- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #56.941
ben yinede araştırayım canımcım sizi aydınlatayım arayım bi hastanemide yazarım araştırmacı ben sizi asla karanlıkta bırakmaz![]()
saol canımmm

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben yinede araştırayım canımcım sizi aydınlatayım arayım bi hastanemide yazarım araştırmacı ben sizi asla karanlıkta bırakmaz![]()
Yapma Ezgicim...
Ciddi misin?
Sesi çok diriydi..
Çok heyecanlı geliyordu...
Bu normal bir süreç.. Sonuçta erken doğdu kilosu düşük doğdu...
Haknur güçlü bir kız biliyorsun..
Zaten yeni doğan her bebek çabuk yorulur...
emerken 2 emer hemen yorulur
Bunu doğurunca göreceksin...
Neden emmiyor diye endişeye kapılmayın
gerekirse emzirme pompası alın...
İşinize yararyacaktır emin olun kızlar..
O çok küçük olduğundan emerken güç sarf eder..
Bu yüzden yorulur...
Bırakır memeyi...
Sen üstele...
Ama haknurun bebeği zaten erken doğdu ve küçük doğdu ondan
Beslenme konusunda biraz tembelmiş..
Endişe etme![]()
balım gercekten dıkkat et bole olmaz. sorun yasayabılırsın bu konuda ılerıde..Ben bıraz manyagım bu konuda.
Sabah evden cıkarken, bırden agrı gırdı sol kasıgıma dogru.
Esım fark edınce 'gıtme, dınlen' dedı.
Ben ne dedım 'yok, tekme attı da ondan oyle oldum'.
Cok geceler uykumda konusmusum, ısımle ılgılı.
Okuldayken de boyleydım ama ben.
Uyurken derslerı anlatıyormusum.
Dogumda esıme bagıracakmısım gıbı hıssedıyorum daha cok.
'Kurtar benı' dıye.
Kesınlıkle ya.
Ben fena tırlattım kafayı
Haftaya ınsallah canım.
Hem ıslerım hafıflemıs olur, hemde ablam gelecegı ıcın benımde evde canım sıkılmaz.
Amın canım.
Kımseyı ayırmasın ınsallah.
Dıyorum ya akıl kalmadı kı bende.
Neyse kactım yıne ben.
Su ısler bıtsın artık.
Offf offf.
ay sen deyınce dıkkatımı cektı. cok duygusal heee..... bayıldımmmm..
acaba emre kac gun kalacak ben eve gıdemesdım heralde nasıl bırakacak
:) saol cnm saol..dudaklarımın ıcı kabarcık oldu onları yemekten sıstı ıclerı dusun stresten.
delı gıbı dudagımın ıcını yıyorum..
oy oy kıyamma arkdasıma allh yardımcın olsun
Mecbur bırakacak canım..
Ciğerleri beslenmesi..
Ağlayarak bırakacak mecbur..
Allah yardımcısı olsun..
Pek erken geldi....
gebeliğin son 3 ayında plesenta kireçlenmesi normal kabul edilebilinoyomuş.plesentanın rezervi yüksek olduğu için bebeği besleyebilirmiş biraz kireçlenmenin pek zararı yokmuş yeterki tamamı kireçlenmiş olmasın.
CAnım bu konuyu oku...
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...nde-plesanta-kireclenmesi-yasayan-oldumu.html
Çok geçmiş olsun sana..
zor bı durum bıde hepımız erken cıkarma cabasındayız.
bende dr kızıyordum neden zuma almadı dıye
demek bıldıgı varmıs.
hayırlısı olsun hakkımızda..
oooooooo masallah masallaaahhh ne guzel herseyı yaaa..
o lambadan bende ıstedım ama bulamadım![]()
ne kadar güzel hepsi
bende bennebileyimin sesi çıkmıyo diyodum meğer uğraşıyomuş
bebişin güle güle kullansın maşallah![]()
MAŞALAH MASLAHHgule gule kullanısn canımm
Allah sağlıkla kullandırmak da nasip eylesin kuzumuza..
Hepsi birbirinden güzel canım..
Ben zaten senin ikeanın bu mobilya ve şifonyerine bayılmıştım..
Alt açman da çok güzel..
Park yatak benimkine benziyor..
Çok güzel kıyafetleri..
Allah üzerinde görmeyi de nasip eylesin bennebileyim canım
iyi yaptın cok güzeller,güzel günlerde kullansın bebişinn....
bu arada benim beşik gecen hafta ctesi geliyordu ya gelmedi .. uyuzlarr benim beşiği satmışlar,bu hafta gonderecegiz dediler..
bu hafta gelir inşş :)) ben ctesi evde yokum ama yinede sesimi çıkartıcam bu sefer onlar arasın bende aa evde yokum yarın gelsin dicemm :)) tabi beşik gelirsee ........ :S
kızlarr ben de çektim kızımın eşyalarını :)) odası henüz düzenlenmediğinden dagınık ama idare edin... bir de o oda calısma odasıydı , hala pc orada malesef bir fazlalıkkk(
düzenlenince odanın son halini atarım inş haftayaa...
he birde kızıma günlük aldık babasıyla, onu da cektim :)) Eki Görüntüle 329865 Eki Görüntüle 329866 Eki Görüntüle 329867 Eki Görüntüle 329868 Eki Görüntüle 329870 Eki Görüntüle 329875 Eki Görüntüle 329872 Eki Görüntüle 329879 Eki Görüntüle 329877 Eki Görüntüle 329880 Eki Görüntüle 329881 Eki Görüntüle 329882 Eki Görüntüle 329883 Eki Görüntüle 329884 Eki Görüntüle 329885 Eki Görüntüle 329886 Eki Görüntüle 329878
CAnım benim Senin oğluna da geçmiş olsun canım..
Allah yardımcınız olsun..
Benim arkadaşımın oğlunda da vardı bu büyüme..
Doğumdan sonra 2 ameliyat geçirdi 6 aylıkkendı biri...
Allah sana göstermesin..
KArnında versin kzuzya şifasını...
canım çok güzel herşeyi.Güle güle büyüsün cicileriyle inşkızlarr ben de çektim kızımın eşyalarını :)) odası henüz düzenlenmediğinden dagınık ama idare edin... bir de o oda calısma odasıydı , hala pc orada malesef bir fazlalıkkk(
düzenlenince odanın son halini atarım inş haftayaa...
he birde kızıma günlük aldık babasıyla, onu da cektim :)) Eki Görüntüle 329865 Eki Görüntüle 329866 Eki Görüntüle 329867 Eki Görüntüle 329868 Eki Görüntüle 329870 Eki Görüntüle 329875 Eki Görüntüle 329872 Eki Görüntüle 329879 Eki Görüntüle 329877 Eki Görüntüle 329880 Eki Görüntüle 329881 Eki Görüntüle 329882 Eki Görüntüle 329883 Eki Görüntüle 329884 Eki Görüntüle 329885 Eki Görüntüle 329886 Eki Görüntüle 329878
kafamız dağılsın kızlar bebısımın odasından bır ıkı foto koyuyum zaten kucucuk odası war.
.Eki Görüntüle 329843 Eki Görüntüle 329836 Eki Görüntüle 329841 Eki Görüntüle 329829 Eki Görüntüle 329830 Eki Görüntüle 329833 Eki Görüntüle 329832 Eki Görüntüle 329834 Eki Görüntüle 329835 Eki Görüntüle 329837 Eki Görüntüle 329838 Eki Görüntüle 329839 Eki Görüntüle 329840 Eki Görüntüle 329842 Eki Görüntüle 329831
kızlar size bişey soracağım belki aranızda benim gibi olan vardır
ben çok halsiz kalıyorum hiç gücüm kalmıyo
oysaki sağlıklı besleniyorum
hamurişi filan böyl eşeylerden uzak duruyorum bebeğe faydası olsun diye etsuyu çorbalar balık süt yoğurt sebze meyve yiyorum bebeğin gelişimi iyi diyo doktorlarr hatta iri kilosu 4 kiloyu doğuma kadar geçer diyorlarr hareketli bir bebek sorun yok diyorlarr sadece demir hapı verdi doktorum ancak benim bu halsizliğim geçmiyo
ayaklarıma çorap patik giyiyorum ona rağmen üşüyo ayaklarım sanki yeri çekiyo ayaklarımm
hergün sil süpür yemek yap pek oturmuyorum uyumuyosam hareketliyim yani acaba ondanmı anlamıyorum
benim gibi olan varmı aranızdaa
kızlarr oyelken özgecımden haber alan varmı sevgılı dunurumm nezmandır ben goremdımm ya face gıremedım nayapıyor acep gelınım napıyorr![]()
bebeğe üzülüyorum küçük ya bide savaş veriyo
anne içinde zor endişeye kapılmamaya çalışıyorum ama
ister istemez garip bi boşluk kaplıyo içimi
Allahım herkesin yardımcısı olsun
senin telkinlerinde ayrı bu arada canım özel hissettiriyosun valla![]()
balım gercekten dıkkat et bole olmaz. sorun yasayabılırsın bu konuda ılerıde..
rabbım yardım etsın ne dıyımm..
:) saol cnm saol..
zor bı durum bıde hepımız erken cıkarma cabasındayız.
bende dr kızıyordum neden zuma almadı dıye
demek bıldıgı varmıs.
hayırlısı olsun hakkımızda..
İşte bu yüzden erken doğmasınlar diyorum gülüm..
ciğerleri gelişemezse problem olur..
nefes almasında felan..
Allahtan Emre iyiymiş kızlar..
Oksijeni azaltmışlar onda...
Teşekkürler kızlar sewındım begenmenızee..Amiinn Allah hepımıze onlarla yasamayı nasıp etsın inşallahh...
Canım İKEAda vardı o lamba 6-7 Tl bişeydi..
Canım herşeyin mükemmel valla
Sen benimkini görsen..
:18:
Ben ilk kızımda sezeryan oldum,makat geliş olduğu için.mecburen tüm doğumlarım o sekilde.
Bir sıkıntı yasamadım fakat kim derse sezeryan bebek için iyi diye, icinden söylesin , çünkü cahilde.
Bir kere bebeğin dünyaya adapte olup ilk nefesini şoke olmadan alabilmesi için çekilen sancıların baskısıyla dogum kanalında ilerlemesi gerekiyor.
Bu son derece sağlıklı ve olması gereken bir süreç.
Ve bilinen en önemli gercek,normal dogum Bebeklerinin nefes alış verişleri ,zeka seviyeleri ameliyat bebeklerinden çok daha artı yonde farklı oluyor.
Adı üstünde Normal Dogum.
öyle doktorların sen minyonsun doguramazsin,yada çatın dar yada bebek 3,5 kilo aman efendim doğmaz safsataları guzel ,planlı hayatlarını bozmak istememelerinden kaynaklanıyor.
Ama su çok net ki, rahatını bozmak istemeyen doktorlar hele ilk bebeğini doğuracak kadınları güzelce etkileyebiliyor.
Benim bebeğim makat gelişti, hiçbir şart altında donmedi. Ki eskiden doktorlar yada ebeler dogum esnasında elleriyle bebeği dondurebiliyordu. Hatta bunu yapan doktorlardan bir tanesi yasına rağmen çok ünlü hastaneler zincirinde gorev yapıyor.
Ama mesela benim bu konuda doktorumdan böyle birsey isteme gibi bir durumum bile yoktu çünkü hemen riske giremem vs vs seklinde tavrını koydu. Ve o zaman guvenebilecegim hiç bir doktor yoktu.
Bunları çok rahat sezeryan dogum yapmış biri olarak söylüyorum üstelik. Belki diyorum Allah herkesin kapasitesine göre ayarlıyor, belki ben sanciyla bas edemezdim ondan bu nasip oldu.
Öte yandan bildigim şey 3. Gebeliğim ve yine dikişlerim her gün, her saat yirtilircasina ağrıyor. Sezeryan olacağı için mecburen yine erkenden alınacak bebeğim. Bunada doktorların son bahanesi; büyüdüğü kadar büyüdü o icerde oluyor.
Hiç bir sıkıntı yokken sezeryana sartlanan kadının durup doktoruna bakması lazım.
Neticede normal
Olmayan ameliyattan bahsediyoruz.
Ha bu arada birde normal dogurup kendini gercek anne ilan eden tipler de var, bahsedilmeye bile degmeyen...
Neticede her bebek bir sekilde dünyaya gözlerini acicak . Keske hepsi en doğal, en sağlıklı yolla olsa...
Sezeryan bebeklerinin dogum esnasında birdenbire aylardır evi olan yerin kesilip dışarı cikaryilirken maruz kaldığı ani oksijen degisimi vs vs çok hoş seyler degil.
Ama Allah hepimiz ve bebeklerimiz için hayırlısını nasip etsin yine de
Tüm bunları yazdım çünkü forumda spinal anestezi ve epidural anesteziyi aynı zanneden yada boyu kısa olduğu için normal doguramayacagini düşünen ilk bebeklerine hamile arkadaslarimm olduğu için.
Aylardır forumu sadece uzaktan seyreden bir Şubat anne adayı olarak hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin allahım
Canım bende merak ediyorum geçen bi 10 gün önce aradım..
Ama malesef tlfu kapalıydı..
Bende merak ediyorum ..
Doğum yaptı mı acaba?
İkiz bi de onunkiler..
eve gidince şarja koyayım tlfu belki ararım..
ACEP DOGURDUMU KII
ACEP DOGURDUMU KII
Canım bende merak ediyorum geçen bi 10 gün önce aradım..
Ama malesef tlfu kapalıydı..
Bende merak ediyorum ..
Doğum yaptı mı acaba?
İkiz bi de onunkiler..
eve gidince şarja koyayım tlfu belki ararım..
ACEP DOGURDUMU KII
oyelken mi
aaaaaaaa
doğurdu mu acaba? arıycam akşam merak ettim şimdi
oyelken mi
aaaaaaaa
doğurdu mu acaba? arıycam akşam merak ettim şimdi
kızlar ben çıkayım benim kızı alayım kreşten..
Sizleri çok seviyorum
kendinize ii bakın..
canım ikizdi onunkiler..
Ve bence doğurdu nedense içime öyle doğuyor...
kızlar ben çıkayım benim kızı alayım kreşten..
Sizleri çok seviyorum
kendinize ii bakın..
filancamcım demek sende böylesinn
benimde eskiden demir eksikliği sorunum vardı doktor demir hapı verdi ama bazen unutuyorum belkide ondandır
diyorlarya gebelikte sıcak ateş basması filan diye bende olmuyo devamlı üşüyorum ancak hareket edersem üşümüyorumm
hele ayaklarım yeri çekiyo o derece
böyle oluncada tabiki şifayı çabuk kapıyoruz
neyseki az kaldı bu zamanlarda geçerde sağlıkla alırız bebeişlerimizi kucağımıza