- 24 Şubat 2009
- 1.345
- 89
- 318
canım benim dün belki 8 tane kuru kaysı yedim günlerdirde yiyiorum ama banamısın demiyor...üffffffffff ya...
evet canım artık yapacak birşey kamıyor...o yüzden hayatın ve hayatımızdakilerin kıymetini bilelim mutlu günlerindede acı günlerindede yanlarında olalım...
günde 3-4 litre su içiyorum ya neden bende etki etmiyor sadece küçük için çıkıyorum...bakalım doktora gidince bir ilaç verebilirse kullanırım yoksa böyle olmuyor...
canım 9 ay devam etmesi yıpratıcı olmuştur, kıyamam. inşallah bu sefer o kadar sürmez. kız daha çok bulandırıyo derker, senin ilk bebeklerin kız mıydı?
canım down sendrom riskin ne çıktı benim yaş riski 1/440 down sendrom riskim 1/170 riskim yüksek yaniaman canım sakın kabız olma, sen benim başıma geleni okumadın galiba. kabızken ıkındım rahim duvarımda damar çatladı, kanamam oldu. sakın kabız olma. ben artık here gün olmasa da en geç ikinci gün çıkıyorum tuvalete. sabah uyanır uyanmaz 3 kuru kaysı yiyorum giyinirken. üstüne koca bi bardak su. günde 2 litre su , bol zeytin yağlı salata yiyorum akşamları.
canım doktorunla konuş bence bunu. ben yaptırdım, yaş riski 1/350 çıktı. 1/320 çıkan bir arkadaşa çok risk var demişler, benim doktorumsa senin yaşında (31) bu değer gayet normal, sorun yok, testin güzel dedi rahatlattı beni.
günaydın arkadaşlar
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
günaydıııın
nasılsınız bugün
eşim sıcak havalar çorba yapma diyip duruyor.bende o zaman içemiyorum.iş yerindede her zaman çıkmıyor...ama su içiyorum urfada içmemek mümkün değil şimdiden 1,5 lt bitmek üzere...canım benim eğer kabızlıkla ilgili sorunların varsa yemeklerine çok dikkat et . kuru gıdalardan kendini sakın hep sulu şeyler ye acıkırsan yine sulu şeyler ye ben bi ara kabızdım inan o kadar dikkat ettim ki pila makarna asla yemedim ekmek yemedm çok az yedim hep çorba içtim çok şükür geçti sulu şeyler ye su çok iç
canım o zaman sen doktorundan bitkisel ilaç iste. bana eğer iki gün üst üste çıkamazsan DUPHALAC isimli şurubu iç dedi, gece yatarken içiyorsun sabaha çıkıyorsun dedi. aldım şurubu ama henüz ihtiyacım omadı çok şükür.
günaydınnn günaydınnn
Aylintt senin bu alttaki bebişler çok tatlı yaawwww
canım down sendrom riskin ne çıktı benim yaş riski 1/440 down sendrom riskim 1/170 riskim yüksek yani
iyiyiz tatlım sen nasılsın, sınavın naısldı?günaydıııın
nasılsınız bugün
yooo ikiside erkek tatlım,hatta doktorum şimdiki bebeğim için kıza benziyor dedi, ve bu hmileliğimdede bulantılar ve öğürtüler var ama diğerlerindeki gibi ne yesem çıkmıyor en azından, stresinde mideyi tetiklediğine eminim diğer 2 hamileliğimde sıkıntılı zamanlara gelmişti, oysaki artık o kadar çok yol aldıkki, yaş 34, 15 senelik evlilik, ufak tefek şeylere takılmamayı, tepki versemde kendimi üzmemeyi öğrendim herhalde,
hehe yirim ben onlarıııııgünaydınnn günaydınnn
aylintt senin bu alttaki bebişler çok tatlı yaawwww
yavrum kabızlık sorunu var sanırım.. çok zordur, soğuk çorba yapabilirsin aslında, sıcaklarda şöleee yoğurtlu iyi oluyo, ayran aşı diyolaryaeşim sıcak havalar çorba yapma diyip duruyor.bende o zaman içemiyorum.iş yerindede her zaman çıkmıyor...ama su içiyorum urfada içmemek mümkün değil şimdiden 1,5 lt bitmek üzere...
akrabamda bi şuruptan bahsetmişti ama adını hatırlayamamıştı.aslında tıp fakültesindeym kadın doğumcu doktorumuz yanıma gelecek evraklarını verecek bir sorayım yardımcı olur elbet doç.kendisi...
kayyumum burdaki açıklamadan baktın mı?günaydın cnmmm.
Arkadaşlar ben sizin gibi tabloyu yapamadımmmm. Verdiniz 1 kez ama yapamadım canlarım yaaaaaaaaa
ben de iyiyim canımiyiyiz tatlım sen nasılsın, sınavın naısldı?
trismoy 21= down sendromu imiş...
benimki 1/2025
ya diyorum ya doktorun tecrübesi soğukkanlılığı önemli bence. arkadaşımınki 1/320 idi kızcağızı deliye döndürdüler, çok yüksek çok risk var diye. oğlu 2 yaşında canavar gibi. ama benim doktorum senin yaşında 1/350 gayet normal, çok güzel testlerin dedi.
bu yazdığımı buraya en az 2 3 kere yazmışımıdr ama bi daha yazayım.İkili testi yaptırmasanız da ense kalınlığı ve burun kemiğine muhakkak baktırın .Yakın bi arkadaşım benmle hemen aynı haftalarda hamileydi.İkili test için gittiğinde bebeğin kemik yapısının oluşmadığını ve nöral tüp defekti olduğunu öğrendi ve bebeğni suni sancıyla rahimi açılarak aldırmak zorunda kaldı bebek iyice büyüdüğü için.Seçme gibi bi şansı yoktu.Bebek karnında ölecekti ya da doğunca ölecekti.Bu gibi kontrolleri aksatmamak lazım.down sendromlu bi bebek dünyaya gelebilir ama bu dediğim şekilde hem psikolojik hem de bedenen çok zor.Yani başka rahatsızlıklar da öğrenilebilio arkadaşlar.Test yaptırmasanız da ense ve burun kemiğine baktırın muhakkak.allah kmsenişn başına da böyle bi durum getirmesin,korusun
down sendromu riski diye birşey yazmıyor kağıtta. bak kağıt önümde hatta yazayım sana değerleri
nuchal translıcency MoM:0,79
biyokimyasal sonuçlar:
PAPPP-A : 1,84
F-hCG : 33,2
Riskler:
yaş riski : 1/350
biyokimyasal trisomy 21 riski : 1/2025
kombine trisomy 21 riski : < 1/10000
trisomy 18 + NT : <1/10000
iyiyiz tatlım sen nasılsın, sınavın naısldı?
biz de öğrenicez inşallah ufak şeylere takılmamayı, kendimizi üzmemeyi. benim 12 gün sonra ilk yıldönümüm, ben bile 1 yılda daha sabırlı olmaya başladığımı hissediyorum.
trismoy 21= down sendromu imiş...
benimki 1/2025
ya diyorum ya doktorun tecrübesi soğukkanlılığı önemli bence. arkadaşımınki 1/320 idi kızcağızı deliye döndürdüler, çok yüksek çok risk var diye. oğlu 2 yaşında canavar gibi. ama benim doktorum senin yaşında 1/350 gayet normal, çok güzel testlerin dedi.
5 aylık hamiş olmuş ama cahil kalmış arkadasın .hala 3 ayına girmedin sen şuanda plasentan yeni oluşuyor yani yediklerin direk bebeğe gitmiyor canım .senin stoğundan faydalanıyor yani su içiyorsan su diye ,gazoz direk cocuğa gazoz gitmiyor.üstelik şu kadar ki aklıda basmıyor hamile kadına stresten daha kötü etkileyen ve bebeğe anlık geçebilen bir şey olduğunun bile farkında değil .üzülme sen .sonuçta sen istesende miden müsait etmeyebilir .12. haftadan sonra daha düzenli beslenirsin az biraz psikolojik olarak hazırlanırsan aşarsın bu problemi canım.az az tadımlık başlarsın benim gibi.ben de bu sabah midem bulandı bogazımda balgam var diye sapsarı su çıkarttım acı çıktı düşün şu anda benim karnım gur gur ediyor ama içim istemiyor.zorlada olsa yumurta haşlyorum bakalım.alternatifler düşünüyorum salatalık gibi mesela.Kızlar Günaydın,
Bu sabah kendimi çok kötü hissediyorum.
Bizim ofiste 5 aylık hamile bir arkadaşım var, az önce yanıma geldi, “sana ne zaman baksam sadece peynir ekmek yiyorsun, geçen gün de hazır meyve suyu içiyordun, kendini düşünmüyorsan bebeğini düşün, ona sürekli katkı maddeli şeyler yediriyorsun” gibi birşeyler söyledi, haklıydı aslında...
Ama benim yiyebildiğim içebildiğim o kadar az şey var ki, gerçekten seçici davranamıyorum, o an neyi yiyebiliyorsam onu yiyorum, açlıktan şekerim, tansiyonum düşüyor bazen, işyerinde ne yapabilirim ki, mecburen meyve suyu, gazoz falan içiyorum (her gün değil tabi, sadece kendimi kötü hissettiğimde)
Sinirlerim çok bozuldu, sanki böyle olmasını ben istiyorum, elimde olsa ben de bilirim her gün düzenli dengeli beslenmeyi, ama midem almıyorsa ne yapabilirim? Of ya başım ağrıdı sinirden, eve gitmek istiyorum
ben ögrendim canım .ama içine doğan olmuyor malesef bende en azından öle oldu.oğluma hamileyken kız dedim oğlan çıktı,bunada oğlan diyordum kız çıkıyıo .eltim de oğlumuz olcak inşallah derken kız annesi olduğunu ögrendi .bazen tutmayabilirhamişler bebklerinin cinsiyetlerini öğereneniz varmı...ben sürekli içimden oğlum olacakmış gibi geçiriyorum.kızımdada kız hissdiyordum.doğruydu.gerçi sağlıklı olması önemli.bende haftaya gidip testlerimi yaptıracağım belki görünür.belli olsada hazırlıklara yavaş yavaş başlasam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?