2012 nisan annesi olacaklar hazırlıklar korkular bebek isimleri hangi doğum şekli

rukiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
264
89
118
ben 33 haftalık hamileyim Allah kısmet ederse nisanda doğum yapacağım benim gibi olan anne adayları hazırlıklarınız neler çantanız hazırmı isim buldunuz mu hangi doğum şeklini tercih edeceksiniz

canım allah bir nefeste kurtarsın bana daha var 28. haftadayız biz hazırlıklara gelinci hiç bir zaman tamamlanmış gibi gelmiyor.
birde şu konu varki herzaman karşı çıktığım doğum şekli bir tercih değildir ama malesef bizim ülkemizde durum böyle işliyor
eğer bir sorun yoksa sende veya bebişte sezeryan niye yapılsınki
insanoğlu taaa mağara günlerinden bu yana normal yolla gelmiş dünyaya yaratılışımıza ters sezeryan tabi yine söylüyorum aksi bi durum yoksa

canım doktorum normal olur şimdilik sorun yok diyor bende normal istiyorum ama son zamanda korkmaya başladım nasıl olacak diye. arkadaşımın kardeşi doktor oda Allah bize normal doğumu vermiş neden sorun yoksa sezaryen olasın diyor. canım seninde benimde inşallah en doğalı normal olur sağlıklısı hayırlı evlatlarımız olur. benimki kız gerçekte hazırlıklarda bitmiyor hep birşeyler eksik kalmış gibi geliyor ama ben artık ağırlaştım oturmak yatmak zor olduğu kadar artık hazırlıklar. senin cinsiyeti ne isim düşündünüz mü cevap verdiğin için teşekkürler.

amin canım allah rahat bir doğum nasip eder inşallah
ben başından beri hep dua ediyorum inşallah normal doğum yaparım diye
çünkü sezeryanda doğum esnasında birşey hissetmiyorsun belki ama sonrası çok kötü benim ablam bir ay yatakta kaldı iyleşme süreci çok kötüydü bebeğini kucağına bile alamıyordu düşün yani.
bu arada benim ilk bebişim ve oğluşum olacak isim ise hala bulamadık:)siz buldunuz mu

benimde sezaryen istemiyorum çünkü kesilip biçilmek bana çok daha korkutucu geliyor ve her defasında rahmimizde kesildiği için rahimde küçülüyormuş onun için hayırlısı olsun ama inşallah normal doğum olur . biz daha bu hafta bulduk ismi değişmez ise işallah zeynep dilay olacak içimize ısındı. hayırlısıyla sağlıklı elleri ayakları düzgün olsun canım bizde hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.

canım bende 33 haftalık hamileyim benimde korkularım başladı kasıklarımdan sancılar giriyor çok nadirde olsa inşallah normal doğum istiyorum kızım olacak ben ebrar diyorum eşim elif diyor bu iki isimden birisi olacak bu hafta sonu yatağını falan alacağız henüz almadık park yatak almayı düşünüyorum portatif olduğu için bakalım kısmet yinede

nilüfer canım aynı haftadayız benimde iki gündür hafif ağrım var kasıklarımda bol su içip dinlenince geçti bugün ama zor günlerdeyiz artık sana doktor kesin bir şey diyor mu bana normal olur ama son ayda belli olacak diyor. Bende Ebrar istemiştim benimde eşim beğenmedi nette de erkek ismi gibi yazılar okuyunca beni de vaz geçirdi bizde bu hafta beğendiğimiz isimleri yazdık eledik kura çektik Zeynep Dilay karar kıldık Canım bu arada benimde yarın geliyor beşiğim bu hastane çantanı hazırladın mı ben daha hazırlamadım nasıl olacak inşallah hayırlısıyla kolayca atlatırız.

arkadaşlar bende 33 haftalık hamileyim..doğum çantamı 29.haftada hazırlamıştım..doğumu düşündükçe panikliyorum açıkçası bir yandanda hemen doğsun istiyorum..bebeğimize nazlı ismini koyucaz anneannesi ölmeden öyle vasiyet etmişti...yarın kontrolum var bakalım doktor ne dicek?..ben sezeryan istiyorum ama hayırlısı...benide doğum sonrası lohusalık korkusu sardı...ödüp kopuyor lohusalık depresyonuna giricem diye...Allah yardımcımız olsun...

Merhaba

38. haftamdayım ne bir sancı ne de kasılma hiç bir şey olmadı şimdiye kadar. doğum çantamı da 35. haftamda hazırladım. iki tane çantam var, biri bebeğim için biri de benim için. hijyenik pedden bardağa kadar gerekli olabildiğini düşündüğüm her şeyi koydum. doktorumla henüz doğumu konuşmadık ama normal doğum istiyorum. kontrollerim de haftalık olmaya başladı. normal doğum için egzersizler de yapmaya devam ediyorum.
sağlıkla alırız kucağımıza inşallah bebeklerimizi. :emir_bebek:

merhaba zeynebciğim nazlı çok güzel bir isim hayırlısıyla doğsun ismiyle sağlıklı büyüsün bende çantamı hazırlasam iyi olur o zaman çünkü benim iki hafta önce acillik bir durumum oldu bende ondanda erken doğumdan çok korkuyorum ama bugünler iyim bende iki çanta yapmayı düşünüyorum içine neler koydunuz ben bardağın lağzım olacağını hiç düşünmemiştim burda paylaşırsanız çok sevinirim

Biz de 35. haftanın içerisindeyiz, çok az kaldı artık, ben epidural sezaryen istiyorum doktorumla da konuştum. Aslında bu kişisel bişi, ben artı ve eksileri yan yana koyarak kendi durumumu da değerlendirerek bu kararı verdim, hangisi iyi hangisi kötü bence kişiye göre çok değişir.
Bavulumuz 2 haftadır hazır duruyor, ne olur ne olmaz diye.. Bütün hazırlıklarımız da bitti, gün sayıyoruz artık.
Ama yaklaştıkça doğumun kendisiyle ilgili korkular ve doğumdan sonra herşeyin üzerinden gelebilicek miyim stresi var bende de...

merhaba santafe bende normal doğum istiyorum nasıl egzersizler yapıyorsun hiç bilmiyordum. 38 hafatlık hamilesin daha kesin değilmi nasıl olcağı doğumun bende bunu anlamıyorum benim doktorum da merak etme normal olur ama daha kesin değil son ay bakacağız diyor bu yıl 3 kuzenim doğum yaptı hepsinin 38. hafta da sezaryan oldu normal olmaz demişler doktorları ben her gidişimde sormaktan usandım nasıl olacak diye hepimiz için en hayırlı doğum hangisi ise öyle olsun.

merhaba santafe bende normal doğum istiyorum nasıl egzersizler yapıyorsun hiç bilmiyordum. 38 hafatlık hamilesin daha kesin değilmi nasıl olcağı doğumun bende bunu anlamıyorum benim doktorum da merak etme normal olur ama daha kesin değil son ay bakacağız diyor bu yıl 3 kuzenim doğum yaptı hepsinin 38. hafta da sezaryan oldu normal olmaz demişler doktorları ben her gidişimde sormaktan usandım nasıl olacak diye hepimiz için en hayırlı doğum hangisi ise öyle olsun.

merhaba aylin benim zaten normal doğum korkusundan daha çok nasıl doğum zamanımın geldiğini anlayıp hastaneye gideceğim gece olursa sancılar doktorumu arayınca hemen gelebilecek mi normal doğum sırasında oluşan olumsuz örnekleri de duyunca korkmaya başladım bunları 28 martta randevum var hepsini doktoruma anlatacağım sanırım benim kesin kararımda o zaman belli olacak tabi bebeğimin rahmindeki durumuda önemli olacak kararıma. doğumdan sonraki korkular ise ben daha hamile kalmadan beni en çok düşündüren şeydi ama sanırım nasıl insan hamileliğe hazır olma diye bir şey yokmuş anlamışsak annelikte öyle olacak herhalde kendilinden gelişecek diyorlar bizde bunu yaşayıp öğreneceğiz sanırım. bende eksikliklerimi bu hafta sonu tamamlayıp hayırlısıyla çantamı hazırlayacağım bana erken gibi geliyordu teşekkür ederim tavsiyeler için teşekkürler.

merhaba zeynebciğim nazlı çok güzel bir isim hayırlısıyla doğsun ismiyle sağlıklı büyüsün bende çantamı hazırlasam iyi olur o zaman çünkü benim iki hafta önce acillik bir durumum oldu bende ondanda erken doğumdan çok korkuyorum ama bugünler iyim bende iki çanta yapmayı düşünüyorum içine neler koydunuz ben bardağın lağzım olacağını hiç düşünmemiştim burda paylaşırsanız çok sevinirim

merhaba Rukiye..şimdi burda okuyunca bende bardağın lazım olacağını hiç düşünmemiştim açıkçası...bebeğe hastane takımı koydum çıtçıtlı badisi tulumu şapkası eldiveni mendili ayrıyetten 3 takım daha koydum tulum ve pijama takımı olarak..yelek koydum 2 tane..çıtçıtlı badiyi çok koy dediler en çok iş gören oymuş ondan bende onu çok koydum..çorap 2 tane battaniye biri ince biri kalın..biberon falan koymadım gerek yok dediler ama...bebek bezi ve ıslak havlu koydum...

kendime pijama takımı iç çamaşırı 3 4 tane yedek fanila falan koydum...tabiki ped de koydum...şimdi yazınca gözüme az geldi doğrusu...ama yeter dedi görenler çok koymama gerek yokmuş...bir de ben özelde yapıcam nasipse eksik oldumu ordan veriyorlarmış o yüzdende fazla koymadım...

merhaba;
nefes egzersizleri, normal bildiğimiz fiziksel olarak güç gerektiren egzersizler değil. istersen paylaşabilirim. doktorum şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını ama doğum süreci başladığında bazı sorunlar (çok az da ihtimal olsa ) çıkabileceğini, böyle bir ihtimalin de olup, hazırlıklı olmam gerektiğini söylemişti. 2 gün önceki kontrolümde de, her şey yolundayken kordon boyuyla ilgili bir sorunumuz çıktı. şimdiyse gebelik polikliniğinden değil de riskli gebelik polikliniğinden kontrollerime devam ediyorum.
ayrıca sezeryan doğum şeklini destekleyen hastaneler var, normal doğumdan daha çok sezeryanı tercih ediyorlar. hastanın tercihi ve durumundan öte, hastanenin tercihi oluyor.

merhaba;
nefes egzersizleri, normal bildiğimiz fiziksel olarak güç gerektiren egzersizler değil. istersen paylaşabilirim. doktorum şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını ama doğum süreci başladığında bazı sorunlar (çok az da ihtimal olsa ) çıkabileceğini, böyle bir ihtimalin de olup, hazırlıklı olmam gerektiğini söylemişti. 2 gün önceki kontrolümde de, her şey yolundayken kordon boyuyla ilgili bir sorunumuz çıktı. şimdiyse gebelik polikliniğinden değil de riskli gebelik polikliniğinden kontrollerime devam ediyorum.
ayrıca sezeryan doğum şeklini destekleyen hastaneler var, normal doğumdan daha çok sezeryanı tercih ediyorlar. hastanın tercihi ve durumundan öte, hastanenin tercihi oluyor.

evet çok haklısınız sezeryanı özellikle özel hastaneler diretiyor amaç tamamen para kazanmak sonuçta düşünsene normal doğumda hiç birşey gitmiyor sen bi anlamda kendi kendine doğuruyosun oysa sezeryanda ameliyathane açılıyor,malzemeler,anestezi falan bir sürü şey

gerçekten doğru diyosunuz benim bütün kuzenler özelde doğum yaptı hepsinin sezaryan ve biri hariç hepsinin bildiğim kadarıyla herhangi bir problem yoktu normal doğum yapmalarında. Ben de özel hastanede doğum yapacağım hayırlısıyla ben ilk doktıruma doğumum nasıl olcak diye sorduğumda kesin belli değil dokuzuncu ayda belli olcak ama sen ne istiyosun demişti ben normal diyince iyi ozman normal yaparız bir sorun olmazsa bekleriz dediğibde ben şaşırmıştım bazılarıda sanırım sezaryanı kendi tercihlerine bırakılyo hastaların. önceden annelerimize kimse sormamışkı normalmi istersin sezarmı istersiniz diye ulturason bile bukadar yaygın değilmiş herkes sancısı başalyınca norml doğurmuş ben bursadayım bi tane hastaneden başka doğum hastanesi bile yokmuş bursada nerdeyse bursanın tamam orda doğum yapyomuş ama şimdi özel hastaneler çoğaldıkca gelir kaygısıyla sezaryan destekleniyor..

kızlar doğum tarihim belli oldu dün kontrolum vardı Allahın izniyle 17 nisan..ben sezeryan istediğim için sezeryan olucam inşallah...Allah hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...

evet çok haklısınız sezeryanı özellikle özel hastaneler diretiyor amaç tamamen para kazanmak sonuçta düşünsene normal doğumda hiç birşey gitmiyor sen bi anlamda kendi kendine doğuruyosun oysa sezeryanda ameliyathane açılıyor,malzemeler,anestezi falan bir sürü şey

kesinlikle. yani sizi bekleyemiyorlar, normal doğum sürecini hızlandırıyorlar. keyfi olarak nasıl yapıyorlar anlam veremiyorum. doğumun doğasına aykırı bence. umarım sezeryan gerektirmez doğumum. :3:

gerçekten doğru diyosunuz benim bütün kuzenler özelde doğum yaptı hepsinin sezaryan ve biri hariç hepsinin bildiğim kadarıyla herhangi bir problem yoktu normal doğum yapmalarında. Ben de özel hastanede doğum yapacağım hayırlısıyla ben ilk doktıruma doğumum nasıl olcak diye sorduğumda kesin belli değil dokuzuncu ayda belli olcak ama sen ne istiyosun demişti ben normal diyince iyi ozman normal yaparız bir sorun olmazsa bekleriz dediğibde ben şaşırmıştım bazılarıda sanırım sezaryanı kendi tercihlerine bırakılyo hastaların. önceden annelerimize kimse sormamışkı normalmi istersin sezarmı istersiniz diye ulturason bile bukadar yaygın değilmiş herkes sancısı başalyınca norml doğurmuş ben bursadayım bi tane hastaneden başka doğum hastanesi bile yokmuş bursada nerdeyse bursanın tamam orda doğum yapyomuş ama şimdi özel hastaneler çoğaldıkca gelir kaygısıyla sezaryan destekleniyor..

evet, bazıları kendi istiyor sezeryanı. kontrollerimin yarısını özel muaynehanede sürdürdüm ama devlet hastanesinden devam ettim. bu konularda devlet hastanesine güveniyorum, sayılı bir kaç hastane dışında özel hastanelere güvenemiyorum. tabi özel hastanelerin kuruluş amacı belli, ticari. umarım sorunsuz geçiririz bu evreleri. :3:

Back
X