2012 Ocak Anneleri

Nasıl şimdilik çok belli olmaz dedi?
Kese görünmedimi?
Benim ilk gittiğimde sadece kese görünmüştü içinde bebiş görünmemişti o zamn bile ölçüp kaç haftalık olduğunu söylemişti doktor.. SAT'a göre 6 gün geride geç yumurtlama olmuş sanırım..
mm 'ye göre kaç haftalık olduğu konusunda bilgim yok.
Belki SAT'a göre geridedir tedirgin olma diye söylememişte olabilir bilemiycem cnm..
Mesela benmde cumartesi gittiğim doktor ben sormasam söylemiyodu..
Ve 2 ultrson görüntüsü verdi bana birinde bebişim kesenin dibinde tam gözükmüyo orda net ölçememiş sanırım boyu ve haftası başka yazıyo diğer ultrason görüntüsünde bebişim tam ortada orda boyu ve haftası başka yazıyo.. Normalde 6 gün geride olan tarih yazıyo olması gereken yani..
bilmiyorum ki canım böyle dedi...
kese geçen hafta görünmüştü. 1 cmdi.
bu hafta bebişin boyunu ölçtü, 4.5 mm dedi, tam kaç haftalığız doktor bey dedim., henüz sağlıklı bi şekilde bilemeyiz onu dedi.
Belki de dediğin gibi SATa göre gelişimi yavaş olduğu için mi söylemedi?
bi de 3 görüntüde de yazmıyo kaç haftalık olduğu.
önümüzdeki hafta test yapalım dedi. aç karnına gel dedi. ama 3 kez kan tahlili yapıldı zaten . size neler yapıldı tahlil olarak?

kıyamam ya Allah rahmet eylesin, gencecik daha... Anneciğine kavuşacak kıyamam...
Allah sevenlerine sabır versin...

hmm normal diyosun yani? Aman ne bileyim kafam karıştı, bi de doktor bi hafta arayla tekrar çağırınca :44:

ben 3 haftalıkken ogrenmısım 1hafta sonra gittim gozukmedı kese 2gunsonra gıttım
cok kucuk gozuktu ben kac haftalık diye sormadım akıl etmemişim
1 hafta sonra yıen gel dedi gittim buuymsu kesen 5haftalık dedi canım

Hamilelikte yenmemesi gereken zararlı yiyecekler!
Hamilelik döneminde, özellikle beslenme konusundaki küçük ayrıntılar, anne adayı ve bebek sağlığı açısından risk yaratabiliyor. Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor.

Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta size kocaman görünen 'hamilelikteki yasaklar listesi' aslında düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu seçmelisiniz. ışte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler...

* Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

* Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın kaynağı olabilir. ıyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

* Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

* Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

* Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır ller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar
alintidir.

kızlar nasılsınız bakalım..bulantılar başlamışş..bizde yavaş yavaş yavaş kapatıyoruz artık..sabahları hariç ama şimdi daha iyiyiz..bebişim büyüdü sanırım ya karnımın altı göbeğimle birleşti..ve biz yarın doktora gidiyoruz..bebişimizi görücez..ayyıldız oynuyordu diyo..merak ediyorum acaba benimki de oynar mı..ilk gördüğümde noktaydı.

bu hafta bebişin boyunu ölçtü, 4.5 mm dedi, tam kaç haftalığız doktor bey dedim., henüz sağlıklı bi şekilde bilemeyiz onu dedi.
önümüzdeki hafta test yapalım dedi. aç karnına gel dedi. ama 3 kez kan tahlili yapıldı zaten . size neler yapıldı tahlil olarak?

cxnm bır ton test yapılıyor
bazı doktorlar daha genıs kapsamlıda yapıyor cnm testlerı belkıde ondandır

:49:Özellikle alınması gereken temel elementler:

Kalsiyum:
Bebeğin diş ve kemik gelişmesi için gereklidir.Gebelikte Ca ihtiyacı normalim iki katıdır.(1000-1200mg). Peynir,süt,yoğurt,yeşil yapraklı sebzelerden sağlanır.

Demir:
Gebelik süresince kan volümü artacağı için günde 30- 60 mg elementer demir ek olarak alınmalıdır.Eğer yeterince alınmazsa kansızlık gelişerek önce anneyi ileri boyutta olursa bebeği etkiler.Demir eksikliği sonucunda yorgunluk hissi dikkat güçlüğü,ciltte solukluk,çarpıntı hissi aşırı uyku isteği gibi belirtiler olur.
Fe açısından zengin besinler; etler,karaciğer,yumurta sarısı,yulaf,ton balığı vb.

Folik Asit
Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi ve kan yapımı için özellikle ilk trimestrde folik asit gereklidir.Gebelikte normalden fazlasına ihtiyaç duyulacağı için dışarıdan desteklenmelidir.Fazlası zaten suda eridiği için böbrekler yoluyla atılır.Et,karaciğer,yumurta sarısı, havuç,tüm yeşil sebzeler,kayısı ve tahıllarda bulunur.Yeşil sebzelerdeki folik asit pişme ile azalacağından mümkünse çiğ yada az haşlanarak yenmelidir. Kızlar yer fıstığında aşırı derece de folik asit var bol bol tüketelim . kabuklu yer fıstıklarını.

Magnezyum
Turunçgiller,incir,fındık,ceviz,elma koyu yeşil sebzeler ve tahıllarda bulunur.
Gebelikte gereksinim artsa da bu diyetle karşılanabilir.Diyete magnezyum eklenmesi
gebelik hipertansiyonu,erken doğum tehditlerinde gerekebilir.

Sodyum
Tuzun fazla alınması,yatkın kişilerde gebelik hipertansiyonu arttırabileceği nedeniyle sakıncalıdır.Bu kesin bir tuz kısıtlaması ile değil, fazladan eklenen tuzun kaldırılması,tuzdan zengin hazır gıdalardan uzak durulması ile sağlanır.

C Vitamini
Demirin emilmesini kolaylaştırır,vücudun direncini arttırır.Taze meyve ve sebzelerde bulunur. Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktarda alınmalıdır. Lahana,greyfurt,domates,lahana, portakal,kırmızı ve yeşil biber C vitamini açısından zengin besinlerdir.

Sıvılar
Böbrekleri çalıştırmak,kabızlığı önlemek için bolca sıvı alınması gereklidir.En iyi içecek sudur.Çay,kahve,kakao gibi içecekler uyarıcı olduğundan gebelikte fazla tüketilmemelidir.Meşrubat,hazır meyve suları,kola,asitli içecekler, çok şeker içerdikleri için,bununda fazla kilo alımına neden olabileceğinden tercih edilmelidir.soda maden suyu nun da cok faydalı olduğunu biliyorum.

Örnek bir günlük yemek listesi:

Sabah Kahvaltısı

1su bardağı süt
1dilim beyaz peynir
1 yumurta
1-2 dilim ekmek
Domates,salatalık
2-3 zeytin

11:00 Bir porsiyon meyve

Öğle Yemeği

1porsiyon et
1 porsiyon sebze
Salata
1 dilim ekmek

İkindi Kahvaltısı:
1 bardak süt - 1-2 kraker

Akşam Yemeği

1 porsiyon et veya balık
1 porsiyon sebze
1 dilim ekmek
Salata

22:00 Bir porsiyon meyve

Gelişimi yavaş demek yanlış olur cnm doktorun dediğine göre geç yumurtlama veya geç döllenme olmuştur.
Benden açlık kan şekeri,hormon fln istendi 2 kere kan verdim çnkü ilkinde aç değildim bide idrar testi yaptırdı..
Başkada bişey yapılmadı şimdi..
En iyi bilgiyi doktorundan alırsın cnm ama güveniyosan doktoruna kafanı karıştırma veya tedbir olarak başka bi doktorada görünebilrsin..
Bu kadar fazla tahlil istemesini anlamadım :44:

Hamilelikte yenmemesi gereken zararlı yiyecekler!
Hamilelik döneminde, özellikle beslenme konusundaki küçük ayrıntılar, anne adayı ve bebek sağlığı açısından risk yaratabiliyor. Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor.

Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta size kocaman görünen 'hamilelikteki yasaklar listesi' aslında düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu seçmelisiniz. ışte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler...

* Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

* Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın kaynağı olabilir. ıyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

* Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

* Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

* Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır ller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar
alintidir.

ayyyy mıdyeeeee bıttım ben :1:

kızlar nasılsınız bakalım..bulantılar başlamışş..bizde yavaş yavaş yavaş kapatıyoruz artık..sabahları hariç ama şimdi daha iyiyiz..bebişim büyüdü sanırım ya karnımın altı göbeğimle birleşti..ve biz yarın doktora gidiyoruz..bebişimizi görücez..ayyıldız oynuyordu diyo..merak ediyorum acaba benimki de oynar mı..ilk gördüğümde noktaydı.

İyi haberlerle gelirsin inşallah canım..
Artık oynayıp oynamadığını sen yarın söyliceksin bize cnm ben o zamanlara gelmedim daha :1:

Diğer eşyaları derken? Neleri mesela?
Ben bilmiyorum havuzlu hanı..
Uygunsa eğer gitmek lazımm :1:
Belkide senin bebiş erkek olucaktır o yüzden öledir..
Derler ya erkekse göbek daha çabuk belli olurmuş..
Görüşürs canım çıkıyosun sanırım kendine ve bebişine iyi bak..

ay kızlar ınsallah gobus topıgımızıde acarız tabı
dıger esyalar derken arabası felandır heralde cnm
ıstanbulda 12 sene yasadıgımdan havuzlu handan bebek kıyafet ve arabaları pusetlerı fln herseyı var cnm

kızlar sabah sordumda arada kaynadı
suan sıgortam baslasa 32.haftaya kadar calıssam dogum paramı alabılıyormuyum ?=
calısanlardan yardım :)

Geri döndüm :9:
Seydacım, Seda nın da dediği gibi, havuzlu han da bebeğe dair aklına ne gelirse var, yatağından giysisine, arabasına, şampuanına kadar, yani girip eksiksiz her şeyini alıp çıkabilirsin, eminönünde yeri de.
Çin takvimi erkek diyor bakalım görücez artık :49:
Sedacım onu ssk dan öğrenmen lazım, benim bildiğim kadarıyla 1 yıllık priminin ödenmiş olması gerekiyor, ama emin değilim inan ne desem yalan olur :26:

Seydacım, Seda nın da dediği gibi, havuzlu han da bebeğe dair aklına ne gelirse var, yatağından giysisine, arabasına, şampuanına kadar, yani girip eksiksiz her şeyini alıp çıkabilirsin, eminönünde yeri de.
Sedacım onu ssk dan öğrenmen lazım, benim bildiğim kadarıyla 1 yıllık priminin ödenmiş olması gerekiyor, ama emin değilim inan ne desem yalan olur :26:

neyse cnm
ssk ya gıdıp sorucam yarın olmazsa :)
hem gıdecegım hastanenın dıbınde ssk :) hemen sorar cıkarım
ben arabalara yurtdısından bakıyorum ısvec ve hollanda
yalnız hollanda daha ucuz :)
eger Turkıyeye gore soyle 300 felan asagıdaysa arkadasıma getırttırcem :1:
ben hamıle olmadan oncede en buyuk takıntım bebek odası ve arabasıydı :))

Anladım canım sen çıktıktan sonrada nettende biraz araştırdım..
Bakalım bi gitmek lazım aslında inşallah fırsat bulup gidebilirm..

neyse cnm
ssk ya gıdıp sorucam yarın olmazsa :)
hem gıdecegım hastanenın dıbınde ssk :) hemen sorar cıkarım
ben arabalara yurtdısından bakıyorum ısvec ve hollanda
yalnız hollanda daha ucuz :)
eger Turkıyeye gore soyle 300 felan asagıdaysa arkadasıma getırttırcem :1:
ben hamıle olmadan oncede en buyuk takıntım bebek odası ve arabasıydı :))

Aynen öyle, hatta itiraf edeyim ben hamile kalmadan başlamıştım oda ve araba bakmaya, başka da bişey baktığım yok:17:

bakalım çin takvimi kimlerde tutcak, benim de erkek görünüyor. bi de rus cinsiyet takvimi var hani erkek ve kadının kan yenilenmesine göre olan onda da erkek çıkıyor :9:

Aynen öyle, hatta itiraf edeyim ben hamile kalmadan başlamıştım oda ve araba bakmaya, başka da bişey baktığım yok:17:
ayy araba nıyeyse bana cok cekıcı gelıyorr :D

bakalım çin takvimi kimlerde tutcak, benim de erkek görünüyor. bi de rus cinsiyet takvimi var hani erkek ve kadının kan yenilenmesine göre olan onda da erkek çıkıyor :9:

benımkı rus takvımınde yanı su kan yenılenmesınde KIZ
Normal cın takvımındede KIz
gonlumden gecen yıne KIZ
Allah ısteyen herkese gonlundekını ve saglıklısını versın :D

sabah beri okuyorum yazdıklarınızı yeni olduğum için pek giremedim sohbete bende yazmak istedim artıkın :)))

bende cinsiyetini çok merak ediyorum tabi öncelikle rabbimden sağlık sıhhat diliyorum hayırlısıyla inş....

hamile kaldığımdan beri beni görenlerin %80-90 erkek diyo kız diyenlerde var ama çoğunluk erkek :)))

çin ve rus takvimine göre kız çıktı ha bide yüzük falıda kız dedi :)))

hayırlısı bakalım... ay sonu dr gidecez 3. ayımız bitmiş olacak o zamn belki gösterir :))))

sabah beri okuyorum yazdıklarınızı yeni olduğum için pek giremedim sohbete bende yazmak istedim artıkın :)))

bende cinsiyetini çok merak ediyorum tabi öncelikle rabbimden sağlık sıhhat diliyorum hayırlısıyla inş....

hamile kaldığımdan beri beni görenlerin %80-90 erkek diyo kız diyenlerde var ama çoğunluk erkek :)))

hayırlısı bakalım... ay sonu dr gidecez 3. ayımız bitmiş olacak o zamn belki gösterir :))))

o halde hosgeldın cnm aramıza
bende 24 hazıran gıbı gıdıcem doktora
11+2 olcam ozaman
yalnız bana gore 11+2 ultrasona gore bılmıyorum
sanırım temmuz basındada ıkılı testım olur
ondada gozukurse olur
yada uclu testte kesın gozukurmus sanırım

benımkı rus takvımınde yanı su kan yenılenmesınde KIZ
Normal cın takvımındede KIz
gonlumden gecen yıne KIZ
Allah ısteyen herkese gonlundekını ve saglıklısını versın :D

amiiin canım öncelikle sağlıklı olsun
ben de kız isterdim hep ama hamile kalınca tek derdin sağlığı oluyor erkek fikrine de ısındım zamanla :)

o halde hosgeldın cnm aramıza
bende 24 hazıran gıbı gıdıcem doktora
11+2 olcam ozaman
yalnız bana gore 11+2 ultrasona gore bılmıyorum
sanırım temmuz basındada ıkılı testım olur
ondada gozukurse olur
yada uclu testte kesın gozukurmus sanırım

saol canım ....
bende 25 haziranda gidecem 12+4 oluyoz c.tesi günki ultrason ölçmüne göre :)))
banada dr o zamn ikili test zamanı dedi yaptırıp yaptırmayacağımı bilmiyorum dr gidelim de bakcaz artık ...

zaten öncesinde eşimin ameliyatı olacak sanırım hayırlısı inş..

Hoşgeldin canım..
Hepimiz merak ediyoruz ama tabiki ilk temennimiz sağlıklı olamaları..
Bakalım hepimiz bi kaç aya kadar öğrenicez Allahın izniyle o zmn tablomuzda cinsiyet bölümüde açılcak :32:

Back
X