Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar ben gene memlekete gidiyorum annemler hala yazlıkta yarın onlarla birlikte gidiyorum bi 10 15 gun yokum yani...yoruldum habire biyerlere gidip gelmekten ama bu sefer cereni kayınvalidemlere goturuyorum nerdeyse 6 aydır gormediler kayınpeder ahatsız oldugu icin gelemiyolarda mecbur biz gidicez bakalım donunce 3-4 ay hicbiyere oynamıcam artık. herkes kendine iyi baksın bebisleride opuyorum![]()
Selam canim nasilsiniz biz tatili bitirdik donduk.yogun bir sekilde doneme basladik.firsat bulup yazamiyorum okuyup cikiyorum hemen..
Kizlar biz disde hala dortteyiz.kabarmis ama cikmiyor bir turlu . asilarini yaptirdim.kilo 13 boy 85 geldi.kilo almiyor vermiyorda cok sukur. .huysuzluk hat safada kendini yerkere atarak istedigini yaptiriyor.kafasini vuruyor yerlere.sacini cekiyor.bizi hic soylemiyorum zaten.neremize denk gelirse ve elinde o an ne varsa vuruyor.
Bizden haberler boyle..yogun bir doneme basladim.
Merhaba bayanlar artık kendi evimdeyim pazartesi geldik annemi de yanımda getirdim ama bu hafta dönecek çok alışmıştım memleketime ve aileme 4 aydan sonra bana çok zor gelecek yalnızlık ve çınara artık bakacak sabrım ve gücüm yok buraya geldik çok fena oldu gece uyanıp ağlamaları gece 1 de başlar sabah 5 e kadar emzirsem sallasam yanıma alsam uyumuyor hatta bugün gündüz 2 saat uğraştım hiç uyumadı 13 saat uyanık kaldı üstüne dışarı çıktık bir yemek yiyelim dedik rezil etti bizi ancak tek bildiği yere bırak deli danalar gibi koşsyn önünde gördüğünü yere atsın hiç yorulmuyor yemek yemiyor altını değişmek üst giydirmek ayrı bir stres 18 aydır çektiğim uykusuzluğa tüm bunlar eklenince o çok sevdiğim kimselere emanet edemediğim taptıüım çocuğumdan bıkmaya vaşladım bunu ancak sizle paylaşabiliyorum Çok asabi oldum hiçbir düzenimiz yok benim hayatım yok bir yere gidemiyorum biri gelse ayrı kabus laf dinlemiyor engellediğimde bana kafa atıyor tokatlıyor beni babasını da görünce iyice şımardı o yüzden mi bilmiyorum hiç uyumaya gitmek istemiyor yine adanada gece ne kadar kalksa da bu kadar ağlamıyordu ve gündüz bir saat uyurdu psikolojim çok bozuldu dışarıda milletin çocukları arabada ses çıkarmıyor masalarda oturup yemek yiyorken biz çınarı otomobilde bile oturtamıyoruz ayakta ağlayıp duruyor ama yolda kşturup etraf kurcalarken çok mutlu evdw sürekli zaralı şeyler yapıyor artık dayanamayıp bağırıyorum ya da sert davranıp pişman oluyorum çok üzülüyorum pişman oluyorum çıcuğunu uyutmayı bile beceremeyen bir anneyim üstelik ona birkaç aydır sert davranıyorum onu çok seviyorum ama ben anne olmayı ya haketmiyotum ya da uygun değilim
Nasılsınız kızlar siz ve bebişler ???
Bizi soracak olursanız kötüydük toparlanmaya çalışıyoruz duru dizanteri oldu hemde ağırr bir şekilde geçen kış geçirmişti ama 3 günde atlatmıştık bu sefer 5 gün hastanede yattık ishal, kusma, ateş tabikiii teşiss yine geç konuldu kaka tahlili temiz çıktı geçen seferki gibi ben dr a söyledim temiz çıktı ama içim hiçç rahat değil belirtiler aynı yapacak birşey yok çocuğa durduk yere ilaç veremem sadece sıvı kaybını önlemek için serum takalım dedi 2 gün yattık sonra çıktık ben evde fark ettim kanlı kaka yı hemen aradım ilaç verdi bu arada başka dr ada götürdüm oda aynısını söyledi neyse duru çok kötüleşti tekrar yatış yaptık ama duru yu görmeniz lazım çocuk gözlerini açamıyor hiperaktif çocuk 4 gün yerinden kımıldamadı heralde ölecek dedim![]()
![]()
![]()
.. Ama sonrasında burnumdan fitil fitil getirdi kendine gelince bana vuruyor, saçımı çekiyor, ısırmaya çalışıyor anlicağınız delirdi. Neyse allaha şükür bunuda atlattık ama tüm düzenimiz alt üst oldu uyku düzeni kalmadı gece 10 defa uyanıyor ayağında salla diyor çok yorgunum çokkk kendisi iyi olsunda ben razıyım şimdi annem benim evimde bakıyor..
Ama çook zayıfladı :((((( , hastalığın güzel yanıda dilinin açılmasına sebep oldu o öğürürken biz kusacak dedik onuda kafasına yerleştirmiş her midesi bulandığın da anneee ku saacaakkk kuu saacaak diyordu ve hopp kusuyordu, karnıı ağırıyor diyorr :.))).
Kızlar gözünüzü dört açın allah göstermesin ama biz onlardan daha iyi teşis koyuyoruz neyin ne olduğunu biliyoruz ama dinlemiyorlarkii...
Hayırlı yolculuklar canımmm..
Maşallah canım kilo boy çok güzelo dediğin hırçınlıklar bizdede var maleseff..
Canım anne olmayı her kadın hak ediyor sen çınar a tepki gösteriyormusun böyle yapınca ban daha önceleri aman çocuk kızmayım kırılmasın falan derdim ama baktım herşeyi cin gibi anlıyor ne yapar sa bende aynısını yaptım mesela saçıma yapışıp saçımı koparıyordu 2 3 defa bende onun saçını çektim ve acttım sonra yapacak gibi olduğunda sakınn bende senin saçını çekerim deyince hemen bırakıyordu. Hastanede beni çıldırttı kendine gelince iyice hırçınlaştı ayağıda salla salla uyumaz ben hem sallayım hemde uzanayım diyorum yok onuda kabul etmiyor en sonunda cinnet geçirdim bacağına ikitane salladım gözünü açarsan öldürürüm dedim ve salladım uyumasanda iğne yaparım dedim uyudu demem okii biz çok şımartıyoruz bu veletleri iyice tepemize çıkıyorlar. Hastanede yanımda bir kadın vardı bebeği 4 aylıktı çocuk ağuu muguu diye sesler çıkarıyor kadın ona bile kızıyordu sus suss diyordu birde çocuk 2 3 saat uyuyordu uyanınca sinirleniyordu önce duru nun o hallerini görmedi sen manyakmısın dedim aynı bu şekilde gül gibi çocuk hiçmi ses çıkarmasın dedimm ayyyy onlamı uğracam dedi neyse kadınla 2 3 gün aynı odada kaldık duru yu tanıyınca ayyy allah sana peygamber sabrı vermiş deyip çocuğa sarıldı kurban olayım ben senin gibi çocuğa dedi kendini çok yıpratma umarım geçici bir süreçtir az çok duruyu anlattım sizlere daha düzeleli 2 3 ay oldu ama bu hastalıktan sonra o düzende kalmadı gece 10 defa uyanıyor ve ayakta salanmak istiyor allah yardımcımız olsun...
Bizi soracak olursanız kötüydük toparlanmaya çalışıyoruz duru dizanteri oldu hemde ağırr bir şekilde geçen kış geçirmişti ama 3 günde atlatmıştık bu sefer 5 gün hastanede yattık ishal, kusma, ateş tabikiii teşiss yine geç konuldu kaka tahlili temiz çıktı geçen seferki gibi ben dr a söyledim temiz çıktı ama içim hiçç rahat değil belirtiler aynı yapacak birşey yok çocuğa durduk yere ilaç veremem sadece sıvı kaybını önlemek için serum takalım dedi 2 gün yattık sonra çıktık ben evde fark ettim kanlı kaka yı hemen aradım ilaç verdi bu arada başka dr ada götürdüm oda aynısını söyledi neyse duru çok kötüleşti tekrar yatış yaptık ama duru yu görmeniz lazım çocuk gözlerini açamıyor hiperaktif çocuk 4 gün yerinden kımıldamadı heralde ölecek dedim![]()
![]()
![]()
.. Ama sonrasında burnumdan fitil fitil getirdi kendine gelince bana vuruyor, saçımı çekiyor, ısırmaya çalışıyor anlicağınız delirdi. Neyse allaha şükür bunuda atlattık ama tüm düzenimiz alt üst oldu uyku düzeni kalmadı gece 10 defa uyanıyor ayağında salla diyor çok yorgunum çokkk kendisi iyi olsunda ben razıyım şimdi annem benim evimde bakıyor..
Ama çook zayıfladı :((((( , hastalığın güzel yanıda dilinin açılmasına sebep oldu o öğürürken biz kusacak dedik onuda kafasına yerleştirmiş her midesi bulandığın da anneee ku saacaakkk kuu saacaak diyordu ve hopp kusuyordu, karnıı ağırıyor diyorr :.))).
Kızlar gözünüzü dört açın allah göstermesin ama biz onlardan daha iyi teşis koyuyoruz neyin ne olduğunu biliyoruz ama dinlemiyorlarkii...
Ayy demosum cok gecmis olsun kiyamam duruma yaNasılsınız kızlar siz ve bebişler ???
![]()
![]()
Canim o sahiplenme bizdede var.sabah mesela 6da uyandi oturma odasina gectik tv actim bende uzandim ustumede onun battaniye sini aldim.bu birden tvyi falan birakip menim menim diye bagirmaya basladi sonra geldi aldi ve ne yapti? Bir guzel yere yatti ve ustune ortup tv izlemeye basladi :))) kalakaldim oylece..cok fena oldular..kızlar ahsen yeni bir oyun keşfeti kendi yüzünü herangi bişeyle kapatıyor
sonrada armızda gecen diyalok aynen şöyle
_anneci
_efendim
_nerdesin
sonra yüzünü açıp bana bakarak
_burdaymış
artık daha bilinçli hareket ediyor ne istedigini anlatıyor ve yaptırana kadar asla vazgeçmiyor
genelde hoşuma gitsede bazen çok bunaltıyor gündüz uyudugunda yada ablası derslerini bitirdikten sonra işlerimi hallediyorum iyice yorucu oldu sürekli bişeyleri kurcalıyor kendine zarar vermesinden korkuyorum sıpa dur durak bilmiyor kızınca da küstü öpü diye hemen sarılıp özür diliyor yada cıngar çıkartıyor
birde annemi görünce dede diye hemen dedesini babamı görüncede nene diye annemi soruyor
anneanne halen inatla söylemiyor
birde bu aralar herşeye benim diye sahipleniyor birde sinirleniyor
sizlerdede sahiplenme durumu varmı yoksa ahsen ablası var diyemi böyle oldu özellikle babasını hiç kimseyle paylaşamıyor benimle bilebizde durumlar böyle
aycanım ya çok geçmiş olsun duruya ah şu hastalıklarda olmasa aman çok şükür atlatmışınızya neyden olduki canım yaNasılsınız kızlar siz ve bebişler ???
![]()
![]()
kız bu fındık kurdunada bak sen neler de yaparmış :) biz hala daha ne anne ne baba diyoruzkızlar ahsen yeni bir oyun keşfeti kendi yüzünü herangi bişeyle kapatıyor
sonrada armızda gecen diyalok aynen şöyle
_anneci
_efendim
_nerdesin
sonra yüzünü açıp bana bakarak
_burdaymış
artık daha bilinçli hareket ediyor ne istedigini anlatıyor ve yaptırana kadar asla vazgeçmiyor
genelde hoşuma gitsede bazen çok bunaltıyor gündüz uyudugunda yada ablası derslerini bitirdikten sonra işlerimi hallediyorum iyice yorucu oldu sürekli bişeyleri kurcalıyor kendine zarar vermesinden korkuyorum sıpa dur durak bilmiyor kızınca da küstü öpü diye hemen sarılıp özür diliyor yada cıngar çıkartıyor
birde annemi görünce dede diye hemen dedesini babamı görüncede nene diye annemi soruyor
anneanne halen inatla söylemiyor
birde bu aralar herşeye benim diye sahipleniyor birde sinirleniyor
sizlerdede sahiplenme durumu varmı yoksa ahsen ablası var diyemi böyle oldu özellikle babasını hiç kimseyle paylaşamıyor benimle bilebizde durumlar böyle
bak sen bilmişime :) kıskanmışta neler yaparmış ilahi elaAyy demosum cok gecmis olsun kiyamam duruma yabibiraonce toparlansin insallah. .sana ozel msj atmistim aldinmi?
Canim o sahiplenme bizdede var.sabah mesela 6da uyandi oturma odasina gectik tv actim bende uzandim ustumede onun battaniye sini aldim.bu birden tvyi falan birakip menim menim diye bagirmaya basladi sonra geldi aldi ve ne yapti? Bir guzel yere yatti ve ustune ortup tv izlemeye basladi :))) kalakaldim oylece..cok fena oldular..
Serenay canim oyle dusunme hepimiz iyi anneleri z ama senle ben gerçekten cok yorulduk..bizim sans boyleymis.hala elada ayni..ben kiziyorum artik hep kiziyordum ama artik sallamiyorum.aglasada yolsada kendini banane deyip isime bakiyorum.cunku artik be sabir nede baska bisey kaldi..en azindan ondan uzaklasiyorum.boylece ne ona nede kendime zarar veriyorum.yoksa sinir kupu olup paraliyordum kendimi
selam kızlar..
demoscum çok geçmiş olsun, dizanteri nereden bulaşmış çocuğa, çeşme suyu falan kullanıyorsan kullanma hazır su al, gerçi dışarda taş toprak ne varsa ağızlarında ondan da olmuş olabilir..
ah kızlar hem iş hem ev çok yoğunum...cemre sağolsun kudurgun bir şey haline döndü ağlama krizleri ısırmalar saldırmalar vurmalar..ben ömrümde böyle inat görmedim..ben de artık sabretmek falan istemiyorum ısırınca çakıyorum ağzına..ne alt ne üst değiştirtiyor..tırnakllarını 1 saatte zor kesiyorum durmuyor, sürekli masa üzerinde çekyattan zıplama eline geçen her şeyi atma özellikle koltuklarına altına atar..dün kırmızı oje bulmuş dolaptan daha elinden almaya fırsat olmadan koridor yerleri fayans bir fırlattı şişeyi kırıldı paramparça..halının üzerine doldu kırmızı oje anında eliyle ayağıyla tüm heryere sürdü..
park yataktan cemre 2 aydır kendi başına iniyor, ilk inmesini anlatayım onu uyuttum sonra yatak odasına geçip uyudum gece birisi kolumdan çekti anneee diye gözlerini kocaman açmış bir sıçradım anlatamam ödüm koptu oturdum ağladım gece..artık yapacak bişey yok istediği zaman iniyor kapıları açıyor inşallah düşüp şaşmaz..
ayy oje miiii eyvah eyvah , nasıl iniyor yataktan cnm yüksek değilmi düşmüyormu? ayy ben görsm öle valla dediğin gibi ödüm kopar , size artık normal yatak lazım cnm büyümüş küçük hanım :)selam kızlar..
demoscum çok geçmiş olsun, dizanteri nereden bulaşmış çocuğa, çeşme suyu falan kullanıyorsan kullanma hazır su al, gerçi dışarda taş toprak ne varsa ağızlarında ondan da olmuş olabilir..
ah kızlar hem iş hem ev çok yoğunum...cemre sağolsun kudurgun bir şey haline döndü ağlama krizleri ısırmalar saldırmalar vurmalar..ben ömrümde böyle inat görmedim..ben de artık sabretmek falan istemiyorum ısırınca çakıyorum ağzına..ne alt ne üst değiştirtiyor..tırnakllarını 1 saatte zor kesiyorum durmuyor, sürekli masa üzerinde çekyattan zıplama eline geçen her şeyi atma özellikle koltuklarına altına atar..dün kırmızı oje bulmuş dolaptan daha elinden almaya fırsat olmadan koridor yerleri fayans bir fırlattı şişeyi kırıldı paramparça..halının üzerine doldu kırmızı oje anında eliyle ayağıyla tüm heryere sürdü..
park yataktan cemre 2 aydır kendi başına iniyor, ilk inmesini anlatayım onu uyuttum sonra yatak odasına geçip uyudum gece birisi kolumdan çekti anneee diye gözlerini kocaman açmış bir sıçradım anlatamam ödüm koptu oturdum ağladım gece..artık yapacak bişey yok istediği zaman iniyor kapıları açıyor inşallah düşüp şaşmaz..
ayy oje miiii eyvah eyvah , nasıl iniyor yataktan cnm yüksek değilmi düşmüyormu? ayy ben görsm öle valla dediğin gibi ödüm kopar , size artık normal yatak lazım cnm büyümüş küçük hanım :)
![]()
![]()
canım en derin park yatak bu..bacağını demire atıyor kendini yukarı çekiyor diğer bacağıda atıyor hoop iniyor..ben cemreye oda yapmadım oda takımı alıcam ama o yataktanda uyurken düşer..bitek boyu büyüdü huyu suyu bebek....bir de yeni çıktı üstündekileri altındakileri bezini dahi kendisi çıkarıyor çırılçıplak koşuyor..üstünü giydiriyoruz 5 dakika sonra gizlice gidip çıkarmış..öyle gezecekmiş çıplak.. giydirirken yıkıyor ortalığı..
Kahvaltı sorunu bizde de başladı ben acaba ortam değişikliğinden mi dedim ama sanmıyorum annemlerde ayru ayrı daha güzel yerdi şimdi dediğin gibi yumurta yemiyor bulamaçı bilr zor yiyor çizgi film eline değişik eşyalar veriyorum doktor bize tv olmadan oynatmadan yedir demişti ama birşey yemez ki dediğimde yemesin demişti acıkınca yermiş ama içim elvermiyor benim oğlum ortam değişiminde bana düşkünleşmişti evimize geldiğimiz 2 hafta boyunca odadan çıksam beni görmese babası veya annem olsa bile beni arıyor du ama şimdi alıştı sanırım babası evdeyken aramıyor beni ama çok hoşuma gitmişti beni araması hep yanımda olmak istemesi çünkü benim oğlum beni sadece emmek için isterdi ona tüm gün fazla ilgi göstermeme rağmen. Babası beni sarsa öpse çok hoşuna gidiyor mutlu oluyor kendi de geliyor hemen babasını da 3 aydır görmemişti özlemişti herhalde bemi o kadar görmese ya unutur ya da küserdislm kızlar bu hafta giremedim nete,geçmişi okudum da hem çok güldüm hem de Allah hepimize sabır versin dedim.Oğlum da bu aralar oda kapılarının arkasındaki kilitleme düğmelerine basıyo,anahtar ve kilitle bozmuş durumda,oda anahtarlarının hepsini portmantoya astım çünkü arada kilide basıp sonra da kapıyı kapatınca içerde kilitli kalabiliyor,yuvarlak kapı kolu zor bi şeymiş onu anladım,bir de bu aralar kahvaltıda yumurta ve peynir yemiyo,ben de geçen seneki gibi sütün içine yumurta peynir pekmez cevizi karıştırıp mamadan daha sulu bi kıvamda yapıyorum,eline de ekmek veriyorum,kendi ekmeği yerken süt diye içiriyorum napayım,bazen de sabahları da çorba veriyorum,yoksa 2 lokma anca yiyo,kafasını çeviriyo,sizde de var mı kahvaltıda sıkıntı,son 1 aya kadar ayrı ayrı yiyodu,noldu bilmem,artık istemiyo.ve bisikletinin üzerine çıkıp oradan koltuğun yanından tırmanmaya çalışıyo,çook pis düşecek bakalım ne zaman,elmaya elba diyo,pisi pisi diyo,halaya ala diyo,bir de kendince sürekli konuşup duruyo ama biz anlamıyozbeni inanılmaz kıskanıyo,eşim yanıma gelip bana cici cici yapıyo mesela,bana dokunduğunu gördüğü an kalkıp yanımıza gelip,babasına çemkirir vaziyette kaşlar çatılı "babbaaa,babbaaa" diyo
beni hiç bir yere göndermiyor,tuvalete gitsem kapısına gelip kapıyı çalıp çağırıyo,oyuncak kavgası tabi ki yapıyoruz,parkta falan elalemin oyuncaklarını da sahipleniyoruz,çocuk elinden alınca da kıyamet kopuyo tabi,geçen hafta ondan 3 ay küçük bi bebeğin olduğu eve gittik,ilk arabam tarzı bi oyuncağı var kızın,normalde evde dönüp bakmıyolar oyuncaklarına ama bizimki onla oynamaya başlayınca kıymete bindi,resmen kavga ettiler,yani sahiplenme huyumuz var bizim de