2012 Şubat Anneleri

Kesinlikle sana katılıyorum cnm. Bizim mahallede bir arkadaş var. Hepsini birlikte alırım diye hiç bişey almadı 7 aylık falandı işte bugün yarın alışverişe çıkıcam diyordu. Doğum yaptı erken doğum.
Kayınvalidesi görümcesi falan gidip aldılar eşyalarını. Sezeryan olduğu için ayagada kalkamadı. Çocugunun hiç bişeyini yapamadı yani (( bende bu ayın sonunda gidicem oğluma alışveriş yapmaya...

tabi cnmm dünyanın bin türlü hali var.. suan gayet saglıklıyız ama illa bizde bişi olması gerekmiyo.. kordon dolandı derler allah korusunn sıvı azalıyo bilmem nee bi sürü sey varr.. allah insallah vaktinde yapmayı nasip etsin de temkinli olmakk lazımm.

bende kendilerinde bu cesareti bulabilmelerini anlayamıyorum

günaydın güzel anneler...umarım herkes çok iyidir günlerdir yoktum annemin yanına gitmiştim...
ben izin aldım yıllık iznimden 1 haftam kalmıştı evdeyim bu hafta çok mutluyum...
elefera'm şu kaynanan elime geçse boğup atıcam valla, benimkide hepşeye karışır ama bu kadar ısrarcı olmaz, takma kafana yoksa geçmez bu ömür bunlarla benimkide yanı başımda oturuyor tek tesellim eşim ezdirmiyor allahtan içim soğuyor biraz...
kızlar sonunda 2 gün önce oğlum kıpırdamaya başladı tembel günde bir kaç defa anca ama buna şükür :)

eşinle güzellikle konuş. hatta kayınvalideni telaffuz bile etmeden, bjk li battaniye alacağını söyle. konu içinde annesini olayın baş kahramanı gibi gösterirsen ister istemez gerginlik olup da annesini savunmaya geçebilir. genelleme yaparak konuşmak en iyisi bence de. eşine hevesimiz kursağımızda kalmasın gönlümüzce istediğimiz gibi şeyler alalım dersin.

ay canım benim kayınvalideler böyle onlar deneyimli ya sözüm ona herşeyde başı çekecekler. iyi niyet olsa bile insan sinir oluyor. ama en iyisi bunlara tepki vermemek o zaman daha çok sinir oluyorlar:)

ayyy evde olmak ne güzel değil miii

hımmm bak gördün mü aksilik işte çok fazla sona bırakmakta iyi değil çok zor oluyo bir kere tepeleme hamileyken gezinmek zor çabuk yoruluyosun 2.si son aylar evde hazırlık yapmak çok daha iyi bence odasını düzenlemek eşyalarını yıkayıp ütüleme hazırlamak vs.yani ben öyle planlıyorum rabbimde nasip eder inşallah bu ay sonu annem gelcek izmirden şu oda işini aradan çıkarabilsek çok iyi olcak 20-30 gün içinde beğendiğin mobilyayı ancak hazırlıyabiliyolar çünkü biede üstelik evde tümden gereksiz eşya dolu onları ne yapcaz karar verip yapmak lasım her ay biraz biraz giyim kuşam eksiklerini tamamlıycaz bi bakmışız doğum gelmiş anlamıycaz bile ben şu anda 5 aylık olduğuma inanamıyorum halen şaka gibi

eleferacımm kız oldugu içinn karsı cıkıyodurr erkek olsa bişi demezdi eminimm bosverr karar verdik biz de gec.. hatta hastane cantasını yanında hazırlayabilirsin..

Bılmıyorum derdı ne?
'oyle cıcılı bıcılı sey olmaz' dıyormus.
Ama bjk lı takım hıcde cıcılı bıcılı degıl.
Gayet sade. Sadece logo var.
Gordunuz zaten.
O gormedı bıle!
ılgılenmedı kı, bakayım demedı kı!
Valla az once aklımdan gecenı yazmıssın
Onun yanıda hazırlamasam bıle, cnatama sadece o takımı koysam dıye dusunuyorum
Eh o zaman kımse mırın kırında edemez.

Gormeden, cıcılı bıcılı o demeye basladı.
Halbukı gercekten cok sade, guzel bır takım.
Yok, aksam esımı ope koklaya dıyecegım, bu takım olsun dıye.

Ben son aya kadar mumkun degıl bekleyemem zaten.
Sımdıden bır cok seyı hazır.
Dun bebek arabasını da aldık.
Ama esım ıstedıgımı almadı, pahalı geldı
Onun ıstedıgını aldık, yarı fıyatından daha ucuza.
ıste su;

Ben begenmedım acıkcası, o da son anda 'hadı senın dedıgın olsun' dedı, bu kezde ben ıstemedım.

ayy bende derdimi anlatayım bi cırpıda.. benimm cok basım dönüyo bu ara.. araba aldıgımız günn yolun ortasında düsüvericiktimm yanımda görümcem olmasa:97: dün sabah saglıkocagına giderkenn bütün yol yaa cokkk midem bulanıyo benim basım dönüyo diye söylendim durdum.. kadın tansiyonumu ölctü. 9a 5 işinn kötüsü naparsam yapayımm normale dönmüyo hemen:97:

sonraa gece uyuyamıyorum en önemlisi bu.. yatagın ortasına delik acıpp göbegimi içine koyucamm rahat rahatt yüzüstü yatıcam sonra yoksa simit mi alsam bi tane gibegimi onada koyabilirim heralde ama ben de yükselirimm o zaman :44::44::44::44:yatakk yastık havuzuna dndü ama nafile her sabah sırt agrısıyla uyanıyorum:97:

bu arada nihal ismi güzel mi???

Günaydın....
Gurbetgüzeli mesajımı almış ve dün tablomuzu yenilemiş kızlar...
Gördünüz mü?
Sizler nasılsınız?
Hala kırgınım...
Hala ağrılarım var ama hayat devam ediyor ya....
Dün gece nasıl uyudum bilmiyorum
Sabah 08:10 du uyandığımda
Nasıl geldim okula sormayın

Günaydın kızlar, herkese sallanmayan bir Salı dilerim

Mücver miiiiiiii?
Ay evet ya cidden canım istedi.Aslında oldukça da üşengecimdir ben ama, dün nasılsa yaptım vallahi.
Bugün de bu mücveri yaparım hiç acımam :)

allah sizi napsın emi......gece yatmadan bi bakayım dedim ve canım hepsinden çekti......

Ya adesecim ne duysam canım çekiyor benim de,her yanımı açlık sardı :)
Elevite kabahat buluyordum ama yok anam yok kendi öz açlığım valla

Cd miiiiiii! Ya benim niye yok ya!!!!!!!!!

Canım niye sinirini bozuyorsun ki. Açıkça söyle geç.
Benim kayınvalidem de yok beşiğini ben alacağım, yok şunu şöyle edeceğim dedi durdu. Daha bebek bile yokken ortada.
Üstelik der ve yapmaz, insanı iki arada bırakır alacak mı, biz mi almalıyız diye çatlarsın.
Diline pelesenk eder ama icraatta bişey yoktur.
Önceleri ses etmedim.Hamileyken söylediğinde de açıkça, elbetteki kıyafettir vesairedir alırsınız.
Ama lütfen beşiktir, bebek arabasıdır gibi büyük şeyleri sormadan danışmadan almayın.
Sürekli kullanmak zorunda olacağım şeyler, evime uymaz, istediğim gibi olmaz yazık günah verilen paraya dedim.
Kestim attım.
Kayınvalidemin böyle emrivakileri vardır çünkü. Bir gün fiskos masa alıp yollamış, benim evimde ne onu koyacak yer var ne eşyama uygun.
Aynen geri yolladım. O oldu. Bir daha sormadan alamıyor, biliyor geri postalanacağını :)

Yalnız kayınvalidenin tutumu çözemedim. Hani taraftar ürünü olmaz dese anlarım da neden başka takım alın?
Niye ki, BJK düşmanı mı

yaa varya aynı bensin cnm uyuyamıyorum en büyük uyuyamama sebebim bel ağrısı gözümden yaş getiriyo bana hüngür hüngür ağlayasım var yüzüstü yatmayı ösledim sağda yatıyorum olmuyo solda yatıyorum o hiç olmuyo sırt üstü yatıncada biri beni boğazlıyomuş gibi oluyo gece boyunca eğer 3 saat uyuyosam bravo bana yani tepişiyorum eşimde uyanıyo devamlı belime masaj yapıp duruyo resmen sanki biri belime çivi çakıyo o kada rçok acıyo

bende kendilerinde bu cesareti bulabilmelerini anlayamıyorum

Oglunun cocugu ya!
Ama ahdım var, bır gun dıyecegım 'bu benım cocugum, kımseye vermem, kımse karısmasın'
Gecen senekı o lafı ona yedırecegım!

Canım, sen neden uyuyamıyorsun?
Agrın sızın mı var?

Zevkle verebılırım
Bogmasan bıle soyle bi gozunu korkut
Tehdıt mı edersın, hafıf ıskencemı yaparsın senın bılecegın ıs
Gozun aydın canım, artık yava syavas daha guclu tepıkler atacak.
Ve sen hıssettıkce hayatının en mutlu anlarını yasayacaksın.

Sabah dedım zaten, 'benım annem de karıssa ıstemem, bu bızım bebegımız ve ılk bebegımız.
Herseyını heveslendıgımız gıbı yapalım.'

Battanıyeyı esım almak ıstedı zaten, dun almayı unuttuk.

Aman ıyı nıyetı orada kalsın canım.
Cok ıyı nıyetlı olmak ıstıyorsa, arada arayıp 'kızım bırseye ıhtıyacın var mı?' desın.
Boyle uzaktan mudahaleler bana ıyı nıyetlı gelmıyor.

Cok alemsın, delık acıp uyuyacaksın he
Keske mumkun olsa oyle bırsey.
Hamıle yastıgı kullanmayı denesen.
Bak, faydasını goren cok.
Ben su an sadece mınıcık bır bebe yastıgı ıle yetınıyorum.
Gayette rahatım

Evet gordum.
Bende dun mesaj gondermıstım.
Artık her guncelleme de mesaj gonderecegım ona.
Oda sag olsun, ılk sayfadan guncelleme yapacak.

ıhlamur ıcsene canım.
Belkı ıyı gelır.

Günaydın ayşebahar:

Evet gurbetgüzeli tabloyu güncellemiş eline sağlık, pek de güzel olmuş.
Aman bol bol vitamin al, hırka falan giyinmeyi de ihmal etme. dinlenebilseydin evde iyi olacaktı. kendine dikkat et.

hoşgeldin canımmmm

BBlaum, oldu mu sımdı!
Dun yazdınız o kadar, hepsınden canım cektı.
Ses etmedım.
Ama mucver! Ahhhh mucver... Fena yıyesım var ama ben hıc beceremem kı

Bır daha desın, dıyecegım zaten 'anne ılk cocugumuz, bırakın hevesımızı alalım' dıye.

Hayır, bjklı oldugu ıcın degıl bence, baska derdı var, mudahale edecek ılla.
Ustelık dedım kı, 'x (esım yanı) cok heves ettı, hevesını kırmak ıstemıyorum'
O hala bı gayret ıcınde.

Heh, senın kayınvalıden daha bı hos.
Alacaksan alırsın zaten, on kere demene ne gerek var.
Gercı benımkılerde o da yok.
Mendıl yapacakmıs bebegıme, onu dıyor.
10 TL verıp, 6 tane alamıyorum sankı.

Duzeltme: Canım baska takım derken, baska bır hastane cıkısı (takım) demek ıstemıstım.
Cıceklı boceklı bırsey ıstıyor sanırım.

Son düzenleme:

ben olsam aklım onda kaldıysa alırdımm dicem ama biliyorum esim begendi diye ona kıyamazdım almazdım ben senin arabanınn aynı modelini baktım canım mothercare de.. aynı renkteydi alıcaktıkk ama kadın ancak ikiye katlayınca (ev cok kücük problem olucaktı) ve anne kucagı takılırkenn altını cıkaramadıgı içinn vazgectik.. hepsini bi arada tasımak gerekiyodu.. bence arabann cok hos.

Valla guzel olmamıs olabilir rezil olabilirim Ama veririm canım gene de bebisin tadına baksın teyzesi nasıl beceriksiz gorsun :9

Bu arada yemegim cok guzel oldu valla ellerime saglık

Esim de begendi

yemek nasıl olmuş diye düşünürken sen cevabını yazmışsın zaten
eline sağlık ama benim tabak hala gelmedi

Cıktı cıktı normal pazarlarda bile satılıyor artık.
Gecen hafta alıp ilk acılısımızı yaptık bile biz

İlk cıktıgında 5 tl idi gecen hafta 2.5 tl ye aldık. Bu hafta ne kadar bilmiyorum :44:

bugün pazar var görürsem kesin alıcam
5 tl çok pahalı yaaa
evlendiğimden beri bana herşey pahalı geliyo niyeyse :44:

Maşallah oğluna

sen haklısın bence ona ne yani
niye cicili bicili olmuyomuş
dümdüz beyaz mı istiyo
sen evden bi tülbent götür kundak yaparsınız bunu istiyo galiba
bizim de kısmetse Galatasaray hastane çıkışı olcak

senin istediğin hangisiydi canım
olsun napcan güle güle kullan inşallah

belki hamile yastığıyla rahat yatarsın canım
nihal isminin hem anlamı hem kendi güzel

Benim anneme de tembih ettim ben annecim her şeyi al da hastane çıkışını alma ben chicco’da bir model beğendim ona heves ettim ama stoklarda yokmuş gelince onu alıcam diye.
Ben öyle dememişim 2 takım almış ki biri koca kutu bilmemkaç parça.
Kayınvalideye de dedim ama bir takım da o aldı.
Bebek arabasını aldığımız yerden de bir takım verdiler, oldu 4 takım.
Ben şimdi alsam elimde kalır, boşa masraf.
Geçen kayınvalide bebek şekerini ablan (görümceyi kastediyor) yapacak haaa ona göre deyince dellendim.
Hani sen beğen model beğen ablan alsın filan gibi yumuşak bi şekilde dese.
Böyle emrivaki, sert-kızgın arası bi ses tonuyla ve bir misafirin yanında.
Bana da geldiler. Ben kendim alıcam onu, almayın dediğimi alıyorsunuz, ilk bebeğim tüm heveslerimi kursağımda mı bırakacaksınız siz, annem bi taraftan sen bi taraftan dedim.
Pıstı :)
Annemi de kattım fazla itici olmasın diye, aslında annem büyük şeyleri (beşiği alacak mesela) bana sormadan/model beğendirmeden almaz.
Beni götürüyor, beğen diyor alıyor.

Eleferacım bu arada bebek arabanı güle güle kullan sağlıklı günlerde.
Sen ne beğenmiştin ki bu da gayet güzelmiş işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…