2012 Ocak Anneleri

canım o zaman sen doktorundan bitkisel ilaç iste. bana eğer iki gün üst üste çıkamazsan DUPHALAC isimli şurubu iç dedi, gece yatarken içiyorsun sabaha çıkıyorsun dedi. aldım şurubu ama henüz ihtiyacım omadı çok şükür.

Son düzenleme:
canım benim eğer kabızlıkla ilgili sorunların varsa yemeklerine çok dikkat et . kuru gıdalardan kendini sakın hep sulu şeyler ye acıkırsan yine sulu şeyler ye ben bi ara kabızdım inan o kadar dikkat ettim ki pila makarna asla yemedim ekmek yemedm çok az yedim hep çorba içtim çok şükür geçti sulu şeyler ye su çok iç

canım 9 ay devam etmesi yıpratıcı olmuştur, kıyamam. inşallah bu sefer o kadar sürmez. kız daha çok bulandırıyo derker, senin ilk bebeklerin kız mıydı?

yooo ikiside erkek tatlım,hatta doktorum şimdiki bebeğim için kıza benziyor dedi, ve bu hmileliğimdede bulantılar ve öğürtüler var ama diğerlerindeki gibi ne yesem çıkmıyor en azından, stresinde mideyi tetiklediğine eminim diğer 2 hamileliğimde sıkıntılı zamanlara gelmişti, oysaki artık o kadar çok yol aldıkki, yaş 34, 15 senelik evlilik, ufak tefek şeylere takılmamayı, tepki versemde kendimi üzmemeyi öğrendim herhalde,

canım down sendrom riskin ne çıktı benim yaş riski 1/440 down sendrom riskim 1/170 riskim yüksek yani

eşim sıcak havalar çorba yapma diyip duruyor.bende o zaman içemiyorum.iş yerindede her zaman çıkmıyor...ama su içiyorum urfada içmemek mümkün değil şimdiden 1,5 lt bitmek üzere...

akrabamda bi şuruptan bahsetmişti ama adını hatırlayamamıştı.aslında tıp fakültesindeym kadın doğumcu doktorumuz yanıma gelecek evraklarını verecek bir sorayım yardımcı olur elbet doç.kendisi...

canım down sendrom riskin ne çıktı benim yaş riski 1/440 down sendrom riskim 1/170 riskim yüksek yani

down sendromu riski diye birşey yazmıyor kağıtta. bak kağıt önümde hatta yazayım sana değerleri

nuchal translıcency MoM:0,79

biyokimyasal sonuçlar:
PAPPP-A : 1,84
F-hCG : 33,2

Riskler:

yaş riski : 1/350
biyokimyasal trisomy 21 riski : 1/2025
kombine trisomy 21 riski : < 1/10000
trisomy 18 + NT : <1/10000

günaydıııın
nasılsınız bugün
iyiyiz tatlım sen nasılsın, sınavın naısldı?

biz de öğrenicez inşallah ufak şeylere takılmamayı, kendimizi üzmemeyi. benim 12 gün sonra ilk yıldönümüm, ben bile 1 yılda daha sabırlı olmaya başladığımı hissediyorum.

Son düzenleme:
günaydınnn günaydınnn

aylintt senin bu alttaki bebişler çok tatlı yaawwww
hehe yirim ben onlarııııı
yavrum kabızlık sorunu var sanırım.. çok zordur, soğuk çorba yapabilirsin aslında, sıcaklarda şöleee yoğurtlu iyi oluyo, ayran aşı diyolarya
günaydın cnmmm.

Arkadaşlar ben sizin gibi tabloyu yapamadımmmm. Verdiniz 1 kez ama yapamadım canlarım yaaaaaaaaa
kayyumum burdaki açıklamadan baktın mı?
http://www.kadinlarkulubu.com/sorulariniz-amp-sorunlariniz/327717-yeni-cizelgeler-nasil-eklenir.html

trismoy 21= down sendromu imiş...
benimki 1/2025

ya diyorum ya doktorun tecrübesi soğukkanlılığı önemli bence. arkadaşımınki 1/320 idi kızcağızı deliye döndürdüler, çok yüksek çok risk var diye. oğlu 2 yaşında canavar gibi. ama benim doktorum senin yaşında 1/350 gayet normal, çok güzel testlerin dedi.

benim bi arkadaşa da 1/300 gibi bişeydi, amniyosentez yapmamız lazım dediler, kız serseme döndü ama öyle olsa da aldırmam dedi ama amniyosentezi o karambolde yaptırdılar, sorun yokmuş.. 1000 tl ödedi yalnız bu işleme, bazı doktorlar sırf para için de korkutuyo

Güzel bir konuya değinmişsin,
İkili test sadece down sendromu değili kalp anomalilerinin de saptanmasında kullanılan çok önemli bir yöntem,
Artık tıp çok ilerledi, eğer bebeğimizin kalbinde bir sorun olduğu hamilelik esnasında farkedilirse, doğar doğmaz uygun müdahaleyle hayatta kalmasını, sağlığına kavuşmasını sağlayabiliriz.
Down sendromu için değilse de kalp hastalıklarının tespiti için ense kalınlığı ölçümünün yaptırılması taraftarıyım. Tabi ki hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getirmeyi hayal ediyoruz, umuyoruz, ama varsa bir sağlık sorunu, bunu tespit edip önlemini de almamız gerektiğini düşünüyorum.

Alıntıdır:
Ense kalınlığı incelemesi sadece Down sendromu için mi yapılıyor?
Gebeliğin 11 ve 14&#8217;üncü haftaları arasında bebeğin ense kalınlığı testini yaparken, ense kalınlığı 3,5 mm&#8217;yi geçen vakalarda amniyosentez ile hücrelere bakıp kromozom anormalliğini saptayabiliyoruz. Eğer bu bebeklerde kromozom anormalliği saptanmazsa ve diğer bulgular normalse ense kalınlığı artmış bebeklerin, doğumsal kalp hastalıkları açından riskinin arttığını biliyoruz. Anormallik riski yüzde 6&#8217;lara kadar çıkıyor. Bu bebeklere de fetal ekokardiyografi yapmak büyük önem taşıyor.

yeri geliyor, o kadar büyük olaylarla karşılaşıyor ve çıkmaza giriyorsunki, o ufak tefek fikir ayrılıkları nedeniyle yapılan tartışmalar artık gözüne hoş komplimanlar olarak gözüküyor.benim yaşamım millatan önce ve millattan sonra gibi 2 ye ayılıyor, deprem öncesi ve deprem sonrası, deprem öncesi sadece evlilik içinde olabilecek hoş tartışmalar ve barışmalar dönemi. şimdi diyorumki hep orda kalsaydık, deprem sonrası büyük sağlık sorunlarıyla birlikte eşim çok büyük bi deprsyona girdi, evlat acısı yüreğimizi dağlarken eşim sorunlarını aşmak için çok büyük yanlışlara daldı, haa bende yanlış hareket ettim, bi çoçuğun acısını yeni bi çoçukla aşarım sanıp en kötü dönemlerimizde daha çadırlarda yaşarken hamile kaldım, düşünün karmaşayı, çok ağır sinir hapları kullanırken birden bıraktım bir yığın trajedi vesellam, şimdi geçte olsa yaşamımın kıymetini biliyor ve hiç kimse hiç bişey için kendini üzmeye değmez olduğunu biliyorum.biraz bencilce olucak belki ama yaşama tek geliyosunuz ve bütün ömrünüzüde tek yaşıyorsunuz bence, o nedenlede bana göre hayatımın merkezide benim

benim ilk hamileliğimde riskim 1/131 di yani daha yüksekti çocuğumun maşallahı var çok sağlıklı bence önemli olan ense ölçümü sorun yok çok şükür onda amniyosentez önerdi doktorum ama yaptırmıcam ilkindede 2.düzey usg de incelendi sorun olmadığı anlaşıldı sanırım 2 hafta içinde tekrar 2.düzey usg yaptırcam gerçi içim rahat ama yinede soru işareti kalmasın kafamda

5 aylık hamiş olmuş ama cahil kalmış arkadasın .hala 3 ayına girmedin sen şuanda plasentan yeni oluşuyor yani yediklerin direk bebeğe gitmiyor canım .senin stoğundan faydalanıyor yani su içiyorsan su diye ,gazoz direk cocuğa gazoz gitmiyor.üstelik şu kadar ki aklıda basmıyor hamile kadına stresten daha kötü etkileyen ve bebeğe anlık geçebilen bir şey olduğunun bile farkında değil .üzülme sen .sonuçta sen istesende miden müsait etmeyebilir .12. haftadan sonra daha düzenli beslenirsin az biraz psikolojik olarak hazırlanırsan aşarsın bu problemi canım.az az tadımlık başlarsın benim gibi.ben de bu sabah midem bulandı bogazımda balgam var diye sapsarı su çıkarttım acı çıktı düşün şu anda benim karnım gur gur ediyor ama içim istemiyor.zorlada olsa yumurta haşlyorum bakalım.alternatifler düşünüyorum salatalık gibi mesela.

ben ögrendim canım .ama içine doğan olmuyor malesef bende en azından öle oldu.oğluma hamileyken kız dedim oğlan çıktı,bunada oğlan diyordum kız çıkıyıo .eltim de oğlumuz olcak inşallah derken kız annesi olduğunu ögrendi .bazen tutmayabilir

Günaydın kızlarrrrrrrr
günlerdir ara ara okumaya çalışıorum yazdıklarınızı daha yeni bitirebildim ve yazmak kısmet oldu
nasılsınız bakalım?? gördüğüm kadarıyla bu kociş sorunları bitmio adamlar hamile sanki bizden naz bekliolar

ben geçen milupa nın sitesine üye olmuştum hamilelikle ilgili şeylere bakıodum cuma günü bana paket göndermişler. içerisinde küçük bi kitapçık hamilelik sürecini felan anlatan. yeni doğan çocuk bezi göndemişler ufak bi paket.cd göndermişler biri emzirmeyle ilgili biri de hamilelikle galiba izlemedim daha. ıslak mendil pişik kremi felan da var az az. tanıtım yapmışlar yani.
ya bide kızlar sabah kakao yağı sürmüştüm biraz bekleyip peçeteyle silmiştim iyice kuru kuru tabi. şimdi buram buram kakao kokusu gelio tiskinmek üzereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…