2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım anlamadım nasıl gerekli?

mamalar sonuçta kimyasal olduğu için anne sütüne yakın mama üretmek için gibi şeyler söyledi canım ama prinç unu yerine mama en iisi dedi sabah kahvaltısını yaptır arada doğal meyve yoğurt yedir akşamda sebze çorbası yap seni emen bi bebekse zaten muhallebiye prinç ununa mamaya gerek kalmaz ben akşam 7 gibi sebze çorbası veriyorum eğer uyumazsa geç saatte normaldede 11 12 gibi uyur bebeğim kaşık maması yapıyorum çok az yiyor uykuda emiyor zaten belli bi saatten sonra gece tok olması bana zarar acıkınca arada kalkıp emiyor ben kaşık maması hazırlıyorum milupa sütlü prinçli içinede 2 tatlı kaşığı labne peyniri ekliyorum yiyor öyle dene şeker seviyesinden korkuyosan pekmezide meyveyide ayrı ayrı ver karıştırma pekmeze birşey eklersen faydası olmazmış ben sütüne ekliyordum değeri yok dedi doktor ben 1 çay kaşığı her sabah pekmez içiriyorum bugünde aramızda yarım muz yarım şeftali yarım kayısı 3 tanede kiraz rendeledim bayıldı artık ben tadını beğenirsem onada veriyorum seviyor çorbada bugün havuç ıspanak fasülye bulgur prinç irmikle yaptım karışık gibi ama çorbaya bayılıyor

canım doktorun labne peynir konusunda ne diyor? bebekler için pek sağlıklı olmadığını biliyorum.. ben günlük süt ile evde kendim yapıyorum, 45-50 dereceye ısıtıp sirkeyle kestirip süzüyorum

maşallah sana beceriklisin ben yapamam peynir doktorum bazı anneler akşamdan beyaz peyniri ıslatır tuzunu çıkarır verir kutu peynirler herzaman ii değildir ama labne en iyisi severse yedir dedi eklemeye yeni başladım sayılır seviyor ve artık kaşık maması verirsem mutlaka koyuyorum ii demekki yiyor beğenmese takla atsam ağzını açmıyor

kız ben de aynı tarifle yapıyorum. korkmana gerek yok. bak, cezveye 1 su bardağı süt koy, kaynamaya yakın ocağı kapat 1 yemek kaşığı sirke koy karıştır... bu kadar. yarım saat falan sonra zaten peynir oluyor. hem de mis gibi yumuşacık. temiz bir tülbentten süzersin suyu altta kalır.. o suyla da hamur işi yapabilirsin.

yazık labne verme.. arkadaşımın babası peynirciydi, asla krem peynir ve labne yedirmezdi bize.. labneyi hatırlamıyorum ama krem peynir eski peynirler toplanıp kaynatılarak yapılıyormuş

evet canım krem peyniri bizde almıyoruz ama doktor labne diyince iyidir heralde dedim bi deneyeyim umarım kızım beğenir yarım muz 1 kayısı çok azda şeftali rendeledim cam rendede bayılarak yedi meyve ve yaptığım çorbayı yiyor kızım mamalara karşı ama alışcak inş

Günaydın arkadaşlar oğlumun arada bir kakası siyah gibi koyu yapıyor üşüttümü acaba yoksa meyve sularına başladık ondan olabilirmi bilginiz varmı?

kızlar acil bir soru sorabilirmiyim?
biz 2 hafta önce vegaferon kan damlasına başladık.Günde 9 damla veriyorum.
Fakat dün kızımın ayak bileğinde (sol) kırmızı benekcikler farkettim,herhangi bir şekilleri yok sanki kılcal damarında hafif kızarıklıklar gibi 15-20 ye yakın ama sadece sol ayak bileginde sag bileginde 1-2 tane var.Acaba kan damlası mı yaptı yoksa evimizde karıncalarımız çok fazla onlar mı ısırdı bilemiyorum ama karınca ısırıgı nasıl olur onu da bilmiyorum.Bizim kızarıklıklar derinin alt kısmında yani kabarcık gibi değil.Anlamadım gitti.DÜn hava serin diye külotlu çorap giydirdim acaba ondan mı ? ama daha önce giydirdiğim kültlu çorap olsa daha önce de olmazmıydı?
Vegaferon kullanımlarına internetten biraz baktım bazıları kan tahlili yapıldıktan sonra başlanmalı bence falan yazmış,acaba bizim kızın kan degerleri yüksek de bir de üstüne kan damlası verince fazla mı geldi ?
Of bilmiyorum kafam çok karışık ,kaynanam gecmezse götürürsün doktora dedi eşim evde değil ne yapacagımı şaşırdım

Canım yardımcı olmak isterdim ama biz daha başlamadık kan damlasına verdiğin birşeyde dokunmuş olabilir önemli birşey yoktur bence telaş etme... 4. aydamı başladınız kan damlasına biz gittik kontrole ama vermedi bize...

evet canım 4.ay da saglık ocagına gittiğimizde doktor başlayacagımızı söyledi günde 9 damla demir ve kan damlası.

Sorunun cevabını bilmiyorum ama karıncalar konusunda bir önerim var. benim de son 2-3 yıldır bu aylarda karıncalar doluyordu eve ve kendileri ne zaman isterse o zaman terk ediyordu, limon vs hiç işe yaramamıştı. Bu sene bir tv programında karıncalardan kurtulmak istiyorsanız çok oldukları yere bebek pudrası dökün dendi. çok fazla dökerseniz ölürler ama normal miktarda dökerseniz ortamı terk ederler dendi.aynen uyguladım.zaten kızımın odasında ve salondaki masamda dolaşıyorlardı..bebek pudrası döktüm ve yok oldular...karınca diyince paylaşayım dedim...
bir de kan ilacı dediğin demir damlası mı?? evetse ferro sanol veriliyor hep, söylediğin ilacı duymammıştım.
geçmiş olsun

fazla olsa da ben de attigima uzulsem keske...

bence büyük hata benim doktorum kesinlikle kan damlasına tahlilsiz kullanmak gibi hata yapma demişti demir değerlerine bakıldı çok düşükmüş ferrum diye damlaya başladık 5. ayda 8 damla ve çok düşüktü 8 sağlık ocağından verileni kullanma dedi değerleri yüksekse niye verdi anlamadım bence bırak tahlil yaptır öyle kullan ve böyle önemli bi damla için tahlilsiz kullandıran doktor bence hiç iyi değil bırak o doktoru demirin fazlasıda çok zararlı biz istanbulda medicana bahçelievlerde uzman doktor özlem hanıma gidiyoruz ve çok memnunum

4. ayda demir damlasına başlanmaz kızlar sağlık ocağından verileni ben attım çöpe özel doktorunuza test yaptırın o istemesede siz isteyin benim doktorum 4. ay erken bebek 5 aya kadar demiri anneden alır gereksiz yerede içirme dedi biz demir ilaçına yaklaşık 5.5 aylıkken başladım aç 8 damla vitamin 15 günlükken devit 3 kullanıyoruz 9 aylıkken yani yaz sonuda yaşına kadar balık yağı hapı o kadar mutlaka tahlil önemli fazla demir zararlııı

canım ayak bileğindeki kızarıklık sıcaktan da olabilir, külotlu çoraptan değil de normal çoraptan olursa olur ..
demir ilacına gelince, bize santafer yazdılar sağlık ocağından.. araştırınca anladım ki o daha da güçlü bir demir ilacıymış
zaten düzenli vermiyordum (saçma geliyor tahlilsiz ilaç kullanmak ) haftada 2 gün veriyordum onu da bıraktım..
oğlum her sebzeden yiyor artık.. anne sütü almadığı için 4.ayda ek gıdaya başladık.. yediği sebzeden de alması gereken demiri alıyordur diye düşünerek vermez oldum damlayı.. devam sütünde de var zaten .. bebeğini gerekiyorsa günde iki defa suya sok çıkar sabunsuz, ayağındaki kızarıklık geçerse anlarsın ki sıcaktan .. ama kendini rahatlarmak istersen de doktora götür..

bizede sağlık ocağnda verdiler vegaferonmudur nedir vermeden 1 saat önce verip 1 saat sonra emzirecekmişim benim bebişmyarım saatte bir emiyor(az az) o yüzden veremedim birde ne lanet bişey o ya hem kızım iğrendi hem bir yere bulaşırsa imkansızçıkmıyor

kızlar oglum 4 gündür buyuk tuvaletini yapamıyor hep ıkınıyor dr glesirin die bi fitil verdi 5 gun etmezse bunu ver dedi sizde böyle bısey oldumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…