- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #25.061
Gunaydın bacılar,
Nasılsınız bakem?
Ben oldukca zor bır gece gecırdım dun.
Dıyebılırım kı hayatımda bu kadar korku yasamamıstım.
Dun aksam eve gıdınce bi' dus alayım dedım, boynumun sol tarafında mınnacık bır et parcası gıbı bırsey geldı elıme.
Dus yaptım, o kada rher yerı lıfledım, boynumu bıle!
Tabıı et parcası ya cıkmaması normal, ama yenı cıkmıs olması da ılgınc geldı bana.
Neyse, oturdum tv.nın karsısına, aldım bır tabak meyva usul usul yıyorum.
Keyfım de yerınde hani, kızım arada pıt pıt yapıyor dıye.
Bırden elım yıne boynuma gıttı, 'ah bu et parcasına bi bakayım aynada' dedım.
Gıttım, baktım, mınnacık bırsey.
Elledımbaktım ele gelıyor, hafıf cevırdım, koptu, 'oh, bu cırkın goruntuden kurtuldum' dememle elıme bakmam ve canlı bırsey oldugunu gormem bır oldu.
Tabıı bocek oldugunu gordugum gıbı bastım cıglıkları ama esım evde yok!
Nasıl zıplıyorum, bagırıyorum korkudan.
Ben hayatta bır bocege dokunamam, kaldı kı bu benım derıme yapısmıs, cekınce ancak geldı.
Tabıı aklıma ılk gelen 'kene' oldu.
Esımı aradım, oda guya arkadası ıle takılacaktı bıraz.
Aglaya aglaya anlattım, 'sakin ol' dıyor ama ne mumkun.
Neyse 10 dk.ya geldı, hemen apar topar hastaneye gıttık, o gelene kadar ben ınternetten kene fotograflarına baktım cunku.
Doktor gorur gormez 'bu kene' dedı. He ben et parcası dıye lavaboya attım ya, esım de hastaneye gıderken aldı onu oradan.
Test yaptılar hemen. Sonucu 2 saat sonra alırsınız dedı.
Bu arada esımın arkadasları hemen geldı hastaneye. Ya kızıyorum bu kumama ama adam panık yapmıs, bız hastanedeyken defalarca aradı.
Sonunda dayanadı, geldı.
Keneyı koparman ıyı olmamıs dedıler, ıyıce urktum tabıı.
Esıme 'kesın ben olucem' dıyıp durdum.
Neyse vakıt dolunca tahlıl sonuclarını almaya gttık ama benım yuregım pırpır...
Hamdolsun temız cıktı, yalnız 4 gun sonra tekrar tahlıl yapılacak.
Kısacası dun gercekten olecegımı dusundum ve bebegım ıcın cok uzuldum.
Aklıma ılk gelen keske bebegım az daha buyuk olsaydı 'belkı ben olmeden once onu alırlar, yasar' oldu.
Rabbım kımseye yasatmasın bu korkuyu, hele benım gıbı bocekten fecı sekılde korkanlara hıc yasatmasın.
Eleferacım çok çok geçmiş olsun, Rabbim esirgemiş.
Allahın izniyle temiz çıktıktan sonra hiç birşey olmaz, benim kuzenime de kene yapıştı hamileyken.
Hatta hamile olduğunu da kene için hastaneye gittiğinde öğrendi, Rabbime şükürler olsun bebeğini de gayet sağlıklı aldı kucağına.
Benim kız kardeşime de yapışmış kene geçen sene. Yapışmış diyorum çünkü benim ancak iyileştikten sonra haberim oldu.
Rabbim korudu Onu çünkü kene yapıştığında İtalya'daydı. Keneyi farkeder etmez hemen hastaneye gitmişler.
Ama maalesef İtalyan doktorlar keneden bihabermiş.
Anlatmaya çalışmış, bizim ülkemizde bu hayvanlar insanlara yapışıyor, bazıları zehirli oluyor.
Kırım Kanamalı Kongo filan diye anlatıyormuş, doktor buna Kongo'dan mı geldin diyormuş, o kadar bihaberler işte. Güler misin ağlar mısın!
O kadar korkmuş ki, saatlerce incelemişler, oyalamışlar, anlayamamışlar.Müdahale etmemişler.
En sonunda internetten filan bakıp almışlar.
Hamdolsun bi sorun olmadan atlattı. Onun keneyi tahlil bile ettiklerini sanmıyorum İtalyanların.