2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Canım geçmiş olsun, malesef biz mamaya dahada düştük yemek yiyen çocuk 2 aydır doğru dürüst hiçbirşey yamiyorr ::((((((( 5 6 aylıkken herşeyi yiyorduu..

Bence yaptır ihmal etme ben kendimi bildim bileli döküldüğü için sorun etmiyorum artık ama kuaförde sürekli topladığım için olduğunu söylüyor yaz kış tepede dolar toplarım acıyorum valla saçlarıma..
elif doğduğundan beri bende hep topladım çocuğun ağzına gözüne girmesin diye ama keşke daha önceden kestirsymişim şimdi ensede ne rahatmış ya tavsiye ederişm valla :)
Selam kızlar daha öncede bahsetmiştim duru yaklaşık 2 aydır kakasını söylüyor ama klozete oturtmayı denedimde korktu kış gelmeden alışsa çok iyi olur duru halla pişik oluyor hemde kötttü şekilde doğdu doğalı her alt değiştirmede krem sürüyoruz ona rağmen oluyor ve 5 6 çeşit ılaç , zeytin yağı denedik yanii hiç olmassa kakasını tuvalete yapsa belki bu kadar pişik olmaz adaptör alsamm alışırmı acaba....

Yaaaa bide kızlar :17: :17: :17: böyle düşünmek istemiyorum ama aklıma takılıyor sizcee?????

Duru ile yaklaşık 3 haftadır beraberiz tuvalet konusunu anlattım size duru ya bakan eltimi çook seviyorum allah razı olsun ondan ama 3 haftada tuvalete 1 defa oturtabildiğim duru yu 2. güde yere kaka yaptırabilmiş olabilirmi :17: :17: bana pek inandırıcı gelmedi eve gittim annesi klozete oturmadı ama yere çömelip kakasını yaptı dedi eve gittim duru kaka deyince denedim hem tuvaleti hemde yere oturtmayı ama mümkün değil yanii avazz avazz bağırdı yapmak istemedi bende zorlamak istemedim yengesi öyle deyince denemek istedimm..

Gerçi annem, ablam vs herkes seni görünce hal ve hareketleri çok değişiyor diyorlar uffffff bilemedim kadının günahınıda almak istemiyorum..
sana naz yapıyor duru diğerlerinden çekiniyormu ne kimbilir o küçük dünyasından neler geçiyor canım
Kızlarr 8.. Dişimizde çıktı :46: :46::46: sizde durumlar nasıll..
aferin duruya :) biz de 8. yi çıkaralı 2-3 hafta oluyor heralde sıra diğer azıcıklarda bakalım kazasız onlarda çıksa
kızlar babası bugün ben temizlik yaparken gezdireyim diye götürdü oğlumu,normalde arabaya koyup koltuğuna bağlayınca sıkıntı olmuyodu,olmuyodu diyorum çünkü bugün eve gelirlerken benim sıpa ARABA KOLTUĞUNUN kemerini napıp edip açmış yolda :53: eşim dörtlüleri yakıp yolda durdum tekrar bağladım gene açmaya çalışıyo diyo,o sert tokaya nasıl bastı da açtı hayret valla,ben zor açıoyrum,o kadar sert yani.Tehlikeli bi durum sonuçta,koltuğunda kalkmaya çalışıp arabanın içinmde düşse,kafasını çarpsa Allah korusun.Eşim de böyle ciddi durumlarda otoriter bi sesle sert yapar biraz anlasın diye,arabada fırçalamış eşim bunu azcık,açma diye kızmış ,babasının yüzüne bakmıyodu eve geldiğinde :1: azcık küsmüş babaya :1: her dediğimiz de anlıyolar dA bile bile yapıyolar işte

eyvah eyvah Allah korusun çok becerikliler çokk ne güç var maşallah bizde dolabın birine bant yapıştıralım dedik belki bi süre idare eder dedik bi tuttuğuyla cartt diye çekti bizimkiler öçok fena çokkk :)

Kızlarr 8.. Dişimizde çıktı :46: :46::46: sizde durumlar nasıll..
hayırlı olsun canım bizim 4 dişimiz var 5. yolda kabarmış ama halen çıkmadı
bir ara morardı oda geçti şimdi kabarık duruyor
kızlar babası bugün ben temizlik yaparken gezdireyim diye götürdü oğlumu,normalde arabaya koyup koltuğuna bağlayınca sıkıntı olmuyodu,olmuyodu diyorum çünkü bugün eve gelirlerken benim sıpa ARABA KOLTUĞUNUN kemerini napıp edip açmış yolda :53: eşim dörtlüleri yakıp yolda durdum tekrar bağladım gene açmaya çalışıyo diyo,o sert tokaya nasıl bastı da açtı hayret valla,ben zor açıoyrum,o kadar sert yani.Tehlikeli bi durum sonuçta,koltuğunda kalkmaya çalışıp arabanın içinmde düşse,kafasını çarpsa Allah korusun.Eşim de böyle ciddi durumlarda otoriter bi sesle sert yapar biraz anlasın diye,arabada fırçalamış eşim bunu azcık,açma diye kızmış ,babasının yüzüne bakmıyodu eve geldiğinde :1: azcık küsmüş babaya :1: her dediğimiz de anlıyolar dA bile bile yapıyolar işte

canım bizimde kilidi çok zor açılıyor ama ne yapacakları belli olmuyor
çok akıllılar maşallah
size de geçmiş olsun eşin şimdi nasıl korkmuştur :18:

kızlar nerelerdesiniz demoş çok sıkıldım
sabahları gene sen olurdun iyice tek kaldım :5:

kızlar nerelerdesiniz demoş çok sıkıldım
sabahları gene sen olurdun iyice tek kaldım :5:

Selam canım 2 3 defa baktım kimseler olmayınca çıktım topikten şimdide sen yoksun.... Şu an adli tatildeyiz işler fazla yoğun değil ama bu seferde sizler yoksunuz yaz olunca herkes tatilde yada dışarıda.

Aldınmı kendine bişeyler alışveriş nasıl geçtii??

kızlarr bizim 9. ve 10. dişlerimiz yani azılarımız... çok zor çıkmadı aslında ama şimdi yolda yenileri mi var acaba bilmiyorum oğlum çok mızmız bu aralar sürekli kucağıma tırmanıyoo... eski günlere döndük sanki yaa wcye gidemez oldum beni göremeyince yaygarayı basıyo...

kızlarr benim de alışverişe çıkmam lazım bayram alışverişim yarım kalmıştı kararsızlığım yüzünden... ben de her dışarı çıktığımda oğluma bişeyler alıyodum ama kendimi çok ihmal etmişim cook telafi etmem lazım .... üstelik fatihte oturuyorum ama bebekle alışveriş cook zor...

$CAM00395[1].webp
kızlar bu da benim oğluşumun bayramı :)

Selamlar bende uzunca zamandır giremiyordum forma. İpeğin 11.12. Dişleri patlıyor.yaklaşık 10gündür kakası çok cıvık ve acayip iştahsız.2 gün önce doktor iştah açıcı ve bağırsak düzenleyici verdi. Onun dışında isteklerini ifade edebiliyor.2 kelimeli cümlelere yavaştan geçti.2-3hayvan taklidi yapıyor ha bide ablasını çok fena dövüyor cadı

Sabah uyandığında ve gece uyuduğunda mutlaka bir biberon süt yada bebelac içiyor ipek.süte 2 bisküvi katıyorum daha tok tutsun diye

Selam kizlar bizimde ust disler geliyor sonunda 4licez..Masallah herkes 9-10lamis..elada cok huysuz ve yine istahsiz..devamli sut icmek istiyor bende veriyorum.

off off bizimde 12. dişimiz çıkıyor patlamak üzere..iki aydır azı dişi çıkarıyor gerçekten çok zorladı sabaha kadar ağlıyor..galiba 8 azı dişi olacak toplamda biz daha 4. çıkarıyoruz..keşke işe başlamadan hepsi çıksa..yoksa bu uykusuzlukla mahvolurum..hiç bir şey yemek istemiyor ağlaya ağlaya zorla yediriyorum..gece uyumuyorum..gündüz evde durmuyor dış kapıda tepinerek ağlıyor her gün saatlerce dışarda geziyor ben peşinde dilim dışarda geziyorum kesinlikle oturmuyor, milletin çocuğunu itiyor tırmalıyor saçını çekiyor kimin elinde oyuncak varsa pat küt vurup alıyor..kız demeye bin şahit tam eşkiya oldu..azıcık aklı ersin ben ona gösteririm de zamanını bekliyorum..şunun tipe bir bakın..2 ay önceki hali şimdi biraz daha büyüdü köpek kafesine girmiş sesi çıkmıyo bütün evi aramıştım:)

$cemre.webp

Son düzenleme:
Selam canım 2 3 defa baktım kimseler olmayınca çıktım topikten şimdide sen yoksun.... Şu an adli tatildeyiz işler fazla yoğun değil ama bu seferde sizler yoksunuz yaz olunca herkes tatilde yada dışarıda.

Aldınmı kendine bişeyler alışveriş nasıl geçtii??
bende buralardayımda ahsenden fırsat bulup yazamıyorum
kına dündü çok eğlendik bugünde düğün aldım bişeylerde içime sinmedi pek
kapalı olunca eşarbı uydur kap uydur içindeki kıyafeti uydur ayakkabı çanta of çok zor bugün gene çıkasım var bakayım
kızlarr bizim 9. ve 10. dişlerimiz yani azılarımız... çok zor çıkmadı aslında ama şimdi yolda yenileri mi var acaba bilmiyorum oğlum çok mızmız bu aralar sürekli kucağıma tırmanıyoo... eski günlere döndük sanki yaa wcye gidemez oldum beni göremeyince yaygarayı basıyo...
canım ahsende öyle yapışık geziyoruz tekken ablası babası gelince biraz daha rahatım arkadaş istiyor
kızlarr benim de alışverişe çıkmam lazım bayram alışverişim yarım kalmıştı kararsızlığım yüzünden... ben de her dışarı çıktığımda oğluma bişeyler alıyodum ama kendimi çok ihmal etmişim cook telafi etmem lazım .... üstelik fatihte oturuyorum ama bebekle alışveriş cook zor...
zaten her çıktığımda kızlara bişeyler almadan hiç dönemiyorum öncelik onlara
Eki Görüntüle 779923
kızlar bu da benim oğluşumun bayramı :)
maşallah annesi çok yakışıklı :nazar:
Selamlar bende uzunca zamandır giremiyordum forma. İpeğin 11.12. Dişleri patlıyor.yaklaşık 10gündür kakası çok cıvık ve acayip iştahsız.2 gün önce doktor iştah açıcı ve bağırsak düzenleyici verdi. Onun dışında isteklerini ifade edebiliyor.2 kelimeli cümlelere yavaştan geçti.2-3hayvan taklidi yapıyor ha bide ablasını çok fena dövüyor cadı
hoş geldin canım ipeği anlatınca bir anda ahsen gözümde canlandı:9:
nisan bebekleri biraz hırçın sanki vurmaya edepsizliğe meyilliler
Selam kizlar bizimde ust disler geliyor sonunda 4licez..Masallah herkes 9-10lamis..elada cok huysuz ve yine istahsiz..devamli sut icmek istiyor bende veriyorum.
sizinde gözünüz aydın canım diş konusunda elada ahsen gibi tembel
off off bizimde 12. dişimiz çıkıyor patlamak üzere..iki aydır azı dişi çıkarıyor gerçekten çok zorladı sabaha kadar ağlıyor..galiba 8 azı dişi olacak toplamda biz daha 4. çıkarıyoruz..keşke işe başlamadan hepsi çıksa..yoksa bu uykusuzlukla mahvolurum..hiç bir şey yemek istemiyor ağlaya ağlaya zorla yediriyorum..gece uyumuyorum..gündüz evde durmuyor dış kapıda tepinerek ağlıyor her gün saatlerce dışarda geziyor ben peşinde dilim dışarda geziyorum kesinlikle oturmuyor, milletin çocuğunu itiyor tırmalıyor saçını çekiyor kimin elinde oyuncak varsa pat küt vurup alıyor..kız demeye bin şahit tam eşkiya oldu..azıcık aklı ersin ben ona gösteririm de zamanını bekliyorum..şunun tipe bir bakın..2 ay önceki hali şimdi biraz daha büyüdü köpek kafesine girmiş sesi çıkmıyo bütün evi aramıştım:)

Eki Görüntüle 780265

şebek seni nasıl girmiş oraya öyle
çok şeker:9:

kızlar ben haftalardır üst dişi kabarmış diye sürekli üst tarafa bakmaya çalışıyorum
ahsen çünkü ağzına bakmak istediğimde çok huzursuzlanıyor
demin ahsen aaa yap dedim bi ağzını açtıki altta bir dişi çıkmış üsteki dişide patlamış 6 tane dişimiz olmuşta haberimiz yokmuş:9::9:

Şimdiki çocuklar çok meraklı ve yaramaz dün misafirliğe gittik çınar 1 dk ne yerde ne koltukta duramıyordu sürekli birşeyler kurcalayacak ben de birşeyler kırmasın diye hep peşindeydim kucağımda gezdirmektem sırtım boynum koptu neden böyleler ya engelleyince bana kafa atıyor artık bağımsızlaşmaya başladı beni hiç takmıyor ama gece yatarken de saat başı kalkacak emecek valla gündüz gece hep yorgunluk bittim annemin evinde bile dinlenemedim

bizim de 8. diş patlaış,ön kesiciler tamamlanmış oldu,4 üstte 4 altta ama azılar yok daha görebildiğim kadarıyla,gerçi hiç açmıyor ki ağzına bakayım arkalarda patlamak üzere olan azı falan var mı,bizim de sanki yavaş ilerliyor gibi dişler,40 gün büyük eşimin kuzeninin oğlu var,önler çıkmış azılar da 4-5 tane çıkmış,biz daha anca önleri tamamlıyoz :1:

Çocuğunuzun konuşması ne durumda? Yani tek kelime dışında kısa cümleler kurmaya başladı mı?
Ben yanlış mı duyuyorum diyordum ama çek bacağını, dur şimdi, getir onu gibi kısa şeyler söyleyebiliyor. Bizden duyup tekrarlıyordu artık bilinçli söylüyor.
Bir de kaka çiş diyor ama doğru zamanda dediğinden emin değilim henüz

Çocuğunuzun konuşması ne durumda? Yani tek kelime dışında kısa cümleler kurmaya başladı mı?
Ben yanlış mı duyuyorum diyordum ama çek bacağını, dur şimdi, getir onu gibi kısa şeyler söyleyebiliyor. Bizden duyup tekrarlıyordu artık bilinçli söylüyor.

ahsen de akıllı ol su doldur pepe gol bişey daha vardı ama onu unuttum
çişini henüz söylemiyor diğer kızıma 2 buçuk yaşında alıştırdım hiç zorlanmadım ahsenide 2 yaşından sonra allah nasip ederse alıştırmayı düşünüyorum şimdi çok erken çok zorlanırsınız

Öncelikle maşallahh :nazar: :nazar: canım duru pek cümle kuramıyor sadece anne kaka diyor gaz çıkaracağı zamanlarda diyor tuvalete götürmeyi denedim birkaç defa ama başarısız orda yapamıyor klozet adaptörü almayı düşünüyorum..

Back
X