2012 Şubat Anneleri

canım bende yok...

Canım tahmini doğum tarihini
satını yaz bana sana da yapayım hemen..
Ekle sen
özel bişey ayzmak istersen oğluna onu da yaz

iki kere yazmsım yalnısla özurrrr:)

sat 17 mayıs
21 subat
özel bişey hımm nedesemkı sana bırakıymm aysebahar teyzesı bısey yazmka ısterse yazsınn:))

forum kalabalıkken yanıt veren olur sanırım.

iki kere yazmsım yalnısla özurrrr:)

sat 17 mayıs
21 subat
özel bişey hımm nedesemkı sana bırakıymm aysebahar teyzesı bısey yazmka ısterse yazsınn:))

benim bilgilerimle aynı..
sezeryan olacağım için 14 şubat benimki..
satlar aynı:)))

negusell senın bebsın cınsıyetı ne ?
Sezaryen sımdıden bellımı oldu senmı ıstedın ?
Cok sevındım aynı olmasına bu arada:)))

http://lbdf.lilypie.com/ckHbp2.png

canım bunu yapıştır çizelge kısmın
inşallah beğenirsin
hayır canım ilk bebeğimde normal olamadı
sezeryana aldılar
sonrakilerde mecbur sezeryan benim..

bu bebek benim 4. bebeğim canım..
4. sezeryanım...bebeğim erkek..

o kadar sezeryana izin veriyolarmı dr lar, ben en fazla 3 diye biliyorum.

saol cok gusell olmusss
negusel bısuru bebgını var tam benım ıstedgım gıbı bır aileeee:)))))

forum kalabalıkken yanıt veren olur sanırım.

Farklı kültürlerden oluşan bir mozaik olan ülkemizde doğum ve sonrasıyla da ilgili birbirinden farklı birçok adet var. Bazıları günümüzde bize çok uzak gelse de bazılarını uygulamak oldukça keyifli.Diş buğdayı yada Diş Hediği de bunlardan bir tanesi.

Diş Buğdayı Partisi

Anadolunun birçok yöresinde hala uygulanan bir gelenek de diş buğdayı geleneğidir. Diş buğdayı eski bir Türk geleneğidir. İlk dişinçıkışını kutlamak için yapılan diş buğdayı, çocuğun dişlerinin daha sağlam olması, çabuk büyümesi ve rızkının artması niyeti vedileğiyle bu kutlama aile arasında yapılır. Bebek ilk dişini çıkardığında yakın akrabalar davet edilerek diş buğdayı hazırlanır. Dişbuğdayı, kaynatılmış buğdayın şekerle harmanlanıp üzerine nar, ceviz, meyve şekeri gibi süsler konulmasıyla hazırlanır. İçine boncukveya yüzük gibi bir şey saklanır. Saklanan eşya kime çıkarsa çocuğa çeşitli armağanlar alır. Diş buğdayı töreni ritm tutup şarkısöylenerek düzenlenen bir eğlenceyle kutlanır. Bu adetin bilinmediği ya da uygulanmadığı yerlerde, genellikle çocuğun dişininçıktığını ilk görenin çocuğa bir gömlek dikmesi ya da hediye alması adeti vardır.

Diş Buğdayı tarifi

Malzemeler

750 gr aşurelik özel buğday
250 gr nohut
bir kutu pudra şekeri,
100 gr fındık (dövülmemiş)
200 gr iri dövülmüş ceviz
100 kuru üzüm
bir paket hind cevizi
200 gr kayısı kurusu

süslemek için

renkli hazır şekerler (pastacılıkta kullanılan her tür
şeker, şekerleme

Yapılışı

1 gece önceden ıslatılmış Nohutlar yıkanır, azıcık tuz atılır, bol suda iyice yumuşayana dek haşlanır suyu süzülür
1 gece önceden ıslatılmış, buğday yıkanır, suyunu çekip bulamaç olmayacak şekilde taneleri diri kalacak biçimde kontrol edilerek haşlanır Diğer yanda kayısılar minik minik bıçakla doğranır. kuru üzüm yıkanır temizlenir fındıkları büyük halde bırakılır yemesi daha lezzetli oluyor (arzu eden dövülmüş ekleyebilir) şeker hariç tüm malzeme büyük bir kabın içine katılır karıştırılır..pudra şekerinin önce yarısını katıp karıştırılır az geldi ise ekleme yapılıp tadını ayarlanır...son olarak süsleme şekerlerini katın hindistan cevizi ile üstünü serpin.

Son olarak hazırladığınız diş buğdayının içine içine altın yüzüğünüzü atın. Kimin kasesinden çıkarsa bebeğe içinden gelen bir hediye alacak.Ayrıca doğum günü yapar gibi masanın üzerini dolduracak, pastalar,börekler,kekler, kurabiyeler, çay veya içecek çeşitleri hazırlayın.

Seçme eşyalar:

Yere bir örtü serilir ve üzerine yanyana ; top, defter, tarak,ayna, kitap,fotoğraf mak.,cd,makas,müzik aleti, oyuncak,saat, plastik kaşık, çatal, bıçak bebeğin önüne konulur.Bebeğin bunları seçmesi beklenir. seçtiği objeye meslek yakıştırılarak gelecekteki tercihi bu yönde olacak diyerek diş buğdayı yenmesine geçilir.

canım sen halası olarak kıyafet de alabilirsin
altında...
oyuncakta...
dişi ilk gören kişi özel bir hediye alır

Çocuğun biyolojik gelişiminin en önemli belirtilerinden birisi olan diş çıkarma, halkımız tarafından genellikle bir törenle kutlanmaktadır. Eski bir Türk geleneği olan bu törene “diş buğdayı” adı verilir. İlk dişin çıkışını kutlamak için yapılan diş buğdayı, çocuğun dişlerinin daha sağlam olması, çabuk büyümesi ve rızkının artması niyeti ve dileğiyle bu kutlama aile arasında yapılır. Bebek ilk dişini çıkardığında yakın akrabalar davet edilerek diş buğdayı hazırlanır. Yiyeceklerin öğütülmesinde, ezilmesinde, parçalanmasında birinci derecede rolü olan dişin ortaya çıkışı nedeniyle düzenlenen bu tören ve eğlencede yiyeceği kutsama, çocuğun rızkını artırma, bereketi çoğaltma gibi dilekler yatmaktadır. Bu törende çocuğun dişlerinin sağlam ve düzgün olmasına yönelik de bir dizi geleneksel uygulama ve pratiklere de başvurulmaktadır. Değişik bölgelerde değişik adlarla anılan bu tören ve eğlencenin halk arasındaki en yaygın adı “diş hediğidir”. Bazı bölgelerde ise; diş aşı. diş bulguru, diş buğdayı olarak adlandırılır.

Pişirilen bu hedik ’başı, dişi ağrımasın” diye çocuğun başından dökülür. İçine boncuk veya yüzük gibi bir şey saklanır. Saklanan eşya kime çıkarsa çocuğa çeşitli armağanlar alır. Diş hediğine gelenler, çocuğa çeşitli hediyeler getirirler. Yine çocuğun dişinin çıktığını ilk gören kişi annesi bile olsa özel bir hediye alır. Diş buğdayı töreni, ritim tutup şarkı söylenerek düzenlenen bir eğlenceyle kutlanır. Bu adetin bilinmediği ya da uygulanmadığı yerlerde, genellikle çocuğun dişinin çıktığını ilk görenin çocuğa bir gömlek dikmesi ya da hediye alması adeti vardır. Bazı yerlerde günün anlam ve önemini belirtmek için kaselerden birinin içine çeyrek altın konulur. İçinde altın bulunan kase kime çıkarsa, altını ev sahibinin hediyesi olarak kabul eder. Buna karşılık bebeği baştan aşağı giydirmekle sorumludur.
Misafirlere servis yapıldıktan sonra, salonun ortasına veya masa üzerine temiz ve şık bir örtü yayılır. Örtünün ortasına büyük bir tepsi konur. Tepsinin etrafına da kitap, kalem, hesap makinesi, makas, stetoskop. . altın bilezik, kapalı ilaç kutusu, vb. meslek materyalleri ile birlikte bir kase diş buğdayı yemeği konur. Çocuk tepsi içine oturtulur. Dua ile birlikte kase içerisindeki diş buğday yemeğinden bir avuç alınarak çocuğun kafasından aşağı dökülür. Kafasından aşağı düşen yemekten bir parça çocuğun ağzına verilir. Eski Türk inanışına göre; çocuk elini uzatıp hangi eşyayı alırsa, ilerdeki mesleğini seçmiş olur.

Diş Buğdayı Tarif:

MALZEMELER:

2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için: Ceviz kırığı
Buğday, bildiğimiz aşurelik buğday olmayacak. Tarladan çıkan işlenmemiş ekin olacak.
YAPILIŞI:
Akşamdan ekin, nohut ve fasulye ılık su ile ıslatılır. Ertesi gün hepsi düdüklü tencereye koyulur. Üzerine çıkacak kadar su konur ve 20-25 dakika pişirilir. Düdüklünün buharı alınıp, kapağı açılır. İçine tuz ve şeker eklenip, karıştırılır. Ilık ya da soğuk olarak kaselere konulup, üzerine bol ceviz ekilir.

burdaki kzıların hepsi
çizelgelerini sana yaptırıyo
çizelge profu aysebahar

o kadar sezeryana izin veriyolarmı dr lar, ben en fazla 3 diye biliyorum.

CAnım doktorumda istisnasın diyor bu şehirde...
Aslında tehlikeli..
Rabbim yardım eder inşlah

saol cok gusell olmusss
negusel bısuru bebgını var tam benım ıstedgım gıbı bır aileeee:)))))

:)))
seninde olsun o zaman canım..
ama çizelgeni göremiyorum..
profil kısmından gir ve yapıştır

burdaki kzıların hepsi
çizelgelerini sana yaptırıyo
çizelge profu aysebahar

Canımsın Ezgicim nasılsın bugün..
Biz dün geç vakte kadar ranzayı monte ettik şükür..
Saat bi hayli geç olmuştu
Dolayısıyla geç yattık hemde ailecek
Çocuklar dahil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…