2012 Şubat Anneleri

canım üzülme eğer özele gidiyosan doktora onlar böyle panik yaptırıyo
benim dooktorum günde 2 öğün verelim mama anneyi dinlendirelim dedi hep
bizde verdik ama sakın ikiyi geçmesin üç kere verme yoksa sütün azalır dedi
sağlık ocağındada hiç verme mama yetiyo sütün dediler
devlete doktora gittim gelişimi kilosu iyi dedi
günde bir öğün veriyorum dedim olsun ver istiyosa dedii
kafam çorba oldu
bende oğlum doymazsa ağlıyo veriyorum o zaman
sadece sağarak süt azalır bir süre sonra muhakkak emmeside lazım bebeğin
günde 4 öğün mama verirsen ya biberona alışırda emmek istemezse onuda hesaba katmak lazım
zaten yakında ek gıdaya geçeceğiz
ben doktor değilim ama günde 4 öğün mama sütünü azaltır
hem kustuğu için kilo alamıyo sende sorun yok bence

yandık o zaman zira benim sıpa karma aşıdan sonra çıldırdı beni filan istemedi
rotada huysuzlaştırıyosa hapı yuttuk

benimki karmadan sonra 2 hafta anırdı çok çektik
bakalım bu sefer nolcek
dün eczaneye sordum 142 lira dedi

ben rota aşısı yaptırmadım. eşim gerek olmadığını söyledi. nedenini sorunca bir saat sana onu mu izah edeyim. gerek yok işte dedi. genelde böyle bir azar ve susarım:) sonra sağlık ocağında sordum gerekli olmadığını açıkladılar. o sırada ben oğlanın niye az kilo aldıgına takıldığım ve üzüldüğüm için açıklamayı da dikkatle dinleyemedim. yani çok gerekli olsa sağlık bakanlığı aşı takvimine koyardı diye düşünüyorum. Allah bebeklerimizi korusunda tabi önlem almak bizlerden.

bennebileyim sen sürekli süt stokluyorsun acaba bu yüzden sütün yetmiyor mu kızına acaba. benim sütüm de öyle çok değil. ben sağmıyorum o yüzden ancak kendisine yetecek kadar. gerçi sütün yetmese de ağlar.

sütünüzü neyle sagıyorsunuz ?? makıne marka memnunıyet fiyat anlatırmsn?

Ben lansınohun elektrıklı pompasıyla sagıyorum cıft gögus ıcın 180 Tlye aldım bıraz tuzlu ama
ben arastırırken esım alıp gelmıs en ıyısını almak ıstemıs..bıraz acıtıyor onun dısında iyi bır makıne..
ben 15 dk dan cok sagmamaya calsıyorum ..bukle sen kac dk sagıyorsun??
bır de kustugu ıcın kılo alamadı beslenememekten degıl kı ek gıdaya gecemem ..doktor ne derse
ona uyarım su an erken oldugunu söyledı ..zaten kusmasa kılo alımı ıyıydı 1 kg almıstı gecen ay
mamasız..

eşin çocuk doktoru veya jınekolog mu?

aynen öyle bizim ilk rota'mız mızır mızır durmuyor, sürekli ağlak haldeyiz

süt durumun çok iyi stok yapmana rağmen artı emziriyosun ve sütün geliyo çok iyi
dediğin gibi çocuk kusuyo ondan oluyo
günde 4 kere mama verirsen kesinlikle sütün azalır
2 öğünü geçmesin demişti doktorum bana
bende ilerde muhallebi besin hazırlama vs.. anne sütüyle yapmak isiyorum
sağmaya başladım sağ göğsüm sorunlu hala sanırım mastit oldu akşamları ateşleniyo doktora gitcem bugün antibiyotik vs.. verir
sağlık ocağına gitcem en yakın o
çocukla gitcem mecbur kimsem yok
gitmişken tarttırıcam bakalım nasıl
ya benimki devamlı memede süt bırakıyo tazzikli gelirken içiyo azalınca uğraşmıyo bırakıveriyo
bendede lansinoh var memnunum
keşke bu zamana kadar sağsaymışım böyle olmazdı hiç değilse
dün gece göğsüme ıslak bez koydum öyle uyudum ateşini alsın diye gece 3 e kurmuştum saati uyuyakalmışım sabaha karşı 5 te oğlumun mıkırtısına uyandım gece 12 den 5 e kadar uymuşum
ne süt sağabildim ne emzirebildim onca saat
taş gibi oldu göğüslerim
off çok kızıyorum kendime

walla en az dedı ama o kadar cok cıkması gereken zaman sabah ıcın dedı
yanı her sagmada degıl korkma..dönunce kılosunu yaz bakalım ,bence almıstır ..
kac kılo dogdu bebegın ??

ELEFERA sanırım uzun zaman gırmedın ya da gecmıse bakmadın
mart ayı gıbı herkes bu konudan muzdarıptı,bazısı aştı bazısı aynen devam..oku bence:)

sagolun kızlar,
zaten en buyuk korkum da sütüm zaten azdı ıyıce bıterse dıye korkuyorum
cunkı ben zaten en cok 8 ögun kadar verıyordum 4unu mama verınce benım dolan gögsumu de
sagmam gerekecek 4-5 saat gecınce..ee ne yapacagım sagdıgımı stoklamaya ve emzırmeye
karar verdım mantıklı olan da bu ..cunkı benım mınık kuzum mememde olmayı cok sevıyor
asla mama da wersem mememden kopmadı kopmamalı da..doktorlar sanırım bunu pek takmıyor
mama veya meme ne olursa olsun dıye dusunuyor doktorum galıba..gercı ben de hıc takmıyorum
da mamayı ,sadece mememı almazsa emzırme sırasında aramızda olusan o guzel temas ve bagı
kaybetmekten cok korkuyorum ben((

benimki karmadan sonra 2 hafta anırdı çok çektik
bakalım bu sefer nolcek
dün eczaneye sordum 142 lira dedi

kızlar bir seferde makinayla ne kadar süre süt sağımı yapıyosunuz

ya benim prensesim de geçen hafta verem ve karma aşısını oldu ama o günden beri huysuz bi yeri ağrıyo gibi ağlıyo normalmidir sizce dr.a götürsemmi ne dersiniz

ben bu aya kadar hep sağarak verdim sütümü emmediği için..hiç emzirmeden sağıyorsan 15 dk. emzirdikten sonra sağıyorsan 5 dk. sağman gerekiyo

canım ben hıc stok yaPMAdım kı dun baslayacaktım bu olay cıktı yenı daha bı tane posetım
war buzlukta:)))sütüm yetmıyor degıl de kustugu ıcın kılo alamadı benım kızım ,doktor sütün az dedı
ama ögun arttırmak vs gerek yok kusmasını önleyen mama verecegız dedı ..gecen ay 1 kılo almıstı ..
hatta o yuzden kusmasına normal demıstı ben resmen 1 aydır herkese bebegım cok kusuyor dıyorum
da sakalım yok kı dınlensın(

var benimkinde böyle süt kesigi gibi. ama normal bence, sindiremediği kısmını atıyor herhalde.
biraz internette araştırdım hep normal olduğu yazıyo ama içim rahat etsin die sağlık ocağına gidince sorcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…