ayyyy neden açık kaldıııı
çok mu yiyorum
canım yanında mutlaka kuru yemis ( ceviz incir vs)bulundur bence tavisiye aralarda da atıstır,,bende işe gelmeden bir bardak süt içtiim, yemeklerle beraber yoğurt yemeğe, günde en azından 1 elma yemeğe özen gösteriyorum
arkadasşlar bişey sorıcam bazen öğün aralarında acıkıyorum ve yanımda bisküvi, kraker vs olmuyor ve öğün düzenimi bozmamak için öne çekmiyorum ve biraz aç kalıyorum bebeğe zararı olurmu acaba aç kalmanın
yok süper besleniyorsunn,,,boyle planlı programlı ,, hayran kaldımm,,
canım yanında mutlaka kuru yemis ( ceviz incir vs)bulundur bence tavisiye aralarda da atıstır,,
Civa ve Balıklar : Balık hazırlaması kolay bir yemektir. Protein bakımından zengin ve az yağlıdır. Ancak denizlerimizdeki kirlilik bazı balıkların civa seviyesini yükseltmekte, bu da henüz gelişmekte olan bebeğin beyin ve sinir sistemine zarar verebilmektedir.
Civa Nedir? Civa doğada mevcut olan bir elementtir. Termometre, pil, diş dolguları gibi birçok üründe kullanılır. Eğer bir anne adayı hamilelik öncesi veya sırasında aşırı seviyelerde civaya maruz kalırsa, kendi ve bebeğinin sağlığı tehlikeye düşebilir.
Civaya Maruz Kalmanın Sağlıksal Sonuçları Nelerdir? Civa sinir sistemi, ciğerler, böbrekler, görme ve işitme gibi vücudun birçok bölümüne zarar verir. Riskin ciddiyeti kişinin ne kadar civaya maruz kaldığına bağlıdır. Risk en çok fetuslar ve çocuklar içindir. Henüz daha rahimdeyken civaya maruz kalan fetusun sinir sisteminde ciddi hasarlar meydana gelebilir. Beyinde tahribat, öğrenme bozuklukları ve işitme kaybı yaşanabilir.
Not: alıntıdır.
tatlım hiç duydunmu haberlerde gazetelerde balık yiyip civa zehirlenmesi yaşayan?ben hiç duymadım. yıllardır her hafta yerim, hangi balığın mevsimiyse onu yerim, hiç zehirlenmedim. bu kadar ince düşünürsek hiç bişi yemememiz lazım, sonuçta yediğimiz tüm meyve sebzeler inorganik kimyasal gübre ile yetiştiriliyor. mesele çok ince düşünürsek kırmızı biber kullanmamamız lazım, aflatoksin bakterisi barındırıyor ve aflatoksin zamanla karaciğerde birikip kötü şeylere neden oluyor. sonra lokantada yemek yiyoruz o masaları sildikleri bezler rezalet,hijyenden eser yok vs vs vs.
biz kötü şeyler düşünmeyelim, herşey güzel olacak inşallah
haklısın canım ama ne bilim işte insan düşünmeden edemıyo okudum ve sadece tedirginliğimi belirtmek istedim yoksa bende haftada 1 akşam balık yiyorum yemıyorum değil.
bende de var hazımsızlık karnım çok şişyoooarkadaşlar bende 2 gündür yemeklerden sonra hazımsızlık oluyor.. dün akşam iki kaşık sebze yemeği yedim, sanki dünyalar kadar yemek yemişim gibi bir şişkinlik bir hazımsızlık..nane limon kaynatıp içtim, biraz yürüyüş yaptım ancak kendime gelebildim.biraz araştırdım nette, hamilelikte sık görülen bir sorunmuş hazımsızlık.inşallah hep boyle olmaz..
benzer durumda olanınız var mı?
çok sevndm canm inşş bi daha sorun yaşamzsnkızlar tüm güzel dilekleriniz için teşekkürler dün gittik ve keseyi gördük minnacık haftaya kalp atışları için çağırdı tamam tutunmuş iyice korkulcak bişey yok dedi. ayy allahım çok şükür rahat nefes aldım. çoookkk mutluyummm
bugün tekrar gidiyoruz çünkü dün akşam biraz akıntıyla beraber kan gldi çok tedirgin oldum sonra geçti sabah doktoru aradım bence sorun yoktur ama yine gelin bakalım dedi 2 ay önce de düşük yaptım moralim bozuldu
bende yediklerime çok dikkat edemiyorum valla kahve felan içiyorum ama sigarayı bıraktım ondan dolayı biraz tatlı şeyler istiyor canım ama bebişim için herseye değer muzu ve cevizi öneriyorlar bende günde bir muz yiyorum
bende dün sağlık ocağına gittim kan aldılar yine bugn öğlendn sonra sonucu öğrenicem inşş yine yükselir
önümzdeki hafta da dr gidebilirim
bende de var hazımsızlık karnım çok şişyooo
rahatsz oluyorum
canım geçmiş olsun, ben bugun çok rahatım. beni salatalık şişiriyormuş keşfettim. ayrıca şu yazıyı da beğendim , paylaşmak isterim..
. Kahve, sigara, alkol ve klasik ağrı kesici ilaçlardan uzak durun.
· Eğer varsa psikolojik stres, anksiyete, depresyon… tedavilerini ihmal etmeyin.
· Şikayetlerinizi arttırdığını fark ettiğiniz yiyecek ve içeceklerden kaçının.
· Sık aralıklarla ama az miktarlarda yemek yiyin. (Atıştırma tarzında değil)
· Acılı, baharatlı, yağlı yiyecekleri azaltın.
· Yemeklerinizi hızlı yemeyin.
· Yemek yerken çok fazla konuşmayın.
· Yemek sırasında fazla su içmeyin.
· Yemek yedikten hemen sonra yatmayın.
· Karnınızı tıka basa doyurmayın.
· Lifli yiyecekleri öğünlerinizde mutlaka bulundurun.
· Ortalama iki litre suyu gün içinde zamana yayarak için.
· Asitli içeceklerden kaçının (kola, soda, bira, portakal suyu).
· Gaz yapan yiyeceklerden kaçınınız (karnıbahar, mısır, salatalık, bezelye, nohut, fasulye, mercimek, lahana..)
bugün tekrar gidiyoruz çünkü dün akşam biraz akıntıyla beraber kan gldi çok tedirgin oldum sonra geçti sabah doktoru aradım bence sorun yoktur ama yine gelin bakalım dedi 2 ay önce de düşük yaptım moralim bozuldu
gecmıs olsun canım.inşallah bır daha olmaz.pekı nasıldı kırmızımı rengı yoksa kahvemı yada sarı acık kahvemı.
kızlar ben 10 gunluk rapor alıp yatıyordum ya hep.sadece tuvalete gıdıyordum.dun bıraz oturayım dedım.ve wc den sonra bır-2 dakıka ayakta kaldım yıne kahve akıntı geldı acık kahve sarıyla karısık ama cok korktum agladım durdum gece.cok uzuluyorum ınsallah bebegıme bısı olmaz.ben onu cok bekledım.tam tupbebege gececekken geldı mucızem.Rabbim onu korusun bana bagıslasın saglıkla gelmesını cok ıstıyorum ama cok uzuluyorum.bugun bızde gtcez dr. a baksın bakalım kese ne durumda bebegı goruruz belkı kalp atıslarını duymasakta.ınsallah bır surprız olurda kalp atıslarınıda duyarız ama cok ıstıyorum saglıkla gelmesını. inşallah kotu bırseyle karsılasmam.canım cok sıkkın.bugun yıne oturuyorum bakalım gelecekmı dıye.sımdıye kadar bısı yok ama ınsallahta olmaz.Rabbim yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?