2012 Şubat Anneleri

inşallah görür canım benim karından baktı göremedi alttan baktı gördü hemen sinyal gibi tık tık tık atıp duruyo
bu baska dr. sanirim bundan sonra buna mi devam edeceksin canim drunu iyi sec derim ben

kızlarr ben öğleden sonra dr a gidiyoruummm, dua edin bana güzel hbrler alayımm
hayirli havadislerle gel insAllah

keşke yazmasaydım mm'sini sorun oluşturdu.dediğim gibi bebek yada kese demedi.ben sadece doktorun bana söylediğini ve gördüğümü söyledim.mm'yi boşverelim bebeklerimiz sağlıklı olsun yeter
kiz aman bosver ver neyse ne sen pitpiti duydun ya önemli olan o bizi pek ilgilendirmez ölcumler dr iyi diyosa iyidir biz sonucta anlamiyoruz kisiden kisiye de degisir bu ölcumler

acep benimkinin de kalp atışı duyulur mu yoksa erken mi?
erken goremessin canim bneim ben 6+2 de gördum pitpiti

ay canim benim bak bosuna uzmussun yigenimizi. bu vicdansiz doktorlari varyaaa... gunah yaa neyse allaha sukurler olsun cok sevindim tatlim :81::81::81:

MİDE BULANTILARINI ÖNLEMEK İÇİN ÖNERİLER
İlk üç ayda olan bulantı ve kusmalar genellikle yağlı, salçalı, baharatlı ve katkı maddeli ürünlerin yenmesi ile tetiklendiğinden bu tür gıdalardan kaçının.

• Bununla beraber suşi ve çiğ köfte gibi pişmemiş et ve balıklar da yememelisiniz.
  • Daha çok katı yemekler; tercihen yağsız karbonhidrat içeren tuzlu krakerler, çok sıcak çok soğuk olmayan sıvılar almalı, küçük porsiyonlar halinde beslenmeli, öğünleri üç ana üç ara öğün şeklinde düzenlemelisiniz.
  • Midenizin tamamen ve uzun süreli boş kalmamasına dikkat edin. Sabah yataktan kalkmadan hemen önce yağsız tuzlu bir iki kraker atıştırmak sabah kusmalarını azaltabilir.
  • Bu dönemlerde kullanılan bazı vitamin ilaçları da bulantı hissini artırabilir. Bu ilaçlara ara vermenin hiçbir zararı yoktur.
  • Özellikle sıvı almaya özen göstermek oluşabilecek idrar yolu enfeksiyonlarından da koruyacağından tablonun ağırlaşmasını önler
  • BEBEĞİNİZİN SAĞLIĞI
    Sıklıkla ilk üç ay bulantı ve kusmalar inişli çıkışlı seyir gösterir. İki-üç gün kendini kötü hisseden hamile, sonraki üç-dört günü olası veya hafif yakınmalarla geçirir. Bu şekilde çok şiddetli yakınması olmayan hamilelerde kabaca bir-iki santimetre boyundaki bebek kötü etkilenmeyecektir.
    Ancak ağır durumlarda ortaya çıkan aşırı kilo kaybı, günlerce ağızdan hiçbir sıvı veya katı gıdanın alınamaması, annede yakınmalara sebep olur. Kilo kaybı, halsizlik, tansiyon düşmeleri, genel mutsuzluk hali yaratan bu tabloda hastanın belirli bir tıbbi tedavi alması gerekir. Tedavide bazı ilaçlar, vitaminler ve serumlar kullanılarak kayıplar ve eksikler vücuda tekrar kazandırılmaya çalışılır. Yapılan tedavi bebeğinizi hiçbir durumda olumsuz etkilemez.

BESLENMEDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
    Bebekler anne kanındaki besinleri alır. Bu besinler annenin depolarından kanına karışır, böylece bebek kendisi için gerekli olan kalsiyumu alır.
    • Dengeli ve sağlıklı beslenmek için protein ve vitamin bakımından zengin besinlerle beraber tahıl ürünleri ve karbonhidrat da almalı,
    • Sebze, meyve, et, balık, tavuk, süt ve yumurtayı dönüşümlü olarak tüketmeli,
    • Günde 8-10 bardak su içmeli,
    • Hamile olmadan önce yediklerinize doktorunuza da danışarak en az 300 kalori ek yapmalısınız.
    DİŞ BAKIMINIZI İHMAL ETMEYİN!
    Rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek ve mide bulantılarınızı biraz olsun hafifletebilmek için ağız ve diş sağlığınıza özen gösterin. Ağzı ve diş sağlığının hamilelik döneminde hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Dişlerinizi yemeklerden sonra ve yatmadan önce fırçalamayı unutmayın. Dişetlerinde hipetrofi dediğimiz hormonlara bağlı kalınlaşma olursa kanamalar ortaya çıkabilir bu durumda diş ipi kullanmaya ara verebilirsiniz. Bulantınızın fazla olduğu zamanlarda diş fırçasını dil kökünü fazla uyarmadan kullanın.

Son düzenleme:
sesam senin adina sevindim guzelim darisi diger kizlarin basina insAllah

Son düzenleme:
sesa süper haber tbrk ederim canım allah devamını getirir içini ferah tut darısı ben gibi daha bebeğini görmeyenleri başına

sesa24 çok sevindim cnm ben demiştim başka dr a git diye çünkü aynı olay başka arkında başına gelmişti bak boşuna üzülmüşsünn

evet canım iyi ki de gitmişiz.o kadını bi daha görmek istemiyorum.bir saat önce kalbi atmıyo dedi bi saat sonra başka doktor atıyo dedi kendi gözlerimle gördüm:76::76::76::76:

en iyi bilgiyi kendi doktorun verecektir, bir tehliken yoksa insallah bisey olmaz.. benim doktorum uçabilirsin demişti bana... ama genede en iyisi sen kendin bilirsin... nasıl doğru geliyorsa öyle yap bence...

vatana millete hayirli olsun benim kusmalar bugun itibariyle baslacak ole gozukuyor cikarmamak icin kendimi zor tutuyorum kizlar ben gidip biraz uzanicam elim ayagim kesildi resmen yaa:18:

geçmis olsun canım.. yada hayırlı olsun...
iyi bak kendine canım...

evet canım iyi ki de gitmişiz.o kadını bi daha görmek istemiyorum.bir saat önce kalbi atmıyo dedi bi saat sonra başka doktor atıyo dedi kendi gözlerimle gördüm:76::76::76::76:

cok sevindim güzel haberler vermene.. hayırlı olsun tatlım...

senin adına sevindim sesacım darısı bana ve benim gibi sabırla bekleyenlere...:S

selam anne adaylarıı
buyuk mujdem lutfen uzulme herseyden onemlı olan bebegın

sabah olmasından korkmaya basladım
sürekli midem bulanıyor cıkarıyorum umarım sureklı boyle gıtmez

selam anne adaylarıı
buyuk mujdem lutfen uzulme herseyden onemlı olan bebegın

sabah olmasından korkmaya basladım
sürekli midem bulanıyor cıkarıyorum umarım sureklı boyle gıtmez

evet canım artık karar verdim üzülmeyeceğim bebiş benim için daha önemli gerisinide Allaha havale ediyorumm

Kızlar kafamı dağıtmanın yolunu buldum akşam eşimi işten almaya gidicem ordanda bursada civilim in bebek mağazası açılmış gidip orayı gezeceğim bakalım bişeyler alacağım hemde kafam dağılır akşam gelir eklerim fotoları buraya görürsünüz teyzeleriii

ay çok sevindim canım bu habere..her doktor bir değil işte..illaki bir başka doktora görünmek şart..gözün aydın diyorum....sağliklı, sıhatli, herseyi tam bebekler nasip etsin güzel allahım hepimize...

Canım, sabah çok acıkmayı beklemezsen belki daha iyi olur, saatini biraz erkene kur. bişiler atıştır. o zaman iyi geliyo

kızlar mide bulantısını durduran son keşfim starbucks cafe oldu..oraya gidip oturdummu tüm mide bulantım geciyor..kahve kokusu çok iyi geldi..bi de kafeinsiz late içtim...oh be hayat varmış :)) bundan sonra her gun 1-2 saat starbuckstayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…