• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ben sebzelisini hiç denemedim
ülkerin ki birde hipp marka aldım ikisininde meyvalı tahıllısını sevdi
senin dediğin ne marka organik olana bende deniyeyim
Ben de hipp ve milupanınkilerden yedirdim hippte çok çeşit bulamadım ama milupada çeşit çok özellikle çınar meyve kokteyli ve gece tahıllı meyveyi seviyor Milupanınkilerde kavanoz üzerinde organik yazıyor ve çeşidi fazla. Özellikle dışarı çıktığımızda yanımda bulunduruyorum

hoşbulduk kızlar sağolun :16:
dünden beri valiz boşaltmaya çalışyorum malatyada çarşıya inmem çok zor mirayla diye bandırmadan mirayın 1 yıllık eşyasını aldım dedesi doğum günü hediyesi olarak aldı sağolsun ama gel görki yerleştirmek hele onlara yer açıp küçülenleri kaldırmak ölüm :25:
bayağa kolayladım çok şükür şimdi evin temizliği kaldı eşimde nöbetçi aksi gibi gelir gelmez tek başına çok zor oluyo ya orda insana alıştım bişi olduğunda bırakıyodum mirayı:24:
hasta bebeklere geçmiş olsun mevsim geçişi diye heralde ya mirayada dünden beri kongest veriyorum bugün daha iyi çok şükür:26:
aramızda hamile varmış gözüme takıldı hayırlısı olsun ben 2 . yi düşünürmüyüm ileride bilmem ama şuan çok zor tek başına çocuk büyütmek zormuş gerçekten :25::25:

canım miray yemiyor o mamalardan yese dışarıda olduğumuzda bari yediricem ama öğürüyor sevmedi ama yese arada verirdim

eşinin işinin iyi olmasına sevindim canım allah hepimize ev nasip etsin inşallah kiracı olmak zor ya ordan oraya taşın taşın fenalık geldi artık bana:27:

kendini suçlama bebeğine kötü davrandın diye uykusuzluk yorgunluk yalnızlık insanı bunaltıyor bizde insanız sonuçta bir bebeği annesinden çok kimse sevemez:34:
ilgisi azaldı demişsin çocuk bu kim işine yararsa onun yanına gidecek babası mirayı havalara atıyo avizelere filan deyiyolar işten geldiğinde miray hemen babasına sokulur takma bence:55::55:

canım miray yemiyor o mamalardan yese dışarıda olduğumuzda bari yediricem ama öğürüyor sevmedi ama yese arada verirdim

bende bu ara inşaata giderken alıyorum yanıma annem kızdı dün ne yediriyon hep katkı maddesi var diye
gene diğer şeylere göre ahsen pek istekli yedi bende seviniyorum bir şeyi beğendi diye annem hiç yemese ondan iyi diyor :50:

kızlar oğlum da anne-enne arası bişi demeye başladı,neredeyse tam anne gibi çıkıyo ağzından,bi de eşim geçen gün kumandayı vermiş,oğlum da tv yi kapatmış,eşim de haydaaa demiş,o da adaaaa demiş arkasından :1: aydaaa aydeeee falan diyo şimdi arada:1: bi de eşim o varken cici anne diye sarılıyo bana hemen koşturup geliyo,eşimin saçından tutup çekiyo :1: bana hiç ellemiyo ama,direk eşime saldırıyo,kıskanıyoz azcık

of kızlar hergün ayrı bir sorun eşim evde olduğunda daha çok sorun çıkmaya başladı. Misafirlerim gelmişti neyse oturup gittiler ben de etrafı toparlayana kadar oğlumu babasının yanına götürdüm eşim de oyalansın diye zımbalı fatura kağıtlarını vermiş eline içeri girdim yerde kağıtlar ama onu tutan zımba teli yok ortada halının üzerini yerleri koltuğu cm cm aradım yok yutmuş olabilir. Ya bu adam ne kadar tedbirsiz anlam veremiyorum içim sıkıldı acaba birşey olur mu ne yapsam ki

canım endişelenme yuttuysa bile canı yansa ağlardı,yuttuğu gibi dışkıdan çıkar bence,iğne gibi bişi değil,kıvrık haldedir zaten o tel,yani bi yere batacağını sanmam,ama yine de dikkatli olun,valla kaşla göz arasında her yerden bişiler bulup ağızlarına götürüyolar,akşam da oğlum nerden bulduysa cin mısır bulmuş (fi tarihinde patlatmıştım,bu tam patlamamış,hafif siyahtı,taş gibi) o kadar da süpürüyorum dip köşe,nerden buldu bilmiyorum,eşim az önce ağzında turuncu bişi gördüm,boncuk sandım dedi,bi de vermek istemiyo ağzındakini,bi baktık mısır tanesi,evirip çeviriyo ağzında .yani her dk peşinde gezmek de yetmiyo,yürüyünce daha da zormuş,napıcaz bilmiyom valla :44: oğlumun yerde gördüğü kağıt parçasını falan kaşla göz arasında biz koşturup alana kadar "mem" diye yutmuşluğu var bir iki kere ,başka şeyler de ben görmeden yuttuysa bilmiyom valla :)

Son düzenleme:
canım endişelenme yuttuysa bile canı yansa ağlardı,yuttuğu gibi dışkıdan çıkar bence,iğne gibi bişi değil,kıvrık haldedir zaten o tel,yani bi yere batacağını sanmam,ama yine de dikkatli olun,valla kaşla göz arasında her yerden bişiler bulup ağızlarına götürüyolar,akşam da oğlum nerden bulduysa cin mısır bulmuş (fi tarihinde patlatmıştım,bu tam patlamamış,hafif siyahtı,taş gibi) o kadar da süpürüyorum dip köşe,nerden buldu bilmiyorum,eşim az önce ağzında turuncu bişi gördüm,boncuk sandım dedi,bi de vermek istemiyo ağzındakini,bi baktık mısır tanesi,evirip çeviriyo ağzında .yani her dk peşinde gezmek de yetmiyo,yürüyünce daha da zormuş,napıcaz bilmiyom valla :44: oğlumun yerde gördüğü kağıt parçasını falan kaşla göz arasında biz koşturup alana kadar "mem" diye yutmuşluğu var bir iki kere ,başka şeyler de ben görmeden yuttuysa bilmiyom valla :)
Umarım yutmamıştır canım, dün o durumu fark ettikten sonra 2 defa kaka yaptı eldiven takıp iyice inceledim bulamadım gözümden kaçırmış olabilir miyim bilmiyorum, umarım başka bir yere fırlamıştır, Yerde bulsaydım ya da kakasında bulabilseydim biraz rahatlardım umarım mide yada bağırsağına takılmamıştır. Doktor kontrolümüze az kaldı artık bir de doktora danışayım. Şimdi yutmamışsa da boşuna röntgen çektirmek istemedim. Dediğin gibi ne bulurlarsa hemen o iki parmağıyla kibar bir şekilde tutup ağzına götürüyor. O gün asıl sinir olduğum oğlum babasının karşısında oturuyordu zaten babası gitmiş o zımbalı kağıdı vermiş bir de hiç dikkat etmemiş ki çocuk ne yapıyor, annelik güdüsü çok farklı bizler daha ayrıntıya bakıyoruz daha özen gösteriyoruz babalar sadece sevip oynuyorlar en azından bizim ki öyle

demoscum sen doktora kızım sürekli bronşit oluyor desen bile, sana sadce limonlu bal, serum fizyolojik, cold-mix önerecek, kalabalıkta büyüyen çocuklar ilk iki yılda, yalnız büyüyen çocuklar okula başladığı ilk iki kışı çok kötü geçirirlermiş, seninki okulda az hasta olacak, çünkü ozamana kadar bağışıklığı gelişmiş olacak..

ahsenim, tarlada kendimiz yetiştirmediğimiz sürece aldığımız sebze meyveler zaten yoğun kimyasal, kavanoz mamalarında organik yazıyor, milupa organikte çeşit çok, katkı maddesi de yazmıyor, sonuçta bebekler için yapılıyor, çok zararlı olduğuna inanmıyorum ben, bence ver ahsene zaten üst üste bikaçgün yiyince bıkıyorlar arada değişiklik olsun çocuğa,

serenaycım yutabildiyse zaten normal bi şekilde çıkar ama yutmamışda olabilir ben de dün halıda gördüm bitane nereden geldi bilemiyorum doktoruna sor bence de..

size bişey anlatıym, ben ilkokul 5 teyim komşu 2 yaşındaki kızının altını bir açtı kakanın içinde birsürü raptiye:53: 10 dan fazla..bana sordu falan ben kırk yıl düşünsem aklıma öyle bir yaramazlık gelmez.. bizim yaramaz komşunun oğlu ekmek arası raptiye vermiş çocuğa epeyce kavga etmişti komşular:1:

elfleda ablasını gördü bizi unuttu kaçgündür yok:19:

gözünaydın ablan geliyomuş oh bol bol vakit geçirin:54:

merhaba kızlar;
ablam gitti bile pazar gunu, 2 gun durdu hicbisi anlamadım :( valla giremedim ama aklıma geldiniz kızlar cok alıstım ben burayada sizede, e koca kısı birlikte gecirdik demi ama :) hava super kac gundur yaz geliyo artık cok seviniyorum resmen enerjim yukseldi. ama bugun bu enerji yuksekligi basıma is acıyodu, bugun burda pazar kuruluyo dedim cereni de koyayım arabasına gideyim biraz bakınırım guzel bisey gorursem alırım bir iki parca bisey aldım ama sebze tarafına girince ceren sıkıldı iyice,durmaz oldu bende bisey alamadan apar topar cıktım pazardan donerken de mecbur migrosa girdim cerenin corbasını yapıcaktım cunku, bir iki sebze alayım dedi. girerken yakın mesafemde benimle birlikte iceri giren bi kadın dikkatimi cekti. sekli semali pek duzgun bi kadın degildi. ben direk ebze bolumune girdim o da oraya geldi. sonra bi baktım yanına tuhaf kılıklı baska bi adam geldi ben ıspanak seciyorum gozum bunlarda, guya kadın poset aldı eline bi onun basına gidiyo bi bunun basına geliyo resmen oyalanıyo ve gozleriinin ucuyla hep beni kesiyolar arada yanasıp birbirlerine bisey diyolar sonrada pis pis bana bakıyolar. kızlar nasıl oldum anlatamam bi ter bosandı benden takip ediliyorum ve iyi niyetli olmadıkları cok belli sırf ben olsam neyse kızım yanımda ya onu alıp kacırsalaarr ay bak anlatırken bile aglıcam nerdeyse. neyse uzaklastım ben baska bi reyona girdim ama gozum hep arkamda, bi kac dakika gecti sanırım pesimden gelmediler nerde olduklarını cıkıp cıkmadıklarını merak ettim ya cıkıpta beni dısarda bekliyolarsa diye. dondum tekrar geri bunlar hala sebze reyonunda atesli bi konusma yapıyolar ve benim donup onları kontrol ettigimi fark ettiler. o an aklıma geldi bugun annemle konusurken telefonumdaki tlyi sıfırladıgım internetten yuklerim diye onemsememistim. hemen kasaya gittim allahtan tl yukleniyomus hemen yuklettim ama gozum bunlarda, hala orda oyalanıyolar. sonra kasiyere taksi sordum yakında bi durak varmıs isterseniz cagırabilirz dedi,hemen cagırttm nasıl taksiye binip kendimi eve attım bilemiyorum. bi sure kendime gelemedim kızlar hic tekin tipler degillerdi kesin kotu bi niyetleri vardı eger cakmasaydım ya da o taksiye binmeseydimneler olurdu bilemiyorum. zaten bu tarz konularda takıntılıyımdır boyle biseyin basıma geldigine inanamıyorum ben iyice paranoyaklasırım artık. cok korktum kızlar anlatamam o an aklımdan neler neler gecti. ya beni bayıltıp kızımı alsalardı neler neler oluyo hayatta kızlar naapar insan yaa! boyle korkunc bisey yasadım kızlar bugun,Allah kotu niyetli insanlardan korusun bizleri,bebeklerimizi amiinnnn

günaydın kızlar
artık evimize döndük tatil bitti:5:
uçak yolculuğum bu sefer çok zor geçti miray kustu üstünüde değiştiremedim mahvolduk allahtan 1 buçuk saatde idare ettik ama üstü ıslak kaldı yavrumun:25:
dünden beri çok mızmız sürekli ağlıyor burnu tıkandı hasta oldu yavrum
heryer heryerde valizi bir boşaltabilsem toplanacak ortalık ama miray fırsat vermiyor hiç doktora götürücem bugüne aynı olursa:43:
sizde ne var ne yok geçmişi okuyamadım fırsat bulursam bakıcam hepinizi öpüyorum
hoşgeldin cnm alışmışken şimdi dahada zor gelecek ama napıcanişte
günaydın kızlar ahsenin burnuakıyor
huzursuzluğu var hafifte ateşi var dişşide patlamış 3 dişimiz çıktı şükür
4.süde şişmiş ondanmı gripmi oldu çözemedim :31:
dişiniz hyrlı olsun cnm
ah bu mevsim geçişleri hasta olmayan varmıııııııııı

Selam umarım herkesler iyidir..

Cumartesi kan verdik 2 si bugün çıkacak taşıyıcı olup olmadığı ise haftaya pazartesi belli olacak.
Genel durumumuz iyiymiş boyu 78 cm kilosu 12 dr gülerek memnunmusun dedi sevinçle gösterdi kadıncağız herkes şikayet ediyor ya bebeğim zayıf diye ama kursağında bıraktım ben kilolu olduğum için pek sevinmedim dedim kadında allah allah demet hanim sizin gibi anne ya 1 yada 2 tane dedii :1: :1:.. Mama durumunu sordum yemekten çok mama içiyor dedim gelişimi iyi olmasa biraz zorla derdim ama yeterli geliyorki iyi dedi fazla zorlamanın anlamı yok diyor.

Yaa duru herşeyden yiyor yemesine ama karnını doyurmuyor 2 3 kaşık alıp tükürmeye başlıyor sonrada mammaaa diye ağlıyor..
gelişimi iyi olmasına sevindimcnm inş sonuçlarda güzel çıkaar

Sonunndaaaaa anne demeye başladı çok şükürr cumartesiden itibaren bayağı belirgin şekilde arkamdan dolanıp annnneee yada ımmaaa demeye başladı :46: :46: :46: :119: :119::119: desin artık yanii 13 aylık nerdeyse baba yı diyeli 7 ay olacak nerdeyseee gıcıkkkkk
aferiin duruya der annesi der büyüo bizim bıdıklar :)
kızlar şu kavanoz mamalarından veriyormusunuz
ahsen e birkaç kere verdim gene diğer şeylere göre daha zorlamadan yedi
versemmi yoksa yemese dahamı iyi:44:
meyvelerden veriyorum cnm bende dışarda fln severek yiyor
kızlar oğlum da anne-enne arası bişi demeye başladı,neredeyse tam anne gibi çıkıyo ağzından,bi de eşim geçen gün kumandayı vermiş,oğlum da tv yi kapatmış,eşim de haydaaa demiş,o da adaaaa demiş arkasından :1: aydaaa aydeeee falan diyo şimdi arada:1: bi de eşim o varken cici anne diye sarılıyo bana hemen koşturup geliyo,eşimin saçından tutup çekiyo :1: bana hiç ellemiyo ama,direk eşime saldırıyo,kıskanıyoz azcık
ayy ne güzel kıskanırmışta annesni :)
cnm keşke anlasalarda versek ellerine süpürgeyi en küçük toz zerresini bile görüyola maşallah :)
demoscum sen doktora kızım sürekli bronşit oluyor desen bile, sana sadce limonlu bal, serum fizyolojik, cold-mix önerecek, kalabalıkta büyüyen çocuklar ilk iki yılda, yalnız büyüyen çocuklar okula başladığı ilk iki kışı çok kötü geçirirlermiş, seninki okulda az hasta olacak, çünkü ozamana kadar bağışıklığı gelişmiş olacak..

ahsenim, tarlada kendimiz yetiştirmediğimiz sürece aldığımız sebze meyveler zaten yoğun kimyasal, kavanoz mamalarında organik yazıyor, milupa organikte çeşit çok, katkı maddesi de yazmıyor, sonuçta bebekler için yapılıyor, çok zararlı olduğuna inanmıyorum ben, bence ver ahsene zaten üst üste bikaçgün yiyince bıkıyorlar arada değişiklik olsun çocuğa,

serenaycım yutabildiyse zaten normal bi şekilde çıkar ama yutmamışda olabilir ben de dün halıda gördüm bitane nereden geldi bilemiyorum doktoruna sor bence de..

size bişey anlatıym, ben ilkokul 5 teyim komşu 2 yaşındaki kızının altını bir açtı kakanın içinde birsürü raptiye:53: 10 dan fazla..bana sordu falan ben kırk yıl düşünsem aklıma öyle bir yaramazlık gelmez.. bizim yaramaz komşunun oğlu ekmek arası raptiye vermiş çocuğa epeyce kavga etmişti komşular:1:
raptiye bide ayyazık çocuğaa:18:
merhaba kızlar;
ablam gitti bile pazar gunu, 2 gun durdu hicbisi anlamadım :( valla giremedim ama aklıma geldiniz kızlar cok alıstım ben burayada sizede, e koca kısı birlikte gecirdik demi ama :) hava super kac gundur yaz geliyo artık cok seviniyorum resmen enerjim yukseldi. ama bugun bu enerji yuksekligi basıma is acıyodu, bugun burda pazar kuruluyo dedim cereni de koyayım arabasına gideyim biraz bakınırım guzel bisey gorursem alırım bir iki parca bisey aldım ama sebze tarafına girince ceren sıkıldı iyice,durmaz oldu bende bisey alamadan apar topar cıktım pazardan donerken de mecbur migrosa girdim cerenin corbasını yapıcaktım cunku, bir iki sebze alayım dedi. girerken yakın mesafemde benimle birlikte iceri giren bi kadın dikkatimi cekti. sekli semali pek duzgun bi kadın degildi. ben direk ebze bolumune girdim o da oraya geldi. sonra bi baktım yanına tuhaf kılıklı baska bi adam geldi ben ıspanak seciyorum gozum bunlarda, guya kadın poset aldı eline bi onun basına gidiyo bi bunun basına geliyo resmen oyalanıyo ve gozleriinin ucuyla hep beni kesiyolar arada yanasıp birbirlerine bisey diyolar sonrada pis pis bana bakıyolar. kızlar nasıl oldum anlatamam bi ter bosandı benden takip ediliyorum ve iyi niyetli olmadıkları cok belli sırf ben olsam neyse kızım yanımda ya onu alıp kacırsalaarr ay bak anlatırken bile aglıcam nerdeyse. neyse uzaklastım ben baska bi reyona girdim ama gozum hep arkamda, bi kac dakika gecti sanırım pesimden gelmediler nerde olduklarını cıkıp cıkmadıklarını merak ettim ya cıkıpta beni dısarda bekliyolarsa diye. dondum tekrar geri bunlar hala sebze reyonunda atesli bi konusma yapıyolar ve benim donup onları kontrol ettigimi fark ettiler. o an aklıma geldi bugun annemle konusurken telefonumdaki tlyi sıfırladıgım internetten yuklerim diye onemsememistim. hemen kasaya gittim allahtan tl yukleniyomus hemen yuklettim ama gozum bunlarda, hala orda oyalanıyolar. sonra kasiyere taksi sordum yakında bi durak varmıs isterseniz cagırabilirz dedi,hemen cagırttm nasıl taksiye binip kendimi eve attım bilemiyorum. bi sure kendime gelemedim kızlar hic tekin tipler degillerdi kesin kotu bi niyetleri vardı eger cakmasaydım ya da o taksiye binmeseydimneler olurdu bilemiyorum. zaten bu tarz konularda takıntılıyımdır boyle biseyin basıma geldigine inanamıyorum ben iyice paranoyaklasırım artık. cok korktum kızlar anlatamam o an aklımdan neler neler gecti. ya beni bayıltıp kızımı alsalardı neler neler oluyo hayatta kızlar naapar insan yaa! boyle korkunc bisey yasadım kızlar bugun,Allah kotu niyetli insanlardan korusun bizleri,bebeklerimizi amiinnnn

zaman öyle biz zamanki insan korkuyo valla
iyiki farketmişsin cnm Allah korusun dediğin gibi bişey olsaydı aman amann

Slm kızlar
ben bugün yani dün sağlık oc.ına götrdüm hırıltısı var diye dr.da dolu galiba hastaneye gitte buhar versinler bide film çekilsin dedi gittim acile akşam
dr. sırtını dinledi ve dolu dedi 3 defa buhar verdiler ve iğne yaptılar ama tam olarak açılmamış var hala tıkanırsa getir dedi
sanki bana nefes alışı daha sık gibi geliyor acaba tıkanıkmı ki 3 tane şurup verdi ağrı kesici ateş düşürücü-balgam sökücü bide hırlamayı kesmek içinmiş rahatlamak içinmiş eczde çalışan eltim öyle söyledi
iyice yerleşmesinden korkuyorum yerleşseydi antibiyotik fln verirdi dimi
ben çocuğun tıkalı olduğunu nasıl anlayamıyorum ne yapıyo tıkandığında msela bi hırlaması vardı bide öksürüğü tabi bide bazen nefes alışı sıklaşıyodu e hastaneden çıkarkende öyle alıyodu

Selam kızlar , ayyy dün benim yine başağrısı krizim tuttu sıcakta gezdim adliye , banka falan ağrıyla birlikte mide bulantısıda oldu 2 tane ağrı kesici içtim banamısın demedi acaba migrenmi sık sık olur oldu allahım bir bu eksiktii şu andada çok halsizim hiç kıçımı kaldırasım yok ama kalkıp toz almam lazım...

Sabahın köründe müvekkiller damladı :47: :47: ...

Selam kızlar , ayyy dün benim yine başağrısı krizim tuttu sıcakta gezdim adliye , banka falan ağrıyla birlikte mide bulantısıda oldu 2 tane ağrı kesici içtim banamısın demedi acaba migrenmi sık sık olur oldu allahım bir bu eksiktii şu andada çok halsizim hiç kıçımı kaldırasım yok ama kalkıp toz almam lazım...

Sabahın köründe müvekkiller damladı :47: :47: ...
gecmişolsun canım valla ben yataktan dayak yemiş gibi uyanıyorum çalışsam ne yapardım bilmiyorum allah kolaylık versin
canım ahsende ablamı çok seviyor yeğenimi yoluyor küçük değil yeğenim 17 yaşında genç kız bende seni kıskanıyor bence diyorum sürekli ablamın yanında olduğu için :9:

raptiyemi valla ben olsam neyaparım düşünmekbile istemiyorum:37::47:
merhaba kızlar;

canım insanlar çok değişti 5 yt için adam öldürüyorlar çantanı filan gözlerine kestirmişlerdir allah korumuş sizede geçmişolsun :50:

Slm kızlar
ben bugün yani dün sağlık oc.ına götrdüm hırıltısı var diye dr.da dolu galiba hastaneye gitte buhar versinler bide film çekilsin dedi gittim acile akşam
dr. sırtını dinledi ve dolu dedi 3 defa buhar verdiler ve iğne yaptılar ama tam olarak açılmamış var hala tıkanırsa getir dedi
sanki bana nefes alışı daha sık gibi geliyor acaba tıkanıkmı ki 3 tane şurup verdi ağrı kesici ateş düşürücü-balgam sökücü bide hırlamayı kesmek içinmiş rahatlamak içinmiş eczde çalışan eltim öyle söyledi
iyice yerleşmesinden korkuyorum yerleşseydi antibiyotik fln verirdi dimi
ben çocuğun tıkalı olduğunu nasıl anlayamıyorum ne yapıyo tıkandığında msela bi hırlaması vardı bide öksürüğü tabi bide bazen nefes alışı sıklaşıyodu e hastaneden çıkarkende öyle alıyodu

gecmişolsun canım ahsende iki gündür burnu akıyordu bugün başladı öksümeye bahçeye filan çok çıktık ondan oldu heralde ama çok mutlu oluyor dikkat etmek lazım bu havalar en tehlikelisi ama sıcagıda görünce atıyoruz kendimizi dışarı:31:

Back
X