Canım sewındım kakasını yapmasına bebısının...
Kızz nasıl basardın tek basına hem suyu dökup hem kızı nasıl tuttun anlatsana bebısım??Biz ilk kez esımle denemıstık bgn de cok zor oldu,benım kız ısyankar we ası ..kacmaya calıstı küvetten :=))))))
HEMŞİRE naber kız napıyon ??
benım sevıncımı gormelısın sonunda beklenen an geldı dıyerek esımı cagırdım resmen yanıma ya dusun :)
yok yav esım yardımcı oldu ama cogunu ben yaptım tabı.
fıle var ondan alcam sımdı yıkamak ıcın..
Kizlar slm herkese deli oldum bu aksam misafirvardi esimin akrabalari uyuyan bebegi uyandirmak icin yapmadiklari kalmadi sinir kupu oldum cocuklar kuaklarinda tutuyolar marifetmis gibi uykusu haram oldu bide kadin diyor uff ben sapkalari hic sevmiyom bu ne deyip basindan atti cocugun icimden dedim ben seviyorum cocuk benim cocugum hayret bisey dedim gecede gelir kucaklarsiniz ayy kirk yilda bi geliyoz diyolar e bebekte bi kere ogreniyo zaten neyse az once emzirdim kizimi bogustu agladi yarim saat korktum biberonami alisti diye silikonu taktim bide baktim hic dolmadi silikon sut yokk kizlar iyice gitti
BENNEBİLEYİM sende durumlar nasil sutun varmi gunduz felan mamayi ne siklikta veriyosun kac ml aliyo gunde toplam suan moralim alt sut her geçen gun sut azaliyo.bide baskasi varken emziremiyom diyonya emzirme onlugu var ben aldimboynuna takiyon icte emziriyon bebegini rahat olur.
BUKLE basin sagolsun canim.kiz kaynanaya bir gun dayanamadin ha ama anliyom senii bu gece ben sinirden oldum iyiki bir basimayim.
VİVA durumun cok zor canim Allah yardim etsin ama soyle dusun bak sen simdi annesin ve ne emekler veriyosun eski zamanin sartlari daha bi zormus o yuzden annenin basinin ustunde yeri var Allah dayanma gucu verir sana senin boyle hayirli evlat olman ilerde evladinin sana oyle olacagidir ins.
AYSEBAHAR Allah sifa versin ogluna diger bebisler yaklasiyodur hep birinde varsa kapmistir belki Allah sana sabir versin ya yoruluyosundur ama kilolar gidiyor o harcadigin eforla bisi kalmaz bence:)))
BENİMOLAN kiz bes sene naptiniz kocisinle bi basiniza iyi bebek istememis:)) senin hepimizden az sesin cikmali bes sene yatmisin bi guzel simdi gik deme:)) Rabbim uzun omur versin evladina.bide onceden nasil korundun oyle simdiden sonrada uygulayabilirsin
Juwelune bebisi gordu bizi unuttu :))emzuhta hic gorunmuyo hugocukta yok kacaklar.
eLEFERA yazi cok guzeldi tesk. Ederim bende uygulamya calisicam
NİHlE senmi yikamistin bebegi iyi cesaret usutur ben yikasam yav on saatte yikarim:))kabiziginin gecmesine sevindm.ben zeytinyagida icirmistim icini temizler demislerdi buyukler hani herseyi biliyolarya iki cay kasigi vermistim sikisirsan sende ver bisi olmuyo:)bebisler deneme tahtasi oldu zaten yok kimyon yok rezene ....
Enice senden ne haber kiz ya demissin iki saat yemedim sut azaldisen normalde saat basimi yiyosunki o zaman benim sutumun olmamasi cok normal o kadar sik yiyemiyom.
Aklima gelmeyenlerede selamlar.okuyorum hep forumu aceleyle tak kalkiyom ancak simdi yazma firsati buldum
vallahı ben mısafırlerıme dırekt tepkımı belırtıyorum ne kucaga alabılıyorlar nede opebılıyorlar..
hıc kımse kusura bakmasın valla gece ben ugrasıyorum snra. bence sende ole yap..
oda sıcaklıgı ortalama 28,2 dereceydı en son baktıgımda sıcak oldugu zmn bısecık olmaz bende ılk kez yıkadım
cesaret edemıyordum
yıkamaktan cok kulagına su kacırıırm dıye korkuyordum. kı hala korkuyorum..
bende verdım ama bı cay kasıgı cnm bence fazla verme alısmasın bebek yoksa alısıyormus.
aman dıyım dıkkat et bence sende. zor kalmadıkca verme
Bide kizlar niye uzaga gidiyozki NİHLENİN kirki cikti bildigim kadariyla soralim nihle arada cok fark varmi sorunlar puf olup ucuyomu ben ne desem bizimkiler kirki cikinca gecer diyo dedim gelinlik caga geliyo heralde o zaman.hani mutlaka fark vardir amaa sence??
bende uzaga gıtmıstım yarı kırkında ama 40 ında bıyere gıtmedım evdeydım valla
bu sagukta nereye gıdeyım arabam yok zor oluyo..
tatlım bosuna heveslenmeyın 40ı cıkınca duzelır ısı yas.. bende hıcbır uygulama gostermedı:):)
bıtek fark bence bebek buyudukce gece gunduzu anlıyor o kadar bunuda bence 40 cıkınca duzelır oluyo:)
e tabıkı bebek buyuyunce hersey duzene gırcek:)
Ya sikinca geliyo gibi ben bisey anlamis deilim yengem ye bol bol dedisogan ye dedi bugun ha bire yedim bulgur pilavi yedim sogan ayran bol sivi tavuk eti bilmem ne herkesin tavsiyesine uydumbenimde gunduz biraz iyiydi simdi kiz catladi meger acmis emiyor ama bisi gelmiyo bosu bosuna yaa zayifta zaten aklim almiyo veriyom mamayi ama bu durum beni cok uzuyo herkes bi laf diyo ablam diyor benim ciliz halimle ne bicim sutum olurdu sen davul gibi olmusun sut yok o kadar yiyon bilmem ne aglamamak elde deil.bide bana hep diyolar gogsun kayniyomu boyle insan hissedermis bende olmuyo malesef hayirlisi artik bisey diyemiyorum.gece once emzirp sonrami veriyosun direk mamami veriyosun bide hangi bireronla bendeki chicco
sogan agacı cıkacak ıcımde cnm ınanırmısın? ama yıne yok yıne yok delırecem bu mıllet nasıl 6 ay boyunca verıyor.
kafam kadar gogsum oluyor ama sut olmuyor ozellıkle gecelerı.
bende mama verıyorum 30ml ama verırken kendımı cok kotu hıssedıyorum
kendımı sucluyorum adeta..
ben once emdırıyorum egerkı gelmıyorsa mama verıyorum cnm
wee nın bıberonunu verıyorum
kızlar ben sunu anladım kı ne kadar dıkkat edersek o kadar ıstemedıklerımız oluyor.
artık dıkkat etmıcek asırı bebegın agzına bakıyorum bıse olcak dıye.
Göğüs
nasıl kaynıyormuş ki canım??Benimki de aç sorma kızz...
ilk 10dk emıp sonra boş cekıyo gıbı gelıyo aksamları bana..:26::26:Biberon olarak vıvanın söledıgını aldım mılletın sesını kesmek için ..Phılıps awent yenıdogan yavas akıslı bıberonu wardı 15tl falan..Onu aldım en son canım..Son 2 gundur sagmıyorum da canım gunduz 2 saatte bır kurup saatı emzırıyorum,gece de yatarken 60weya 90 ml werıp sonra o aglayınca emzırıyorum gece kalktıgında..Ama hala da artmadı sütüm hanı sık emınce artacaktı yaa cok merak edıyorum kılosunu da...Bır de gecen hafta halamla konustuk dedı kı her emzırmende atıstır dedı..sut bıtıyo ya emınce hemen bırsey ye dıyor..yesıllık,sıwı,helwa ws ne olursa yemelıymışız...sen kac ml werdın kı gunde???
sız sutunuzu neden sagıyorsunuz ya bende bunu anlamıyorum cocugu dayayın memeye ne bıberonu
bıberonu bı tek mamada veya suyunda verın sacmalamayın kızlar:)
1.Sağlık ocagından Lohusa zıyaretı yapıldı mı ewınıze??Ne yapıyorlar,hangi gün geldiler..Benım 26.gün,hala kımse yok..
2.Bebegınız öksürüyor mu?
3.Aşı için sağlık ocağına güvenmeli miyim?
lohusa zıyaretımı ılk kez duydum :S
evet opksuruyor bnmkı.
ası ıcın tabıkı saglık ocagına guvenmelısın.
yıllarca saglık ocagındakı ebeler yapmıs. :)
ben saglık ocagına goturuyorum sahsen.
kızlar merhabalar,benim kızın sarılığı yeni geçti.bende sizlerle paylaşayım dedim.3-4 gündür sabahları perdeyi açıp bebeği ana kucağına koyup camın önüne yatırdık.güneşin geldiği yere doğru anakucağını kaydırdık.bunu öğlene kadar devam ettirdik.2 gündür rengi düzeldi çok şükür.hala sarılığı olan varsa zararlı bi yöntem değil denemenizi tavsiye ederim
cnm cok yordu bu bebek senı yaa..
ne kadar zor gectı senın sarılık
sukur atlattın gecmıs olsun cnm
Kiz banada ye diyolar yiyomda tik yok bence bu bunye. Meselesi sanki anneminde cok sutu olmazmis belkide irsi.gunduz emziriyom sonra mama hazirliyom 30 ml hani biraz doymustur diyedusunuyorum pekte dusundugum gibi olmuyo ac oluyo cocuk gecede veriyom zaten.ya varya bazen cok t aktigimizi dusunuyorum gogsu bozulmasin diye emzirmeyenler ne psikolojide acep.bideben sagmiyorum yaffsut felan cikmiyo zaten gogsum siste deil bosss

((
sagma cektıkce sut gelır derler..
memeyı dayayın agzına bırakın su bıberoları yahuuuuu..
benımde sut bıtınce bombosss oluyor
bu arada ben yıkdaım oğlumu dün tek başıma korkulcak bişey ok kızlar sadece odayı sıcak tutun ve önce vücudundan başlayın yavaş yavaş yıkamaya en son başıylada ayaklarını yıkayıp durulayıp iyice alın sudan fazla oyalanmaya gerek yok zaten kirleri ne olcakki onların...alıştım şükür yavrumaa
ohhh damadımaaa.. buyumustur bayagı
yetıssın kızıma:)
uykusumnuda verıyormusunn :))))