2012 Şubat Anneleri

allahım yardımcın olsun canım dikkat et kendine yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik inş.yat dinlen yorma kendini

arkadaşlar bugun 36.haftam doldu fazla karnım yok ama çok çatladı bikaçgün içinde karnım kıpkırmızı kaşınıyo ne yapmam gerek fikri olan varmı?

arkadaşlar bugun 36.haftam doldu fazla karnım yok ama çok çatladı bikaçgün içinde karnım kıpkırmızı kaşınıyo ne yapmam gerek fikri olan varmı?

ben badem yagı kullanıyorum tavsıye ederım henuz catlagım yok ınsallahda olmaz karnım normal sanırım ne cok ne az ama 13 14 kılo almısımdır

merhabalar;bende yarın 35.haftama giriyorum doğumla ilgili çok endişeliyim bel fıtığım olduğundan sezeryan doğum yapmayı düşünüyorum onunda genel mi epidural mi olması konusunda çok geriliyorum sizler neler düşünüyorsunuz netten araştırıyorum iyi ve kötü yorumlar var genel anestesi alıp hiç birşey duymamak görmemek mi iyi yoksa ilk bebeği gören olmak onu koklamak mı bilemiyorum

ARANIZDA BU TESTI YAPTIRAN WAR MI???
Birçok anne adayı Grup B streptokok taşıyıcısı olmasına karşın herhangi bir belirti göstermez.Kadınların %25’i bu enfeksiyonu yaşamının herhangi bir zamanında taşıyabilirler. Annenin taşıyıcı olması hastalık anlamına gelmez,yalnız taşıyıcı annelerden doğan bebeklerde enfeksiyon olasılığı yüksektir.

Gebelik esnasında annede bu enfeksiyon olup olmadığını anlamak için,gebeliğin 35 ile 37 haftalarında vajina ve rektumdan örnek alınarak test yapılması en doğru yaklaşımdır.Eğer anne Grup B streptokok’u yönünden incelenmemiş ve doğum eylemi başlamışsa,aşağıda belirtilen durumlarda anneye antibiotik başlanmalıdır:

- 37 gebelik haftasından önce doğum eylemi başlamışsa

- Erken membran rüpturu var ise (doğumdan 18 saat önce suların gelme durumu)

- Doğum sırasında annenin ateşi varsa.

Anneye antibiotik uygulanmasının bebek üzerinde bir yan etkisinin olmadığı vurgulanmakta,aksine antibiotik uygulanmayan bebeklerde enfeksiyon riskinin 20 kez daha fazla olacağına dikkat çekilmektedir.

selamm kizlarr

bende ocak annesiyim. haftam bende bekliyorum bizim bebis gelmedi daha

ocak normal dedogum tarihi ama dr. erken gelebilir dedi asagida bebek.

bakalim bekliyoruz.

merhabalar evt bayanalr ne düşünüyorsunuz doğum şeklini yazarsanız iyi olur ben epidural sezeryan düşünüyorum ilk kızımda geneldi tercih etmiyorum

günaydın güzel anneler ve güzel bebişleri... ankarada heryer benbeyaz çok güzel...umarım güzel doğum hikayeleriyle geçen bir hafta olur

Topuklu mu!
Bebisim ben topuklu ayakkabılara cok erken veda ettım.
Ayaklarım fena sısıyor cunku.
Uzun zamandır sadece bır cıft bot ve spor ayakkabımla ıdare edıyorum.
Kıyafetler de aynı, sureklı aynı seylerı gıyınıyorum.
Cok sıkıldım, artık kendı tarzıma donmek ıstıyorum ):

Dun esım bana 'cok sistin' dedi bi'de.
Moralım alt ust oldu.

Benım evlılıgımın ılk yılı cok guzel gectı.
Ama sımdı gerıye bakınca hep susmusum, ondan guzel gecmıs dıyorum.
Gorumcelerım benı ınceden ınceye asagılardı, hıc sesım cıkmazdı.
Ozellıkle bırı.
Bende hamılelıgım suresınce dua ettım, bana ne yasattılarsa aynısını yasasınlar dıye.

Gergınım bugun.
Esımden dogum hedıyesı ıstıyorum, ama ablasına altın borcu var, Subat ta onu odemesı gerekıyormus.
Ev alacaklar.
Bu halıyle dogum parasını hıc odemem valla.
Hem bunca zaman calısacagım, hem bana hedıye almayacak, hem de dogum parasını ben odeyecegım.
Yok valla, hıc kusura bakmasın, o-de-mem!

Bırde dıyor kı, 'annen dogumdan sonra gelsın, bebk dogdugunda yardıma ıhtıyacın olacak'
'Hastanede kım yardımcım olacak?' dıyorum.
Annesı gelırmıs.
Istemıyorum dedım.
Zorla nedenını soylettı.
Dedım, 'soguk aldıgım zaman yaptıgı corbayı yuzume vurdu, sen hasta oldugunda sana baktım' dıyerek.
'Sen ıstedıgın gıbı algılamıssın, sana deger verıyorum demek ıstemıstır' dıyor!
'Annen dogumuna gelecek mı? dıye sordu ayrıca, demek kı bana bakmak gıbı nıyetı yok!' dedım.
'Merak etmıstır, annen yanında olacak mı?' dıye yorumladı bunu da.
Yav tamam ıfade ederken oyle yorumlanabılır ama bırde o sozlerı soylerken olusan ortam, mimikler vardır.
Asıl onlar neden olur soylenen sozun hangı mahıyette soylendıgını anlamamıza.

tatlım bol bol yağla yada krem sür... ama cilt tipine bağlı çatlıcaksa önüne geçemezsin sadece azaltabilirsin...benimde karnımda yok ama bacaklarımda fazla

bana genel anastezi daha mantıklı geliyor, ben çok korkarım epiduralden kalpten gideri heralde ama geneldede daha önce hiç narkoz almadık kimisi çok rahat uyanıyor kimisi çok zor birazda bünyene bağlı doktorunla karar ver bence...

vallahi tatlım ilk defa senden dudum şaşkınım şuan araştırcam birazdan internetten...olmazsa doktora soralım

selamm kizlarr

bende ocak annesiyim. haftam bende bekliyorum bizim bebis gelmedi daha

ocak normal dedogum tarihi ama dr. erken gelebilir dedi asagida bebek.

bakalim bekliyoruz.

Allah sağsağlim kavuştursun yavruna darısı başımıza...senin az kalmış

herkeze günaydınlar........ umarım güzel bir gün ve güzel bir hafta olur..

günaydın tatlım...

merhabalar evt bayanalr ne düşünüyorsunuz doğum şeklini yazarsanız iyi olur ben epidural sezeryan düşünüyorum ilk kızımda geneldi tercih etmiyorum

normal olsun diye sürekli dua ediyorum...sezeryandan çok korkuyorum, ama oğlumun suyu azaldı sezeryanda olabilir dedi doktor sezeryan olursa genel yaptırırım sanırım

Kızlar,

Dogumdan sonra hızlı bır sekılde eskı formuma kavusmak ıcın kondısyon bısıkletı ve mekık aletı almak ıstıyorum.
Evım kucuk oldugu ıcın, yer cok ısgal etmeyecek olanlar tercıhım.

Su kondısyon bısıkletınden kullanan veya yakını kullanan varsa, fıkırlerını almak ısterım.

Merhaba kızlar

Hergün 1 saat yürüyeceğim inadına üşütmüşüm. Şimdi kuru bir öksürüğüm var.
Şu an işte olduğum için ancak sallama ıhlamur içiyorum. Önerisi olan yazarsa sevinirim.

günaydın eleferam...
nedir bu adeseyle senin kocalardan çektiğiniz bir elime geçseler yolarım vallahi...kayınvalideni hiç saymıyorum piss onunda var kızları nasıl bir insan bu... sende söyle o eşine madem kendi düşünmüyor sen bakacaksın bana hastanede kimseyi istemiyorum sen yanımda olacaksın de...ne kadar ayıp yaa annen gelse bile eşin varken başkasına düşermi hiç... sen susuyorsun boş yere kendini bitiriyorsun söyle istediğini mecbur yapcak hadi hediyeyi felan geçtim zorla almasının zaten bir anlamı yok ama yanında olmak zorunda bu çocuğu yanlız yapmadın sonuçta

Şekerim doğumdan sonra bebekle uğraşmaktan zaten kiloların bir çoğu gidecek. Bence şu an alma büyük bir ihtimal vakit bulup kullanamayabilirsin.
Bu marka değil ama daha önce ona benzer bir kondisyon bisikletim vardı. Yıllarca bir oda da bekledi. Tembel olduğumdan değil. Evde olunca aman yaparım diyorsun geriye atıyorsun. Ben spor salonu para verince kuyruğumu kıstırıp oraya gittim. Daha iyi sonuç aldım.

tatlım moralini bozmak istemem ama eltim aldı gram veremedi bence en iyisi plates ben spor salonunda bile veremediğim kiloyu platesle verdim doğumdan önce hemde vücut şekle girerek zayıflıyor...ebru şallınınkiler çok güzel kadın gıcık ama ben bir ton cd aldım en iyisi onunkiler...

geçmiş olsun tatlım alabilirsen harup pekmezi boğazı çok rahatlatıyor hem hamileler için çok faydalı, zencefilli bir karışım vardı ama ezberimde yok birde tadı çok kötü onun

kızlarrr günayydın nasılsınız hepiniz?
dün bebişimin odasını ve bikaç kıyafetini yayınladım gördünüz mü ?

Gunaydın canım.

Kayınvalıdeme cok kırgınım zaten.
Hanı dedım ya, aramız ıyıydı.
O zamanlar 'ben kayınvalıdemden cok cektım, sen cekme ıstıyorum' derdı.
Sonra yasananlar hıc de oyle degıldı.
Kızının yalancı oldugunu bılmesıne ragmen ona ınandı.

Sımdı de mesela onun yanındayken az sancım olsun, o da bunu anlasın 'anne olmak boyle bırsey ıste, anne oldugunda anlarsın' v.s. gıbı laflar edıyor.
Esıme desem kesın bunada kılıf uyduracak ama, bence kızları ıle aramızda gecenlerden oturu bana laf dokunduruyor.
Ama unuttugu bırsey var, bende bır evladım, benım de bır annem var!

Esıme dıyorum, 'o zaman sen yanımda ol' dıye.
'Olacagım zaten ama bır kadının sana yardımcı olması daha farklı, ben ne yapmam gerektıgını bılemem kı' dıyor.

Daha once dogum yapanlara sorayım o zaman, sezeryan veya normal dogum.
Hastanede ıken neye ıhtıyac duyarım, mesela tuvalete gıdebılecek mıyım?
Yanı esım yanımda olsa yeterınce yardımcı olamaz mı bana?
ılla tecrubelı bır kadın mı olmalı yanımda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…