- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #48.101
kızlar bugün sanki regl olacakmışım gibi sancım var. hani hamile olmasam kalkıp ped takıcam. çok değil ama ağrım var resmen......
bu arada kızlar dün işe gelmedim bir önceki gün migrenim tutmuştu gece 4,5 ta ayaktaydım
oyüzden gelmedim zaten dedim 1 haftam kaldı :)
Geçmiş olsun tatlım ya merak ettik seni...
Günaydın kızalr...
Bugün inşallah güzel geçer hepimiz için..
Bugün bizim evliliik yıldönümümüz zira..:123::123::123:.
Yıllar önce bembeyaz bir aralık günü birleştirdik hayatlarımızı biz..
O gün deselerdi bana 9. yılına girdiğinde 4 çocuk annesi olacaksın diye:44:
Sanırım "hadi beeeeee" derdim...
:18::18:
Şimdi ardımda bıraktığım koca 8 yılda....
Aslında ne güzel şeyler sığdırdığımı görüyorum..
En önemlisi; çocuklarım..
Sadık ve her zaman yardımcı bir eş....
Evde zamanla oluyor
Arabada...
Rabbim hepimize sağlık versin
En mühimi o....
Başlarda tartışmalarımız olurdu..
Şimdi bakıp gülümseyerek anımsadığım..
Şimdi tartışamıyoruz bile çocukların elinden...
Dün eşim ben söylenirkenoğluma döndü..
Ne diyor oğlum annen dedi..
Bilmem dedi oğlum...
Eşim "çocuklar yüzünden ağız tadıyla kavga bile edemedik" dedi..
Söylenirken gülümsemeye başladım....
Gerçekten çok mutluyum...
Umarım sizler de hep mutlu olursunuz kızlar...
Bebelerimiz bu şubat ayında hanelerimize mutluluk ve huzur getirsin....
Bu bebekler kırgınlıkları alsın uzaklara götürsün...
Geçmiş olsun tatlım ya merak ettik seni...
Günaydın kızalr...
Bugün inşallah güzel geçer hepimiz için..
Bugün bizim evliliik yıldönümümüz zira..:123::123::123:.
Yıllar önce bembeyaz bir aralık günü birleştirdik hayatlarımızı biz..
O gün deselerdi bana 9. yılına girdiğinde 4 çocuk annesi olacaksın diye:44:
Sanırım "hadi beeeeee" derdim...
:18::18:
Şimdi ardımda bıraktığım koca 8 yılda....
Aslında ne güzel şeyler sığdırdığımı görüyorum..
En önemlisi; çocuklarım..
Sadık ve her zaman yardımcı bir eş....
Evde zamanla oluyor
Arabada...
Rabbim hepimize sağlık versin
En mühimi o....
Başlarda tartışmalarımız olurdu..
Şimdi bakıp gülümseyerek anımsadığım..
Şimdi tartışamıyoruz bile çocukların elinden...
Dün eşim ben söylenirkenoğluma döndü..
Ne diyor oğlum annen dedi..
Bilmem dedi oğlum...
Eşim "çocuklar yüzünden ağız tadıyla kavga bile edemedik" dedi..
Söylenirken gülümsemeye başladım....
Gerçekten çok mutluyum...
Umarım sizler de hep mutlu olursunuz kızlar...
Bebelerimiz bu şubat ayında hanelerimize mutluluk ve huzur getirsin....
Bu bebekler kırgınlıkları alsın uzaklara götürsün...
tüm annişlereeeeeeeeeee günydınnnnnnnnnnn:) günununz aydın olsunnnn bebıslerınız tekmelr vursun
günaydın tatlım ne güzel dilek oldu o öyle...
Gunaydın canım, anlatmaya baslamadan once herkese bır selam vereyım.tm yrn haberlerını beklıyorum cnm
yuz verme..!
ama abartmada
ben geldim ama kimse kalmadımı.... ahh elefera ahhhh valla senin sorunları düşündüm durdum bugün..kafama taktım kocanın yaptıklarını yaaa..şu en güzel hamileleik günlerinde bunları yaşamak çok zor olsa cnm...yerine kendimi koydum düşündüm...inş eşinde hatasını anlar..ama her git dediğinde sen onu dinleme alışkanlık yapmış eşin sadece bu lafı...eminim ciddi değildir cnm...inş iyi haberlerle gelirsin hem sana çok üzüldüm bugün hemde haberlerde bi bebeği annesi çöplüğe bırakmış ....... hemde sadece üzerinde bi örtüyle....yoldan geçenler bulmasa 1 2 saate ölecekmiş kız bebek..öyle üzüldümki..o kadarda tatlıki anlatamam ...çokta tontiş...nasıl vicdan var bu insanlarda yazıklar olsun valla ağladım bebeği görünce..insaf yokmu yaa..madem bu kadar nefret ediyordun niye aldırmadın..hadi aldıramadın günün geçti be öküz kadın bari çöpoüğe bırakmada bi hastaneye yada bebek yuvasına sıcak bi yere bırak dimi...sanki çöp atıyor yaa bırakmış gitmiş bebeği daha bigünlük.. ..oysa kkda ne kadınlar var bi bebeğim olsun diye denemediği yol kalmamış nasıl kalp bunlardaki..buda anne işte...al sana anne..herkes anne olabiliyormu? şimdi asla..ben inanmıyoum buna....hemşireler bakıyo bebeğe gözü gibi..kendi evladı gibi..hastanede doğum yapmış kadınlar bile verinde emzirelim demişler..ama talihsiz yavrunun vicdansız annesi bırakmış gitmiş öylece bi hayvan gibi.. ...nasıl olursa olsun insan nasıl kıyar nasıl uyuyabilir ya geceleri ya..attığın çöp olsa insanın aklı kalır yaa... ki bu bebek bi insan yaa..veren allah.....yazıklar olsun..allah vicdan versin böyle vicdansızlara ...çok kızdım çok....çokta üzüldüm ama naparsın elden ne gelir.... ....
onun dışında kızlar alışverişimi yaptım..yarın görümcem falan kahvaltıya gelcek eşimde evde..onlara pizza ve mercimek köfteside yapcam inş...kahvaltı yanında....güzel bi gün geçiririm inş...oğlumda bu akşam maşallah çok tekme attı....şaşırdım bi kaçgündür usluydu..sanırsam son günlerimde yerim daralmadan biraz oynayayım anne diyor..allahım onları bize bağışlasın....hakkıyla anne olmayı nasip etsin bize.... bide kızlar haberlde izledim bebeklere 6 cı ayına kadar emzik vermeyin, mümkünse mama değil anne sütü verin, ve çok kat kat giydirmeyin dedi doktor, biz nasıl giyiniyosak onlarıda öyle giydirmeliymişiz dışarı çıkarkende bi kat fazla sadece..hepsi tamamda ben yeni doğan bebekte emzik çok seviyorum yaa vermicem mi? şimdi:44:..bi doğsunda olmazsa doktora sorarım..bide 2 yaşına kadar yastık kullanmayın dedi doktor yatağı pamukludan olsun dedi...yastıksız yatması gerektiğinide duymamıştım valla:44: yaşayıp görürüz inş...benden haberler böyle kızlar..
günaydın kızlarrr ben geldimmm
bugün yeni eleman gelecekmiş galiba çok sık bakamayabilirim haberiniz olsun
elefera ya ne olmuş kızlar göremedim ben yaa
bide eleman gelir diye hızlı hızlı kahvaltı yapıyorum
Tatlim, bana oyle geliyor ki, aslinda esinin tek sucu annesinin etkisi altinda kalmak.. Senin yaninda bu kadar rahat ev oglumun, mecbur calisacaksin, vs gibi cumleler kurabilen bir kayinvalide, oglu ile basbasa kaldiginda kimbilir neler neler soyluyordur.. Dolduruyordur hep esini .. Erkekler biraz daha zayiflar, etkileniyorlar hemen. Bence senin esinde annesi ile basbasa gecirdigi diyaloglarin etkisi altinda kaliyordur ve sonucunda en ufak bir tartisma buyuyup gidiyordur...Ve tabiki esin annesinin destegi ile her zaman kendini hakli goruyordur.
Bizim de tartismalarimiz oluyor, ve ben araliksiz agliyorum delicesine.. Sonra da bir pismanlik, oglum dogunca ya huysuz yerinde durmayan devamli aglayaan bir bebek olursa diye cok korkuyorum.. Ama elden birsey gelmiyor, uzulunce uzuluyor insan.. Onemli olan karsi tarafin uzmemesi. keske erkekler de hamilelik semptomlarini yasayabilse bizi anlasa..
Diye dusunuyorum ben...
xxxxx
günaydın güzel anneler...elefera gelmedimi daha blöfleri işe yaradımı acaba mrk ettim...sizler neler yaptınız.
kızlar bugün sanki regl olacakmışım gibi sancım var. hani hamile olmasam kalkıp ped takıcam. çok değil ama ağrım var resmen......
kaç haftalık senin? tatlım dikkat et kimileri doğum hikayesinde adet sancısı gibi diyor... gelip gidiyormu sancı yoksa süreklimi?
ahhh elefera ahhh dünü kendine zindan ettin bak...üzme birdaha kendini öyle ama hemende yumuşama...bununla geçmiş olsun... benden sana tavsiye annesini ne kadar sevmezsen sevme ama bunu onun yüzüne söyleme annesinin kötü olduğunu bilse bile bunu senin karşında asla kabul etmez...sessiz kal onlar sana nasıl davranırsa sende onlara öyle davran olsun bitsin... annesinin yada onun demesiyle ev onun olmuyor sonuçta kanunen yarısı senin hiç üzme kendini hatta gülerek şakaya vur söyle kanunlar sizin gibi düşünmüyor neyimiz varsa kızımın benim ve eşimin de onlar sinir olsun bırak
Aklıma ne geldı, o benı her kovdugunda ben kendı kendıme hedıye alayım, onun kartı ıle.
Yapayım mı?
Aklıma ne geldı, o benı her kovdugunda ben kendı kendıme hedıye alayım, onun kartı ıle.
Yapayım mı?
Yıne yumusamıycam hemen
Bır kac gun boyle uzak davranıcam ona.
Ya zaten benı sınırlendırmedıgı zaman ben bırsey demıyorum.
Ama kalkıp mesela kardeslerının yuzume bakmadıklarını gordugu halde, 'kardesımı ıstmeye gelıyorlarmıs, sende gıt' dedıgı zaman...
Yada 8. ayıma gırmısım, annesı bır kez olsun bana yardım teklıf etmemıs olmasına ragmen 'annemı kahvaltıya alalım' dedıgı zaman cıldırıyorum.
Bende o an olmasa da, vaktı gelınce bu ofkemı bır sekılde cıkartıyorum.
Daha once esıme dedım, 'valla kanunlar senın gıbı dusunmuyor' dıye ama, yok artık ıstemem.
Alsın, basına calsın evını.
günaydın canım
dünden berı okuyorum yazdıklrını yasadıkların kotu seyler özellıkle sneı evden kovması ama bence esın senı cok sevıyorr
bazı ınsanlar kzıgılıklrı sınırını cok kalp kırıcı elımelr sarf ederek gosteryor mesela bend emalesef yapamma gerkeını yapıyorum kızdıgımda giderim bak dıyrum cok yalnıss
ama bunun önune de gecmeıyorum benım esımd ehep alltn alıyor gıdecegım yok oysa ama o an o sınrle söyledgımdne gercek sanıyorr
bence uzme kendını cok sveıldgını bıl zmanla hrsey duzelırrr umarımmmmmm
ayy canım yaa vallahi bunlar çözüm değil bak tartışmadan güzelce konuş bunların hepsini ailen orda değil senin aradığın svak bir yuva benim tek anladığım bunu söyle açıkca senin tavırların yüzünden ailene doluyorum de onlarailen peki biz neyiz bana aile olduğumuzu neden hissettirmiyosun de... kahvaltıya felan alalım dediğindede durumunu anlat yemin ederim bizde aynı şeyleri defalarca yaşıyoruz yapacak halim varsa onun için yapıyorum ama yoksa inan hiç halim yok yardım edersen çağıralım diyorum sende öyle yap hem evi paylaşmış olursunuz...ailenden uzak olduğunu onun ilgisine çok ihtiyacın olduğunu söyle o senin eşin herkesten en yakının o bunu oda bir gün anlıcak ama yakınlaştırmak biraz senin elinde
elefera canim benim oncelikle rabbim dilediqin sekilde bebeqine kavustursun seni. Herseyden ve herkesten onemlisi bu cunku. Gunlerdir seni cinlendirip diqer arkadaslar gibi benide cildirtan paylasimlarini okuyorum farkindayim kayitsiz kalman ve ben hamileyim bunlari dert edemem demen neredeyse imkansiz haklisin ama bukadar yipratma kendini senden bunu rica ediyorum. Cok fazla ortak tarafimiz var. En kucuk örneqi, 2eltiminde doqumlarinda 40lari cikana kadar yanlarinda olan kayinvalidem ayni fantaziyi bendede yasamak istediqini belirtmisti ve qun boyu oturup 1tabak corba yapmadiqini iddia eden eltilerim bana senide qorucez dediler aylarca. Suan 29haftaliqim ve daha 2aylik hamileyken basladim miziklanmaya annemde cikaricam kirkimi kimseyi istemyorum annem beni yalniz birakmaz die die onu bu luxunden vazqecirdim. Kolaymi oldu tabiki hayir. Surekli esimi aradi zarfladi ama saolsun kayinvalidemin qorumceleride benden yana olunca desteksiz kaldi ve hevesinin yerini beni aylardir aramayip kizim nasil qidiyor aman dikkat et qibi seyler demeyisi ilqilenmeyisi aldi :) olsun dert deqil. Ben farkimi koydummu koydum arkadas. Yok oyle baskasinin evini yonetmek. Kisacasi bitanem tabiki sinirlarini qoster ama kendini bukadar hirpalama. Bak az kaldi bebisini kucaqina alicaksin. Pozitif seyler dusun ve bu surecte sadece kendini doqumuna bebeqine onunla qecireceqin izin qunlerine adapte et. Diqer mucadelelerimiz hayat boyu surcek nasilsa simdilik nefes alsinlar birazTmmi tatlim dikkat et kendine sitres yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?