2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
sen istedin ben geldim cnm:))
okudum şöyle biraz geçmişi hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm..
kk bayansucum seninkide hayırlı olsun
ne hızlı çıkmışsınız siz yahu:))
ben baktım en son şubatta girmişim, gerçekten fırsat olmuo ya burdada özlediğim çok kişi var:(
buranın sohbeti tadıda bi başkaydı ama ama işte fırsat bulamıom çok bu aralar evden çalışıom, yağmurdu evin işi işin işi...offf oluyorum ama bundan sonra daha planlı olucam gözüm burada arada arada olsa:)
şu karakteride çok özlüyorum:ssz::ssz::ssz:

sağol kuzum ya hızla alakası yok tamamen duygusal:1::1:

biz sadece d-flor damla kullanıyoruz, d vitamini ve diş çürümemesi için flor...ahsenin kilosu ve boyu normal çıkmış zayıf değil yani..multivitaminse bence kullanma sonuçta etten sütten sebze meyveden gerekli vitaminleri alıyor ilaç olarak uzun süre kullanmak karaciğere zararlıdır..

biz bütün ilaçları kestik,kanımız normal çıktı,vitamini de bıraktık,flor damlasını da netten araştırdım doktorumuz vermeyince bize,doktorlar 2 ye ayrılmış durumda flor konusunda,bi kısmı kullanmamak gerek diyo bi kısmı veriyo,sanırım bizim doktor vermeyenler grubundan,zaten kolay kolay ilaç vermiyor,geçen haftalarda ateşlendi oğlum gece,39 u geçince acile gittik,korktum ilk kez bu kadar yükseldi, diye,acildeki doktor hemen antibiyotik yazmış boğazları kızarmış diye,ertesi gün kendi doktorumuza götürdüm,evet boğazlarda kızarıklık var ama ilaçlık bi durumu yok,ateşi çok yükselmezse calpol ve dolven in arasını açabilirsin,hemen 3-4 satte bir verme dedi,acildeki, doktora uyup ilaca başlasaydım yazık antibiyotik alcaktı oğlum,2 güne düzeldi,demem o ki ,acaba yaşına kadar verdiğmiz damlalar bile ne kadar gerekli diye düşünüyorum bazen :44:

ilacın adımı d-flor yoksa ayrı ayrı iki ilaçmı
bende okudum aşırı vitamin almak kireçlemeye filanda yol açıyormuş
bizde iştahsızlık var diye vitamine başlamıştı doktorumuz

ilacın adı d-flor..

biz bütün ilaçları kestik,kanımız normal çıktı,vitamini de bıraktık,flor damlasını da netten araştırdım doktorumuz vermeyince bize,doktorlar 2 ye ayrılmış durumda flor konusunda,bi kısmı kullanmamak gerek diyo bi kısmı veriyo,sanırım bizim doktor vermeyenler grubundan,zaten kolay kolay ilaç vermiyor,geçen haftalarda ateşlendi oğlum gece,39 u geçince acile gittik,korktum ilk kez bu kadar yükseldi, diye,acildeki doktor hemen antibiyotik yazmış boğazları kızarmış diye,ertesi gün kendi doktorumuza götürdüm,evet boğazlarda kızarıklık var ama ilaçlık bi durumu yok,ateşi çok yükselmezse calpol ve dolven in arasını açabilirsin,hemen 3-4 satte bir verme dedi,acildeki, doktora uyup ilaca başlasaydım yazık antibiyotik alcaktı oğlum,2 güne düzeldi,demem o ki ,acaba yaşına kadar verdiğmiz damlalar bile ne kadar gerekli diye düşünüyorum bazen :44:

bizim doktor multivitamin vermiyor kilosu normal çocuklara..1 yaşına kadar dvit, 1 yaşından sonra d-flor verdi sadece..evet floru her doktor vermiyor.. hem benim hem eşimin dişleri sürekli çürüyor ben de kullanmak istedim faydası olur diye.. demir damlasının her çocuğa verilmesi doğru değil tahlil yapmadan..ama d vitamini okuduğum kadarıyla çok gerekli.. eksikliği raşitizm hastalığına yol açıyor, besinlerde yeteri miktarda yok..güneşte de hergün vücudun yüzde kırkının yarım saat kalması gerekiyormuş..yazın kullanmamak mümkün olabilir ancak kışın gerekli diye düşünüyorum..bir de hızlı gelişen çocuklarda daha fazla d vitamini ihtiyacı oluyormuş..cemre çok çabuk büyüyor.. biz de şimdiye kadar başka ilaç kullanmadık...

Son düzenleme:
Merhaba kızlar bugün moralim cok bozuk, oğuz dünden beri ishaldi gece de artınca doktora götürdüm ishali için tahlil verdi sonra doktorun yanindayken oğuz bağırmaya başladı Oğuz'un bağırırken kendini kasma huyu var böyle sıkıyor kendini bağırırken doktor onu gördü illa cocuk gelişimi uzmanımız bi görsün dedi bu bağırma durumu için , biz de gittik uzmanın yanına konuştuk falan bi sürü soru sordu hangi kelimeleri söylüyor taklit yapıyor mu diğer cocukları seviyor mu oyun oynuyor musunuz falan diye oğuzla da baya uğraştı oynadı falan sonra dedi ki kesinlikle bi cocuk psikiyatrisi görsün randevu al dedi 😢 başka bişey de demedi acaba cocuk psikiyatrisne giden br mı hiç? Basıma ağrılar girdi cok üzgünüm benim oğlumun bişeyi yok ki gülüp oynar durur... Off.. Cok az kelime biliyor o kadar... Anlamadım ve cok korktum...

Merhaba kızlar bugün moralim cok bozuk, oğuz dünden beri ishaldi gece de artınca doktora götürdüm ishali için tahlil verdi sonra doktorun yanindayken oğuz bağırmaya başladı Oğuz'un bağırırken kendini kasma huyu var böyle sıkıyor kendini bağırırken doktor onu gördü illa cocuk gelişimi uzmanımız bi görsün dedi bu bağırma durumu için , biz de gittik uzmanın yanına konuştuk falan bi sürü soru sordu hangi kelimeleri söylüyor taklit yapıyor mu diğer cocukları seviyor mu oyun oynuyor musunuz falan diye oğuzla da baya uğraştı oynadı falan sonra dedi ki kesinlikle bi cocuk psikiyatrisi görsün randevu al dedi 😢 başka bişey de demedi acaba cocuk psikiyatrisne giden br mı hiç? Basıma ağrılar girdi cok üzgünüm benim oğlumun bişeyi yok ki gülüp oynar durur... Off.. Cok az kelime biliyor o kadar... Anlamadım ve cok korktum...

Canim bizimkide surekli bagiriyor ne varki bunda..kelimede sinirli cani isterse soyluyor onuda. Bilmem niye oyle dedi..biseyi yoktur merak etme..bu doktorlar anneleri tedirgin etmeye bayiliyolar..

Ahsen canim size disi icin hangi jeli verdi..sende adini yazabilirmisin..sende yazda bende elaya ona gore alayim Serenayda soyledi hangisini bulursam alayim.

Merhaba kızlar bugün moralim cok bozuk, oğuz dünden beri ishaldi gece de artınca doktora götürdüm ishali için tahlil verdi sonra doktorun yanindayken oğuz bağırmaya başladı Oğuz'un bağırırken kendini kasma huyu var böyle sıkıyor kendini bağırırken doktor onu gördü illa cocuk gelişimi uzmanımız bi görsün dedi bu bağırma durumu için , biz de gittik uzmanın yanına konuştuk falan bi sürü soru sordu hangi kelimeleri söylüyor taklit yapıyor mu diğer cocukları seviyor mu oyun oynuyor musunuz falan diye oğuzla da baya uğraştı oynadı falan sonra dedi ki kesinlikle bi cocuk psikiyatrisi görsün randevu al dedi  başka bişey de demedi acaba cocuk psikiyatrisne giden br mı hiç? Basıma ağrılar girdi cok üzgünüm benim oğlumun bişeyi yok ki gülüp oynar durur... Off.. Cok az kelime biliyor o kadar... Anlamadım ve cok korktum...

ay bu doktorlar varya insanı korkutmaya bayılırlar küçükken mirayada bi dizi tahlil yapıldı kaç kere neden bu kadar ağlıyo diye sonuç temiz kızım zilli çıktı:1: hala daha ağlıyo hatta bazen kafasını yerlere vuruyo doktorumuz miray çok zeki bir çocuğa benziyo fazla zeki çocuklar enerjisini dışarı atmak için bu tip hareketler yapabilir takip edelim dedi korkma sen bişey yoktur

Merhaba kızlar bugün moralim cok bozuk, oğuz dünden beri ishaldi gece de artınca doktora götürdüm ishali için tahlil verdi sonra doktorun yanindayken oğuz bağırmaya başladı Oğuz'un bağırırken kendini kasma huyu var böyle sıkıyor kendini bağırırken doktor onu gördü illa cocuk gelişimi uzmanımız bi görsün dedi bu bağırma durumu için , biz de gittik uzmanın yanına konuştuk falan bi sürü soru sordu hangi kelimeleri söylüyor taklit yapıyor mu diğer cocukları seviyor mu oyun oynuyor musunuz falan diye oğuzla da baya uğraştı oynadı falan sonra dedi ki kesinlikle bi cocuk psikiyatrisi görsün randevu al dedi  başka bişey de demedi acaba cocuk psikiyatrisne giden br mı hiç? Basıma ağrılar girdi cok üzgünüm benim oğlumun bişeyi yok ki gülüp oynar durur... Off.. Cok az kelime biliyor o kadar... Anlamadım ve cok korktum...

canım doktorlar insanı korkutmayı seviyorlar bir tanıdığımızın kızıda sizin anlatıgınız gibi ağlarken kendini kasıyor hatta yere atıyordu
onlar kendileri doktora götürdüler
ona beyninde urvar filandiye korkuttular elazıgda onlarda hemen çocuğu alıp başka ilde bir merkeze götürdüler hiç bir şey çıkmadı o kadar üzüldükleride kendilerine kaldı
çocuk ilgi çekmeye çalışıyormuş çocuklar çok akılı canım o hareketi yapınca ilgilendiğini korktuğunu görünce o hareketi tekrarlıyorlar
konuşmada canım daha ne kadarlıklarki konuşmasını bekliyor
bu dönem konuşmadan çok seni anlıyormu ona bakman lazım geçmiş olsun inşallah hiç bir sorun yoktur

KıZlar bebekleriniz artık kaç saatte bir uyuyor. Benim oğlum artık 2 gündüz uykusu uyumuyor tek uykuylada çok yorgun huzursuz oluyor ve en fazla 1;5 saate yakın uyuyor şöylw 2-3 saat uyusa iyice dinlenirdi

Benim oğlumda sinirlenince ya da ben birşey yapmasına engel olunca kendini geriye atar yay gibi yapar bana kafa atar. Keyfi geldiğinde anne baba mama gel al dede diyebiliyor ama sık değil çol nadir kullanıyor bence endişelenme canım seninle göz teması kuruyorsa dış uyarıcılara çevreye tepkisi varsa sorun değil belki doktorum odasında olduğu içingerilmiştir venim oğlum da dün doktorun yanında çok huysuz ve sinirliydi

KıZlar bebekleriniz artık kaç saatte bir uyuyor. Benim oğlum artık 2 gündüz uykusu uyumuyor tek uykuylada çok yorgun huzursuz oluyor ve en fazla 1;5 saate yakın uyuyor şöylw 2-3 saat uyusa iyice dinlenirdi

valla bizim uyku düzeni bi karıştı ki ramazan nedeniyle hiç sorma canım.bazen tek bazen 2 uyku uyuyor oğlum,uyandığı saate göre,sabah 10 civarı kalktıysa 2 gibi 1.5 saaat bi uyuyo ,3-3.5 arası kalkıyo,akşam 7-7.30 gibi bi uyku daha uyuyo,yoksa akşam iftar saaati iyice uykusu geliyor,ortalığı yıkıyo,yemek falan yedirmiyo.eğer sabah 12 civarı uyandıysa (gece 2 de yatarsa anca kalkabiiyo) o zaman tek uyku uyutuyorum öğle 3 ten sonra,ne güzel düzenimiz vardı,bozuldu valla,akşam uykusu olduğu halde 12.30 dan 2 ye kadar uyutmaya çalıştım,2 ye doğru anca uyudu,konuştu ,zıpladı,hopladı yatağında falan,o yüzden bugün tek uyku uyuyo

bunu söyleyen kendi çocuk doktorunuz mu yani doğumdan beri takip €den doktor mu yoksa ishal diye götürdüğün doktor mu? kendi doktorunuz değil sanırım çünkü zaten başından beri anormallik olsa farkederdi gibime geliyor,ama eğer doğumdan beri takp eden doktorunsa iyice konuş onunla ve yine de kulak arkası yapmadan bi götür,için rahatlasın derim.Ama Başka bir doktorsa çok kasma bence,oğlumun koluna çay dökülünce plastik cerrahiye gitmiştik,oğlum ağlamakla kendini kasmak arası tuhaf bi şekilde ağlıyo doktorda nedense,sanırsın birazdan kendini kasmaktan soluksuz kalıp bayılacak,kıpkırmızı oluyo suratı,evde öyle yapmıyor ama hastanede bi değişik ağlıyo,sanırım öfke,korku karışık bi şekilde ağlıyo,plastik cerrah bu niye böyle tuhaf ağlıyo,solunum problemi mi var diye sormuştu :1: ama çocuk doktorumuz başından beri aynı,bi sorunumuz yok şükür.Bir de zaten 3-5 kelimeden fazla bi şey demiyorlar ki.Benim oğlum bu ARA sadece anni,baba,hadaaa,mammam bi de abi ve iba diyo kendince ne demekse,yani o dede,atta vs söylediği kelimeleri de bıraktı,artık söylemiyo,daha çok anlamsız bebekçe konuşuyo.Peki ne teşhisi için psikayatriste yönlendirildiniz?Gelişim uzmanına sormadın mı sorun ne,neyi yapmıyor ya da gelişiminde problem mi var diye?Ne dedi sana hem bunu söyleyen doktor hem de gelişim uzmanı?

Herkese cok teşekkürler biraz olsun icim rahatladı... Yine de cocuk hastanesinden randevu alıcam bakalım psikiyatri için artık... Huzursuz oldum cok. Zor ya... İnsallah dediğiniz gibidir. Ben bi sıkıntı farketmedim ama... Öğreniyor yavaş yavaş diyordum... Tekrar teşekkürler...

Herkese cok teşekkürler biraz olsun icim rahatladı... Yine de cocuk hastanesinden randevu alıcam bakalım psikiyatri için artık... Huzursuz oldum cok. Zor ya... İnsallah dediğiniz gibidir. Ben bi sıkıntı farketmedim ama... Öğreniyor yavaş yavaş diyordum... Tekrar teşekkürler...

bence kötü bir şey çıkmayacak inşallah,ama ben de olsam kendimi yiyip bitireceğime götürürdüm doktora canım,için rahatlar bence de götür

bunu söyleyen kendi çocuk doktorunuz mu yani doğumdan beri takip €den doktor mu yoksa ishal diye götürdüğün doktor mu? kendi doktorunuz değil sanırım çünkü zaten başından beri anormallik olsa farkederdi gibime geliyor,ama eğer doğumdan beri takp eden doktorunsa iyice konuş onunla ve yine de kulak arkası yapmadan bi götür,için rahatlasın derim.Ama Başka bir doktorsa çok kasma bence,oğlumun koluna çay dökülünce plastik cerrahiye gitmiştik,oğlum ağlamakla kendini kasmak arası tuhaf bi şekilde ağlıyo doktorda nedense,sanırsın birazdan kendini kasmaktan soluksuz kalıp bayılacak,kıpkırmızı oluyo suratı,evde öyle yapmıyor ama hastanede bi değişik ağlıyo,sanırım öfke,korku karışık bi şekilde ağlıyo,plastik cerrah bu niye böyle tuhaf ağlıyo,solunum problemi mi var diye sormuştu :1: ama çocuk doktorumuz başından beri aynı,bi sorunumuz yok şükür.Bir de zaten 3-5 kelimeden fazla bi şey demiyorlar ki.Benim oğlum bu ARA sadece anni,baba,hadaaa,mammam bi de abi ve iba diyo kendince ne demekse,yani o dede,atta vs söylediği kelimeleri de bıraktı,artık söylemiyo,daha çok anlamsız bebekçe konuşuyo.Peki ne teşhisi için psikayatriste yönlendirildiniz?Gelişim uzmanına sormadın mı sorun ne,neyi yapmıyor ya da gelişiminde problem mi var diye?Ne dedi sana hem bunu söyleyen doktor hem de gelişim uzmanı?

Bizi yönlendiren cocuk doktoru bizi takip eden değil. Cocuk gelişimi uzmanı da psikiyatri görsün dedi bi liste vardı elinde sunu yaptı sunu yapamadı diye tik attı göz konağı iyi dedi ne bileyim bişey istediğinde yapıyor dedi oyun oynadı falan ama en sonunda bu az kelime kullanma konusunda iste psikiyatri görmeli dedi yaptıkları var ama yapamadıkları da var dedi, güleryüzlu sosyal bi cocuk olacak dedi, kalemi tutmadı oğuz mesela onu beğenmedi karalama yapmaliymis sanırım ama ben de oğuza hiç kalem vermedim ki şimdiye kadar sanırım benden kaynaklanıyor... Ne bileyim cok huzursuz oldum...

Bizi yönlendiren cocuk doktoru bizi takip eden değil. Cocuk gelişimi uzmanı da psikiyatri görsün dedi bi liste vardı elinde sunu yaptı sunu yapamadı diye tik attı göz konağı iyi dedi ne bileyim bişey istediğinde yapıyor dedi oyun oynadı falan ama en sonunda bu az kelime kullanma konusunda iste psikiyatri görmeli dedi yaptıkları var ama yapamadıkları da var dedi, güleryüzlu sosyal bi cocuk olacak dedi, kalemi tutmadı oğuz mesela onu beğenmedi karalama yapmaliymis sanırım ama ben de oğuza hiç kalem vermedim ki şimdiye kadar sanırım benden kaynaklanıyor... Ne bileyim cok huzursuz oldum...

canım üzme kendini bende ahsene henüz hiç kalem vermedim daha erken arada kaşık veriyorum eline yemeğini yesin diye
doğru düzgün tutamıyor yarısı yerlerde zaten kaşığın tek ucu ağzına gidiyor çok küçükler daha ne kalemi deseydin

hiç bir şey söylemiyormu canım anne baba filan

ya iyide zaten doktor bi yabancı çocuk için evde yaptıklarını bile yapmaz miray kimsenin yanında belki evde oynarken versen kalemi tutacaktı yarım saatle değerlendirilmemeli bence oldu şunu yapıyo şunu yapamıyo tamam hadi götürün psikiyatriye miray biyere gittiğimizde ilk yarım saat benim kucağımdan bile inmiyo değil ki istediklerini yapsın hayret bişey ya:19:

ben de oğluma daha hiç kalem vermedim,gözüne sokar,diş kaşıycam diye boğazına sokar diye,benim oğlum da kalemi eline alınca evirip çevirip bakıyo sadece,o da BİLMİYO karalama yapmayı,mesela neleri yapamıyomuş,muhtemelen bi kısmını bizim bebeklerimiz de yapamıyodur,bi kaçtane say istersen yapamadıklarından,geçen gün parkta bi çocuk gördüm,2 yaşını geçmiş,annesi daha konuşamıyor,hareketlerle anlatıyo derdini dedi bana,yani bu çocuk gelişim uzmanları da kağıt üzerinde görüyolar her şeyi,aklıma bebekliğin ilk zamanlarında ay ay bebek gelişimini okuduğum geldi,okuyunca bazen moralim bozulur ama benim bebeğim yapmıyor bunları derdim,kitaplara göre her şey kolay zaten,bebeği eğitmesi,uyutması,yedirmesi çok kolay.

ya iyide zaten doktor bi yabancı çocuk için evde yaptıklarını bile yapmaz miray kimsenin yanında belki evde oynarken versen kalemi tutacaktı yarım saatle değerlendirilmemeli bence oldu şunu yapıyo şunu yapamıyo tamam hadi götürün psikiyatriye miray biyere gittiğimizde ilk yarım saat benim kucağımdan bile inmiyo değil ki istediklerini yapsın hayret bişey ya:19:

evet sana katılıyorum,evde kendi başlarına yaptıkları çoğu şeyi yabancının yanında yapmıyolar,mesela oğlum şunu getir,babaya götür,bunu mutfağa götür,süpürgeyi getir falan dediğimde anlayıp yapıyo evde ama yabancı bi yerde ilk başta kıpırdamıyolar bile ki bir de doktor ya da hastane ortamında (oraları anlıyolar) kendini göstermesi çok zor

Bence hiç huzursuz olma. Bizim ki de konuşmuyor. Bir ara anne baba diyordu şimdi onları da bıraktı. ama ve mi iki kelimemiz. doktora söylediğimde 1 kelime bile yeter, gerisi vakti gelince çorap söküğü gibi gelir dedi. ayrıca ne karalaması? kaç çcouk bu yaşta çizim yapabilir ki? ben de geçenlerde kalem verdim eline beraber ismin falan yazdık sonra aldı kalemi hooop ağıza sonra da fırlattı attı. Göz teması varsa, insanları tanıyosa, çocujlarla iletişim kurabiliyosa gerisi hikaye....

az kelime kullanma konusunda öylemi, gerizekalı doktor bozuntusu konuşmanın genetik olduğunu 4 yaşında bile konuşmaya yeni başlayan çocuklar olduğunu bilmiyor mu uzak dur bu şarlatanlardan..sana kurt düşürmüş bikere inşallah Allahtan korkan bir doktora denk gelirsin de oradan oraya göndermez seni..sakın film röntgen falan çektirme boşuna radyasyon almasın çocuk, ayyy sinirim zıpladı akşam akşam

Back
X