2012 Şubat Anneleri

elefera naptın tatlım..
aklım hep sendeydı bugun
gecmıse goz gezdırdım ama alıntı yapmaktan sayfa dondu
sınırlendım komple sıldım bende..

sakın ama sakın yuz verme..
gerekırse o blof evraklarını da ımzalat
hatta gerek yok ımzaya falan
gercekten de ya ımzalarsa?

sen en ıyısı haftasonu ızın al annene gıt
evdekılere cnm sıkıldı degısıklık olsun dıye geldım dersın
esıne de bosanacam dersın 2 3 gune oda toplar kendını bence..
zaten 32 hafta ıznınde gelıyo gıbı sanırım..

Isteyım hala canım.
Eve gıtmek ıstemedım.
Sevgılı odun kocam bırazdan almaya gelecek.
'Gelme, ben gıderım' dedım, 'nolur normale don artık' dedı.
Donmıycem
Ama karnım acıktı, evde yemek yok, yemege mı cıksam onunla.
Hem hıc konusmam, fırsat oldugu halde konusmamam daha dıkkatını ceker.

32. haftam 28 aralıga denk gelıyor.
Ama ben 37. haftaya kadar calısabılır raporu alacagım, nasıpse.

Bır kac gun boyunca burnunu surttureyım bakayım.
O gıdecegım dıye bılsın, bakarsın c.tesı aksamı gıderım de.
Ama ertesı gun donmem lazım, ısten su donemde ızın almak ıstemıyorum.

Bugun kaldım ya, yapacak bır yıgın ıs cıktı.
ıyıkı de kalmısım.
Yogunum yanı.
Izın alıp, gıtsem daha beter olur, hersey bırıkır.

ben geldim ama kimse kalmadımı.... ahh elefera ahhhh valla senin sorunları düşündüm durdum bugün..kafama taktım kocanın yaptıklarını yaaa..şu en güzel hamileleik günlerinde bunları yaşamak çok zor olsa cnm...yerine kendimi koydum düşündüm...inş eşinde hatasını anlar..ama her git dediğinde sen onu dinleme alışkanlık yapmış eşin sadece bu lafı...eminim ciddi değildir cnm...inş iyi haberlerle gelirsin hem sana çok üzüldüm bugün hemde haberlerde bi bebeği annesi çöplüğe bırakmış ....... hemde sadece üzerinde bi örtüyle....yoldan geçenler bulmasa 1 2 saate ölecekmiş kız bebek..öyle üzüldümki..o kadarda tatlıki anlatamam...çokta tontiş...nasıl vicdan var bu insanlarda yazıklar olsun valla ağladım bebeği görünce..insaf yokmu yaa..madem bu kadar nefret ediyordun niye aldırmadın..hadi aldıramadın günün geçti be öküz kadın bari çöpoüğe bırakmada bi hastaneye yada bebek yuvasına sıcak bi yere bırak dimi...sanki çöp atıyor yaa bırakmış gitmiş bebeği daha bigünlük....oysa kkda ne kadınlar var bi bebeğim olsun diye denemediği yol kalmamış nasıl kalp bunlardaki..buda anne işte...al sana anne..herkes anne olabiliyormu? şimdi asla..ben inanmıyoum buna....hemşireler bakıyo bebeğe gözü gibi..kendi evladı gibi..hastanede doğum yapmış kadınlar bile verinde emzirelim demişler..ama talihsiz yavrunun vicdansız annesi bırakmış gitmiş öylece bi hayvan gibi.....nasıl olursa olsun insan nasıl kıyar nasıl uyuyabilir ya geceleri ya..attığın çöp olsa insanın aklı kalır yaa... ki bu bebek bi insan yaa..veren allah.....yazıklar olsun..allah vicdan versin böyle vicdansızlara ...çok kızdım çok....çokta üzüldüm ama naparsın elden ne gelir.... ....
onun dışında kızlar alışverişimi yaptım..yarın görümcem falan kahvaltıya gelcek eşimde evde..onlara pizza ve mercimek köfteside yapcam inş...kahvaltı yanında....güzel bi gün geçiririm inş...oğlumda bu akşam maşallah çok tekme attı....şaşırdım bi kaçgündür usluydu..sanırsam son günlerimde yerim daralmadan biraz oynayayım anne diyor ..allahım onları bize bağışlasın....hakkıyla anne olmayı nasip etsin bize.... bide kızlar haberlde izledim bebeklere 6 cı ayına kadar emzik vermeyin, mümkünse mama değil anne sütü verin, ve çok kat kat giydirmeyin dedi doktor, biz nasıl giyiniyosak onlarıda öyle giydirmeliymişiz dışarı çıkarkende bi kat fazla sadece..hepsi tamamda ben yeni doğan bebekte emzik çok seviyorum yaa vermicem mi? şimdi:44:..bi doğsunda olmazsa doktora sorarım..bide 2 yaşına kadar yastık kullanmayın dedi doktor yatağı pamukludan olsun dedi...yastıksız yatması gerektiğinide duymamıştım valla:44: yaşayıp görürüz inş...benden haberler böyle kızlar..

Bu maddeleri okuyunca ne kadar çok eksiğim olduğunu fark edip dehşete düştüm valla :44:

Özellikle şu 10 adet kilot olayına takıldım. O kadar çok olmasına gerçekten gerek var mı? Yoksa sen mi çok tedbirlisin acaba Ben gerçekten bilmiyorum o kadar gerekli mi acaba yaaa???

Ben de bebek çantası almak yerine beğendiğim, uygun büyüklükte bir çanta alıp içine istediğim gibi bölmeler dikeceğim, biberon, bez vs için. Hem kıyafetime de uygun olur, bebek çantaları çok uyumsuz görünüyor gözüme...

Tatlim, bunlar lohusa kilodu, yani tek kullanimlik, kullan at.. ozellikle dogum sonrasi ilk gunlerde kanama fazla oabilirmis.. O yuzden 10 adet bence abarti degil, ayrica artarsa evde de kullanirsin.. Bir paketten 4 tane falan cikiyor galiba..

Tatlim, bana oyle geliyor ki, aslinda esinin tek sucu annesinin etkisi altinda kalmak.. Senin yaninda bu kadar rahat ev oglumun, mecbur calisacaksin, vs gibi cumleler kurabilen bir kayinvalide, oglu ile basbasa kaldiginda kimbilir neler neler soyluyordur.. Dolduruyordur hep esini .. Erkekler biraz daha zayiflar, etkileniyorlar hemen. Bence senin esinde annesi ile basbasa gecirdigi diyaloglarin etkisi altinda kaliyordur ve sonucunda en ufak bir tartisma buyuyup gidiyordur...Ve tabiki esin annesinin destegi ile her zaman kendini hakli goruyordur.

Bizim de tartismalarimiz oluyor, ve ben araliksiz agliyorum delicesine.. Sonra da bir pismanlik, oglum dogunca ya huysuz yerinde durmayan devamli aglayaan bir bebek olursa diye cok korkuyorum.. Ama elden birsey gelmiyor, uzulunce uzuluyor insan.. Onemli olan karsi tarafin uzmemesi. keske erkekler de hamilelik semptomlarini yasayabilse bizi anlasa..

Diye dusunuyorum ben...

xxxxx

bu arada kızlar dün işe gelmedim bir önceki gün migrenim tutmuştu gece 4,5 ta ayaktaydım
oyüzden gelmedim zaten dedim 1 haftam kaldı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…