Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
var cnm ben kullanıyorum hayırdır?slm kızlar.amway ürünlerini kullanan var mı acaba?
cnm elif bilinçli kelime kullanmıyor konuşması o kdr önemli değil ama en azından bilinçli bir kaç kelime kullansa sevinicem gerçi telf nu alıp kulağına aloo adoo diyor o sayılır mı dersinşunu düzelteyim öncelikle ben size ithafen yazmadım..genel olarak çocuk konuşmuyo diye evham yaparız ama bence bazı evhamlarımız yersiz onu anlatmaya çalışmıştım..sedace oyun gurubuna götürdüğünüzü okudum öncesini bilmiyorum.. bu yüzden yanlış anlamayın..size yazmadığımı tekrar belirtmek isterim..çocuğu en iyi gözlemleyen annedir..yalnız yine söylüyorum sağlık sektörünün çivisi çıkmış durumdadır..gerçekten vicdanlı bilgili doktorlar çok az sayıda..mesela geçen eeg den sonra hayatını kaybeten çocuğu biliyorsunuz...çoğu zaman çocukları boş yere hırpalayıp bir sürü radyasyona maruz bırakıyorlar...bir siteye üyeyim ve hergün, çocuğunu doktora götürüp saçma sapan testler yapan doktorları okuyorum..kaygım bu yüzden..
öncelikle konuşmuyor diye götürmedik. tüm belirtiler uyuyordu, uyku bölünmesi gündüzleri az uyuma, konuşmama, parmak ucu yürüme, hareketlilik, lafları anlamama, bebeklikte ayak el sallama, sallanmaktan hiç hoşlanmama. Evet benim çocuğum mama sandalyesinde de oturmuyor zaten, araba koltuğunda da... bence bizi sömürmek isteseler ilaç tedavisine başlarlar ve 15 günde bir kontrol derlerdi. Hiperaktiflik hareket anlamına da gelmiyo zaten, çok hareketli olmayan hiperaktiflerde var, onlarda dikkat bozukluğu diye geçiyor. saldırgan hiperaktifte var, sosyal ilişki kuramayanda. doktora sordum ben size geteirmeseydim ne olacaktı diye? durulacaktı ama beyinde hiperaktiflik devam edecekti, ergenlik çağında saldırganlık, depresyon ve madde bağımlılığı olarak size geri dönebilirdi dedi. ben götürerek hata yaptığımı sanmıyorum. ki çok açıklamalı bilgilerde verdi. geceleri uyandığından bahsettim. nasıl uyutıuyorsunuz dedi, bende yanımda uyutup yatağına yatırdığımı söyledim. o da çocuğun nerde uyuduysa orayı arayacağını söyledi. ve yatağında uyutmak için taktikler verdi. 3 akşamdır odasında yanına yatmadan uyutuyorum ve geceleri kalmıyor artık. bence her sağıklı çocuk götürülmeli. onlar için olmasa bile kendimiz için. bana kaygısız yaşamayı öğretti mesela adam bir görüşmede. bilinçli ama kaygısız olun, çocuğa yapacağınız en önemli şey bu dedi.
Selam kizlar sabah ve simdi aof sinavlarinda gorevliyim...yoruldum yarinda iki tane varkeske burdada oyun grubu olsa bende goturmek isterdim.dun arkadasimla konustum oglu eladan buyuk sadece anne baba gel git diyormus..oda doktora goturmus..normal demis erkekler 3 yasina kadar konusmayabilir demis..baska sikinti sezinlemiyorsaniz takmayin..ama serenay bence sen bir gotur.neden bu kadar huysuz
evet cnm o kadar kelime kullanması yeterli ama elif o kadarınıda diyemiyor o yüzden gidiyorum ben pedogoga
var cnm ben kullanıyorum hayırdır?
ben yeni kullanmaya başlıcam da gerçekten bitkisel mi?güvenemiyorum.
çocukların konuşmaması konusunda bende çok pimpirikleniyordum ama artık rahatım.söylenenleri anlıyor yastık getir ayakkabını getir falan diyince gidip getiriyor.cümle kurmuyor.15 kelime söylüyor.tv hiç izlemezdi şu aralar özellikle reklamlara pür dikkat bakıyor.
cnm dediğin gibi aslında sayılır biliyorumda dr.lar havalden olabileceğini söylüyor, belki havaleden dolayı pipirikleniyorum, benim gittiğim pedogog özel değildi dedimki kadına bu dönemde neler yapmalıyım flm diye oda bana aynen şunu söyledi dnr dan kitap al oku dedi bende tşk ettim çıktım hiç bilmiyordum halbuki ben hayatımda kitap olduğunu o kadın söyleyene kadaraloo kelime sayılmaz mı tabiki sayılır :) cemre mesela 1 haftadır kelime sayısını çoğalttı..ama hiç kelime söylemezken bebeğin arabanın telefonun mesela bardağın ne işe yaradığını biliyordu, dışarı çıkalım deyince seviniyor, uyuycaz deyince üzülüyordu televizyon deyince tv ye bakıyordu.. ben yada biri ağladığı zaman gelip sarılıp öpüyordu..yapmaması gereken bişey yaptığı zaman korkarak yüzüme bakıyordu.. etrafta olan biteni anlıyorsa sıkıntı yoktur ki anlıyordur muhakkak..zamanı gelince konuşacaklar..cemreden bir buçuk ay küçük arkadaşın kızı çatır çatır konuşuyor ama bu bizim çocukların gelişmediğini göstermez..bir de gerçekten çocuklarla bir arada olmaları gerekir..biz hep evdeyiz buna üzülyorum..senin çevren varsa daha çok çocuklarla bir araya gelsin.
pedagog deneyimim hiç yok ama gitmek istiyorum...yalnız bana, şimdiye kadar cümle kurması gerekir yok şu kadar kelime kullanması gerekir falan derse oradan uzak dururum..ancak ebeveyn davranışları ya da çocuk davranışlarını anlamlandırmada ihtiyaç duyuyorum..giden arkadaşlarda uzman tavsiyelerini paylaşırlarsa faydalı olur..
ben yeni kullanmaya başlıcam da gerçekten bitkisel mi?güvenemiyorum.
çocukların konuşmaması konusunda bende çok pimpirikleniyordum ama artık rahatım.söylenenleri anlıyor yastık getir ayakkabını getir falan diyince gidip getiriyor.cümle kurmuyor.15 kelime söylüyor.tv hiç izlemezdi şu aralar özellikle reklamlara pür dikkat bakıyor.
örneğin şöyle söyliim cnm normal bir bulaşık deterjanlı suyu çiçeğe dökebilirmiisn istersen dene :) ama amway li olanı gönül rahatlığıyla dök hatta o çiçek dahada güzel olacak vitamin alacak,bi ara kayınvalidem temizliğe yardıma gelmişti kovya su yapmış içinede cif vardı ondan döökmüş gayet hoş kkuyor tesadüfn sildiği yerlere bi baktım silinmemiş gibi loc var ben normalde onu kullanırım amwayin o hiç öyle yapmıyor bunlar kısa örnekler sana :)
kızlar doktorlara olan guvenden bahsedilmis ben de yakın zamanda yasadıgımı anlatayım. anneme gittigimde esimin uzaktan bi akrabası olan bi cocuk doktoru var bi gosterelim dedik ve aklmda suphe duydugum herseyi sordum adamın cevapları karsısında da dumur oldum. oncelikle menentra asısını sordum hic bulasma asla yaptırma, neye dayanarak kayıtsızca bu asıyı yapıyolar cocuklara zaten anlamıyorum dedi! oysa bizim doktorumuz siddetle tavsiye etmisti, iyiki yaptırmamısım dedim. cerenin kan tahlili sonuclarını gösterdim, hangi dr bu cocuga kansız diyo dedi ferrumu kes hemen onun fzla kullanımıda bi suru yan etki yaratıyo dedi, oysaki bizim doktorumuz cerenin inatcı bi kansızlıgı oldugunu soyleyip 1 yasından sonra 2 sise ferrum bitirttihaff bi gribal durumu vardı ilac kullanmıyodum ama daha agır gribal durumlaında forza ve bricanyl kullanıyorum dedim bricanyl de sorun yok ama forzayı asla kullanma dedi. ne kullanabilirim dedim grip icin ilac kullanmana gerek yok dedi ada cayı ve bal icir odasnı havalandır vs dedi... bu yaklasımı cok hosuma gitti, oysaki bizim dr.umuz hemen ilac vermisti... ben de anlamıs oldum ki gercekten drdan dr.a cok fark var, gozu dort acmak gerek
şunu düzelteyim öncelikle ben size ithafen yazmadım..genel olarak çocuk konuşmuyo diye evham yaparız ama bence bazı evhamlarımız yersiz onu anlatmaya çalışmıştım..sedace oyun gurubuna götürdüğünüzü okudum öncesini bilmiyorum.. bu yüzden yanlış anlamayın..size yazmadığımı tekrar belirtmek isterim..çocuğu en iyi gözlemleyen annedir..yalnız yine söylüyorum sağlık sektörünün çivisi çıkmış durumdadır..gerçekten vicdanlı bilgili doktorlar çok az sayıda..mesela geçen eeg den sonra hayatını kaybeten çocuğu biliyorsunuz...çoğu zaman çocukları boş yere hırpalayıp bir sürü radyasyona maruz bırakıyorlar...bir siteye üyeyim ve hergün, çocuğunu doktora götürüp saçma sapan testler yapan doktorları okuyorum..kaygım bu yüzden..
cnm elif bilinçli kelime kullanmıyor konuşması o kdr önemli değil ama en azından bilinçli bir kaç kelime kullansa sevinicem gerçi telf nu alıp kulağına aloo adoo diyor o sayılır mı dersin
cnm merak ediyorum oyun grubunda neler yapıyorsunuz? birde benim kızımıda senin gibi uyutup öyle yatırıyorum yatağına ama yatağında uyusun ve alışsın istiyorum o dr.un nasıl taktikler verdi paylaşabilirmisin?
aloo kelime sayılmaz mı tabiki sayılır :) cemre mesela 1 haftadır kelime sayısını çoğalttı..ama hiç kelime söylemezken bebeğin arabanın telefonun mesela bardağın ne işe yaradığını biliyordu, dışarı çıkalım deyince seviniyor, uyuycaz deyince üzülüyordu televizyon deyince tv ye bakıyordu.. ben yada biri ağladığı zaman gelip sarılıp öpüyordu..yapmaması gereken bişey yaptığı zaman korkarak yüzüme bakıyordu.. etrafta olan biteni anlıyorsa sıkıntı yoktur ki anlıyordur muhakkak..zamanı gelince konuşacaklar..cemreden bir buçuk ay küçük arkadaşın kızı çatır çatır konuşuyor ama bu bizim çocukların gelişmediğini göstermez..bir de gerçekten çocuklarla bir arada olmaları gerekir..biz hep evdeyiz buna üzülyorum..senin çevren varsa daha çok çocuklarla bir araya gelsin.
pedagog deneyimim hiç yok ama gitmek istiyorum...yalnız bana, şimdiye kadar cümle kurması gerekir yok şu kadar kelime kullanması gerekir falan derse oradan uzak dururum..ancak ebeveyn davranışları ya da çocuk davranışlarını anlamlandırmada ihtiyaç duyuyorum..giden arkadaşlarda uzman tavsiyelerini paylaşırlarsa faydalı olur..
Selam kızlar umarım herkes iyidir zamanım yok geçmişi okuyamadım..
![]()
![]()
Kızlar sevinçten uçtum uçtumm dün abim bizdeydi ben içeri girince baktım abimin ağzı kulaklarında, resmine bakarak kızın ne dedi biliyormusun neeeee dedim BENİM CANIMM ANNEM KIZLAR VALLAHİ GÖZLERİM DOLDU YAA bu nasıl bir mtluluk benmi çok abartıyorum acaba ama gerçekten duru beni çok şaşırtıyor bu kadarını kesinlikle beklemiyordum.
Bu arada dün düştüm bugün dr a gittim çok şükür bebek iyi ellerini ayaklarını oynatıyordu kalp atışlarınıda dinledim 9+4 olmuş ne çabuk büyüdü. :(((((((( 3 hafta içinde 2,5 kilo almışım..
Tv izliyor ama çok değil sevdiği birkaç çizgi film var beni anlıyor şunu getir götür diyorum ama istediği bieşey olmasın kendini geriye bir atıyor başını yere çarpıyor kucakta oturamaz sadece emme isteyince onu da abarttı bu sıralar bazen saat başı emiyor o da 5 dk az ve sık ama geceleri uzun emiyor en uzun uykusu 2 saat bazen gece 3-4 saat uyanık kalıyor çok yoruluyorum. Konuşmada çok geri kaldı sadece mama ve anne o da ağlarken bir de aç ve bitti diyor hep işaret diliyle anlatıyorserenay valla yazdıklarını okurken ben yoruldum allah yardımcın olsun
nedesekte boş yaşıyan sensin okadar koşturmanın sonunda gece uyusa sende dinlenirsin
bencede bir doktora görünün sanada yazık bazı çocuklar konuşamadıkları içinde hırçın olabiliyorlarmış
yada sen çokmu yumuşaksın vur bagır çagır demiyorum ama hayırda birazda olsa durması gerektigini artık anlaması lazım
tv izliyormu yada seni anlıyormu göz temasınız nasıl
Selam canlar..herkes iyidir ins..cok sukur bizde iyiz..is guc ev derken zaman geciyor..
Demos canim ben yerim o kivircigi :)))) elada benim annem diyor..bide bebek sever gibi geliyor yuzume egilip bidi bidi bidi deyip seviyor deli kizim benim..gercekten evlat canmis..su gicikliklarida olmasa super olacak..
Ahsen canim bu hafta elaziga gelcez sanirsam.elayi goz doktoruna goturcez bide arabanin biseyleri icin esim sanayiye gidecek..o gidince ben elayla bi yerde beklicem esimin isinin bitmesini..vaktin varsa seni gormek isterim.adaslar tanissin artik :))
Tv izliyor ama çok değil sevdiği birkaç çizgi film var beni anlıyor şunu getir götür diyorum ama istediği bieşey olmasın kendini geriye bir atıyor başını yere çarpıyor kucakta oturamaz sadece emme isteyince onu da abarttı bu sıralar bazen saat başı emiyor o da 5 dk az ve sık ama geceleri uzun emiyor en uzun uykusu 2 saat bazen gece 3-4 saat uyanık kalıyor çok yoruluyorum. Konuşmada çok geri kaldı sadece mama ve anne o da ağlarken bir de aç ve bitti diyor hep işaret diliyle anlatıyor
Aslında hiçbiri sorun değil de canım şu gece uykuları düzelse 1-2 defa kalkıp hemen uyusa kurban kesecem nerdeyse şimdi eve dönünce odasını ayıracam ama nasıl yapacam bilemiyorum çok inatçı yataktan aşağı atlar yaralanır diye korkuyorum
Ben 1 yaşında çok iyi konuşuyormuşum oğlum biraz ağırdan gidiyor tembel bir boğa burcu ama çok hareketli kendini ne yürümek ne konuşmak için zorlamıyor bence de erken konuşması için ama oğlum anne ve babasına bile anne baba demiyor sadece ağlarken anne der bir de bu günlerde emmek istediğinde aç diyor bekliyorum 2 buçuk yaşına kadar normal. Migi canım senin oğlun bugünlerde emmeye düşkünleşti mi geceleri de emiyor mukızlar konuşma konusu açılmış,bence telaş etmeye gerek yok,bir kere bu yaşta cümle kurmalarını beklemek doğru değil (duru istisan) ,sadece kelime bazında bi şeyler söylüyorlarsa yeterli zaten,bir de haftadan haftaya değişiyo ,mesela oğlum dün akşam ilk kez meyveye meyme meyme demeye başladı,elimle 1 i gisterip bu kaç siyorum biiiyy diyor,2-3 günde bunlar kendiliğinden eklendi,yani durup durup birden bir sürü kelime de söylemeye başlayabilirler ya da her hafta yeni bir kelime de söyleyebilirler,bir de eğer ailede geç konuşan teyze,dayı,hala vs varsa ,genetik olarak ona çekme ihtimali de var,arkadaşımın kızı 2 yaşını geçtiği halde hiç konuşmuyodu,doktora gittiler,arkadaşımın kardeşi 3 yaşında konuşmuş,doktor bunu öğrenince o yaşa kadar bekle dedi,gerçekten de geç konuştu,dediklerinizi anlıyosa ve algısı iyiyse,işaretle de olsa derdini anlatıyosa zaten bence gelişimi normaldir
Merhaba oyun grubuna başladınız mı yanında sen de kalıyor musun doktorunuz teşhis koyarken en temel belirti olarak neyi göstermişti hani bu yaşlarda uyku bozukluğu ve hareketlilik normal gibi kabul ediliyor Benim oğlum çok sinirşi oldu isteği olmasın kendini yere atıyor hem de sırtüstü tutmasam başını çarpacakYok bana ithafen yazmadığınızın farkındayım. Yanlış anlamadım zaten. Ama benim de demek istediğim bu, evet doktorların ne yazık ki çoğu insan kullanıyor o yüzden artık kesinlikle muayane doktoru seçmiyorum. hastane doktoru olsun. Geçenlerde bu konuyu bir arkadaş toplantısında konuşurken biri seni çok iyi anlıyorum benim yeğenime bu teşhis 13 yaşında konuldu anneyi senelerce doktora gitmesi için kna edemedik dedi. Çağımızın hastalığı ne yazık ki bu, eskiden de varmış ama haylaz diye geçiştiriyorlarmış ne yazı ki...Allah hepsine sağlık güzel baht nasip etsin inşallah. oyun grubundan sonra da gelişmeleri bildireceğim sizlere :)