ben ce de kesinlikle bilinmiyor zararları,,, canım ne kadarlik evlisin,, belki esim calısmamı istemiyor deyip tazminat alabilrsin,, 6 senelik tazminat baya yuklu cunku,,
Evliliğimde de Temmuzda 6 yılımız dolacak, yani onun için de çok geç kaldım, ilk 1 yıl alınabiliyor sadeceinan o tazminatı yıllarca çalışsam biriktiremem, hatta hayatımda o kadar parayı birarada görmedim, ama alabilme ihtimalim yok gibi görünüyor, bizim şirket politikamız süründürür öldürmez çünkü...
Bir de Martta istifa edeceğimi söylemiş bulundum, ortada resmi bişey yok ama Mayıs sonu diye anlaştık, şimdi devam edeceğim dersem bir de üstüne hamile olduğumu söylersem nasıl bir tepki alırım onu da bilmiyorum zaten cehennem gibi burası, iyice burnumdan getirirler heralde
canım bisey soracam,, neden bildiriliyo saglık ocagına hamile oldugun?? ben gitmedim hic bilgi verir misin,,merhaba kızlar gün çinde kaç kere geldim ama yazamadan çıkmak zorunda kaldım. ben bugun sağlık ocağına gittim hamile olduğumu bildirmek için gitmişken kan ve idrar testı de yaptılar akşam alacam sonuçları. kanımdakı demir oranına ve idrar yollarında enfeksıyon olup olmadığına bakacaklar. aşılarımı falan da aile hekımlerı takıp ediyorum zaten. yarın gidip aşı kartımı alacam.
bu arada kızlar benım iştahım acayip açık. herşeyı yıyebiliyorum ve normalde gastrit olan her yediğine midesi bulanan ben hiçbirşeye midem bulanmıyor :) böyle giderse yüz kilo olacam
canım bisey soracam,, neden bildiriliyo saglık ocagına hamile oldugun?? ben gitmedim hic bilgi verir misin,,
bir de dogum parası nedir, kim verir?? Esim alabilri mi???
canım ben eskişehirde yaşıyorum burda hamilelerin takiplerini aile hekimleri yapıyor sağlık ocaklarında. bana bi aşı kartı verecekler. aşı takvimi yani. sonra aşılarımı ve kaç haftalık hamile olduğumu falan hep onlar takıp edecekler. burda böyle oluyor. hatta evlendikten sonra 2 defa gitmiştim nezle olup soy ismimin değiştiğini falan görünce gebe kalırsan mutlaka haber ver falan diye uyarmışlardı.
doğum parası dediğim de hani doğım iznine çıkıyorsun ya izinli olduğun dönemde de para alıyorsun yıne. acaba o parayı işveren yıne maaş olarak mı veriyor yoksa raporlu olunca aldığımız gibi gidip ssk dan mı alıyoruz onu sordum canım. hiç böule bi durumla karşılaşmamıştım. netten araştırsak çıkar da burda bilen arkadaşlar vardır diye sordum
arkadaşlar bu doğum parasını işveren mı veriyor direkt olarak yoksa ssk dan mı alıyoruz?
Üzüldüm canım yaa,,, zor olmalı oyle calısmak ben de is yerimden hic memnun olamadım son 2 isimde,, ama calısmaya alıskın kişi icin evde oturmak cok zor inan bana,,,
canım bisey soracam,, neden bildiriliyo saglık ocagına hamile oldugun?? ben gitmedim hic bilgi verir misin,,
bir de dogum parası nedir, kim verir?? Esim alabilri mi???
canım biz aşı olacakmıyız bilmıyorum yarın öğrenırım. neden eşinin üzerine aldırmadın kendını. hastaneye nasıl gideceksın sosyal güvencen olmadan. gerçi çıkışın verildikten sonra 90 gün daha muayene olabiliyorsun da ya sonrası?canım biz de ilk buraya yerlesince saglık ocagındaki hemsire hamile kalınca gel demisti gitmedim hala,,, biz ası olacak mıymısız canım,, bebeklere asıyı saglık ocagında yapıyorlar onu biliyorum ama ,, ben anda calısmadıgım icin benim boyle bi parayı alma hakkım yok sanırım,, bide ssklı degilim ben artık, esimin ustune de aldırmadım, aile hekimine gidemiyorum sanırm boyle olunca
aa çok ilginçmiş. ben nasıl yapacam bakalım. ben büyük bir şirkette çalışmıyorum çok fazla çalışanımız yok büroda. nasıl olacak bilmıyorum benı ıdare edebileceklermı acabaNormalde SSK dan alınıyor, hatta sanırım doğumdan sonraki 50. günde toplu olarak alınıyormuş (bu kısmından emin değilim) ama bazı şirketler -mesela bizimki- doğum izni boyunca maaşını yatırıyor, sonra sen ssk dan izin paranı alıp şirkete geri ödüyorsun.
evet canım dusunme bence deHem de çok zor, bi de şimdiden düşünüyorum, hamile olduğumu öğrenirse 2 yöneticim de burnumdan getirecekler, of neyse şimdiden düşünmeyelim bunları değil mi
Sağlık ocağına ben de gitmedim bu arada, hafta içi izin alamam ki şimdi :26:
tatlım ya ogrenirsen sevinirimm,, soyle oldu ben bu sene 4 ay bir yerde calısıtım ha simdi ha yarın derken sigortamı yapılmadı, ben de ayrıldım sonrasında zaten,, esimin sirketinde ozel sigorta var, benim icin de gecerli onu kullanıyorum hastanedecanım biz aşı olacakmıyız bilmıyorum yarın öğrenırım. neden eşinin üzerine aldırmadın kendını. hastaneye nasıl gideceksın sosyal güvencen olmadan. gerçi çıkışın verildikten sonra 90 gün daha muayene olabiliyorsun da ya sonrası?
aa çok ilginçmiş. ben nasıl yapacam bakalım. ben büyük bir şirkette çalışmıyorum çok fazla çalışanımız yok büroda. nasıl olacak bilmıyorum benı ıdare edebileceklermı acaba
tatlım ya ogrenirsen sevinirimm,, soyle oldu ben bu sene 4 ay bir yerde calısıtım ha simdi ha yarın derken sigortamı yapılmadı, ben de ayrıldım sonrasında zaten,, esimin sirketinde ozel sigorta var, benim icin de gecerli onu kullanıyorum hastanede
canım biz aşı olacakmıyız bilmıyorum yarın öğrenırım. neden eşinin üzerine aldırmadın kendını. hastaneye nasıl gideceksın sosyal güvencen olmadan. gerçi çıkışın verildikten sonra 90 gün daha muayene olabiliyorsun da ya sonrası?
aa çok ilginçmiş. ben nasıl yapacam bakalım. ben büyük bir şirkette çalışmıyorum çok fazla çalışanımız yok büroda. nasıl olacak bilmıyorum benı ıdare edebileceklermı acaba
Ay cok tatlısın,, ama iyi hadi seker az cıkmıs yine, demekki bi sorun yok, bu arad benim sekerime bakılmadıay kızlar ben bu aralar çok saflaştım ya. sabah kan tahlili yaptırmaya kek yiyip gittim ve aç gitmem gerektiğini şimdi eşimle konuşunca farkettim. tatlıl sonuçlarını almaya gitmişti eşim ama sadece idrar tahlılı çıkmış kan tahlılı tam hazır değilmiş. kadın eşiniz aç mı geldi kanında şeker oranı sınırın biraz üstünde çıkmış demiş. hamurlu bişeyler yemiş olabilirmi demiş. hem hamurlu hem şekerli yedim offffff
tamam canım bekliyorummhımm özel sigorta varsa o daha da güzel tabi ama sen yıne de ssknı yaptır eşinin üstüne. aşı olayını öğrenırım yarın canım
canım karaciğerini niye yorucak bu doktor senin daha çok çok kücük bebeklerimiz ,yediklerimizin direk bebeğe gideceği ayda zaten doktor balık yağı hapı veriyor.bu kadar aceleye ne gerek var ki?hem deniz balığı yemelisin eğer faydasını görmek istiyorsan mezgit olabilir.ben 5. ayı bekliyorum balık yağı hapı alıp günlük kullanacağım.ama şuanda ceviz ile karşılayabilirsin.3 aya kadar bebek senin vücudunda ne faydalıysa onu seçermiş balık için bence de çok erken .haftada bir tane yemen daha isabetli olacak. .
merhaba arkadaslar nasılsınızzz,,,haftasonu giremedim pek nete ,, umarım güzel bir haftasonu olmustur.
cumartesi günü doktora gittik kalp atıslarını gorduk ultrasondan yanıp sonuyordu doktor bu kalp atısı dedi,, ben pek anlamadım ama doktor o sonucta,,,,,, ama dinletmedii, zararlı dedi
onun disinda bana haftda 3 gun kırmızı et verdi,, balıkta cok çinko var dedi 2 haftada 1 balık ye dedi,, bide folik plus'ı elevit ile degistirdi.
BEn hala kendimi cok yorgun ve halsiz hissediyorum..onun disinda iyiyim amaa,,
tatlım karaciğere balığın ne zararı var anlayamadım? senin bildiğin bilimsel bir bilgi varsa paylaşırsan sevinirim.... deniz balığı yeme demedi zaten doktorum, "hangi balığın mevisimi ise onu ye!!! " dedi, ki ben ne konserve balık yerim ne de kültür balığı yerim.... 1 avuç badem ve 2 adet cevizimi de 2 aydır hergün yiyorum..sen de kendince isabetli olan adette ye, afiyet olsun canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?