2012 Şubat Anneleri

ıyı aksamlar kızlar oyelkenden haberınız varmı doktora gıdecektı bebişleri nasılmıs?aklımdan bı turlu cıkmıyo naptı cok merak edıyorum. ınsalah bebeklerı de kendı de cok ıyıdır.

ıyı aksamlar kızlar oyelkenden haberınız varmı doktora gıdecektı bebişleri nasılmıs?aklımdan bı turlu cıkmıyo naptı cok merak edıyorum. ınsalah bebeklerı de kendı de cok ıyıdır.

hg cnm yrn gelır ogrenırız bkalım

slm eşim bi tane braundan derce aldı ama bebek ıcın pek uygun degıl ya parmak ucundan olcuyo bu yetıskınler ıcın ıyı ama bebişe pek kullanamam

hımm almak lazım.. aklıma gelmedı benım hıc yaa

kızlar aklıma ne geldı derece aldınızmı sız???

Biz aldık derecesini, Arzum'un ürünü, alından ölçenlerden, kızılötesi. Kulaktan ölçeni tavsiye etti bazıları ama onda her seferinde başlık sorunu var, tam çocuk ateşlendi, o başlıktan kalmamış nolcak diye düşündük, hem bu anında ölçüp söylüyor, çocuğa rahatsızlık vermiyormuş, kullanan arkadaşlar tavsiye etti.

slm kızlar 2 gündür karnım çok ağrıyo sanki gaz sancısı gibi ama değil.bu akşamda nokta gibi kan geldi çok korktum yaa:43::43:sonra bidaha tekrarlamadı. yorum yaparmısınız lütfen bu msjıma bari cvp verin :(

bademciğimi var sık şişiyosa oda yapar...:26:

yok bana cekmis ust solunum yollari cok hassas.. kulak burun bogaz ufacik biseyde hemen kapar ve ateslenir. benim cocuklugumdaa oyle gecmis halada az soguga cikim kulaklarim zonklar bogazlarim yanar..
simdilik iyi uyuyor yarin dra goturcem bakalim yine nolmus kuzuya..

Son düzenleme:
slm kızlar 2 gündür karnım çok ağrıyo sanki gaz sancısı gibi ama değil.bu akşamda nokta gibi kan geldi çok korktum yaa:43::43:sonra bidaha tekrarlamadı. yorum yaparmısınız lütfen bu msjıma bari cvp verin :(
doktoruna gorun hemen yarin.. umarim onemli bise degildir

Canım korkutmak istemem ama kan gelmesi bi uyarı olabilir. Bugünlerde bişeylere çok sıkılmış veya çok yorulmuş olabilir misin? Muhtemelen ondan olur. Bebişi çok yormuş olabilirsin. Hemen panik yapma, biraz uzanıp dinlen, doktorunu ara, muhtemelen tekrarlarsa gel der doktorun, bana da oldu birkaç hafta önce, rapor aldım dinlendim, çok şükür şimdi ikimiz de çok iyiyiz. Hiç bişey için sıkma canını, dinlen biraz. Çok geçmiş olsun... :49:

juweline; selam .. hayir erken degil benimde gogsumden geliyor.. normal yani. kizima hamileykende bu haftalarda baslamisti

juweline; selam .. hayir erken degil benimde gogsumden geliyor.. normal yani. kizima hamileykende bu haftalarda baslamisti

hadi ya ilk olunca insan sasırıyor vallahı cok garıp 1 damla geldı ıkısındende bıldıgım kadarıyla bu ılk sut bagısıklık sıstemı ıcın cok degerlıymıs sıkmamak lazımmız 1 hafta kadar bu sekılde sarı olurmus colostrum du sanırım adı

Hamilelikte hangi dönemde memelerden süt gelebilir ?

Gebeliğin 16 haftasından itibaren memeler süt üretimine başlarlar. Bu dönemden sonra meme ucundan açık sarı, saman rengi az miktarda sıvı gelebilir. Buna Kolostrum adı verilir ve halk arasında “ağız sütü” olarak da tanımlanır. Kolostrum ilk geldiğinde yoğun ve sarı renklidir, ilerleyen dönemde daha açık renkli ve daha sulu bir hal alır. Bebeğin ilk günlerdeki ihtiyaçlarını, gerek besin gerekse bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu antikorlar bakımından mükemmel şekilde karşılayan bu kıvamlı sıvı gebeliğin mucizelerinden biridir.

Her gebenin hamileliğinde memelerinden süt gelir mi ?

Hayır her gebeden gelmez. Gelmesi de gerekmez.

Memelerden süt geldiğinde ne yapılmalı ?

Memeden gelen sıvı açık sarı renkli, kokusuzsa, kan veya iltihap içermiyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Sütyeni ve elbisenizi ıslatmaması için temiz göğüs pedi kullanmak yapılması gereken tek iştir. Ayrıca memedeki hassasiyeti azaltmak amacıyla destekleyici sütyenler etkili olacaktır. Özellikle egzersiz yaparken artmış ağırlığı ve hacmi desteleyecek, ağrıyı azaltacak sütyenler etikili olacaktır. Bu sütyenlerde de pamuklu olanlar sentetiklere tercih edilmelidir.

Keza meme dokusunu besleyen damarların ani ve çok büyümesi ile meme ucundan nadiren sızıntı şeklinde kanda gelebilir. Bu da gebelikte normaldir fakat bunun ayrımını gebenin takip olduğu kadın doğum uzmanının yapması yerinde olacaktır.

Hamilelikte hangi dönemde memelerden süt gelebilir ?

Gebeliğin 16 haftasından itibaren memeler süt üretimine başlarlar. Bu dönemden sonra meme ucundan açık sarı, saman rengi az miktarda sıvı gelebilir. Buna Kolostrum adı verilir ve halk arasında “ağız sütü” olarak da tanımlanır. Kolostrum ilk geldiğinde yoğun ve sarı renklidir, ilerleyen dönemde daha açık renkli ve daha sulu bir hal alır. Bebeğin ilk günlerdeki ihtiyaçlarını, gerek besin gerekse bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu antikorlar bakımından mükemmel şekilde karşılayan bu kıvamlı sıvı gebeliğin mucizelerinden biridir.

Her gebenin hamileliğinde memelerinden süt gelir mi ?

Hayır her gebeden gelmez. Gelmesi de gerekmez.

Memelerden süt geldiğinde ne yapılmalı ?

Memeden gelen sıvı açık sarı renkli, kokusuzsa, kan veya iltihap içermiyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Sütyeni ve elbisenizi ıslatmaması için temiz göğüs pedi kullanmak yapılması gereken tek iştir. Ayrıca memedeki hassasiyeti azaltmak amacıyla destekleyici sütyenler etkili olacaktır. Özellikle egzersiz yaparken artmış ağırlığı ve hacmi desteleyecek, ağrıyı azaltacak sütyenler etikili olacaktır. Bu sütyenlerde de pamuklu olanlar sentetiklere tercih edilmelidir.

Keza meme dokusunu besleyen damarların ani ve çok büyümesi ile meme ucundan nadiren sızıntı şeklinde kanda gelebilir. Bu da gebelikte normaldir fakat bunun ayrımını gebenin takip olduğu kadın doğum uzmanının yapması yerinde olacaktır.

ben kizimi 1yasina kdr emzirdim baska sebeplerden dolayi biraktim emzirmeyi hala sütüm coktu.ilac kullandim süt cekilsin diye.. eger bu bir kistas ise evet :)

Günaydın kızlar bu sabah uyandığımda wc ye gittim ve az miktarda kanamam olduğunu gördüm. Daha öncede bir kaç aynı şey olmuştu 2-3 defa doktora gittim bir sorunun olmadığını erken doğum tehlikemin bulunmadığını söylemişlerdi.
Bugün diğerlerinden farklı olarak birazcık karın ağrım ve mide bulantım var ne yapmalıyım sizce ? Doktorumu arasam hemen gel dicek olur olmaz herşeye çağırıyor özel hastane malum. Lütfen yardımcı olur korkmaya başladım ama oğlum hareket ediyor.

Back
X