- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #41.861
zor günler bekliyor bizi
ama sağlıklı doğsunlar da gerisi olur bir şekilde
tabki canım öncelikle tek dileğimiz hepimizin o
ben her dondugumde uyanıyorum soyle delıksız uyku nasılsır unuttum, bende yuzustu yatıp uyuyan bırıydım ama simdi bir sag bir sol ile uyumaya calısıyorum ama kızlar bu gunlerı bıle arıcaz galıba, ekim annelerinin topigine baktımda 40 cıktıktan sonra bazıları daha cıkmadan hepsi gece sabahlıyormus hepsi 2 saatlik uykuyla duruyorum offf dıyıp duruyor hep aglıyormus bebisleri, bizide oyle zamanlar bekliyor hazırlıklı olun o yuzden simdi bu kadarcık seylere sızlanmıyalım bence:)
kan basıncı hamileyken 2 katına çıktığı için vücut ısısı artıyormuş. ben de çok üşüyen bir insanken artık boğazlı kazak giyinemiyorum, evde de kısa kollularla geziyorum. çorap bile bunaltıyor beni.
zor günler bekliyor bizi
evet kesinlikle iyi ki yapıyor kötü olsa yapmazdı diye düşünüyorlar
kan basıncı hamileyken 2 katına çıktığı için vücut ısısı artıyormuş. ben de çok üşüyen bir insanken artık boğazlı kazak giyinemiyorum, evde de kısa kollularla geziyorum. çorap bile bunaltıyor beni.
Ust komsumun yaklasık 3 aylık bebegı var.
Gecen konustuk, 'bunalıma gırdım ıyıce, sureklı aglıyor' dıyordu.
Esınden de yakınıyor, hıc ılgılenmıyormus.
Pazar aksamıydı o gun, dıyor kı, 'bak ıcerde bır yıgın arkadası var, halbukı benı alıp dısarı cıkartabılırdı'
Kızcagız gercekten perısan gorunuyordu.
Yanı dusununku evde mısafır vardı ve sacları dagınıktı.
Bızlerde mı oyle olacagız, gercekten tedırgın oluyorum.
Bende tam tersi çok üşüyorum, şuan işyerindeyim ve üstümde 3 kat çorap olarakta şu tüylü çoraplar ve kalın yün kilotlu çorap var o derece , hele akşam eve dönerken evimle işim arası 10 dk yürüme mesafesinde dişlerim vura vura eve gidiyorumki zannedersin kar yağıyor:)
Alla allaa, kansızlık var desem, bende kı kansızlık had safhadaymıs ve ben resmen yanıyorum.
Daha once de mı boyle cok usurdun?
valla o birazda insana baglı diye düsünüyorum ben, tamam gece belki bebek uyumuyor ama gunduzlerıde tam tersıne genelde sureklı uyuyolar, gunduz o uyudugu zaman ev ıslerını bıtırdıkten sonra kalan bıraz zamanda sende yatar uyur uykunu alırsın, sonrada kendıne bakabılırsın yanı bence organıze etmeye baglı, tamam ılk anda bırden ne oluyor falan olabılır dagıtabılırız kendımızı ama bellı bır zaman sonra bazı seylerı duzene koyup organıze edebılır ınsan bı duzen kurabılır dıye dusunuyorum.
zor günler bekliyor bizi
tabki canım öncelikle tek dileğimiz hepimizin o
inşallah canım
Pazar aksamıydı o gun, dıyor kı, 'bak ıcerde bır yıgın arkadası var, halbukı benı alıp dısarı cıkartabılırdı'
valla ben kendimi düşünemiyorum bide 2 çocuk evde de bir tane yaramaz 3
saçlarım diken diken olur herhalde :)
Bende tam tersi çok üşüyorum, şuan işyerindeyim ve üstümde 3 kat çorap olarakta şu tüylü çoraplar ve kalın yün kilotlu çorap var o derece , hele akşam eve dönerken evimle işim arası 10 dk yürüme mesafesinde dişlerim vura vura eve gidiyorumki zannedersin kar yağıyor:)
iş yerinde bir şey yanmıyor mu
bizim iş yeri sauna gibi ben kısa kolluyum ama dışarsı aşırı soğuk
bende eve giderken çok üşüyorum
Dogru, bır kez saclarımı yapmıstım.
Esım gelıncede 'ıyı degılım' demıstım.
'Bellı, saclarını yapmıssın' demıstı
Halbukı ben ıyı degıldım ve hem o halımle hemde dagınık saclarımla ona daha da kotu gorunmek ıstememıstım.
işte erkek milletine yaranılmaz :))
valla o birazda insana baglı diye düsünüyorum ben, tamam gece belki bebek uyumuyor ama gunduzlerıde tam tersıne genelde sureklı uyuyolar, gunduz o uyudugu zaman ev ıslerını bıtırdıkten sonra kalan bıraz zamanda sende yatar uyur uykunu alırsın, sonrada kendıne bakabılırsın yanı bence organıze etmeye baglı, tamam ılk anda bırden ne oluyor falan olabılır dagıtabılırız kendımızı ama bellı bır zaman sonra bazı seylerı duzene koyup organıze edebılır ınsan bı duzen kurabılır dıye dusunuyorum.
canım uslu olurlarsa bu söylediğin geçerli
devamlı ağlayan gazlı bebekler le çok zor
gündüz uyusan bile gece uykusuna benzer mi hiç
kansızlık oldugunu dusunmuyorum, eskidende yoktu kan sevıyem normaldı ayrıca ek kan hapıda vermıstı dr onlarıda kullanıyorum ama ben hep usurdum genelde, bu hamılelıkte ates basmalarını bende cok duyardım ama bende oladı o konuda bır degısım olmadı yanı
yapamayız ki, uzanırken bile aa şurayı da toplayayım, aman şunu da yapayım diye 7 ayda akıllanmamışız, bundan sonra nasıl akıllanacağız.
görümcene kırmızı kurdele takmak lazım. biz beceriksizliğimizin kurbanıyız, o yüzden görümcen gibi insanlara helal olsun.
günaydın ayşebahar, geçmiş olsun, inşallar bir an önce iyileşirler. artık şikayetlerimiz artmaya başladı:)
Günaydın karmaxcım...
Geç oldu ama güç olmadı
İşler yoğundu kızlar ancak geldim..
Bende işlerimi kendim yapıyorum..
Ev taşıdım inanın kadın tutmadım 2008 yılında ki
9 aylık hamileydim..
15 gün sonra kızımı doğurdum
geçmiş olsun canım
hoşgeldin ..
Hoşbuldum buklemmm nasılsın canım..
Baharcıgım, gecmıs olsun.
Rabbım acıl sıfalar versın bebıslerıne.
Benımde artık agrılarım daha cok.
Zorlanıyorum artık gunluk yasamımda.
Corap gıyınmek, en zor ıslerden bırı mesela.
Hele metrobuse bınmek ıcın cıktıgım o yokus!
Tam bır felaket.
Her gun mılım mılım ılerlıyorum, soluklanarak.
Rabbım ızın verırse bır kac haftaya kadar araba alacagız.
O zaman o yokusu cıkmaktan kurtulacagım.
Ve buna gercekten sevınıyorum.
Amin canım..Rabbim inş. şifalarını tez verir.
Araba mı alacaksınız?
Çok sevindim inan..
Güle güle kullanmak nasip eder inş. Rabbim
Hangi marka neye karar verdiniz peki?
EVET KOCASINI GÖRSEN KARISI YÜRÜRKEN BİLE AKLI ÇIKIYOR
BENİM Kİ HİÇ DÖNÜP BAKMIYO BİLE BANA YÜRÜRKEN :))))))
GÜNAYDIN CANIM GEÇMİŞ OLSUN
GÜNAYDIN CANIM EE YORGUNUM DİYORSUN KEK YAPIYORSUN SENDE :))
TABİ CANIM AMA BİZDE BU ŞANS VARKEN
BİZ EVİ SÜPÜRMESEK POK GÖTÜRÜR EŞLERİMİZ DUR BEN YAPAYIM DEMEZLER :)))
Günaydın Özgecim..
Sağol canım arkadaşım..
Benim eşim gerçekten yardımcı her konuda..
Bu konuda sanırım gerçekten şanslıyım
Adam sadece bulaşık yıkamyı sevmez...
günaydın canım
ben arada sırt üstü yatıyorum
CAnım ben sırt üstü nefes alamıyorum..
Bir müddet sonra daralıyorum
CAnım çalışmadığından biraz da eğer ilk bebekse
Acemiliğinden koyvermiş komşun kendini snaki.
İlk bebekte bu olur...
Dikkat edersen lohusalık piskolojisine girmezsin...
Dogru, bır kez saclarımı yapmıstım.
Esım gelıncede 'ıyı degılım' demıstım.
'Bellı, saclarını yapmıssın' demıstı
Halbukı ben ıyı degıldım ve hem o halımle hemde dagınık saclarımla ona daha da kotu gorunmek ıstememıstım.
Bu halımden cok memnunum.
Cunku gercekten normalde usumekten ısıme konsantre olamazdım.
Gercı dogal gaz acık olunca fena bunalıyorum.
O zaman ıs yerındeysem camı acıyorum, aksama kadar.
Evdeysem genelde acmıyorum dogal gazı, yınede sıcaktan bunaldıgım ıcın tısort gıyınıyorum.
Ama bu sabah esım ısyan ettı artık, 'nolur ac su dogal gazı' dıye
ben çocuklar üşüyecek hasta olacak diye daha kapatamadım bile..
Az kıssam hemen hasta olurlar..
şimdi polyana olmaya gerek yok:) bir dönem biz de bu zorlukları yaşayacağız. bebeklerimiz yeni bir hayata adapte olmaya çalışırken biz de yeni düzene alışacağız. verilen tavsiyelere göre bebek uyurken annenin de uyuması gerekiyormuş. biraz zorlanacağız, ama bu sonsuza kadar süremeyecek.
inşallah canım
valla ben kendimi düşünemiyorum bide 2 çocuk evde de bir tane yaramaz 3
saçlarım diken diken olur herhalde :)
:)
iş yerinde bir şey yanmıyor mu
bizim iş yeri sauna gibi ben kısa kolluyum ama dışarsı aşırı soğuk
bende eve giderken çok üşüyorum
yanıyor ufolar varya onlardan yanıyor yanı basımda bana cevrılmıs halde ama dogalgaz yanmasına benzemez herhalde
canım uslu olurlarsa bu söylediğin geçerli
devamlı ağlayan gazlı bebekler le çok zor
gündüz uyusan bile gece uykusuna benzer mi hiç
valla bebelerın genelı gecelerı aglıyor nedenı ıse gece ıle gunduzu ayrt edememelerı bazılarıda gazlı oldugu ıcın bu boyle genelde kımınde 2 ay kımınde ıse 3 aydan sonra duzene gırıyor, mutlaka gece uykusuna benzemez ama vucut en azından uykusunu alıp dırenc kazanır
Baska bırsey mı var acaba?
Belkı de normaldır.
Istersen doktoruna kontrole gıttıgınde sor bu durumu.
dr yenımı oldu daha once varmıydı dıcek bende vardı dıyınce ne dıyebılırkı, tıtrek bırıyım demekkı:)
kansızlık oldugunu dusunmuyorum, eskidende yoktu kan sevıyem normaldı ayrıca ek kan hapıda vermıstı dr onlarıda kullanıyorum ama ben hep usurdum genelde, bu hamılelıkte ates basmalarını bende cok duyardım ama bende oladı o konuda bır degısım olmadı yanı
Bende çok üşüyenlerdenim canım..
oyelkencim al benden de o kadar! Bu gece 4 de uyandım 6 ya kadar gözümü kırpmadım oturdum yatağın içine eşimde uyandı muhabbet ettik.sağa yatıyorum sağda kıpır kıpır sola yatıyorum solda kıpır kıpır sırt üstü yatınca uyuyamıyorum ayy çok garip oluyorum gülsem mi ağlasam mı bilemedim...ama o kıpırdadıkça ben mutlu oluyorum yine de sinirlenemiyorum bebeğim benimmmmmmmm gelse de bi koklasam doyasıya ay çok duygulandım bakın şimdi
gittim sabah sabah tatlı yedim geldim
canım çektide ben yokken naptınız ?
okuyum bakim neler olmuş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?