- 27 Mart 2012
- 1.233
- 643
- 248
Geçmiş olsun canım zaten hastalıklar arka arkaya geliyor neyse iyileşmişsiniz, doğum gününüz kutlu olsun
teşekkür ederimm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçmiş olsun canım zaten hastalıklar arka arkaya geliyor neyse iyileşmişsiniz, doğum gününüz kutlu olsun
o doktora antibiyotik kullanımını da sorar mısın canım ya benim oğlum bu kış birkaç kez boğaz enfeksiyonu geçirdi, malesef aileden birilerinden kaptığını düşünüyorum çünkü birdenbire hastalık ortaya çıkıyor ve zorlandık gerçekten... enfeksiyonu antibiyotik kullanmadan atlatamıyoruz galiba doğru mu merak ediyorum... aslında bunu ben de yaşadım hafif ateşli bi boğaz enfeksiyonum oldu ama antibiyotik kullanana kadar yataktan kalkamadım emzirdiğim için kullanmak istemediğim halde mecbur kaldım malesef çünkü çocukla hastalık çok zor oluyo...
ama amaa kimse neden yokkkkkk canım sıkıldııııııııı kızlar nerdesiniz gezmeleremi çıktınızz aman keyfiniz iyi olsunda gezin evde durupta napıcaksınız sanki
bende pasta bakıyorum çok pahalıya sanki ne 150 tl pastamı olur kalıcı bişi olsa neysede yencek bitecek yaa
pstaneyle konuşucam dikdörtgen bi pastayı kaça yaparlar süssüz sadece pastanın kendisi üstünü şeker hamurundan ben yapıcam sinir oldum
aslında pastayıda yapardımda vakit yok malesefff
kızlar merhaba, kac gundur dogru duzgun giremedim kayınvalidem geldi. torun hasreti 1,5 gunlugune 6 saatlik yol teptirdi kadınayani cuma aksam geldi pazar sabah dondu ama ceren sanki su bir haftadır iyice hareketlendi hic durmuyo hep antenler havada nereyi kucalasam diye dusunuyo, o yuzden de kac gundur bi mesaj yazamadım.simdi de uyudu bende oyle yorgun hissediyorum ki hemen yatmak istiyorum ama once size sormak istedigim acil bi durum var. kızlar ceren iki aksamdır 8den sonra anormal bi huzursuzluk icinde yere koyuyorum aglıyo kucagıma alıyorum aglıyo, en sevdigi ellerinden tutup yurutmek ama onu bile istemiyo, dun 8 de basladı huysuzlgu atesini olctum 35.8 di, oyle bi saat oyalandık, saat 9 olmadan da beni emerken uyudu, ama gece 7-8 kere uyandı. bu aksam da gene 8 den sonra basladı huysuzlugu ve atesinide 35.7 olctum gene.!! kızlar bu ates dusuk degil mi? bu huysuzluk dusuk atesten mi kaynaklanıyo acaba? az once baktım internetten 35.5 icin filan normal demisler ama 35in altı hayati tehlikeymis. napiim bilemedim cok tedirginim. esimde yok bu gece
normalde uyutmak icin ayagımda sallarken filan o kafa su icinde kalırdı bu aksam hic terlemedi ben de uzerine guzelce orttum battaniyesini, oyle elle hissedilir derecede teninde bi sogukluk yok elleri filan sıcacık yani cok onemli bisey oldugunu sanmıyorum ama yinede tedirginim tabii.... bu konuda bilginiz var mı kızlar? beloved aramıza donmene sevindim canım mesajımı okuyunca cevap yazarmısın?
canım ateşi yüksekse soymadan önce vücut sıcaklığına bakmalısın, mesela geçen cemrenin ateşi 39.5 dereceydi ama sadece alnı sıcaktı diğer vücudu buz gibiydi, bu yüzden soymadım sadece yeleği vardı onu çıkardım çünkü zaten soğuk olan vücudu iyice soğutursam kalp hızı yavaşlayacağı için havale gelir diye düşündüm ve doktora sordum aynen doğru yapmışsın dedi, eğer vücudunun her yeri çok sıcaksa üzerini incelt ama soğuksa yapma..
bu arada havale olayı kısaca şu : vücutta ateş bir anda yükseldiği zaman oksijen ihtiyacı arttığı için kalbin hızlanması gerekir ateş yükselince kalp hızlanmazsa, beyin oksijeni idareli kullanmak için vücutla bağlantısını keser ve nöbet gerçekleşir, kalp daha sonra hızlanır ve vücut normale döner, hasarı da yoktur.. yani yavaş yavaş yükselen ateşle havale gelmez, bir anda yükselirse gelir ve zaten biz bunu engelleyemeyiz..havale kızamık, menenjit gibi hastalıklarda gelirse hasar bırakır zaten çöocuklarımız aşılı olduğu için risk yok.. ikincisi ateş yüksek vücut soğuksa kesinlikle soğuk veya sirkeli bezle silmemek gerekir çünkü dış ateşi düşürdüğün zaman kalp yavaşlayacağı için yine beyine oksijen yeterli gelmez ve havale gelir..
en sık yaptığımız yanlış hafif ateşi düşürmek çünkü vücut ateşi mikropları öldürmek için yükseltiyor biz düşürüyoruz, ilacın etkisi geçince ateş yine yükselecek çünkü o mikrobu başka türlü yenemez..
her ateşi düşürdüğümüz zaman bağışıklık sistemini çalıştırmadığımız için en ufak mikropta hastalanan çocuklarımız olıuyor, halbuki her geçirilen hastalık vücudu güçlendirir bu yüzden ateşi çocuk mızmız ve rahatsız değilse ağlamıyorsa düşürmemek gerekir..
Hadi duru seni özlüyor diye uymuyor olabilir canım, çınar niye uyumuyor bütün gün zaten suratımı görüyor bıktı çocuk bugün 7 olmadan kalktı ancak öğlen 1 e doğru zorla uyuttum 1 saat geçmeden yine kalktı ben de çok enerjisiz ve mutsuz oldum bu uykusuzluk çok fena birşey. Bir de 3 gündür geceleri uyuturken kıyameti koparıyor belki uyutan kişi ben olduğumdan bu sırala bana karşı soğuk davranıyor
Günaydın burdaydın ama bir günydın demeden çekip gitmişsinn ::))..
Yaa allah yardımcın olsun yemeyen bebek ne kadar zor yaa dün duru saat 9 za doğru 4 ölçek mama yedi saat 11,30 da yumurta yedirdim tükürdü yemedi saat 4 de doğru tava yedii yani yaklaşık 7 saat birşey yemedi![]()
![]()
sürekli böyle olsa ne yapardım bilemedim yemek ve yumurtaları redettiği oluyor çoğu zaman ama mama yiyor bu sefer onu bile yemedii..
bu konuyu ben de ilk defa duyuyorum düşük ateş hiç aklıma gelmemişti ama öğrenmiş olduk doktora sorulan soru ve cevaplar şöyle:
Soru :
6 aylık oğlumun sürekli terliyor özellikle başı...alnında damla damla birikiyor...dün gece ateşini ölçtüm 35.2 çıktı...daha önceleri de birkaç tez ölçmüştüm benzer sonuçlar çıkmıştı...aslında bu konu üzerinde durmadım...ama bugünlerde aklıma takılıyor...acaba bu derece ateş bebekler için normal mi?
cevap:
Sicak tuttugunuzdan olabilir. Cok giydirmeyin, ustunu cok ortmeyin. Atesi normal...
Soru:
hocam merhaba, akşam fışkırır tarzda kusması oldu 6,5 aylık kızımızın. ateşine baktık yarım saat arayla alından 35.1 ve 35.2...
boynu ve ensesi omuzları buz gibi ama diğer yandan terlemiş. üşüyor mu terliyor mu şimdi yani?ince mi örtelim biraz daha kalın mı?ne yapmalı?
Cevap:
Terleyince, vucut sathindaki sicaklik duser. Bu isi ayari, vucudun kontrolu altindadir. Rahat edecek kadar giydirin ve ortun.
muhtemelen senin kızda öncesinde terlediği için sonra vücudu soğuyor, için rahat olsun canım sınır ateş 35 imiş..
canım sagol ilgin icin arastırmıs bakmıssın tesekkeur ederimgece iki kat battaniye orttum habire de kontrol ettim actımı diye... bu sabah da ates 35.6 cıktı herhangi bi huzursuzluk yok ama takıldım ben bu duruma dr'u aradım bende, yani sakıncalı bi durum yok dedi ustune biraz daha kalın giydir dedi. bi de makattan olc ve farklı bi dereceyle tekrar dene dedi. bakıyım apt.da bi arkadasım var cocuklu onun derecesini isticem bii ara da onla bakıcam. tehlikeli bi durum degil anladıgım kadarıyla senin yazdıklarında dr.un dedigi de rahatlattı ama gene bakıcam tabi ara ara
Ne güzel canım, kızınla güzel vakit geçirmişsin, kızın maşallah giderek sana bağlanıyor darısı benim başıma aslında çınar benim farkımda ama sıkıldı herhalde bütün kış benimle aynı ortamda kaldı ama yine de şu fedakar annesine herkesten daha bağlı olmasını isterdim. Tabiki çocuklarımız için karşılık beklemeden sevgi ilgi bakım veriyoruz. Uykusuz geceler, yorgunluk bunlar önemli değil yeterki sağlıklı olsunlar ve aramızda sevgi alışverişi olsun ben karşılıksız kalınca üzüldüm tabi. Babamızın birşey yaptığı yok arada öpüyor tel ya da bilgisayardan birşeyler gösteriyor ben ise yedir içtir yatır zaten gece de en az 4 defa kalkar her kalktığında emmeye alışmış emzirmesem yatmıyor emecek sütte yok artık emzik gibi bir de üst dişleri gittikçe uzadığı için canımı çıkartıyor emerken nasıl canım acıyor ürkütüp birşey söylemek de istemiyorum her türlü acıya katlanıyoruz beyefendi surat vermiyor bana. Dün sabah uyandık kahvaltısını yaptırdım sonra babasıyla ben de kahvaltı yaptık babası içeri geçerken oğlunun 23 nisanını kutladı öptü gülücükler çığlıklar attı sonra arkasından ben öptüm bana tokat attı nasıl sinirim bozuldu ya daha annem burdayken ne güzel eğleniyorduk birlikte hemen yanıma gelirdi seslensem gülerek bakardı şimdi kendimi parçalıyorum evde tek bile olsak bana bakmıyor keyfi isterse bakıyor nasıl olsa bana kul köle bir annem var diyor herhalde ben ise sabırla bekliyorum.Günaydın kızlar nasılsınızzzz..
Biz dün çooookk eğlendik izinliydm kızımı köydeki 23 nisan kutlamalarına götürdüm babaannesi attı pistin ortasına bir ara ezilme thlikesi geçirdi neyse yengesi kurtardı :)). Ama sabahın köründe hortledığı için uykusu vardı aslında daha çok eğlenirdiii. Kızım kucaktan kucağa dolaştı çok sevdiler ama ne hoşuma gitti biliyormusunuz duru yabancı bir kızın kucağındaydı kaynanam çağırdı gelmedi eltim çağırdı gelmedi eliyle beni işaret etti veee mutluu sonn kucağıma atladı kızım artık benim farkımda ve bu beni çookk mutlu ediyor :119: :119::119:
canım senin kızda kansızlık varmıydı
ahsende sürekli eli ayağı buz gibi sıkıda giydirince terliyip iyice teri soğuyup buz kesiyor sırtı
şimdi artık kalın giydirmiyorum kilotlu çorapbı çıkarttık çıtçıtlı badiyide teke indirdim sadece uyanınca sırtına yelek takıyorum sonra çıkartıyorum eskisi kadar gün içinde terlemiyor ama uykuda birde emerken yastık resmen lap su kesiyor doktor kansızlık tan olabilr yada calsiyum eksikliğinden dedi sizde bir kan sayımı yaptırın belki kansızlık vardır gecede üzerine ince bir battaniyeyi sadece sırtına gelecek şekilde örtüyorum çünkü çok terliyor sonrada üzerini acıyor teri soguyuncada iyice hasta oluyor
canım sürekli gözümüz üzerlerinde inşallah bişeyi yoktur çok kafana takma canım birde emekliyorlar sürekli yerlerde ister istemez elleri soğuk oluyor
amma yazdım![]()
Ne güzel canım, kızınla güzel vakit geçirmişsin, kızın maşallah giderek sana bağlanıyor darısı benim başıma aslında çınar benim farkımda ama sıkıldı herhalde bütün kış benimle aynı ortamda kaldı ama yine de şu fedakar annesine herkesten daha bağlı olmasını isterdim. Tabiki çocuklarımız için karşılık beklemeden sevgi ilgi bakım veriyoruz. Uykusuz geceler, yorgunluk bunlar önemli değil yeterki sağlıklı olsunlar ve aramızda sevgi alışverişi olsun ben karşılıksız kalınca üzüldüm tabi. Babamızın birşey yaptığı yok arada öpüyor tel ya da bilgisayardan birşeyler gösteriyor ben ise yedir içtir yatır zaten gece de en az 4 defa kalkar her kalktığında emmeye alışmış emzirmesem yatmıyor emecek sütte yok artık emzik gibi bir de üst dişleri gittikçe uzadığı için canımı çıkartıyor emerken nasıl canım acıyor ürkütüp birşey söylemek de istemiyorum her türlü acıya katlanıyoruz beyefendi surat vermiyor bana. Dün sabah uyandık kahvaltısını yaptırdım sonra babasıyla ben de kahvaltı yaptık babası içeri geçerken oğlunun 23 nisanını kutladı öptü gülücükler çığlıklar attı sonra arkasından ben öptüm bana tokat attı nasıl sinirim bozuldu ya daha annem burdayken ne güzel eğleniyorduk birlikte hemen yanıma gelirdi seslensem gülerek bakardı şimdi kendimi parçalıyorum evde tek bile olsak bana bakmıyor keyfi isterse bakıyor nasıl olsa bana kul köle bir annem var diyor herhalde ben ise sabırla bekliyorum.
Herkesin ayrı sorunu var canım inşallah ahsenin iştahı yerine gelir toparlanır çınar çok iştahlı değil ama az çok birşeyler yiyor istemezse çok zorlamıyorum ek gıdaya geçtiğimizde ilk 2 ay hiçbir şey yemiyordu nasıl üzülüyordum herşeyi reddediyordu emzirmekten mahvolmuştum zaten o dönem gece uyanmaları sıklaştı o yüzden iştahsızlığın ne demek olduğunu iyi bilirim bir anne olarak bebeğim yemek yemezse üstüne bir de kusarsa moral sıfır oluyor zaten Allah kolaylık versin taşınmak da zor 2 de çocuk neyseki ailenle aynı şehirdesin. Hayırlısıyla taşınırsın inşallah yaz da geliyor artık inşallah Ahsenin de iştahı açılır yaz meyvelerini görünce bazı bebekler öyle oluyor benim ablamın oğlu ek gıdayı da almazdı 1 yaşına kadar ancak bira meyve püresi biraz süzülmüş çorba zorla içerdi pütürlü yemezdi iştahı yoktu ama maşallah gelişimi ve zekası çok iyi şimdi 5,5 yaşında hala yemeyi sevmez bütün gün zorlamasan birşey yemez ve acıkmaz sevdiği sınırlı yiyeceklerle besleniyor. Ablam da artık alıştı ne yapsıngünaydın canım gerçekten çok zor ahsen iyice süzüldü ablam dün bu çocuk büyüyeceğine küçülüyor dedi gerçekten çok üzülmeye başladım ne yapsam redediyor
vitamini kesmiştim antibiyotik veriyorum diye dün başladım bir şey yemiyor bari vitamin içsin valla bir eve gidiyorum bir ahsen şevval burdaki ev vala kaça bölüneceğimi şaşırdım artık bir taşınsamda hayırlısıyla ayaklarımı uzatıp dinlensem artık![]()
Gözünüz aydın canım, biz 4 dişle bekliyoruz hala. 5. diş olarak hangisi çıkıyor üstten mi alttan mı tane tane çıkarıyorlar birden 3-5 tane çıksaydı ne iyi olurduKızlar 5. dişimizde çıktı çok şükür bu dişinde çok huzursuz olmadııı havalar tam ısınmadan çıkaraydı birkaçtane daha ama nerdeeeee....
Ne güzel canım, kızınla güzel vakit geçirmişsin, kızın maşallah giderek sana bağlanıyor darısı benim başıma aslında çınar benim farkımda ama sıkıldı herhalde bütün kış benimle aynı ortamda kaldı ama yine de şu fedakar annesine herkesten daha bağlı olmasını isterdim. Tabiki çocuklarımız için karşılık beklemeden sevgi ilgi bakım veriyoruz. Uykusuz geceler, yorgunluk bunlar önemli değil yeterki sağlıklı olsunlar ve aramızda sevgi alışverişi olsun ben karşılıksız kalınca üzüldüm tabi. Babamızın birşey yaptığı yok arada öpüyor tel ya da bilgisayardan birşeyler gösteriyor ben ise yedir içtir yatır zaten gece de en az 4 defa kalkar her kalktığında emmeye alışmış emzirmesem yatmıyor emecek sütte yok artık emzik gibi bir de üst dişleri gittikçe uzadığı için canımı çıkartıyor emerken nasıl canım acıyor ürkütüp birşey söylemek de istemiyorum her türlü acıya katlanıyoruz beyefendi surat vermiyor bana. Dün sabah uyandık kahvaltısını yaptırdım sonra babasıyla ben de kahvaltı yaptık babası içeri geçerken oğlunun 23 nisanını kutladı öptü gülücükler çığlıklar attı sonra arkasından ben öptüm bana tokat attı nasıl sinirim bozuldu ya daha annem burdayken ne güzel eğleniyorduk birlikte hemen yanıma gelirdi seslensem gülerek bakardı şimdi kendimi parçalıyorum evde tek bile olsak bana bakmıyor keyfi isterse bakıyor nasıl olsa bana kul köle bir annem var diyor herhalde ben ise sabırla bekliyorum.