• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
derin uyurken deneyebilirsin:1: o burun damlası bizde de kıyamet gibi, ben yere yatıruyorum üzerine çöküyorum kollarını bacaklarımın arasına sıkıştırıp bir elimle yanaklarından sıkıp damlatıyorum:1: artık yere yatırınca ağlamaya başlıyor bakıyor altını değiştiriyorum susuyor:1: bizim de aynı grip bitiyor hırıltı bitmiyor, ama ciğere indiği zaman zaten anlamamak mümkün değil resmen tıkanıyor çocuk radyo gibi çızırdıyor sırtı, boğaz hırıltıları öksürünce temizleniyor daha hafif oluyor
aman inmesinde bi öksürük şurubu var bitkiselmş onu kullanıyorum ben ama geçmiş dil işte hala,seninki seviyo yine altını değiştirmesini bzimki sevmiyo poposunu döndürüveriyo yana
kızlar nisan anneleri patır patır hamile kalıyo valla :53: ,ayaklarını sürümesinler bunlar,hadiii bütün topik 2013 aralık anneleri diye ayrı bi topikte de javu gibi geçen yılın tekrarını yaşamayalım :1: kaç kişi oldular,kkbayansu,sezensezen,mmavilim hamile diye biliyorum,başka var mıydı?

aman canım ya daha dil daha dil hayır yani olsunda bu sene değil 2-3 sene sonra :)

aman inmesinde bi öksürük şurubu var bitkiselmş onu kullanıyorum ben ama geçmiş dil işte hala,seninki seviyo yine altını değiştirmesini bzimki sevmiyo poposunu döndürüveriyo yana

aman canım ya daha dil daha dil hayır yani olsunda bu sene değil 2-3 sene sonra :)
Geçmiş olsun canım, öksürük bizde bile zor geçiyor havalar ısındı ama yine belli olmuyor tam geçiş mevsimi olunca yine hastalıklar çıkıyor, elifte mi altının değiştirilmesini sevmiyor, çınar nefret ediyor herhalde yine uyku vakti geldi sanıyor beyfendinin sırtı yere hiç deymeyecek. Yiğenimi hatırlıyorum onun da az çok huysuzlukları vardı ama en azından arabasında ya da herhangi bir yerde uyuyabiliyordu altının değiştirilmesi çok hoşuna giderdi çınar ve elif boğa burçlarını ikna etmek çok zor oluyor, çınar çok inatçı olacak dün aynı 2 yaş sendromunda gibi davrandı, 2. uykuya yatmadı kapının önüne geliyor tırmalıyor dışarı çıkmak istiyor kendini yere attı ağlıyor hadi biraz gezdirelim dedik arabada uykusu geldi parmak emiyor huysuzlandı başka çocuk başını annesine dayar uyur yok uyuyamıyor alıştırmadım kucakta uyumadı yatağında biraz sallıyordum o yüzden şimdi çok sıkıntı çekiyorum. Alışveriş merkezinde hep huysuzlandı ne istediğini anlamıyorum karnı tok, altı temiz gezdiriyoruz hala mızmız arabasını yatak pozisyonu yaptık kalabalık gürültüden uyuyamıyor en sonunda döndük sonra evde yatırayım dedim bu sefer de direnmeye başladı tam yatağa bırakacaktım kendini öyle bir geriye attı ki yatağa pat diye düşüverdi artık zaptedemiyorum ya neden benim çocuğum kendi kendine uykusu gelip sızmıyor, zaten canım sıkıldı dün sıkıntıdan boyun fıtığı baş ağrısı başladı. Eşim mr çektirmişti düzelme olacağına hastalığı daha da artmış Allah korusun yeni bir atak yapar diye korkuyorum. Bu ortamdan uzaklaşmaya çok ihtiyacım var ama o bu haldeyken de gidemiyorum biraz düzelince artık giderim 1-2 ay annemde kalırım eminim dönmek istemeyecem. Allah herkese sağlık versin umarım elifin de o rahatsızlığı geçer ve sağlıklı olarak hayatına devam eder.

havalar ısındı,çoluk çocuk dışarı ,topik sessiz,ben de dün ve bu sabah oğlumu gezdirdim,şimdi uyuyo,ben de temizlik yaptım biraz

of kızlar hergün ayrı bir sorun eşim evde olduğunda daha çok sorun çıkmaya başladı. Misafirlerim gelmişti neyse oturup gittiler ben de etrafı toparlayana kadar oğlumu babasının yanına götürdüm eşim de oyalansın diye zımbalı fatura kağıtlarını vermiş eline içeri girdim yerde kağıtlar ama onu tutan zımba teli yok ortada halının üzerini yerleri koltuğu cm cm aradım yok yutmuş olabilir. Ya bu adam ne kadar tedbirsiz anlam veremiyorum içim sıkıldı acaba birşey olur mu ne yapsam ki

Geçmiş olsun canım, öksürük bizde bile zor geçiyor havalar ısındı ama yine belli olmuyor tam geçiş mevsimi olunca yine hastalıklar çıkıyor, elifte mi altının değiştirilmesini sevmiyor, çınar nefret ediyor herhalde yine uyku vakti geldi sanıyor beyfendinin sırtı yere hiç deymeyecek. Yiğenimi hatırlıyorum onun da az çok huysuzlukları vardı ama en azından arabasında ya da herhangi bir yerde uyuyabiliyordu altının değiştirilmesi çok hoşuna giderdi çınar ve elif boğa burçlarını ikna etmek çok zor oluyor, çınar çok inatçı olacak dün aynı 2 yaş sendromunda gibi davrandı, 2. uykuya yatmadı kapının önüne geliyor tırmalıyor dışarı çıkmak istiyor kendini yere attı ağlıyor hadi biraz gezdirelim dedik arabada uykusu geldi parmak emiyor huysuzlandı başka çocuk başını annesine dayar uyur yok uyuyamıyor alıştırmadım kucakta uyumadı yatağında biraz sallıyordum o yüzden şimdi çok sıkıntı çekiyorum. Alışveriş merkezinde hep huysuzlandı ne istediğini anlamıyorum karnı tok, altı temiz gezdiriyoruz hala mızmız arabasını yatak pozisyonu yaptık kalabalık gürültüden uyuyamıyor en sonunda döndük sonra evde yatırayım dedim bu sefer de direnmeye başladı tam yatağa bırakacaktım kendini öyle bir geriye attı ki yatağa pat diye düşüverdi artık zaptedemiyorum ya neden benim çocuğum kendi kendine uykusu gelip sızmıyor, zaten canım sıkıldı dün sıkıntıdan boyun fıtığı baş ağrısı başladı. Eşim mr çektirmişti düzelme olacağına hastalığı daha da artmış Allah korusun yeni bir atak yapar diye korkuyorum. Bu ortamdan uzaklaşmaya çok ihtiyacım var ama o bu haldeyken de gidemiyorum biraz düzelince artık giderim 1-2 ay annemde kalırım eminim dönmek istemeyecem. Allah herkese sağlık versin umarım elifin de o rahatsızlığı geçer ve sağlıklı olarak hayatına devam eder.
saol cnm ya inş iyileşir ah şu hastalıklar çok zor eşinde iyileşse bi an önce napalım be cnm çekilecek varmış demekki
aynen valla sorma tam bir boğalar ,altını açıyorumya sildirtmiyo bişeyle oyalanmazsa çok zor
hep ii bişiler yapalım diyoruz ama iimi ediyoruz kötümü bilmem ,ben düne kadar çocuğu yere koydurmazdım aman mikrop kapmasın diye şimdi saldım çayıra mevlam kayıra
inş eşinde bi an önce düzelir tekrar geçirmez

of kızlar hergün ayrı bir sorun eşim evde olduğunda daha çok sorun çıkmaya başladı. Misafirlerim gelmişti neyse oturup gittiler ben de etrafı toparlayana kadar oğlumu babasının yanına götürdüm eşim de oyalansın diye zımbalı fatura kağıtlarını vermiş eline içeri girdim yerde kağıtlar ama onu tutan zımba teli yok ortada halının üzerini yerleri koltuğu cm cm aradım yok yutmuş olabilir. Ya bu adam ne kadar tedbirsiz anlam veremiyorum içim sıkıldı acaba birşey olur mu ne yapsam ki
belki yutmamıştır hem yutsa farkettirirdi heralde öksürürdü fln öle kolay yutabilirmiki cnm

günaydın kızlar
artık evimize döndük tatil bitti:5:
uçak yolculuğum bu sefer çok zor geçti miray kustu üstünüde değiştiremedim mahvolduk allahtan 1 buçuk saatde idare ettik ama üstü ıslak kaldı yavrumun:25:
dünden beri çok mızmız sürekli ağlıyor burnu tıkandı hasta oldu yavrum
heryer heryerde valizi bir boşaltabilsem toplanacak ortalık ama miray fırsat vermiyor hiç doktora götürücem bugüne aynı olursa:43:
sizde ne var ne yok geçmişi okuyamadım fırsat bulursam bakıcam hepinizi öpüyorum

canım yutmamıştır inşallah ne kadar dikkat etsede olacağı varsa oluyor

günaydın kızlar
uçak yolculuğum bu sefer çok zor geçti miray kustu üstünüde değiştiremedim mahvolduk allahtan 1 buçuk saatde idare ettik ama üstü ıslak kaldı yavrumun:25:
heryer heryerde valizi bir boşaltabilsem toplanacak ortalık ama miray fırsat vermiyor hiç doktora götürücem bugüne aynı olursa:43:
sizde ne var ne yok geçmişi okuyamadım fırsat bulursam bakıcam hepinizi öpüyorum

hoş geldin canım özlettin kendini
şimdi miray kalabalığa alıştı tek olduğu içinde huzursuzlana bilir

günaydın kızlar ahsenin burnuakıyor
huzursuzluğu var hafifte ateşi var dişşide patlamış 3 dişimiz çıktı şükür
4.süde şişmiş ondanmı gripmi oldu çözemedim :31:

günaydın kızlar

Hoşgeldin canımm umarım ilerlemez..

kızlar nisan anneleri patır patır hamile kalıyo valla :53: ,ayaklarını sürümesinler bunlar,hadiii bütün topik 2013 aralık anneleri diye ayrı bi topikte de javu gibi geçen yılın tekrarını yaşamayalım :1: kaç kişi oldular,kkbayansu,sezensezen,mmavilim hamile diye biliyorum,başka var mıydı?

Doğum günü geçeli 1 ay olacak ben oo piskolojiyi atamadım anneme deyip duruyorum geçen sene şu zamanda şöyle yapıyorduk böyle yapıyordukk diyeee..

bugün canım kızım bitaneciğim zümranur un doğum günü...geçen sene bugüne kadar olan süreçte yaşadıklarım aklıma geldi...gebelikte olanlar korkularım endişelerim çok şükür kızımı sapasağlam kucağıma aldım...ilk kızımı kaybettikten sonraki tesellim benim kızım...Rabbim onu bana verdi ki teselli bulalım diye...Allah kimseye evlat acısı vermesin herkesin evladına sağlıklı hayırlı upuzuuun ömürler versin benim kızıma da...

pazartesi günü de aşımız ve kontrollerimiz var inşallah sonuçlar iyi olur...kızımda kansızlık var gibi hissediyorum çünkü tırnak kenarları kalkıyor umarım herşey yolundadır...

Nice mutlu senelere allah hayırlı, sağlıklı uzun ömürler nasip etsin bende oo korku çok daha doğrusu takıntı haline geldi heran bişey olacakmış gibi beynim yorgun düşüyor..

Umarım yutmamıştır canım belki kakasıyla birlikte çıkarr..

bu arada 1 yaş aşıları koldan ya da bacaktan farketmez arkadaşlar, kas içine yapılıyor, kol kası da bacak kası da olur:1: bizim doktor üçünü de bacaktan yaptı..

d flor dişlerin çürümemesi için migicim, günde 6 damla veriyorum içinde bir de d vitamini var ayrıyeten kullanmıyoruz artık.. türkiyede ki içme sularında flor yetersiz olduğu için kullanılıyor,

hamile arkadaşlara sağlıklı doğumlar diliyorum, ama Allahım inşallah bana istemeden vermez kazara kalırsam doğururum ama ben 2 bebeğe yetecek kadar sağlıklı değilim, 1 tanesi mahvetti beni, zaten sabırlı ve sakin bir insan değilimdir, yardımcım da yok etrafımda kimse yok... 6 ay gece sabaha kadar hiç uyumadım, gündüz de ne kadar uyunur,, tam 6 ay sabaha kadar kucağımda gezdirdim başka türlü uyumadı 70 kilo ile hamile kaldım şuan 65 kiloyum.. anne olmak tabiki çok güzel ama ben şu 1 yılda çok yıprandım, uyku uyumaz, zorla 9 ay emdi, ek gıdaya alışalı daha 1 ay oldu, sürekli kabız, pütür yemez, mama emmez zorla zorla her şeyi çok zor oldu..demir damlası veremedim kabız oldu, doktor demiri eksik kalırsa zeka gelişimi etkilenebilir dedi, her gün yedireceğim şeylerin demir oranlarını toplayıp hesap yaptım eksik kaldıysa gece bir kez daha uyanıp biberon verdim sadece uyurken biberon alıyor..bir kere bile ısıtılmış yemek vermedim vitamini ölmesin diye.. yemediyse kendim yedim ona tekrar yaptım, ben çok abarttım belki de bu işi.. ama okadar yorgunum ki uzaya çıkasım var..geçen ona ilk defa yemek yapmadım aç aç dışarı götürüp bir yerden mercimek çorbası içirdim hala pişmanım.. benim rahatlamaya çoooookkk ihtiyacım varrrr beynim çok yorgunnn:43:[/QUOTE

Valla canımcım bizim bebekler problemli şöyle etrafıma bakıyorum nazar değmesinde hafta sonu gördüğüm 3 tane bebeğin ne sesi çıkıyor ne sedası maşşallah, bizimkiler neden bu kadar problemli anlamıyorum dediğin gibi duru da uyku nedir bilmezdi keşke sadece uyumasa ağlaması kar 7/24 ağlıyordu gitmediğimiz dr , hacı , hoca kalmadı ve benim yardımcım çoktu allah hepsinden razı olsun 5 kişi anca idare ettik duru hanımı tek olanların allah yardımcısı olsun. Karışmak gibi olmasın ama sen çok abartıyorsun bende çok titizlendim dikkat ettim ama bu kadar değil insan yoruluyor bitiyor gerçi çevremdekiler den dolayı rahatladım biraz çok dikkat edince daha çok hasta oluyorlar..

burnunu kapat sadece ağzından nefes alırken sırtından hırıltı geliyorsa ciğerdendir, ağzını kapalıyken burnundan nefes alırken hırıltı duyuyorsan boğazdandır canım, genel durumunu iyi görmüyorsan götürebilirsin, bizimki grip sonu öksürüğü burun akıntısı bitti genzine akıyor hırıltı oluyor öksürüyor geçiyor ben önemsemiyorum, doktorun yanındayken de öksürdü önemli değil dedi doktor.. öksürür geçer dedi..

Canım verdiğin bilgiler için sana teşekkür ederim bende çok okuyorum bakıyorum ama okuduğum aklımda kalmıyor unutkanlığım ileri derecede ne yapacağımı bilemiyor duru dan fırsat kalırsa dr a gidecem ama ne zaman şu yazdıklarını not aldım yoksa yarım saat sonra unuturum duru nunda çok hırıltısı oluyor.. Banada 2 dr öyle dedi öksürüğü kesinlikle kesmeee diyee..

yok cnm kurdeleler eksikti onları istediğimiz gibi bulamadık onu alalım sonra yapıcaz bitsin eklicem, valla dediğin gibi kız başka oluyo cicili bicili giydirebiliyon ben doğumdan önce bi bebe firmasında çalışıyodum inan ordakileri almaktan maaşımı hep eksik alıyodum ev şimdş kıyafet dolu giydiremedim o ayrı :)

evet cnm erkek çocuk başka ama kız çocuğunu korumak apayrı Rabbim doğru yoldan ayırmasın hiç birini inşallah

maşallah pek yakışmış şirineye :)

ayy üff valla çok haklıısın şimdi alındı alındı sonra çok zor bende istiyorum ama daha güncel borçları tam kapatamıyoruzki eve nerdeeeeee inş en kısa zamanda düzene girerde ev leniriz inşallah

ohhh çıp çıp çıp oynar elifte bayılıyo suda oynamaya

canım bende aynen ahsenimin dediğini diyesim geldii sana sırada ki sensin galiba :9::9:

deldirme daha ya yazık duruya hem kan alcaklar biraz daha geçsin be canım ne acelen var ya onu farkedip eliyle çekerse kanarsa

Umarım canım inşallah birgün bizde ev bark sahibi oluruz ama dediğin gibi şu güncel borçlar bitsede hayırlısıylaaa öde öde bitmiyor...
Deldirmedim kıyamadımm..

bende pişman oldum ama biraz aklı erince bırakmıyorlar hiç onbir aylık deldirmede sakınca olmadığını öğrenince de gittim yaptırdım işte

Haklısın bende aynı düşüncedeyim ama duru saçında hiç toka bıırakmıyor çekiştiriyor saçını yoluyor korktum kulağınıda çekerse diyee..

Son düzenleme:
günaydın kızlar ahsenin burnuakıyor
huzursuzluğu var hafifte ateşi var dişşide patlamış 3 dişimiz çıktı şükür
4.süde şişmiş ondanmı gripmi oldu çözemedim :31:

Geçmiş olsun canım bilmiyorumda duru da dişi ne zaman çıkacak olsa hastalanıyor son dişimiz hariç şükür .. Dişinizde hayırlı olsunn...

iyi uykular herkese:1:

demoscum cevapları üye olmadan okuyabilirsin, soru sormak için üye oluyorsun, ilgili başlığa tıkladığın zaman en geçmişdeki sayfalardan okuyabilirsin, evet gribe öksürüğe asla ilaç vermiyor doktor, ballı limon 1 tatlı kaşığı balın içine 7-8 damla limon sıkıyosun her öksürdüğünde yediriyorsun, cold mix zaten okaliptus yağı yastığına ya da yakasına 2 damla damlatıyosun viks gibi rahat nefes alıyo, serum fizyolojik de burnuna hırıltı oldukça her deliğe 7-8 damla sıkıyorsun, benim kız 2 aydır grip 2 gün iyi 15 gün grip gına geldi artık ama ne yapayım öksürüyo bol bol öksürsün iyidir.. gribi sallamıyorum ben artık nasıl olsa iyileşiyor, ama sana tavsiyem burnu tıkandığı ya da su gibi akmaya başladığı anda serum fizyolojiğe başla ve cold mix e.. yatarken başını yükselt, biz ciğerlere indirmeden bu şekilde geçiriyoruz, halbuki bizim doktorumuz da bir kez bronşiolit olan çocuk çok sık olur demişti, ama kadir tuğcu o ilaçları kullanırsan sık olur sonunda da astım olur dedi, ben hiç ilaç kullanmadım bidahada olmadı çok şükür..

Sağol canım ya yapıyorum ama neden se olmadı siteye üye oldum ama oo konu başlığı olan yere olamıyorum bir türlü .

Bizim problemimiz duru grip olduğunda ilaç kullanalım , kullanmayalım iyileşir gibi oluyor 3 gün sonra bronşit başlıyor hani diyor ya ilaçlar ciğere indiriyor diye biz kullanmasakta bronşit oluyor...

Sen ne zaman işe başlicaksın yalnış hatırlamıyorsam bir ara başlicam demiştinn

Selam umarım herkesler iyidir..

Cumartesi kan verdik 2 si bugün çıkacak taşıyıcı olup olmadığı ise haftaya pazartesi belli olacak.
Genel durumumuz iyiymiş boyu 78 cm kilosu 12 dr gülerek memnunmusun dedi sevinçle gösterdi kadıncağız herkes şikayet ediyor ya bebeğim zayıf diye ama kursağında bıraktım ben kilolu olduğum için pek sevinmedim dedim kadında allah allah demet hanim sizin gibi anne ya 1 yada 2 tane dedii :1: :1:.. Mama durumunu sordum yemekten çok mama içiyor dedim gelişimi iyi olmasa biraz zorla derdim ama yeterli geliyorki iyi dedi fazla zorlamanın anlamı yok diyor.

Yaa duru herşeyden yiyor yemesine ama karnını doyurmuyor 2 3 kaşık alıp tükürmeye başlıyor sonrada mammaaa diye ağlıyor..

Sonunndaaaaa anne demeye başladı çok şükürr cumartesiden itibaren bayağı belirgin şekilde arkamdan dolanıp annnneee yada ımmaaa demeye başladı :46: :46: :46: :119: :119::119: desin artık yanii 13 aylık nerdeyse baba yı diyeli 7 ay olacak nerdeyseee gıcıkkkkk

Sonunndaaaaa anne demeye başladı çok şükürr cumartesiden itibaren bayağı belirgin şekilde arkamdan dolanıp annnneee yada ımmaaa demeye başladı :46: :46: :46: :119: :119::119: desin artık yanii 13 aylık nerdeyse baba yı diyeli 7 ay olacak nerdeyseee gıcıkkkkk

maşallah kuzuma bizimki anneyi aştı artık bana biba diyor güya tuba diyor:9:

Selam umarım herkesler iyidir..

Cumartesi kan verdik 2 si bugün çıkacak taşıyıcı olup olmadığı ise haftaya pazartesi belli olacak.
Genel durumumuz iyiymiş boyu 78 cm kilosu 12 dr gülerek memnunmusun dedi sevinçle gösterdi kadıncağız herkes şikayet ediyor ya bebeğim zayıf diye ama kursağında bıraktım ben kilolu olduğum için pek sevinmedim dedim kadında allah allah demet hanim sizin gibi anne ya 1 yada 2 tane dedii :1: :1:.. Mama durumunu sordum yemekten çok mama içiyor dedim gelişimi iyi olmasa biraz zorla derdim ama yeterli geliyorki iyi dedi fazla zorlamanın anlamı yok diyor.

Yaa duru herşeyden yiyor yemesine ama karnını doyurmuyor 2 3 kaşık alıp tükürmeye başlıyor sonrada mammaaa diye ağlıyor..
Maşallah canım, inşallah tahlillerinizde güzel çıkar, duru mamayı ne kadar seviyorsa çınara kaşık maması ve formül mama hiçbirini sevdiremedim. 6-7 aylıkken geceleri vermek istedim uykuda bile almadı. Gelişimi iyiyse devam etsin nasıl olsa büyüdükçe yemeklere alışır

kızlar şu kavanoz mamalarından veriyormusunuz
ahsen e birkaç kere verdim gene diğer şeylere göre daha zorlamadan yedi
versemmi yoksa yemese dahamı iyi:44:

günaydın kızlar
Hoşgeldiniz canım öncelikle geçmiş olsun inşallah doktora gitmeden miray iyleşir, tatiller güzel oluyor da dönmek zor bütün işler yığılıyor ve bebekle temzilik hiç yapılmıyor uyusa bile ben yapamıyorum en ufak sese uyanır. Uçak yolculuğu yüzünden ben de gidemiyorum benim hem fobim var onu geçtim çınar ne yapar uçakta bilemiyorum

kızlar şu kavanoz mamalarından veriyormusunuz
ahsen e birkaç kere verdim gene diğer şeylere göre daha zorlamadan yedi
versemmi yoksa yemese dahamı iyi:44:
Ben onların organik meyveli olanlarından veriyorum canım, çınar seviyor ama hazır türlü sebzeli olanlarını bir defa denedim hiç sevmedi onu yemiyor

Ben onların organik meyveli olanlarından veriyorum canım, çınar seviyor ama hazır türlü sebzeli olanlarını bir defa denedim hiç sevmedi onu yemiyor

ben sebzelisini hiç denemedim
ülkerin ki birde hipp marka aldım ikisininde meyvalı tahıllısını sevdi
senin dediğin ne marka organik olana bende deniyeyim

Back
X