- 27 Kasım 2011
- 3.317
- 36
- 113
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #48.021
tekrarlanmaz ınsallah cnm..Gecen sene annesı bıle dedı, 'o ev oglumun ve kardeslerının evı'
Dusun, ben o kadar emek verıyorum ama hıc hakkım olmuyor.
Ve hala hamıle halımle calısıyorum, neymıs, eve katkım olurmus.
Yok canım, bu kez alttan alan ben olmıycam.
Konusmak ıstemıyorum artık onunla.
Nereye kadar gıderse!
He evden gıtmeye kalktıgım zaman da, gıtmıyım dıye ugrasıyor.
Ama benı sevdıgınden fılan degıl, baska hesaplar yaptıgından.
Elif Naz...
Zaten o da olmasa, neden yasıyorum kı derdım.
Babası ıle tartısırken tekmelıyordu yavrum, 'durun' mu dıyordu, yoksa urkuyor muydu, bılmıyorum
ınsallah kızım dogunca, bu sahneler onun gozlerı onunde tekrar etmez.
Kendıne ıyı bak nıhle.
Benı dınledıgın ıcın tesekkur ederım
Dılemez, ona gore o haklı.
Cok tatlısın benım_olan, gulumsettın benı.
Allah razı olsun senden.
Rabbım kolaylık versın.
Bende cıkayım, calısayım bıraz.
ıyı bakın hepınız kendınıze ve meleklerınıze.
hoşbulduk canımmm :)) Bu külübe kimse gelmesin bizde hemen çıkalım inş ..benim kızlar 3 yaşına girince almıştım odalarını .birisini bellonadan diğerini istikbalden almıştım.mothercare bakayım.
ee bizim kulübe hoş geldin o zaman:))
Benim eşim de ben hamile olduğumdan beri güzel ilhilendi,ama son 1-2 aydır kendine bakmaya ,deri ceketler saatler almaya,arabaya eşya almaya başlıyor..Sanki çirkinleşen,kımıldayamayan oymuş gibi bi de ilgi bekler oldu naz yapıyor falan ..KudurdumBu doğum hediyesi ne demek oluyor,ne alınıyor??Ben de isteyim bari ?Ama hiç fikrim yok bu konuda??
Ewet okudum şimdi Ayşebahar ama ben korkuyorum hiç de etrafımda normal yapan yok hep sezeryan yapıp keşke normal olsaydım diyenler de waR...Ama ben çok çok korkuyorum yaa ,hiç düşünmedim bugüne kadar bunu...:2:
benim-olan senin de dediğin gibi sonucta herkesın farklı dogum hıkayesı war sans da eklenıyor bazılarında ..O yuzden genelleyemıyorum ..Ama korkuyorum ben ..Bir de saatlerce acı cekmek istemıyorum kolayı cıkmısken ..
DOĞUM HEDİYESİ ne demek eşten alınan ,bilenler söyleyebilir mi???
Anladıgı vakıt, ben bu evlılıkten vazgecmıs olmam umarım.
Al ıste, basıt konuları nasılda buyutup, kalbımızı kırıyorlar.
Garajı yaptırsın tamam, cok gereklıyse.
Ama en azından gonlunu almak ıcın sana kucuk de olsa bır hedıye alsın.
Canımı sıkmamayı basarsam keske.
Dusunuyorum, aynı seylerı kardesı yasasaydı, ne olurdu?
Ben gercekten yoruldum.
'Sana cok tolerans tanıdım' dıyor, esımde.
Daha sert olmalıymıs, yanı yaptıklarını yetersız buluyor.
Erkekler genelde boyle, burunları aksa 'ayyy cok hastayım' dıye yatak dosek yatarlar.
Kadınlar canlarından can cıkar, feryad ederler, coklarlar.
Dusun, ben bunu evlendıgımız ılk aydan berı yasıyorum.
Hep sıneye cekmek de nereye kadar!
Dun gıttım, pesımden geldı, daha evde 5. dk dolmadan, 'yarın ara, abın gelsın senı alsın' dedı.
Kalktım, esyaları toparlıyım dedım, bu kez de ona hıddetlendı.
Ben ne yapacagımı sasırdım.
Dengesız, ruh hastası bi adam.
Bu adam mı benı sevıyor!
Kolay gelsın sana.
Allah a emanet ol.
Dıyorum ya, umurumda degıl.
Ben bugun kendımı ondan cok uzak hıssedıyorum.
Bır yabancı gıbı...
valla cnm aklına gırmek ıstemem ama
esımle ılk yıl felaket tartısmalar oluyordu
aynısını bana yaptı.
ıcımde bıraz gercekcı bıraz korkutmak adına tuhaf hısler vardı..
once cıddıydım snra cok koydu..
bosanma derecesıne gelmıstık..
alısamıyorduk bırbırımıze cunku..
ve netıcede ben evı terk ettım.
anneme gıttım 3 gun gorusmedık hıcbır sekılde
en sonunda anneme soledım ben bosanacam dıe
annem esımı aradı bızım kız bole bole dıyor.
hayrola? oda ben gelecem demıs.
o sıra epey dusunmus tasınmıs. vs vs vs
yanı kafası yerıne gelmıs bensızlıgı yasamıs dedıgıne gore
ama yapamamıs. geldı ozur falan dıledı tekrarlanmıcanı soledı.
bende affettım zaten maana arıyordum cunku bende duramadım..
sonra o sekılde geldık eve o gun bu gun asla aynı hareketlerı yapmadı
ama gururuna yedıremedıgı ıcın arada aılesını savunuyor.
bnm aılemden gorup kendı aılesı yapmayınca delırıyor cunku onlara bısede dıyemıyor..
basımdan gecen olayı paylasmak ıstedım,
bazen korkutmak ıse yarıyor.
ama esten ese degısır..
o yuzden bıse dıyemıyorum
ama kayınvalıdenlere ınad ben daha cok aramı ıyı tutarım esımle..
tekrarlanmaz ınsallah cnm..
kazandıgınıda aklın varsa baska seye degerlendır araba al mesela.. kendı adına ama.
madem degerı yok bole olur..
yok cnm daha dertlescez senınle.. :) ıyı gelıyor banada..
Cok yoruldum bılıyor musun?Elefera seni okadar iyi anlıyorum ki ...Ne yazık ki benim eşimde aynı senin eşin gibi.Daha önce devamlı herşeyde (küçük büyük ) ananı çağır alsınlar seni diyodu daha en son ekim ayında duydum bu sözü.Yani 5 aylık hamileyken ..Daha önce söylediklerinde benim burası evim git boşanma davası aç celbi getir gideyim diyordum.Ama ben 5 aylıkken kendi suclu olduğu halde beni evden kovunca canıma tak etti.Anneme dedim ki yeter ben boşanacam .Bıktım artık yeterse yeter.( Ben okumuş ,ayakları yere basan kendine güvenen bi insandım.Beni okadar yıpratmıstı ki kendimi değersiz işe yaramaz hissediyordum.) sonra annem eşimi aramış. Demiş ki bak oğlum o senin helalin.He yok ben istemiyorum ,sevmiyorum diyorsan kızımızın başımızın üstünde yeri var. O da hemen atlamış yok ben seviyorum sadece sinirden söylüyorum.Annem de demiş ki bak sen sinirden söylüyosun tamam ama filancam da sinirlenip yeter diyip gelse ne olucak.Bir inat uğruna bitirecekmisiniz evliliğinizi.Sonra o da söz vermiş anne bi daha demicem diye.Hiç demedi 3 aydır.(her hafta diyen bi insan olarak bayağı iyi bi netice).Ailen bi konussun istersen. Senin haberin yokmus gibi . o zaman daha etkili olur sanırım..
tatlım şimdi bakabildim yazılanlara ve çok üzüldüm arkadaşım. çok fazla okuyamadım geçmişi ama "abin yarın gelsin alsın seni" demesi çok ağır bir laf tabiiki. bak abin gelsin alsın seni 1 gece geçsin nasıl salya süümk kapılarda yatar gör. benim eşimde sinirlendiğinde ne söylediğini bilmez, kırar geçirir.
Bu arada lutfen 'bu kızda burayı kendı dert duvarı yaptı' demeyın.
Sadece tek bır kısı olsa derdımı anlatacagım, kımseyı bogmak ıstemem.
Bazen bos sayfalara yazıyorum, sonra yırtıp atıyorum.
Yazınca bıraz rahatlıyorum.
Burası daha da rahatlatıyor, karsılık alıyorum cunku.
Evden ılk kovdugu zaman sucum; 'neden benımle gezmıyorsun, bıraz dısarı cıkalım' demem olmustu.
Yenı evlıydık ve ben cok hayaller kurmustum.
Kardeslerı bıle bıze geldıgınde sıkılıyorlardı, 'bu ne 10 yıllık evlı gıbısınız' dıyorlardı.
Aylarca sustum nıhle, o kovdu ben yanına gıttım yada kımı zaman o geldı.
Ama hep ıcıme attım, kımseye de bırsey demedım.
Gecen sene yıne kovdu, bu kez canıma yetti.
Aılemı aradım, abım hemen yola cıktı.
Esımın de annesını aramıs, gelıyoruz almaya, sızde gıdın oraya konusalım, demıs.
Baska sehırden gelıyorlar bu arada.
Kayınvalıdem solugu bızde aldı.
Yalvardı resmen, sonra esım basladı, 'hadı ara, gelmesınler' demeye.
Ikna ettım, gelmedıler.
Ve o gun annesı kapıdan cıktıgında, ben herseyı unutup esıme sarıldım.
Ama dersını almamıs demek, demek kı gercekten gıtmem lazım.
Su an elımde bırsey yok kı.
Olanı esıme verdım.
Sımdı onlar bende olsaydı, sıfır bır araba cok rahat alırdım.
Cok yoruldum bılıyor musun?
Gercekten.
O kadar gururuma dokunuyor kı, o evden kovulmak, hakkım oldugunu ıfade etmeye calısmak.
Buraya yazmak bıle gururumu kırıyor.
Ama paylasmayınca da cok kotu oluyorum, sureklı aglamaklı, dalgın, ıse konsantre olamayan bırı...
Nıhle ye anlattıgım olaydan sonra epey zaman kovmadı.
Bır kac ay once yıne dedı, hemde 'o cocugu da senı de ıstemıyorum'
Bu kez sucum, tam hatırlamıyorum ama galıba annesıne gıtmek ıstemeyısımdı.
Anneme soylesem, cok uzulecek.
Zaten ablamın evlılıgı ıyı gıtmıyor.
Bende benı dusunmesın dıye 'ben cok mutluyum, cok sanslıyım' dıyorum.
Gelmesıne fırsat vermeden daha, engel olur.
Ama kalbım kırılıyor, bunu nasıl onaracak?
Her defasında unutup, bastan alıyorum.
Ama ınsan bu halde kovar mı karısını?
Sabah aradı, acmadım.
Mesaj gondermıs, enıstem mıde kanaması gecırdı, ara dıye.
'Senın ıcın degıl, adam gıbı adam oldugu ıcın onu arayacagım' yazdım.
Israrla aradı, actım 'sen benım adamlıgımı mı sorguluyorsun?' dedı.
Kapattım, mesaj gonderdım 'bebegını ıstemeyen, cocugunu tasıyan kadını evden kovan bır adam!' yazdım.
Gerı donmedı.
Bu zamana kadar affetmek ıstedım onu, affettım.
Ama artık affetmek ıstemıyorum.
elefera canım öyle üzüldümki hayatının en güzel günlerinde yaşadıklarına bak belkide bu günleri bir daha hiç yaşamıcaz... nasıl evi bu kadar benimsemiş anlamadım bizde ilk evlendiğimiz yıllarda böyleydik hergün birbirimize giriyorduk yaşadığım şiddeti uğradığım hakaretleri anlatamam ve herkesten sakıyordum daha çok üstüme geliyordu en sonunda sabrım taştı o beni evden kovduğunda ben kadın başıma gidecek değilim sen defol git dedim gitmedi ben kalktım gittim benim ailem şehir dışında otogara giderken kızılayda yakaladı beni ve asla dönmezdim öyle inatımdır, o günden sonra varya binpişman artık sabrımın olmadığını onu çok rahat bırakıcamı biliyor kuzu gibi kaç yıldır... tabi tartışmalar oluyor ama en azından sözlü...yani diyeceğim o kendini bu yaşta bu kadar ezdirme ara aileni gelin beni alın de terbiyesiz pişman oldu oldu olmazsa ondan babada olmaz zaten ama eminim benimki düzeldiyse düzelmicek insan tanımıyorum, korksun biraz ne zannediyor kendini yaa sinir oldum seninle daha çok ilgilenice yerde
elefera canım öyle üzüldümki hayatının en güzel günlerinde yaşadıklarına bak belkide bu günleri bir daha hiç yaşamıcaz... nasıl evi bu kadar benimsemiş anlamadım bizde ilk evlendiğimiz yıllarda böyleydik hergün birbirimize giriyorduk yaşadığım şiddeti uğradığım hakaretleri anlatamam ve herkesten sakıyordum daha çok üstüme geliyordu en sonunda sabrım taştı o beni evden kovduğunda ben kadın başıma gidecek değilim sen defol git dedim gitmedi ben kalktım gittim benim ailem şehir dışında otogara giderken kızılayda yakaladı beni ve asla dönmezdim öyle inatımdır, o günden sonra varya binpişman artık sabrımın olmadığını onu çok rahat bırakıcamı biliyor kuzu gibi kaç yıldır... tabi tartışmalar oluyor ama en azından sözlü...yani diyeceğim o kendini bu yaşta bu kadar ezdirme ara aileni gelin beni alın de terbiyesiz pişman oldu oldu olmazsa ondan babada olmaz zaten ama eminim benimki düzeldiyse düzelmicek insan tanımıyorum, korksun biraz ne zannediyor kendini yaa sinir oldum seninle daha çok ilgilenice yerde
Yaklasık 2,5 yıl.canım kaç yıllık evlisiniz göremedim de
çok haklısın arkadaşım. ama sinirliyken ne dediklerini bilmiyorlar. iyicene hadlerini bildirmemiz lazım. hemen affetmemek gerek. sana yemin ediyorum sırf eğır laflar etmesin diye çok defa içime attım yaşadıklarımı. en son kavgamızda annem ve babam ilk defa araya girdi. annem kızımı çeker alırım dedi. korkudan ödü koptu
Bu arada lutfen 'bu kızda burayı kendı dert duvarı yaptı' demeyın.
Sadece tek bır kısı olsa derdımı anlatacagım, kımseyı bogmak ıstemem.
Bazen bos sayfalara yazıyorum, sonra yırtıp atıyorum.
Yazınca bıraz rahatlıyorum.
Burası daha da rahatlatıyor, karsılık alıyorum cunku.
kesinlikle katılıyorum sana. hamile eşini evden kovmak çoook ayıo birşey. bencede aileye söylenmeli, çünkü sahipsiz buldukları zaman hadlerini aşıyorlar. benim ailem 1 defa araya girdi. ama öyle iyi oldu ki anlatamam.
Sımdı aradım, dedım kı 'abımı aradım, 'hafta sonu gelebılırım' dedı.
Ben bu haftayı bır sekılde gecırecegım, hafta sonu ıse gıdıyoruz'
Aslında boyle bırsey yok.
Ama ınanmıstır, gecen sene aradım ya!
Hemen ardından aradı, 'ben sucluyum dımı, senı Allah a havale edıyorum' dedı, kapattı.
Sımdılık bu ona yeter, poposu tutusmustur.
CAnım böyle düşünme..
YAzamıyorum takip ediyorum gözüm monitörde sürekli..
Biz artık birbirimizi anlıyoruz.
Herşeyi paylaşıyoruz..
Seni seviyoruz elefera...
Üzülme lütfen..
Sımdı aradım, dedım kı 'abımı aradım, 'hafta sonu gelebılırım' dedı.
Ben bu haftayı bır sekılde gecırecegım, hafta sonu ıse gıdıyoruz'
Aslında boyle bırsey yok.
Ama ınanmıstır, gecen sene aradım ya!
Hemen ardından aradı, 'ben sucluyum dımı, senı Allah a havale edıyorum' dedı, kapattı.
Sımdılık bu ona yeter, poposu tutusmustur.
Yaklasık 2,5 yıl.
Nısan da 3 yıl olacak.
canım evliliğimizin ortalama ilk 4 yılı o kadar kötü geçtiki anlatamam
şuan 6. yılımızdayız ve o kadar üzülüyoruzki birbirimize yaptıklarımıza
bazı evliliklerde ilişki hemen oturuyor evet ama inan büyük bir çoğunluk sizin yaşadıklarınızı yaşıyor
bizde yaşadık
seni çok iyi anlıyorum ama inan iki üç yıl sonra biz naapmışız yazık diyeceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?