2012 Ocak Anneleri

neyse kizlar

muhabbete doyum olmuyor ben cikiyorum kendinize iyi bakin
öpüldünüz

biraz evitoparlim

bye...

ancak bitirebilidm gecmısı
ne cok ilerlemişsiniz yaaa çok uykumn var sabahta zaten zor kalktım mideme bişiler girsin folik asiti içmek için.. 6.haftadayım ondan mı acaba.. sanki tarlada çapa yapmışım gibi ağrıyor herbiyanım sankı et kesmiş heryanımı hiç kalkasım yok hep yatayım isitoyruım

sinem62 canım sende bızım gibi takvim yaparsan altımızdakıler gibi orda sürekli olarak bebegın kaçıncı haftada ve gerıyede kaç gun kaldıgı yazmıs olur ama yınede senbılırsın..

birindede idarında iltihap çıkmıs sanırım oda çamasırlarını kaynatsın renklıleri 60ta beyazları 90 yıkayıp özelıkle ağ kısmını ütülesin.. wcden çıkarken sadece duru suyla taharet yapsın şu ıslak mendıller vs bıkının bolgesının ph dengesını bozuyormus .. banyo yaperkende yıne bıkını bolgesını sadece sabunla çok içlere olmayacak sekılde yıkasın okadar..bu akıntıyı ve mantarı onlermıs.. mantar dusugu tetıklermıs aklınızda olsun.. son olarak gunluk ped kullanmanızda zarar yok ama gece yatarken cıkartınki orasıda hava alsın yazmıstı bi saglık meslektası arkadasım..bende onun dedıklerını sizlere iletiyorum ben evde oldugum için akıntım oldugu zaman sık camasır değiştiririm,biyere gideceksem yanıma yedek almak kosuluyla gunluk ped takarım

ayy sabahın 9undna berı sol gözüm seyrip duruooo sinirr oldummm... bide kızlar ben bu zaman kadar hergun yumurta yemıstım yumurta bende allerjı yaptı sanırım minik kırmızı kabrcıklar oldu ve kasınıyorum vucudumda sımdı yumurta yemegı bıraktım ama içim rahat değil cunku bebegım yumurtadan mahrum kaldı dıye dusunmeden edemıyorum..

teşekkür ederim.. sana antibiyotik vermemiş demekki bende daha fazla enfeksiyon..sana da geçmiş olsun..

evet çamaşır kaynatma ve ütülemeye başlaıycam artık.. teşekkür ederim önerileriniz için..
hergün 1 tane jumbo yumurta yemiştim bi dönem ve o zaman yumurta alerjisi bende de olmuştu. uyuz gibi kaşınıyordum.. sadece yumurtayı direk yiyince değil, mesela karnıbahar kızartması yiyince de kaşınıyordum ben. 1 hafta yemedim düzeldi. şimdi de 2 gün durup 3.gün yiyorum yumurtamı. şu an sorun yok. biraz ara verdikten sonra tekrar başlayabilirsiniz inşallah. geçmiş olsun..

Ya kızlar ben de şu iş yerinde neler çekiyorum anlatamam, artık dayanamicam ve istifa edicem galiba, 6 yıllık tazminatı ve ömür boyu bir daha alamayacağım maaşı bırakıp gidicem, ben de hassasım galiba ama 3 gündür herşey herkes üstüme geliyor sanki, dayanamıyorum artık

canım sabun dediğin bildiğimiz yeşil sabun mu? ben duş jeli kullanıyorum bide sebamed in duş jelini kullanıyorum ara ara . onların zararı olur mu kı? benım geçmişte mantar problemim olmuştu. bide ağdaya gittiğimde kadın çok hafif mantar sezinledim sol tarafta doktor alttan muayene etmezse sen söyle demişti.

yumurta konuusunda ne yapman gerek bilmıyoru yumurtanın vitamının karşılayack başka bir besin yok ki?

Kizlar bende de mantar var doktorumda farketti ama ilk 3ay ilac veremem dedi kasintim yok ama camasirimda beyazliklar oluyor dusugu tetikler yazmissiniz ama internette okudum hamilelikte cok olurmus mantar

canım fevri karar verme maaşım iyi diyorsun bak doğumdan önce birdünya masraf cıkacak birkaç ay daha dayan birikim yap sonra çık bence. ama tabı çalşma ortamını bilmediğimiz için burdan konuşmak kolay bize

gecmıs olsun canım.. -demeyi unutmusum-
aynen bende sankı uyuz oldum yaa kanattım bi kaç yerımı hatta kasına kasına tşk ederim bu arada.zaten yagda yapıyordum haslamayı kesınlıkle yiyemedım hep kusasım geldi.. bide ben hamıle olmadan önce haftada bir yada ayda bir filan yerdım pek aram yoktıur..sımdı birden de fazla geldı sanırım 2günde 1 olarak yenıden baslayayım bari napayım baska.
canım benım sabret bakayım... sabırlı ol..bos zamanın oluyorsa yanına bi kitap al ve onu oku kımseylede muhatap olma bosver.. senın suna gebelıgını dusun..ve gebelıkle ılgılı kitaplar alıp oku bence..yada lohusalıkla ilgili elif safak ın kıtabı var siyah süt dıye bende henuz okumadım ama çok tavsiye eden var ..bende en kısa zamanda alıp okuyacagım carsıya cıktıgım bi zaman alayımda once.

Kizlar bende de mantar var doktorumda farketti ama ilk 3ay ilac veremem dedi kasintim yok ama camasirimda beyazliklar oluyor dusugu tetikler yazmissiniz ama internette okudum hamilelikte cok olurmus mantar

bende korkuyorum muhtemelen bende de var. çünkü ben tuvalete girince şapur şupur su kullanırım ne kadar penye çamaşır da giysek nemlı kalıyor ve zamanla mantar oluşuyor

merhaba kızlar bu sayfayı yeni keşfettim bende nisan hamilelerindenim benide eklre misiniz listeye SAT 6 Nisan Beklenen d.tarihi 11 ocak en son muayene de kese gözüktü 11 mm...

bende kızım olsun istiyorum hayırlısı tabiki daha ilk bebişimiz........

bende hamileikle ilgili kitaplar almak istıyorum. bebek bakımı vs. ile ilgili. sadece netten olmuyor gerçi nette herşey var ama kıtapın tadı başka

hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin

Haklısınız ama işte sinirlenmemek mümkün değil, az önce saçma bir görüşme yaptım o kadar gerildim ki kasığıma ağrı girdi, şimdi de vicdan azabı duyuyorum sinirlendiğim için

Hoşgeldin ve hayırlı olsun

bılgımız banyo sabunu yesıl yada beyaz farketmez..
bende netten bakarken şu duş jellerının zarraları oldugunu okumustum ama bılmıyorum doğruluk derecesı varmı yokmu?? ne bılım nettekılerde %70 yanlısmıs buda doğrumu yanlısmı yıne bılmıyorum
benımde mantarım oldu hatta karı koca kullandım esımde bendekı mantarım ona gecmesın dıye ilaç yuttu yanı oıyle dıyım.. bende yarın agdaya gıdıcem oyuzden yanıma evden havlu kagıt alıp serecem sırf mantar olmasın dıye haa jıjjenık zaten ama ben pimpiriklendim işteee
yumurta konusundada 2g-3 ara verıp tekrar yemeyı dusundum napayım nbaska çarem yok

merhaba ben sadece hemsire arkadasımın(hatta abla desem daha doğru 38 yasında) bana dedıklerını yazdım ..
eger calısmuyorsan her wcye gıtgınde eger akıntın olduysa hemen çamasırını değiştir calısyorsan işyerındeysen yine akıntın oldugunda gunluk pedini değiştir..
beyazlarını 90da kaynat ütüle,renklılerıde 60da yıka ve utule.. wcde taharet olarak ıslak mendıl yerıne suyla taharet etmenı onerırım.. bunları sana doktorunda demıstır sanırım..
duusk olayına gelınce belkıde benım dıkkat etmem konusunda oyle yazmıstır bilemiyorum bende baktım azönce bu zamana kadar hiç bakmamıstım cunku netten ilk baktıgım yerden alıntı yapıyorum size..

Gebelikte Mantar Enfeksiyonu (Kandida)

Gebelikte özellikle 2. ve 3’üncü ayda sıklıkla görülmektedir.İnce beyaz kaşıntılı bir akıntı mevcuttur. Gebelik üzerine olumsuz etkisi yoktur.Fakat gebelik esnasında mantar hastalığının yarattığı hoşnutsuzluğu kontrol etmek güç olmaktadır.
Vajina ph’sında meydana gelen değişiklikler sonucu mantar hücreleri çoğalır ve enfeksiyona yol açar.Gebelikteki hormonal değişiklikler mantar oluşumuna neden olur.

Mantar enfeksiyonu meydana geldiğinde beyaz ince ,peynir kıvamında akıntı görülür.Akıntı miktarı fazla olup beraberinde kızarıklık ,kaşıntı,vajina girişinde irritasyon ve huzursuzluk hissi görülür.İdrar yaparken ve ilişki esnasında yanma hissi oluşur.Normal doğum planlanan hamilelerde doğum kesisinin (epizyotomi) iyileşmesini geciktirebilir.

Gebelikte mantar enfeksiyonu olduğunda vajinal kremler ve fitiller kullanılır.Ağızdan alınan hap tedavisi gebelikte ve emzirme döneminde güvenli değildir.Tedavi edilmediğinde normal doğum sırasında bebeğinizin ağzına bulaşabilir ve pamukçuk oluşumuna yol açar.Gebelikte tedavi enfeksiyonun şiddetine göre bazen 10 günü bulmaktadır.Tekrarlama eğilimi gösterir.
Önlemler;

ü Bol pamuklu iç çamaşırı giyilmelidir.

ü Tuvalet sonrası önden arkaya temizlik yapılmalıdır.

ü Yüzme sonrası ıslak mayo ile kalınmamalıdır.

ü Gebelerde vajinal tampon,vajinal parfüm spreyi,parfümlü günlük ped ve vajinal duş yasaktır. Bunlar enfeksiyonu ve mantar oluşumunu arttırırlar.

ü Şekerli gıda tüketimi azaltılmalıdır.Kanda artan şeker oranı mantar hücre çoğalımını arttırır.

diye yazmıs biyerdede..

Canim verdigin bilgiler icin cok tesekkurler anladigim kadariyla dusukle ilgisi yok pek mantarin.doktorum gunluk ped kullanmamami onerdi hatta daha da arttiriyor dedi sadece kotexi onerdi pamuksuymus sanirim o suan ben kullanmiyorum ama hergun camasirimi degistiriyorum hatta gunde 2 3defa da olbiliyo

Son düzenleme:

canım bende de 2 gün önce yapılan tahlillerde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Doktor sadece tek kullanımlık ilaç verdi. Sana verilen ilacın aynısından. İlacın bebeğe bir zararı olmaz dedi. Bol su içmemiz gerekiyormuş. İnşalllah en kısa zamanda geçer.

inşallah canım.. çok geçmiş olsun..senin bebiş ne kadarlık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…