- Konu Sahibi antidepresif
-
- #29.901
"Emzirmek zayıflatır" duyduğum en büyük yalan bence:)
canımm maşallah oğluna delikanlı olmuş artıkben de sabırsızlanıyorum bebeğime birşeyler tattırmaya. bize de 4.ay demir takviyesine başlanacağı söylendi ama benim için damla var mı bilmiyorum bak onu şimdi senden duydum 4.ayımızda öğreniriz artık:) ahh ne zaman doğacaklar derken kocaman oldular ya ben daha yeni doğduğu zamanlardaki haline bile doyamamıştım halbuki oğluma küçücük porsiyonlar halinde yemek yapacağım günlerin gelmesini çoook istiyorum ya da elinden tutup gezeceğim günlerin gelmesini ama sonra hayır büyüme diyorum daha bu hallerine hiçç doyamadım
"Emzirmek zayıflatır" duyduğum en büyük yalan bence:)
Mavisi demir damlasını sormuşsun sanırım, bize sağlık ocağı 4. ay kontrolünde verdi, günde 9 damla kullanıyorum. Sabahları o uyurken aç karnına veriyorum, yarım saat emzirmiyorum. Aç karnına verilmeli ve süt ve süt ürünleri ile emzirme arası en az 20 dakika olmalıymış, yoksa işe yaramıyor. Bana da bu ay devit verdilr 9 damla kendim için.
canım günaydın nasıl oldu oğlun?
çocuk doktorumuz eğer anne hamileliğinin son 3ayında demir eksikliği yaşamışsa bebeğe 3aylıkken verilmeli dedi. ama anne de az bir kansızlık varsa 4.ayda eğer hiç demir eksikliği sorunu olmamışsa aslında başlamaya hiç gerek olmadığını söyledi. çünkü bebek anneden yeterli demiri stok yapıyormuş sütten de takviye ediyormuş ancak 6.aya gldiği zaman artık depoları yetmiyormuş ve takviye gerekiyormuş. ama önlem için genelde 4.ayda başlanıyormuş bebeklere. senin yakışıklı bize birşeyler öğretiyor önden giderek teşekkür ederiz annesi
Vazifemiz ne demek:))
Dün gece ateşimiz 38.9 oldu en son, havlu ile bütün vücudunu sildim ıslak ıslak, calpol verdik son kez, sonra ağlaya ağlaya emerken uyudu yavrucak, onla birlikte ben de sızmışım, hiç hatırlamıyorum, gece boyu eşim kalkmış yarım saatte bir ateşini ölçmeye. Şimdi geçti ateşimiz ama yorgunluk ve halsizlik devam ediyor. Çok zor bir iki gündü yani
Demir konusunda da, hamileyken ben demir hapını alamadım hiç, mide bulantılarından, o yüzden ölçmeye gerek duymadan başlayım dedim, 6. ayda zaten tam kan sayımı yapılacak, o zaman olmazsa bırakırım diye.
2 gündür de sabahla öğle emzirmemizin arasında yarım armut yiyor oğlum, akşamları da bir tatlı kaşığı yoğurt.
Canim gecmis olsun sanada bebeginede, bu kucukler boyle olunca insan yorgunluktan degilde kahirdan oluyor..
Canim katiya doktormu gecirdi, kendin mi gectin?
Vazifemiz ne demek:))
Dün gece ateşimiz 38.9 oldu en son, havlu ile bütün vücudunu sildim ıslak ıslak, calpol verdik son kez, sonra ağlaya ağlaya emerken uyudu yavrucak, onla birlikte ben de sızmışım, hiç hatırlamıyorum, gece boyu eşim kalkmış yarım saatte bir ateşini ölçmeye. Şimdi geçti ateşimiz ama yorgunluk ve halsizlik devam ediyor. Çok zor bir iki gündü yani
Demir konusunda da, hamileyken ben demir hapını alamadım hiç, mide bulantılarından, o yüzden ölçmeye gerek duymadan başlayım dedim, 6. ayda zaten tam kan sayımı yapılacak, o zaman olmazsa bırakırım diye.
2 gündür de sabahla öğle emzirmemizin arasında yarım armut yiyor oğlum, akşamları da bir tatlı kaşığı yoğurt.
ahh feryal benim oğlumu anlattın. çok yoruyor beni birden hiçbirşey yokken çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor nasıl sakinleştireceğimi bilemiyorumbu gece tam 4 kere uyandı hep gülen mutlu sakin huzurlu bebek gitti çatık kaşlı zorla gülen mızmız sanki mutsuzmuş gibi duran bir bebek geldi. büyüme atağı diyorum doktoru da öyle deyince uyanmalarını mızmızlıklarını dert etmiyorum uyuduğun günlere say diyorum:) amaa onu öyle ağlarken mutsuzmuş gibi bakarken görüyorum ya içim gidiyor canım
evet canım yaa ve artık yanından ayrıldığımda ağlıyor.Özellikle şu son bir hafta.Bizleri daha iyi farkediyorlarmış ve artık oyuncaklarından çok bizleri incelemesi daha hoşalarına gidiyormuş.Dün gece tam 1 saat çene çaldım vallahi sırf dursun diye.Benimle oynadı güldü yanından ayrılınca da bastı yaygarayıne yapacağız bilmiyorum ki çok uzun sürmez inşlh bu atak.Gerçi 15. haftalarında tekrar atağa kalkacaklarmış
Marmeletta canım çok geçmiş olsun.İnşlh çabuk atlatırsın bebeğin çok fazla sarsılmadan.Deneyimlerini anlatıyorsun ya biz de çok telaş yapmayız inşlh.
Kızlar uzman tv de video izledim de orada diyor ki annenin hormanları tam oturmadığı için 6 aya kadar kilo verilemiyormuş zaten o yüzden diyet yapmayın düzenli yiyin sütünüz azalmasın diyor.Hakikaten de bir türlü veremiyorum 5 kiloyu dikkat etsem de.Neyse bari sütümüz iyi olsun da bebişlerimiz çabuk büyüsün
zaten çok seviyor oğlum beni dinlemeyi ama bu bir kaç gündür iyice abarttı hiç susmayım istiyor ee bendeki de çene yani bir süre sonra bitiyor pilim. normalde oyun halısında ya da oyuncaklarıyla zaman geçirmeye bayılıyor ama şimdi hem onlarla oynamak istiyor hem benimle konuşmakoyuncaklar oynasın ama anne de elinin altında dursun istiyor umarım çabuk geçer eşime de kızdım dün sen alıştırdın hiç susmadan konuşuyorsun diyor
canım ben de veremiyorum kilolarımı dikkat etsem de veremiyorum. hani biraz dikkat edince emzirmenin de etkisiyle zayıflardık yok yalan valla. yediklerimi azaltsam da zayıflamıyorum olan sütüme oluyor. tamamen çıkardım ben de hayatımdan kilo sorununu takmıyorum 6.aya kadar da gündemime getirmeyi düşünmüyorum tekrar ama bu aynadaki görüntümden hiçç memnun olmadığım gerçeğini değiştirmiyor tabi
Doktorumuz tercihi bana bıraktı ama doyuracak kadar vermemeye dikkat et dedi. Sonra sağlık ocağındaki doktor ve hemşirelerle de konuştum uzun uzun, içimden gelen sesi dinlemeye karar verdim. Sebzeler ve peynire 5.5 aylık olana dek başlamayacağım zaten, sütümü de bol bol emiyor hala, 4. ayda 900 gr almış, normali 500 grmış. Yani şimdilik böyle devam edeyim diyorum, olmazsa zaten katı gıdayı hemen keserim de, en azından tepkilerini görüyorum yeme işlevine karşı:)
sorma cnm yaa benim de bel bölgem çok gözüme batıyor ne güzel incecik bir belim vardı şimdi belim kalınlaştı.Twist aleti var ama zaman bulup yapamıyorum ki belimden ve göbişimden gitse kalça sorun değil.Ben de 40 bedeb olmuşum belden yani göbüşten ötürü :18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?