• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlarrrrr:3: yakında bir pc alıcam inşallah kocamın sağolsun umrunda bile değil bozmasaydın diyor:47: ben de cemreyle çıkamıyorum ama halletcem yakında,

hasta yavrucaklara geçmiş olsun..

kızlar lütfen bebekleriniz grip nezle yani VİRÜTİK hastalıklar geçiriyorsa hiç bir ilaç kullanmayın, sadece boğaz iltihapları gibi hastalıklarda antibiyotik kullanılır, antibiyotik nezleyi gribi iyileştirmez, nitekim iyileştirmiyorda görüyorsunuz.. bizim de grip bu gün geçti tam 1 haftada... gripler 1 hafta sürer, burnunu serumf. ile açın, odasında sıcak buhar olsun, c vitamini alsınlar.. ateş bebişleri çok rahatsız ederse düşürücü kullanın, geçen hafta cemrenin 3 gün ateşi oldu 37.7 düşmedi de yükselmedi de, ilaç vermedim çünkü rahatsız değildi, ateş bağışıklık sisteminin çalıştığını gösterir, mikroplar vücutta ölünce ateş düşer.. ufacık ateş yükselmelerinde düşürücü vermeyin lütfen..

bana da kızmayın lütfen:1: gerçekten yıllarca her gripte antibiyotik yazan doktorlar sayesinde, gerçekten antibiyotiğe ihtiyacım olduğu zaman örneğin boğazım iltihaplandığı zaman 1 hafta boyunca günde 2 iğne yemeden iyileşemiyorum çünkü artık antibiyotiklere vücudum tepki vermiyor, en ufak bir boğazım kızarıyor normalde 500 mg antibiyotikle iyileşen insanlar var ama ben günde 2000 mg alıyorum ona rağmen kötüleşiyorum ve 1 hafta 10 gün iğne yiyorum..

günaydın kızlar
nasılsınız bakalım
biz yorgun uykusuz bir gece geçirdik gene
ne yapsamda burnu açılmıyor önerisi olan varmı :31:

Günaydınn hanımlar..

Dr duru için grip dedi çok kötü değil demiş ama, antibyotik, buhar, damla birsürü ilaç vermiş normalde ilaç yanlısı değil dr umuz ablama çok evhamlı demiş benim için geri zekalı karı çocuğun ateşi 38,5 evhamlanmayıp ne yapacam velhasıl fitil, dolven, calpol , antibyotik vermemize rağman ateşi hiç düşmedi acile götürdüm gece 38,9 çıktı ama bu ilaçların üstüne ilaç veremem artık deyip gönderdiler soğuk uygulama yapın dedi tabiki duru çıldırdı soğuk bezi koyunca kendini sıkmaktan ateşi dahada yükseldi..

Bana düşkün olmiyan çocuk dibimden paçamdan ayrılmadı bütün gece göğsümde uyudu :43: :43: :2::43: birde ne yapıyor bilseniz kazağımı çekip tenime deyecek şekilde başını yaslıyor kazağım değdimi aşağı çekip böyle yaslıyor allahım bütün gece ağladım çünkü alışkın değilim demmekki ne kadar hastaki böyle yapıyor normalde başını omzuma yaslamaz bile çok etkilendim çok bana düşkün olmasın da hastada olmasın birdaha şikayet edersem ne olyum...

Bence gripten değil çünkü burnu o kadar tıkalı değil fazla hırıltısı yok anlamadım bu salak dr u annemde dişlerinden diyor ama gerçekten nasıl 10 parmağını birden sokup ısırıyor çok kabarmış çok üst dişleri ama çıkmadı zıkkımlar..

günaydın kızlar
nasılsınız bakalım

günaydın canım
burun spreyi açmıyor ya mirayada sıkıyorum tıkanınca çok etkili olmuyor gerçekten:31:
tuzlu ve karbonatlı su açıyr ama bebeklere yapılabilir mi bilmem:25:
burun etlerim lazerle yakılmıştı dr u ameliyattan sonra 15 gün tuzlu karbonatlı su çektirdi burnuma çok acıyodu ama bebeklere zor bence:44::44:

Son düzenleme:
günaydın kızlar
nasılsınız bakalım

Geçmiş olsun canım vikis sürsen biraz o açar belki ben bazen duru ya sürüyordum..

beloved bir damladan bahsediyordu yastığına sürünce rahatlıyor diye ama adı aklıma gelmiyor..

Uyku için şurup içiripte memnun kalan varmı bir arkadaşım sordu onun oğlu 2 yaşında ama uyku uyumuyor kadıncağız uykusuzluktan çıldıracak ve çalışıyor..

Günaydınn hanımlar..

Dr duru için grip dedi çok kötü değil demiş ama, antibyotik, buhar, damla birsürü ilaç vermiş normalde ilaç yanlısı değil dr umuz ablama çok evhamlı demiş benim için geri zekalı karı çocuğun ateşi 38,5 evhamlanmayıp ne yapacam velhasıl fitil, dolven, calpol , antibyotik vermemize rağman ateşi hiç düşmedi acile götürdüm gece 38,9 çıktı ama bu ilaçların üstüne ilaç veremem artık deyip gönderdiler soğuk uygulama yapın dedi tabiki duru çıldırdı soğuk bezi koyunca kendini sıkmaktan ateşi dahada yükseldi..

Bana düşkün olmiyan çocuk dibimden paçamdan ayrılmadı bütün gece göğsümde uyudu :43: :43: :2::43: birde ne yapıyor bilseniz kazağımı çekip tenime deyecek şekilde başını yaslıyor kazağım değdimi aşağı çekip böyle yaslıyor allahım bütün gece ağladım çünkü alışkın değilim demmekki ne kadar hastaki böyle yapıyor normalde başını omzuma yaslamaz bile çok etkilendim çok bana düşkün olmasın da hastada olmasın birdaha şikayet edersem ne olyum...

Bence gripten değil çünkü burnu o kadar tıkalı değil fazla hırıltısı yok anlamadım bu salak dr u annemde dişlerinden diyor ama gerçekten nasıl 10 parmağını birden sokup ısırıyor çok kabarmış çok üst dişleri ama çıkmadı zıkkımlar..
gecmiş olsun canım halamın torunu her diş çıkartıgında annesi farketmiyormuş gecen dedi doktoruda elazıgda en begenilen doktor güya çocuk her diş çıkartıgında şişe şişe antibiyotik veriyormuş sonradan kadın farketmişki hasta degil dişten diye bu doktorlarıda güvenim hiç kalmadı en agır ilacı bile rahatlıka yazıyolar gecen ahsene verdi bu astım ilacı dedim yok öksürügü geçsindiye veriyor valla allaha emanetiz yoksa ölsen umurlarında degil
günaydın canım
burun spreyi açmıyor ya mirayada sıkıyorum tıkanınca çok etkili olmuyor gerçekten:31:
tuzlu ve karbonatlı su açıyr ama bebeklere yapılabilir mi bilmem:25:
burun etlerim lazerle yakılmıştı dr u ameliyattan sonra 15 gün tuzlu karbonatlı su çektirdi burnuma çok acıyodu ama bebeklere zor bence:44::44:

canım spreyi bile koymuyor nasıl savaş veriyoruz sıkmaya
tuzlu su yakarsa daha hiç elletmez burnunu
şimdide küçük hanım kaçıyor yemegi görünce spreyi görünce bi bakıyorum haızlanmış kaçıyo
iyice bilinçi hareket etmeye başladı ahsen ne ara büyüdün sen diyorum :31:

Geçmiş olsun canım vikis sürsen biraz o açar belki ben bazen duru ya sürüyordum..

beloved bir damladan bahsediyordu yastığına sürünce rahatlıyor diye ama adı aklıma gelmiyor..
canım beloved in dedigi damlayı eşim aradı elazıgda eczanelerde bulamadı sanki köyde yaşıyoruz
vikiside gece burnunu ucuna biraz degdirdim çok fayda etmedi
Uyku için şurup içiripte memnun kalan varmı bir arkadaşım sordu onun oğlu 2 yaşında ama uyku uyumuyor kadıncağız uykusuzluktan çıldıracak ve çalışıyor..

biz şevval bebekken hiç uyumazdı
doktoru sipraktin ismi yanlış yazmış olabilirim
onu vermişti uykusu düzene binmişti ama doktoruna sorsun canım
her gece yatmadan 1 tatlı kaşıgı veriyordum 1 ay kadar düzenli kulandık sonra uykusu düzene girince bırakmıştık
ilaç alerji ilaçıymış ama yan etki olarak uyku ve kilo yapıyormuş bizim kıza kilo yapmadı ama uykusunu düzenledi
bu ilaç 2 yaş üstü çocuklar içinmiş nette baktım şimdi

Günaydınn hanımlar..

ayy yerim o duruyu ben! tenine degmek istyiyo demekki yavruumm. sen ne kadar bana duskun degil desende onlar daha anne kuzusuuu.bak hastalanınca cocugun anne sevdası ortaya cıkmıs ama boyle cıkıcagna hic cıkmasın dedigin gibi. her cocugun dise gosterdigi reaksiyon farklı oluyo burnu tıkalı degilse bencede duyuk iht. distendir. gecmis olsun canım umarım en kısa zamanda atlatırsınız..

canım beloved in dedigi damlayı eşim aradı elazıgda eczanelerde bulamadı sanki köyde yaşıyoruz
vikiside gece burnunu ucuna biraz degdirdim çok fayda etmedi

biz şevval bebekken hiç uyumazdı
doktoru sipraktin ismi yanlış yazmış olabilirim
onu vermişti uykusu düzene binmişti ama doktoruna sorsun canım
her gece yatmadan 1 tatlı kaşıgı veriyordum 1 ay kadar düzenli kulandık sonra uykusu düzene girince bırakmıştık
ilaç alerji ilaçıymış ama yan etki olarak uyku ve kilo yapıyormuş bizim kıza kilo yapmadı ama uykusunu düzenledi
bu ilaç 2 yaş üstü çocuklar içinmiş nette baktım şimdi

aa evet biliyorum ben o spiraktin surubu evlenmeden once bende cok istahsızdım yemek yemek azap gibi geliyodu doktora gittim bu surubu verdi ama deli gibi de uyku yapıyo. habire uyuyodum bi uyanıyodum ki nasıl acıkmısım deli gibi yiyip geri uyuyodum:53: simdi de bogazım durmuyo,nerdeyse mutfakta uyuyasım var, bi ortayı bulamadım :60: yani aslında ben zorla yemek yemenin nasıl bi iskence oldugunu biliyorum ama gene de kendime soz dinletemiyorum, kızıma zorla yedirmeye calsıyorum butun gun :50:

gecmiş olsun canım halamın torunu her diş çıkartıgında annesi farketmiyormuş gecen dedi doktoruda elazıgda en begenilen doktor güya çocuk her diş çıkartıgında şişe şişe antibiyotik veriyormuş sonradan kadın farketmişki hasta degil dişten diye bu doktorlarıda güvenim hiç kalmadı en agır ilacı bile rahatlıka yazıyolar gecen ahsene verdi bu astım ilacı dedim yok öksürügü geçsindiye veriyor valla allaha emanetiz yoksa ölsen umurlarında degil

canım spreyi bile koymuyor nasıl savaş veriyoruz sıkmaya
tuzlu su yakarsa daha hiç elletmez burnunu
şimdide küçük hanım kaçıyor yemegi görünce spreyi görünce bi bakıyorum haızlanmış kaçıyo
iyice bilinçi hareket etmeye başladı ahsen ne ara büyüdün sen diyorum :31:

Ben dr umuza güveniyordumda bu olaydan sonra güvenim sarsıldı.. Dediğin gibi canım allaha emanetiz..

ayy yerim o duruyu ben! tenine degmek istyiyo demekki yavruumm. sen ne kadar bana duskun degil desende onlar daha anne kuzusuuu.bak hastalanınca cocugun anne sevdası ortaya cıkmıs ama boyle cıkıcagna hic cıkmasın dedigin gibi. her cocugun dise gosterdigi reaksiyon farklı oluyo burnu tıkalı degilse bencede duyuk iht. distendir. gecmis olsun canım umarım en kısa zamanda atlatırsınız..

aa evet biliyorum ben o spiraktin surubu evlenmeden once bende cok istahsızdım yemek yemek azap gibi geliyodu doktora gittim bu surubu verdi ama deli gibi de uyku yapıyo. habire uyuyodum bi uyanıyodum ki nasıl acıkmısım deli gibi yiyip geri uyuyodum:53: simdi de bogazım durmuyo,nerdeyse mutfakta uyuyasım var, bi ortayı bulamadım :60: yani aslında ben zorla yemek yemenin nasıl bi iskence oldugunu biliyorum ama gene de kendime soz dinletemiyorum, kızıma zorla yedirmeye calsıyorum butun gun :50:

Sağol canım inşallah geçer hemen hiç alışkın değilim onu böyle görmeye keşke bebişler hiç hasta olmasa ama imkansız allah beterinden korusun çocuklarımızı..

Alemsin haa hiç gülesim yoktu :1: :1: ahh ahh keşke bende iştahsız olsam ama danalar gibi yemek yiyorum iştahım hayatımın hiçbir döneminde azalmadı aaaaa yalan olması doğum yaptıktan sonra 1 ay kapanmıştı dediğin gibi yemek yemek ölümdü keşke hep öyle kalsaydı yakında 90 kilo olurum heralde..

Ben day night diye bir şurup kullanıyorum canım, tamamen bitkisel bir şurup ama düzenli olarak kullanmak gerek uyku yapmıyor ama huysuzluğu azaltıp rahatlıyor. Alerji şuruplarını doktora sormuştum 1 yaşından önce kullanmıyoruz demişti.2 yaşında olduğuna göre kullanabilir bir süre

merhaba anneler,

bu forumu ve sizi bulduğum için o kadar mutluyum ki. çevremde elbette anneler var fakat aynı dönem olmayınca çok faydası olmuyor. geçmiş yazıları okumaya ve faydalanmaya çalıştım. artık ben de buradayım.
kızımın ikinci dişi de çıktı bugünlerde. çok fazla ishal olmadı zaten 3 güne bir kaka yapardı hergün yapmaya başladı o kadar;) beslenme konusunda kesinlikle sancılı zamanlar geçiriyoruz çünkü mama ve tarhana çorbası haricinde bir şey yemiyor. meyve püre dahi olsa kabul etmiyor mecbur suyunu sıkıp veriyorum. çalışan bir anneyim 2 ayda bir dönüşümlü olarak anneanne ve babaanne bakıyorlar. yemek yememesi beni bitiriyor. 6. aydan bu yana emekliyor çooooooook haraketli ve yürümemek için elinden geleni yapıyor nasılsa emekleyerek her yere girip çıkıyor cadı.

merhaba anneler,

bu forumu ve sizi bulduğum için o kadar mutluyum ki. çevremde elbette anneler var fakat aynı dönem olmayınca çok faydası olmuyor. geçmiş yazıları okumaya ve faydalanmaya çalıştım. artık ben de buradayım.
kızımın ikinci dişi de çıktı bugünlerde. çok fazla ishal olmadı zaten 3 güne bir kaka yapardı hergün yapmaya başladı o kadar;) beslenme konusunda kesinlikle sancılı zamanlar geçiriyoruz çünkü mama ve tarhana çorbası haricinde bir şey yemiyor. meyve püre dahi olsa kabul etmiyor mecbur suyunu sıkıp veriyorum. çalışan bir anneyim 2 ayda bir dönüşümlü olarak anneanne ve babaanne bakıyorlar. yemek yememesi beni bitiriyor. 6. aydan bu yana emekliyor çooooooook haraketli ve yürümemek için elinden geleni yapıyor nasılsa emekleyerek her yere girip çıkıyor cadı.

hoşgeldin aramıza canım:71::71:

merhaba anneler,

aramıza hosgeldinn....:46:

biz cıktık bi saat gezindik gene ana kız... kapalı ama cok ılık bi hava vardı, biraz markete de girdik alısveris yaptık...aman sevmek icin biri yanına yanasmaya gorsun hemen kikirdemeye baslıyo bizim zilli zorla sevdiriyo kendini, ama niyeyse erkeklere bon bon bakıyo sadece kadınlara cilve yapıyo, simdiden bi erkek dusmanlıgı seziyorum :9: gelince bi de yıkadım rahatladı herhalde oh kac gundur boyle guzel uyumuyodu...
topik bugun gene sessiz sıkıldım yahu :35: nerdesiniz?

merhaba anneler,

hoşgeldin canım aramıza :3:
biz cıktık bi saat gezindik gene ana kız... kapalı ama cok ılık bi hava vardı, biraz markete de girdik alısveris yaptık...aman sevmek icin biri yanına yanasmaya gorsun hemen kikirdemeye baslıyo bizim zilli zorla sevdiriyo kendini, ama niyeyse erkeklere bon bon bakıyo sadece kadınlara cilve yapıyo, simdiden bi erkek dusmanlıgı seziyorum :9: gelince bi de yıkadım rahatladı herhalde oh kac gundur boyle guzel uyumuyodu...
topik bugun gene sessiz sıkıldım yahu :35: nerdesiniz?

evet canım kaç gündür iyice sesizleşti
serenaay annesini buldu bizi unuttu
eyidas ta epeyidir yok bir sorun yoktur umarım
melampusafe nerlerdisiniz kızlar özledik sizleri

Günaydınn hanımlar..

demosss:47: çıldırtcanmı sen beniii, verme yavruma o kadar ilacı, grip işte, virüsleri antibiyotik öldürmüyor o yüzden ateşi düşmüyor vücudu savaşıyor, çok rahatsız olduğunda sadece calpol ver, kusura bakma ama doktorunuz çok aptalca bir şey söylemiş, ateşli çocuğa soğuk su veya bezle tatbik yapılmaz, aniden dış ateşi düşürmek havale sebebidir, sadece ılık banyo yaptırmalısın, buz gibi bezi nasıl değdirirsin çocuğa grip yaa altı üstü benim kız grip olduğu zaman hiç uyumuyor hep ağlıyor bunlar gayet normal, o ilaçların hepsini kullansan bile 1 haftadan önce iyileşmeyecek, Allahtan biraz insaflıymış da başka ilaç vermemiş, iyileşmiyor diye antibiyotik iğneyi vermemiş:47:

Back
X