2012 Şubat Anneleri

bu arada kızlar dün işe gelmedim bir önceki gün migrenim tutmuştu gece 4,5 ta ayaktaydım
oyüzden gelmedim zaten dedim 1 haftam kaldı :)

Geçmiş olsun tatlım ya merak ettik seni...

Günaydın kızalr...

Bugün inşallah güzel geçer hepimiz için..
Bugün bizim evliliik yıldönümümüz zira..:123::123::123:.
Yıllar önce bembeyaz bir aralık günü birleştirdik hayatlarımızı biz..
O gün deselerdi bana 9. yılına girdiğinde 4 çocuk annesi olacaksın diye:44:
Sanırım "hadi beeeeee" derdim...
:18::18:

Şimdi ardımda bıraktığım koca 8 yılda....
Aslında ne güzel şeyler sığdırdığımı görüyorum..
En önemlisi; çocuklarım..
Sadık ve her zaman yardımcı bir eş....

Evde zamanla oluyor
Arabada...
Rabbim hepimize sağlık versin
En mühimi o....

Başlarda tartışmalarımız olurdu..
Şimdi bakıp gülümseyerek anımsadığım..
Şimdi tartışamıyoruz bile çocukların elinden...

Dün eşim ben söylenirken oğluma döndü..
Ne diyor oğlum annen dedi..
Bilmem dedi oğlum...
Eşim "çocuklar yüzünden ağız tadıyla kavga bile edemedik" dedi..
Söylenirken gülümsemeye başladım....

Gerçekten çok mutluyum...
Umarım sizler de hep mutlu olursunuz kızlar...
Bebelerimiz bu şubat ayında hanelerimize mutluluk ve huzur getirsin....
Bu bebekler kırgınlıkları alsın uzaklara götürsün...

günaydınnnn bacım

esınle cocuklaırnla nıce mutlu senlerınız olsun işllah o kdar gusel anlatmısnkı gecen 8 senenıgozlerım doldu negusel allhım bızlere böle olmyaı nasıp etsın işllahh
dedgın gıbı subatta gelıcke olan beklerımız huzur multuk getırsın evlerımezee:::)

canım yaa nasıl duygulandım sabah sabah mutluluğunuz daim olsun inşallah güzel Allahım hepinizi hiç ayırmasın inşallah

tm yrn haberlerını beklıyorum cnm
yuz verme..!
ama abartmada
Gunaydın canım, anlatmaya baslamadan once herkese bır selam vereyım.

Canım, muhtemelen hazırlık yapıyorsun.
Kolay gelsın sana.
Evet, en guzel gecırmem gereken gunler...

Bebeını cope atan anneyı Allah a havale edelım.
Hemde boyle bır havada.
Ya zaten, cope atmıs demek bıle korkunc gelıyor bana.
Allah ıslah etsın onları.

günaydın kızlarrr ben geldimmm
bugün yeni eleman gelecekmiş galiba çok sık bakamayabilirim haberiniz olsun

elefera ya ne olmuş kızlar göremedim ben yaa
bide eleman gelir diye hızlı hızlı kahvaltı yapıyorum

Sevgılı kocamla tartıstık canım.
Sımdı sırınlık yapıyor ama, yemıyorum.

Acaba oyle mı gercekten?
Goruntuye bakarsan, hıc arkamdan esıme cekıstırıyormus gıbı gelmıyor bana.
Ama belkıde haklısın, olabılır.
Sorsam mı, annenle benım hakkımda konusuyor musunuz?, dıye.

günaydın güzel anneler...elefera gelmedimi daha blöfleri işe yaradımı acaba mrk ettim...sizler neler yaptınız.

Geldım kuzucugum, anlatıyım sımdı.

kızlar bugün sanki regl olacakmışım gibi sancım var. hani hamile olmasam kalkıp ped takıcam. çok değil ama ağrım var resmen......

Benımde ıkı gun once o sekılde agrıdı ama, gectı sonra.

Sımdı dun aksamı anlatayım;

Aslında cok sey olmadı.
Ofıse geldı, ben hıc yuzune bakmadım, oda masum kedı gıbı oturdu.
Gıderken 'sımıtcının onunde dur' dedım, karnım acıkmıstı. 'Yemege cıkalım' demek gelmedı ıcımden.
Basladı gulmeye, 'taksıcı sandın galıba benı' dıye.
Sımıt almadı, hamburger yada pızza ıstedım, yıne almadı, 'sana yaramıyor' dıye.
'Bana yaramıyor, bebege degıl' dedım, 'ben sana kıyamam' dedı Hıc umursamadım.
Neyse kızarmıs tavuk aldı netıcede.
Arabadayken dedım; 'abım gelecek, bız gıdıyoruz' dıye.
Ofkesınden dıreksıyona vurdu, ama sesını cıkarmadı.
Eve gıttıgımızde basladı sirinlik yapmaya, gelip opmeye calıstı, sarıldı, zorla kucagına oturttu.
Bende ınat ettım, opup - sarılmadım ona.
Sonra dedım kı; 'ben X kısı gıbı olsaydım, cok degerlı olurdum. O esı sırf anneme gıt dedıgı ıcın evını terk ettı, ama gerı donmesı ıcın herkes seferber oldu'
Sustu sadece, hep sustu.
Ve dedım kı; 'borclara gelınce annen bıle dıyor, 'calısmak zorunda' ama eve gelınce 'oglumun' denılıyor, sende aynısın'
Yıne sustu.
Baktım boyle konusturamayacagım, cıkardım sonunda dılekceyı, 'al ımzala' dedım.
Imzaladı.
Ama kagıdın her bır yerını.
Bi' de dalga gecıyor, 'ay bu ımza olmadı, dur suraya atayım, yok buda olmadı, buraya atayım'
Dedım 'dakstılle sılerım' bu kez yırtttı, 'bunu begenmedım, yenısını getır sen bana' dedı.
Uyuz ıste.
Sonuc ıtıbarı ıle yanında uyumamı ıstedı, bende uyumadım.
Sabahta gayet normal bır sekılde konusmaya calıstı, bende gerektıgı yerde kısa yanıtlar verdım.
Bu kadar.
Sımdı bıraz daha boyle devam edıcem, yanı hemen eskısı gıbı davranmıycam ona.
Ve artık onun kızdıgı zaman yaptıgını ben genele yayıcam, 'senın evın, senın araban, SENIN BORCUN' dıycem.

Baharcıgım, 9. evlılık yıldonumunuz kutlu olsun.
Saglık, mutluluk, huzur getırsın yuvanıza.
Daıma boyle mutlu olursunuz ınsallah.

ahhh elefera ahhh dünü kendine zindan ettin bak...üzme birdaha kendini öyle ama hemende yumuşama...bununla geçmiş olsun... benden sana tavsiye annesini ne kadar sevmezsen sevme ama bunu onun yüzüne söyleme annesinin kötü olduğunu bilse bile bunu senin karşında asla kabul etmez...sessiz kal onlar sana nasıl davranırsa sende onlara öyle davran olsun bitsin... annesinin yada onun demesiyle ev onun olmuyor sonuçta kanunen yarısı senin hiç üzme kendini hatta gülerek şakaya vur söyle kanunlar sizin gibi düşünmüyor neyimiz varsa kızımın benim ve eşimin de onlar sinir olsun bırak

Herkese qunaydinlar :) uzun bie aradan sonra tekrar formda olmak harika bi duyqu doqrusu. Tasinicaz 1haftaya kadar kismetse onedenle neti kapattik sürekli cepten okuyordum paylasimlarinizi ama simdi meleqimle birlikte cok özlediqi teyzişlerine cepten qunaydin diyebileceqimizi keşfettik Umarim hepiniz iyisinizdir rabbim sayili kalan şu qunlerimizide kazasiz belasiz feraha erdirsin inş. Bu arada evlilik yildönümü olan arkadasin ismini qoremiorum suan baqislasin ama ayni özetle dile qetirilebilecek daha nice 8 yillar diliyorum tatlim yuvan huzurla dolsun inş :)

Yıne yumusamıycam hemen
Bır kac gun boyle uzak davranıcam ona.
Ya zaten benı sınırlendırmedıgı zaman ben bırsey demıyorum.
Ama kalkıp mesela kardeslerının yuzume bakmadıklarını gordugu halde, 'kardesımı ıstmeye gelıyorlarmıs, sende gıt' dedıgı zaman...
Yada 8. ayıma gırmısım, annesı bır kez olsun bana yardım teklıf etmemıs olmasına ragmen 'annemı kahvaltıya alalım' dedıgı zaman cıldırıyorum.
Bende o an olmasa da, vaktı gelınce bu ofkemı bır sekılde cıkartıyorum.

Daha once esıme dedım, 'valla kanunlar senın gıbı dusunmuyor' dıye ama, yok artık ıstemem.
Alsın, basına calsın evını.

Aklıma ne geldı, o benı her kovdugunda ben kendı kendıme hedıye alayım, onun kartı ıle.
Yapayım mı?

günaydın canım

dünden berı okuyorum yazdıklrını yasadıkların kotu seyler özellıkle sneı evden kovması ama bence esın senı cok sevıyorr
bazı ınsanlar kzıgılıklrı sınırını cok kalp kırıcı elımelr sarf ederek gosteryor mesela bend emalesef yapamma gerkeını yapıyorum kızdıgımda giderim bak dıyrum cok yalnıss
ama bunun önune de gecmeıyorum benım esımd ehep alltn alıyor gıdecegım yok oysa ama o an o sınrle söyledgımdne gercek sanıyorr

bence uzme kendını cok sveıldgını bıl zmanla hrsey duzelırrr umarımmmmmm

Aklıma ne geldı, o benı her kovdugunda ben kendı kendıme hedıye alayım, onun kartı ıle.
Yapayım mı?

ayy canım yaa vallahi bunlar çözüm değil bak tartışmadan güzelce konuş bunların hepsini ailen orda değil senin aradığın svak bir yuva benim tek anladığım bunu söyle açıkca senin tavırların yüzünden ailene doluyorum de onlarailen peki biz neyiz bana aile olduğumuzu neden hissettirmiyosun de... kahvaltıya felan alalım dediğindede durumunu anlat yemin ederim bizde aynı şeyleri defalarca yaşıyoruz yapacak halim varsa onun için yapıyorum ama yoksa inan hiç halim yok yardım edersen çağıralım diyorum sende öyle yap hem evi paylaşmış olursunuz...ailenden uzak olduğunu onun ilgisine çok ihtiyacın olduğunu söyle o senin eşin herkesten en yakının o bunu oda bir gün anlıcak ama yakınlaştırmak biraz senin elinde

elefera canim benim oncelikle rabbim dilediqin sekilde bebeqine kavustursun seni. Herseyden ve herkesten onemlisi bu cunku. Gunlerdir seni cinlendirip diqer arkadaslar gibi benide cildirtan paylasimlarini okuyorum farkindayim kayitsiz kalman ve ben hamileyim bunlari dert edemem demen neredeyse imkansiz haklisin ama bukadar yipratma kendini senden bunu rica ediyorum. Cok fazla ortak tarafimiz var. En kucuk örneqi, 2eltiminde doqumlarinda 40lari cikana kadar yanlarinda olan kayinvalidem ayni fantaziyi bendede yasamak istediqini belirtmisti ve qun boyu oturup 1tabak corba yapmadiqini iddia eden eltilerim bana senide qorucez dediler aylarca. Suan 29haftaliqim ve daha 2aylik hamileyken basladim miziklanmaya annemde cikaricam kirkimi kimseyi istemyorum annem beni yalniz birakmaz die die onu bu luxunden vazqecirdim. Kolaymi oldu tabiki hayir. Surekli esimi aradi zarfladi ama saolsun kayinvalidemin qorumceleride benden yana olunca desteksiz kaldi ve hevesinin yerini beni aylardir aramayip kizim nasil qidiyor aman dikkat et qibi seyler demeyisi ilqilenmeyisi aldi :) olsun dert deqil. Ben farkimi koydummu koydum arkadas. Yok oyle baskasinin evini yonetmek. Kisacasi bitanem tabiki sinirlarini qoster ama kendini bukadar hirpalama. Bak az kaldi bebisini kucaqina alicaksin. Pozitif seyler dusun ve bu surecte sadece kendini doqumuna bebeqine onunla qecireceqin izin qunlerine adapte et. Diqer mucadelelerimiz hayat boyu surcek nasilsa simdilik nefes alsinlar biraz Tmmi tatlim dikkat et kendine sitres yok :)

elefera üzme canım kendini herşey yoluna girer
ayşebahar tebrik ederim canım

kızlar çocuk yanımda uzun yazılarınızı okuyamıyorum yanımdan kalktıkça fırsat buluyorum yazdıklarınıza

Bazen bende benı sevdıgıne ınanıyorum.
Ama bu sozlerı sarf ettıgınde ne manası kalıyor kı.
Tamam, bende kımı zaman agır sozler edıyorum.
Ama ınan onun ettıklerının yanında benımkıler yıne hafıf kalır.

Bılıyorum, sadece kendımı kandırıyorum ıste.
Olye mutlu oluyorum, 'o benı uzdu bende ceza olarak ona bunu aldırdım' demek tatmın edıyor benı.

Istemıyorum, gelmesın annesı.
Esım o kadar kör ki, annesı benımle konusmaz, derım, 'bak annen benımle hıc konusmuyor'
Sende konusmuyorsun, der.
ıyı de benım ona sorabılecegım, 'anne nasılsın, saglıgın yerınde mı?' gıbı seyler.
Onları sorduktan sonra konu bulamıyorum, ama o bana bebegımı, saglıgımı, ıs durumumu sorabılır.

Amın, ınsallah.
Benı de uzen bu, hamılelıgınde ınsana bu kadar kotu davranılır mı?
Hadı, aılen zaten oralı olmuyor bari sen duyarlı ol dimi.
Yok, Allah tan ona hızmet etmek gıbı bır durum soz konusu degıl.
Etmem kı, bana ne! Gercı dusurmesın Rabbım, ıhtıyacı olunca yaparım.
Ama su an kı halımle, ıcten bır yardım olmaz.
Yahu kadın gecen sene bana yaptıgı corbanın hesabını yaptı.
'sen hasta oldun da, ben sana baktım' dedı.
Dogumuma da gelmeyecek sanırım.
Cunku 'annen dogumuna gelecek dimi?' dıye sordu bana, bu ne demek?
Bırde esımın yanında boyle baslamıyor mu, 'onu yeme, sunu ye, aman dıkkat et' dıye.
Gıcık!
Ama dunden daha ıyıyım sımdı.
Sabah genel koordınatorum benımle ılgılı guzel sozler sarf ettı, keyıflendım accık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…