarken bileğim çok yoruluyor kısa sürede enerjim bitiyor sık sık sağmalıyım bu sefer de güvenemiyorum

bazn yutkunuyor bazen yutkunmuyor emziricem zaten o memeyi almaya bırakana kadar , günde 3 defa mama veriyorum sabah akşam ve gece yatmadan önce 120 ölçek 360 yapıyor toplamda , kahvaltısını ayrı ayrı veriyorum peynirini yumurtasını karışık yemiyor , d vitaminini 6 damla veriyorum ah bi havalar ısınsın dışardan eve girmicem :9:
acaba mamayla anne sütü dr.un dediği 2 bard. sütle eş değer olurmu :44:

2 bardak 400 ml sen zaten 360 mama veriyomuşun, senden de 40 ml zaten çıkıyodur hatta daha fazla, ayrıca doktorun 2.5 bardak demesi gerekir 500ml olması lazım en az..elifin zaten içtiği süt 500 ml yi geçiyor, ayrıca, 1 kibrit kutuusu peynir de 1 bardak süte eşittir, 1 bardak yoğurt 1 bardak sütten daha fazla kalsiyum içerir, elif fazlasıyla süt alıyor, doktor kalsiyuma ihtiyacı var diye test sonucuna göre mi söyledi, yoksa kafadan mı salladı, kafadan salladıysa boşver, kızın minyon demekki aynen beslemeye devam..ben bir de hazır peynir vermiyorum, onlara hiç güvenmiyorum, güvendiğim bir yerden pişirilmiş köy peyniri alıyorum..

canım d3 yanında başka vitamin kulanıyormusunuz

yok canım sadece d3 kullanıyoruz..

kızçeler bu arada dün pc kucağımdaydı, cemre ekranını tutup bir çekti ki pc bozuldu gene ekran görünmüyor, bir süre daha sizden uzağım:14:

tv izleme konuşulmuş, ben 1 ay kadar tv yi hiç açmadım, yoksa antisosyalliğe doğru gidiyordu kızım, hangi program olursa olsun gözünü ayırmadan izliyodu, geçen hafta pc olmadığı için açtım tv ve izlemiyor unutmuş galiba, sadece bazı reklamları izliyor, sonra tutunup ayağa kalkıp koltuktan koltuğa geziyor, ben artık rahatım bu konuda:1:

ayrıca bizimki benim ne kadar sinirli olduğumu anladı sonunda, yemek yerken tükürürse öyle bir kızıyorum ki, sus pus yutuyor, öğürmeye kalkarsa da bir kus hele göreyim öööööö yokkk hayır diyorum yutuyor:1: terör boyutuna getirmek istemezdim ama çok suistimal etti geçen haftam kusmuk temizlemekle geçti, şimdi yarım kase yapıyorum ama mutlaka yediriyorum, herşeyin gayet farkındalar ve çok güzel kullanıyolar..

bu arada kızım artık koridora emekliyor sonra arkasını dönüp "anii de dee" diye eliyle çağırıyor, ben bu sıpayı gün geçtikçe daha çok seviyorum yaa, sanırım evlat sevgisi de zamanla artıyor...

kızçeler bu arada dün pc kucağımdaydı, cemre ekranını tutup bir çekti ki pc bozuldu gene ekran görünmüyor, bir süre daha sizden uzağım:14:

tv izleme konuşulmuş, ben 1 ay kadar tv yi hiç açmadım, yoksa antisosyalliğe doğru gidiyordu kızım, hangi program olursa olsun gözünü ayırmadan izliyodu, geçen hafta pc olmadığı için açtım tv ve izlemiyor unutmuş galiba, sadece bazı reklamları izliyor, sonra tutunup ayağa kalkıp koltuktan koltuğa geziyor, ben artık rahatım bu konuda:1:

ayrıca bizimki benim ne kadar sinirli olduğumu anladı sonunda, yemek yerken tükürürse öyle bir kızıyorum ki, sus pus yutuyor, öğürmeye kalkarsa da bir kus hele göreyim öööööö yokkk hayır diyorum yutuyor:1: terör boyutuna getirmek istemezdim ama çok suistimal etti geçen haftam kusmuk temizlemekle geçti, şimdi yarım kase yapıyorum ama mutlaka yediriyorum, herşeyin gayet farkındalar ve çok güzel kullanıyolar..

bu arada kızım artık koridora emekliyor sonra arkasını dönüp "anii de dee" diye eliyle çağırıyor, ben bu sıpayı gün geçtikçe daha çok seviyorum yaa, sanırım evlat sevgisi de zamanla artıyor...
canım ya benimki de aşırı tükürüyor ama ben kızmamaktan yanayım bence onlar zevklerini gösteriyorlar işlerinegelmezse veya doyarlarsa tükürüyorlar

Bazen birlikte oyunuyoruz bazen kendi başına takılıyor bir çöp kutusu var plastik basınca açılanlardan ona bayılıyor 15 dk onunla uğraştığı oluyor bakıyorum sıkılıyor sürünme yarışı bile yapıyoruz, ben saklanıyorum o da sürünüp beni bulmaya geliyor sonra pencereden dışarıyı seyrediyoruz 10 dk filan tabi o 5 dk izledikten sonra peteklerle uğraşıyor ya da perdelerle oynuyor arada arabasına koyuyorum yazık gezmeye gidiyoruz sanıyor 5-10 dk öyle fazla kalamaz sıkılıyor arada bir kaç çocuk şarkı videosu açıyorum netten uzaktan izletiyorum kitap alsam dikkatini çeker mi diye düşündüm ama ya yırtacak ya da fırlatacak çünkü oyuncaklarıyla yaptığı tek şey dağıtıp fırlatmak koltukların altından her gece yarım saat oyuncak topluyorum bir de illa benim terliklerime gidecek aynı terliğin laciverti var yıkadım veriyorum onunla uğraşmıyor benimkiler beyaz onları yakalayıp fırlatmak derdinde tabi dişlemek istiyor. Bazen hepsinden sıkılıyor ne yapalım evin içinde ancak bunlarla idare edeceğiz havalar ısınınca çıkarırız dışarı temiz hava güneş en azından 1-2 saat geçer.

canım ben 4 aylıkken başladım kitaba %90 ını yedi, yırttı hala da yemeye devam ediyor ama okudum mu güzelce dinler yaprakları çevirmeyi bilir önemle tavsiye ederim oyuncak olarak da oynar

canım ya benimki de aşırı tükürüyor ama ben kızmamaktan yanayım bence onlar zevklerini gösteriyorlar işlerinegelmezse veya doyarlarsa tükürüyorlar

valla canım ben de bu haftaya kadar yemek konusunda kızmıyordum, ama her şeyi yemeyi reddetti bir de hastayken balgamdan dolayı kusuyordu kusmayı da öğrendi, daha kaşığı görünce öğürüyor, az yapıyorum ama mutlaka yediriyorum, çünkü alternatifimiz yok emmiyor, biberon da gündüz içmiyor, yemek zorunda.. ben kızmamak konusunda şartlamıyorum kendimi, çocuğu rencide etmemek kaydıyla, gerektiğinde kızılmalı bence, mesela başkasının evine gittiğimizde çekmeceye doğru emekliyor tam çekecekken dönüp yüzüme bakıyor hayır diyorum yanıma geliyor sonra:1: biraz baskıcı görünebilirim ama, dünya onun etrafında dönmeyecek, sınırlarını bilmeli..

gunaydııınnn, herkese huzurla dolu mutlu ve sakin bir gun diliyorum...

günaydın kızlar gene en erkenci biziz
Demos durumun nasıl canım

bende bugun erkenden actım bilgisayarı ama sabah sabah gunun ilk yazanı hep sensin topigimizin en dinamik kadını ilan ediyorum seni :1: bizde kakktık kahvaltımızı ettik cok sukur, ve kahretsin bugun gene mutluyum yaa :1: cunku hava gunesli ve cok aydınlık duruyo o bakımdan enerjim yukseldi herhalde, hem dısarı gezmeyede cıkabiliriz bugun yuppiiii:9:

günaydın kızlar gene en erkenci biziz
Demos durumun nasıl canım

Günaydın canım dünden biraz daha iyiyim ama totoşum çookk ağırıyor birde duru gece çok huzursuzlandı üstüne tuz biber oldu..

Ya bu dişler neden çıkmıyor sinir oldum resmen yeri belli kabarmış ama yok çıkmadı kuzum ağzına birşey alıyor sonra çığlık atıp ağlıyor allah bilir ne kadar acı çekiyorlar...

bende bugun erkenden actım bilgisayarı ama sabah sabah gunun ilk yazanı hep sensin topigimizin en dinamik kadını ilan ediyorum seni :1: bizde kakktık kahvaltımızı ettik cok sukur, ve kahretsin bugun gene mutluyum yaa :1: cunku hava gunesli ve cok aydınlık duruyo o bakımdan enerjim yukseldi herhalde, hem dısarı gezmeyede cıkabiliriz bugun yuppiiii:9:
en dinamik ve en uykusuz kadını ilan edebilirsin :37:
Günaydın canım dünden biraz daha iyiyim ama totoşum çookk ağırıyor birde duru gece çok huzursuzlandı üstüne tuz biber oldu..

Ya bu dişler neden çıkmıyor sinir oldum resmen yeri belli kabarmış ama yok çıkmadı kuzum ağzına birşey alıyor sonra çığlık atıp ağlıyor allah bilir ne kadar acı çekiyorlar...

bizdede iki tane altta çıktı gerisi gelmedi yaz gelmeden çıkartsaydı

Delli niye kahrediyorsun ne güzel işte tadını çıkar...

Kızlar duru iyice dozuttu zaten çok arsızdı birara ne güzel düzeldi şimdi her istediği olacak olmassa bir çığlık atıyor anlatamam kulağımın zarı patlıyor birde resmen bizi tokatlıyor önceleri tepki vermedim ama sinirlenince yaptığını gözlemledim yani kötü birşey olduğunu biliyor nerden biliyorsa annemde kızım resmen saçımı çekip tokat atıyor dedi kızım yapma kızım yapma anlamıyor üztüne o bize bağırıp dığııll, liğığ,, bıgggg diye bağırıyor bende ellerine 2 tane vurdum dudak büzdü çok çocuk gördüm böyle yapan anlaması lazım lafla anlamıyor madem bende böyle anlatırım....

Canım geçmiş olsun umarım kalbinde bir sorun çıkmaz.... o göz kayması bir tanıdıkta da olmuştu büyüdükçe düzeliyor..

Kızlar duru iyice dozuttu zaten çok arsızdı birara ne güzel düzeldi şimdi her istediği olacak olmassa bir çığlık atıyor anlatamam kulağımın zarı patlıyor birde resmen bizi tokatlıyor önceleri tepki vermedim ama sinirlenince yaptığını gözlemledim yani kötü birşey olduğunu biliyor nerden biliyorsa annemde kızım resmen saçımı çekip tokat atıyor dedi kızım yapma kızım yapma anlamıyor üztüne o bize bağırıp dığııll, liğığ,, bıgggg diye bağırıyor bende ellerine 2 tane vurdum dudak büzdü çok çocuk gördüm böyle yapan anlaması lazım lafla anlamıyor madem bende böyle anlatırım....

canım ahsende saçımız yüzümüzü başımda örtü varsa onu yolmayı alışkanlık etti önceleri çok uyardım hayır diyorum yok anlamıyor
yigenim saçları uzundu direk saldırıyordu saçlarını kestirmiş hiç pas vermedi bizimki :1:
biliçli yapmıyor oyun gibi sanki iyice bende gözlemliyeyim
bizimki 8 sene sonra geldiye şımarık olacak diyoruz eşimle kızmaya kıyamıyoruz ilerde pişman olurmuyum bilmiyorum inşallah olmam:18:

ayy bu duru cok fena yaa demos isin var senin bu kız sana kok sokturcek valla. bizimde oyle feryat figanlarımız oluyo elinden biseyi alınca ama duru boyutunda degiliz cok sukur,ceren de kızınca saclarıma yapısıp kafamı cekiyo ve burnumu gozumu artık nereye denk gelirse ısırıyo! bu ısırmayı benden ogrendi muhtemelen ama ben severken ısırıyorum kızarken degil ki.. bi yanlıslık var bu iste..:52:

valla canım ben de bu haftaya kadar yemek konusunda kızmıyordum, ama her şeyi yemeyi reddetti bir de hastayken balgamdan dolayı kusuyordu kusmayı da öğrendi, daha kaşığı görünce öğürüyor, az yapıyorum ama mutlaka yediriyorum, çünkü alternatifimiz yok emmiyor, biberon da gündüz içmiyor, yemek zorunda.. ben kızmamak konusunda şartlamıyorum kendimi, çocuğu rencide etmemek kaydıyla, gerektiğinde kızılmalı bence, mesela başkasının evine gittiğimizde çekmeceye doğru emekliyor tam çekecekken dönüp yüzüme bakıyor hayır diyorum yanıma geliyor sonra:1: biraz baskıcı görünebilirim ama, dünya onun etrafında dönmeyecek, sınırlarını bilmeli..

hak veriyorum kızmayı bilmeleri gerekiyo, yoksa tepemize cıkar bunlar...ama ceren daha pek anlamıyo kızmaktan yaa ben kızarken soyle alınmıslık belirtisi gosterdigi ya da dudaklarını filan buzdugu yok hic daha, bizimki de arsız mı olcak ne

Herkese selamlar
Suan ki konunuz nedir ne konuşuyorsunuz bılmıyorum ama araya girerekten size bi sorum olcak cevaplar,benı aydınlatırsanız sevincem:)

Oto koltugu hakkında fikir vr tavsiyelerinize ihtiyacım var?

günaydın kızlar, ela yine uyumadı gece :( benimce her yerim dayak yemiş gibi ağrıyor nedense..bende hasta olursam işimiz iş valla..

Eyidas canım doktor dediğin gibi bişeyle baktı önce, sonra hani şu kafamızı koyuyoruzda delikten bakıyoruzya ondanda derecesine baktı..tabi ela onda çok ağladı, üç kişi zor tuttuk, benim kucağımda, biri kafasını, biri kollarını, biride gözünü açmaya çalışıyordu :))) o kağıtlar önemli sakla dedi 2 göz içinde..

Demos saol canım benim, inşAllah kapanmıştır şu delik :( Nisanda çifte doğum günü yaparız kapandıysa inşAllah..

Kızlar bende elaya kızıyorum arada, hele bir yeri karıştırmaya gidiyorsa hayır diyorum, çünkü ben hiç hoşlanmıyorum başkasının evinde bir yerleri karıştıran çocuklardan..o nedenle hafiften kızıyorum ama bizimkide çok alıngan..ben sert bişey söyle ağlamaya başlıyor..helede EŞŞEK ve CADI lafını hiç sevmiyor, söylediğimde bağıra bağıra ağlıyor..bende o tür kelimelere dikkat ediyorum artık :1::1:

ayy bu duru cok fena yaa demos isin var senin bu kız sana kok sokturcek valla. bizimde oyle feryat figanlarımız oluyo elinden biseyi alınca ama duru boyutunda degiliz cok sukur,ceren de kızınca saclarıma yapısıp kafamı cekiyo ve burnumu gozumu artık nereye denk gelirse ısırıyo! bu ısırmayı benden ogrendi muhtemelen ama ben severken ısırıyorum kızarken degil ki.. bi yanlıslık var bu iste..:52:

hak veriyorum kızmayı bilmeleri gerekiyo, yoksa tepemize cıkar bunlar...ama ceren daha pek anlamıyo kızmaktan yaa ben kızarken soyle alınmıslık belirtisi gosterdigi ya da dudaklarını filan buzdugu yok hic daha, bizimki de arsız mı olcak ne

Canım gerçekten çok fena yaa yok böyle birşey bende ısırıyorum ama bizimkii gülüyor çok hoşuna gidiyor sert seviyor:)) :9::9:

günaydın kızlar, ela yine uyumadı gece :( benimce her yerim dayak yemiş gibi ağrıyor nedense..bende hasta olursam işimiz iş valla..

Eyidas canım doktor dediğin gibi bişeyle baktı önce, sonra hani şu kafamızı koyuyoruzda delikten bakıyoruzya ondanda derecesine baktı..tabi ela onda çok ağladı, üç kişi zor tuttuk, benim kucağımda, biri kafasını, biri kollarını, biride gözünü açmaya çalışıyordu :))) o kağıtlar önemli sakla dedi 2 göz içinde..

Demos saol canım benim, inşAllah kapanmıştır şu delik :( Nisanda çifte doğum günü yaparız kapandıysa inşAllah..

Kızlar bende elaya kızıyorum arada, hele bir yeri karıştırmaya gidiyorsa hayır diyorum, çünkü ben hiç hoşlanmıyorum başkasının evinde bir yerleri karıştıran çocuklardan..o nedenle hafiften kızıyorum ama bizimkide çok alıngan..ben sert bişey söyle ağlamaya başlıyor..helede EŞŞEK ve CADI lafını hiç sevmiyor, söylediğimde bağıra bağıra ağlıyor..bende o tür kelimelere dikkat ediyorum artık :1::1:

Canım umarım, büyüdükçe kapanır diyenler var kulaktan dolma ama inşallah iyi olur sizin yolculuk ne zaman canım bizede dua edermisin benim herif 3. kez libyaya gitti umarım bu sefer tuttururda bir ev alırız..

canım ahsende saçımız yüzümüzü başımda örtü varsa onu yolmayı alışkanlık etti önceleri çok uyardım hayır diyorum yok anlamıyor
yigenim saçları uzundu direk saldırıyordu saçlarını kestirmiş hiç pas vermedi bizimki :1:
biliçli yapmıyor oyun gibi sanki iyice bende gözlemliyeyim
bizimki 8 sene sonra geldiye şımarık olacak diyoruz eşimle kızmaya kıyamıyoruz ilerde pişman olurmuyum bilmiyorum inşallah olmam:18:

Canım benim de ilk çocuğum ve tedaviyle oldu ama belli çok asi ve şımarık olacak bende hiç sevmem böyle şımarık çocukları kızıyorum valla. 6 yaşında bir yeğenim var erkek vkaza yaptığımız gün bize geldiler alışkın telefonumla oynamaya o gün vermedim ya ayağımın ağrıdığını biliyor yaa vermessin ha deyip sinsice ayağımı bir sıktı anlatamam ablamda senin gibi hiç kıyamaz laf söyletmez benim böyle şeylere tahammülüm yok anlasın neyin doğru neyin yalnış olduğunu...

kızlarya size birşey söyliyecem ama utanıyorum :17:ahsen ne diyor biliyormusunuz
ben severken annesi boklu totosunu yesin diyorum oda alıştı boklu boklu diyor ama çok şeker :78:

Back
X