2012 Şubat Anneleri

dr brown kullanıyorum canım,başlığıda en yavaş akışlı olanından..antikolik.ama bebeğim bayadır sadece göğsümün ucunu alıyor emerken,yara yaptı hep.acaba biberona mı alıştı bilemiyorum.

kızlar bişey sorucam:
bebeğinizin beslenmesinde saat aralarını nasıl ayarlıyorsunuz.
mesela

tam 3 te emzirmeye veya mama vermeye başladınız yarım saat sürdü 3.30 da bitti beslenme.onun üzerine 3 ssat, 2 saat yada 4 saat geçme süresini başlangıç saatinden mi ,bitiş saatindenmi hesaplayıp bi sonraki beslenmeyi yapıyorsunuz?

çok saçma bi soru ama kafama takıldı işte neyapıyım..gülmeyin sakın!:))

canım ben emzirdikten sonra 2 saat geçmesini bekliyorum ama uyanıksa daha erken istiyor bazen saat başı oluyor
ben özellikle saat ayarlamıyorum

ben bi ayarlama yapmıyorum, ne zaman isterse emziriyorum. Genelde memede uyuyor ve tam doymuyor en geç 1 saat sonra hop baştan emişiyoruz.

CNM EGER BEBEGIN SARILIK SURECINDEYSE(1aylık)
2 saatte bır emdırmenı tavsıye ederım( gazını cıkardıktan ıtıbaren..)
egerkı sarılık surecını atlattıysa 4 saatı gecırme yeter.
ıster yarım saat ıster 1 ıster 2......

anlamadımki...emzirdikten sonra nedem canım??? yani emzirme bittikten sonramı demek???
hem niye güldün sen bakıyım!!!:))
saçma geldi dimiiii:)))

ya saçma oldugundan degil kuzum
anne olduk herşeyden nem kapar olduk,çok pimpirikli olduk hepimizde
canım nezaman istiyorsa emzir bebegini ama abartma emzirirken,bizimki çok kötüydü bugün sinirden emdide emdi çektim agladı,hem iç çekiyor hem emiyor
SONUÇMU: 2 avuçtan fazla kustu benim kızımın üstü hep battı koltuk berbat oldu,sanki birisi çiş yapmış gibi
canım çok sıkıldı,korkarak emziriyorum artık

selam kızlar artık gezmelere başladık şükür bıraz bogaz havası ,agda kaş bıyık işlerı yaptırmak falan bayagı bır toparladı benı ..Maaşallah dıyım ..bu hafta da 40 kontrolum olacak
annem de ınsallah gelıyor bu hafta wee boyaya da gıdebılecegım kızımı bırakıp ..

bır de alıswerıs yapsam benden ıyısı olmaz heralde:)
haa bu arada kızlaarr ayakkabılarım artık olmaya basladıııı yuppiii...
siz de deneyın kesın ınmıstır şişlerımız artık
bır arkadasım demıstı 50-60 gune ıner dıye gercekten de gecen gun alıskanlıkla spor ayakkabımı taktım cıkarken aa bır de fark ettım kı dar olan ayakkabım tam olmuss..:)
gecmısı bıraz okumaya calıstım
GAZ konusunda benımkı de cok fazla alttan cıkarttıgı halde acayıp rahatsız we artık cıglık atmaya basladı yawrum gaz cıkartmaya ugrasırken(( yanı ne kadar gegırip alttan da cıkarsa tum gun suren gaz krızlerı war ..(( en ıyı sab gelmıstı tavsıye ederım ama o da 3 gun ıyıydı
KABIZLIK için zeytınyagı popoya bılıyorsunuzdur artık ..
ben ıkınınca bebısım bakıyorum kı hıc cıkartmamaıs hobaa hemen kulak cubuguna sürüyorum z.yagını ..
yapabılıyor şükür..
BEZ olarak prıma care aldım hemen sizden duyunca amma ve lakın maalesef gecelerı o fılelı kaka tutan kısım
bebegımın kakalarını poposuna heep yapıstırıyor ve kuruyor ayy ıgrenc oluyor sabahları
we bu kız cocuklarında ıdrar yolu enfeksıyon sebebı bılıyorsunuzdur ..hıc memenun olamadım..
huggıes yenıdogan almıstık o da sımdı 2 no ya gectık
cocuga 1 numara dar,2 bol gelınce bu kez de çişler kıyafetlerde off alt degıstırmek yıllar sürmeye basladı (
BESLENME ben senın dedıgın gıbı yapıyorum sonra da hemen alarmı bıtırdıgım saatten 2 saat sonraya kuruyorum
cunkı o kadar dalgınım kı asla hatırlamıyorum yemek saatı geldıgını ..
Mesela 3te yedı 3.30da bıttıyse 5.30a kuruyorum ama tabı hanfendı erken ısterse werıp yıne 2 saat sonrayı ayarlıyorum cnm..
KONAK kepek tarzı bırsey mı sankı benım kızda da war gıbı ama ben konagın ne oldugunu anlayamadım bıle hala..
BİBERON ben de vıva dedıkten sonra phılıps awent yenıdogan yavas akıslı almıstım cok memnunum sen de al
YENİ SORUNUM:
1.kızımın sacları terlemeye ve ter kokmaya basladı ıslak oluyor dısarı cıktıgımızda..ustunu cok sıkı da gıydırmıyorum atesı de yok ..nedendır sızce??
2.Kusmaları aşırı arttı we genelde her yemekten sonra gaz cıkartacakken bır anda kusuyor full yedıkleırnı üstüne de kafasını dewamlı sırt üstü cewırıyor yanı refleks olarak .
.dun de öyle yaptı emzıgı agzındayken ..ben delırecegım uykularım haram artık ızlemek zorunda hıssedıyorum kendımı savunmasız ve hep aynı sacma hareketı tekrarlıyor..
sizde de war mı bunu yapan..(( hatta 40 kontrolume gıderken orda bı cocuk doktoruna da danısayım hemen dıyorum veya acıle gıdıyım dıyorum esım de gulerler emınım dıyor kusmak her bebekte war dıyor benı delı edıyorrrr...

benım kızım bunu hep yapıyor 1 haftadır canım cok korkuyorum baska bırseyden mı dıye..
cunkı gecen gun mama wermıstık bıberondakının tamamını ıstısnasız aynen cıkartı ya(
zaten sısman degıl sımdı hıc kılo alamamıs olmasından korkyorum (
Annelık cok zor artık esıme bıle teslım edıp bıyere gıtmek ıstemıyorum ben ((
Sankı herseyın en ıyısını ben yaparmısım gıbı gelıyor bana ...
annem varken bır kere çay ıcecektı bebek kucagında ınat ettım asla vermedım ..o bırsey olmaz dedı ama neme lazım asla rıske gıremem
sakınan göze çöp batmaısn da...

günaydın anneler geçmişi daha okuyamadım...geçen hafta fazla giremedim oğluşum çok hastaydı ama düzeli gibi...sürekli kusuyordu ve aşırı huysuzdu, şimdi daha iyi allahtan ama hiiiiç gece uyumuyor ne olcak böyle bilmiyorum...

doğru diyosun 4 ten beri ayaktayız hala uyumadı benimde nasıl uykum var... şükür kakası düzeldi kusmasıda geçti sayılır çok az...senin emroş nasıl?

Benim sıpacık ayaklarımda müzik dinleyerek sallanıyo:)))Aşık olmuş benim oğlan damar dinliyo şebek:))))Ayyy kusma deme geliyolar bana yaa bıktım çamaşırdan hergün 2 makine resmen yaa((Şimdide şebek yeni emziğinin tadını çıkarıyo aventin yassı uçlu emziğinden aldım dün zor çıkarıyorum ağzından pek bi sevdi zor tıkardım nuk ın emziğini bunu daha çok beğendi biraz pahalı ya ondan galiba şebekler anlıyo:)))

kız ne güzel emzikmiş o bende alışsın diyorum veremiyorum bir türlü bende alıyım ondan...

saol canım bende onu arıyordum internette... haftaya pzt. ezgi geliyor bize çatlatıyım seni biraz

Hımmm...İyi buluşun buluşun eylülde allah nasip ederse bende gelirim oraya...Çatladım valla:)))Ahhh keşke bende olsaydım...Neyse 2 bebekle ne konuştuğunuzu anlamayacaksınız ki o yüzden kıskanmıyorum şekerim:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…