2012 Ocak Anneleri

Kızlar bu arada size bişey söylicem..
Hamile olan bi akrabam 2'li test için doktora gidiyo ultrsona giriyo ve doktor diyoki bebişin hareket etmiyo annesi birazcık tatlı bişeyler ye gel..
Oda tatlı bişiler yiyo ve gidiyo böylece testi yapıyolar anladığım kadarıyla.
Yani tatlı bişiler yiyip girersek muayneye bebişlerimizin hareketlerini görebiliriz ama bazende aç karnına test yaptırıyolar cesaret edemiyorum o yüzden yiyip gitmeye.. :44:
Neyse bilginiz olsun istedim.. :16:

Evet canım, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin hareketlenmesi için ultrasondan önce çikolata yediriyorlar :66:

Hamile olan bi akrabam 2'li test için doktora gidiyo ultrsona giriyo ve doktor diyoki bebişin hareket etmiyo annesi birazcık tatlı bişeyler ye gel..
Yani tatlı bişiler yiyip girersek muayneye bebişlerimizin hareketlerini görebiliriz ama bazende aç karnına test yaptırıyolar cesaret edemiyorum o yüzden yiyip gitmeye.. :44:
eveeeet, ben de yengemin hamileliğinde öğrenmiştim, hareketlerini görmek istemiştik, dr. tatlı bişeyler yersen hareketlenir demişti :))
evet yeniyim canım benim.teşekkür ederim sizlerinkide hayırlı olsun.sağsalim kucağına alırsınız inşallah..:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::16::16::16:
amin canım :)

Canım daha yeni bişiler yiyebildim peynirli tost domates yersem feci olur midem uyuyan aslanı uyandırmak istemiyorum :50:
peynir yediysen, o da iyi gelir.. azaldı ama di mi bulantılar?

Evet canım, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin hareketlenmesi için ultrasondan önce çikolata yediriyorlar :66:

Imm muhteşem ya o zamann hi hi hi bu benim işime gelcek severim zaten fazlasıyla çikolatayıı :32:

eveeeet, ben de yengemin hamileliğinde öğrenmiştim, hareketlerini görmek istemiştik, dr. tatlı bişeyler yersen hareketlenir demişti :))

amin canım :)

peynir yediysen, o da iyi gelir.. azaldı ama di mi bulantılar?

Ahhh o günleride görelim hayırlısıylada..
Şuan azaldı Allahıma binlerce şükürler olsunki canım ama fazlasıyla yokluyolar özellikle sabah ve kahvaltıdan bi kaç saat sonra.. :50:

evet, yüksek riskli diye biliyorum ben de, Allah korusun.. canım, tuzlu bi domates yemeyi dene istersen, tansiyon düşüklüğüyse iyi gelir...

evet canım yüksek tansiyon kadar zararlı değil belki ama bunada dikkat edilmeli bo sıvı alınmalı.fazla ayakta kalınmamalı.birde mümkün oldukça sol yana yatılmalı.tuzlu ayran vede dediği gibi domates tuzlayıp yiyebilirsin:34:çünkü sersemlik ,bayılma titreme yapabiliyor.anden düşebilirsin.:83:

ay üçüzmü.....nekdr güzel bi haber....Allah bağışlasın hepsini....keşke benimde ikiz yada üçüz olsaaa...

hemen belli olur değilmi ikiz olsa..ben henüz kesesini gördüm okdr...ikizde iki kesemi oluyo kızlar????

ay üçüzmü.....nekdr güzel bi haber....Allah bağışlasın hepsini....keşke benimde ikiz yada üçüz olsaaa...

hemen belli olur değilmi ikiz olsa..ben henüz kesesini gördüm okdr...ikizde iki kesemi oluyo kızlar????

Çift yumurta ikizleriyse farklı keselerde oluyolar tek yumurta ikizleriyse tek kesede oluyolar cnm..
Ama burda bitane arkadaş ilk gittiğinde değil 2. gittiğinde görmüştü 2. kesesini öylede olabiliyo yani..
O yüzden ben son gittiğimde sordum doktora tek kese dimi diye :9:

yapmıştır kesinde adından haberin yokk....
hehhe olabilir canım
canım sulu bir salata türü ama pirinç taneleri kadar ufak olarak doğranıyor ekşili tatlılı güzel birşey istersen tarif verebilim..
hımmm yedim ben tamam canım yapmıştı kayınvalidem
evet ilkinde çok dikkatliydim.kızım 3,250 doğdu.hamile kızma kaldığımdada 61 kiloydum.doğumun hemen ertesi gün 62 kiloya düşmüştüm çok süperdi.ama kayınvalidemin süt olsun dikişler tutsun diye yedirdiği bulamaç yüzünden 9 ayda almadığım kiloyu 1 ayda alıp 70 kilo olmuştum.:1::1:ayrıca sezeryan doğum yapmıştım ama rabbim nasip ederse bunu normal yapmak istiyorum..:16::emir_bebek:

canım bi çeşit salata aslında, domates soğan, pirpirim v.s. minicik minicik doğruyorsun, koruk ya da nar suyu, yoksa nar ekşisi katıyorsun, bi de bizde bol buz konur, o buz eriyince sulu sulu yeriz.
Antebin de buna benzer gavurdağı salatası var, onda da domates salatalık biber soğan maydanoz ve ceviz yine ufacık doğranıyor, bol zeytinyağı ve sumakla sulandırılıp kaşık kaşık yeniyor, ben bol pul biber de koyarım acılı ekşili mis gibi olur, kolay ve çok lezzetli, tavsiye ederim :34:
her ikisindede yedim canım sanırım adını unuttum gerçekten çok lezzetli damak zevkimizde aynı bol ekşi ve acı ımmmmm canım çekti yahu:)

Emindeğilm düştüğünden canım ama benim genelde düşük yada normal tansiyonum çok şükür hiç yüksek çıkmamıştı..
Ama düştü gibi hissediyorum önceki tecrübelerime dayanarak dışarı çıksam ölçtürmeye kendime güvenemiyorum bu sıcakta yığılırım diye..
En iyisi eve bi tansiyon aleti almak :1:
Eğer düşük olursa söylicem zaten cnm saol..
Ama benim bildiğim yüksekse riskli oluyo tansiyon düşükse pek risk olduğunu bilmiyorum..
evet canım yüksek riskli benimde yükselir gebelikte hergün takip ediyorum tansiyonumu
amin canım, inşallah hayırlısını nasip etsin Rabbim..

evet :) sen de hoşgeldin canım, yenisin sanırım.. hayırlı olsun hamileliğin:nazar:
aylincim geçmişi okumadığım için farketmemişim durumunu canım umarım böyle biseçim yapmak zorunda kalmassınız:(

evet şeydacım tatlı bebeğe enerji veriyor ve hareketlenmesini sağlıyor mesela ilerleyen aylarda nst çekilecek ozamanda meyve suyu içiriyolar yada çikolata yediriyolar:)

Çift yumurta ikizleriyse farklı keselerde oluyolar tek yumurta ikizleriyse tek kesede oluyolar cnm..
Ama burda bitane arkadaş ilk gittiğinde değil 2. gittiğinde görmüştü 2. kesesini öylede olabiliyo yani..
O yüzden ben son gittiğimde sordum doktora tek kese dimi diye :9:

bende sorayım ozmn :))
beta hcg bide çok yüksek çıkıncada ikiz diyormuşlar ama nedkr bilmem....

evet canım yüksek riskli benimde yükselir gebelikte hergün takip ediyorum tansiyonumu

evet şeydacım tatlı bebeğe enerji veriyor ve hareketlenmesini sağlıyor mesela ilerleyen aylarda nst çekilecek ozamanda meyve suyu içiriyolar yada çikolata yediriyolar:)

Ay ayy siz söyledikce heycan basıyo benii o günler gelsin bi an önce hareketlerini görmek istiyorum bebişimin zaten ultrsonda azcık görüyoruz bebişlerimizi :5:
Bundan sonra her çikolata,tatlı yediğimde bebişimin hareketleniceği gelcek aklımaa :32: :52: :69: :66: :16:

Normale oranla yüksek çıkarsa çoklu gebelik olasılığı var diyolar evet ama bazılarında da olmuyo..
Bazılarında da beta çok çok yüksek değilken çoklu gebelik olabiliyo pek belli olmuyo o yani..
Kişiye göre değişiyo..

evet ya gerçekten 3 tane kesemi var acaba her bebek ayrı kesede büyürmüş çünkü..ben gittiğimde henüz kesesi oluşmamıştı.benim arkadaşlarım sürekli ikizin diyip duruyorlar.ay ben ikitane olsa kalpten giderim herhalde çalışıyorum bakmak çok zor olur.ama herşey nasip gene...:26:

benim bhcg yüksekti adetim 3 gün geçmişti 2342 çıkmıştı ama tek kese göründü daha sonrada gözükme ihtimali olabiliyormuş ailemdede ikiz var belliolmaz belki bi sürpriz daha çıkar karşıma hahaha senin değerin kaçtı?

evet ya gerçekten 3 tane kesemi var acaba her bebek ayrı kesede büyürmüş çünkü..ben gittiğimde henüz kesesi oluşmamıştı.benim arkadaşlarım sürekli ikizin diyip duruyorlar.ay ben ikitane olsa kalpten giderim herhalde çalışıyorum bakmak çok zor olur.ama herşey nasip gene...:26:

cimcime bende senin takviminden istiyorum ama denedim yapamadım:(

Normale oranla yüksek çıkarsa çoklu gebelik olasılığı var diyolar evet ama bazılarında da olmuyo..
Bazılarında da beta çok çok yüksek değilken çoklu gebelik olabiliyo pek belli olmuyo o yani..
Kişiye göre değişiyo..

kişiye göre değişiyo demek...nasip herşey...

amannn olsun yaaa ne güzel ikitane yawru kuşşşş....

benim bhcg yüksekti adetim 3 gün geçmişti 2342 çıkmıştı ama tek kese göründü daha sonrada gözükme ihtimali olabiliyormuş ailemdede ikiz var belliolmaz belki bi sürpriz daha çıkar karşıma hahaha senin değerin kaçtı?

cnm benim geciktikten 1 gün sonra 186 çıktı...1 hafta sonra tekrarladım 22527 çıktı...böle süprizlere can kurban...bizde ama hiç ikiz yokk

kişiye göre değişiyo demek...nasip herşey...

amannn olsun yaaa ne güzel ikitane yawru kuşşşş....

cnm benim geciktikten 1 gün sonra 186 çıktı...1 hafta sonra tekrarladım 22527 çıktı...böle süprizlere can kurban...bizde ama hiç ikiz yokk

1 hafta sonra 22527 mi :44: :53:
Baya yükselmiş o zmn..
2 günde bir çifte katlaması lazım seninki kaça katlamış maşallah valla :9:
Belki tek yumurta ikizleri olur seninki yani ikiside aynı kesededir..
Bebiş göründümü kesenin içinde?

Back
X