2012 Şubat Anneleri

gecmıs olsun o nasıl olmus kı,dısardan görunuyor mu??ıkınırken zorlanıyor muydu,ne
önerdı doktorun cnm??cok gecmıs olsun valla zor ısmıs bu cocuklar yahu..benım bebegım
kustugu ıcın son 2 hafta sadece 20 gram almıs ee haftada en az 150-200gram
almaları gerekıyor canım..2 haftadır almadıgından dolayı da mamayı baslattı
kusma ıcın yapılmıs bır mamaymıs bu zaten..ilaç nıyetıne bunu kullancaz..
benım stok 1 poset henuz ama herkes de stok yaptıgımı sanmıs :=))) ben gece kızım
uyuyunca bazen yatamazsam doluyor o zaman ya da sabah kalkınca fırsat werırse
sagıyorum o da ertesı gece mama yerıne süt yesın dıye yapıyordum ,artık hep emzıremeyecegım
için o sut atesı olmamak ıcın sagacagım ama sagdıgımı da bıberonla verırsem cocugum emmez
bu yuzden ben 4-5 saatte bır sagdıgımı stok yapıp onu emzırecegım ..
ben de asla yemek yapmam anneme yaptırıyorum buraya bosuna mı
tasındım dıyorum bazen gelmıyor,kızım fırsat vermezse esıme
sıparıs verıyorum banane yaa baska işim mı yok zaten hıc sevmem yemek
yapma ve mutfagı ben..

Aile hekimi canim ama bana diyo doktorlugum sana sokmuyo :))

mezun oldugu ıhtısas yaptıgı brans ne canım ??walla kımse bebegın annesınden ıyı bılemez acıkcası ..
bız bu cocuklar ıcın gece gunduz arastırıyoruz..tarttın mı kızın kac kılo canım ??

Ayy cok korkuyorum böyle seylerden ıyı kı ses cıkartabılmıs..Ben en cok ses cıkartamazlar dıye korkuyorum ..
ılk 3 aysa benım kızım sadece 2 kılo aldı toplamda(( 3 ayda yanı ..bundan sonra daha az alacaksa bıttım ben

ELEFERA bence kadın butun gun bos oturmuyordur heralde canım o kadar da degıl ..
belkı işlerı bıtmıyordur ..butun gun bebege mı bakıyor..??bebegın gazı falan war mı..
bence yemek yap demek cok zor degıl zaten evınde bakcakmıs ..nıye dert edıyorsun kı?

NİSANE ben de yaa benı en kötunuzum 12 kılo fazlam hala duruyor korse de berbat
hatta mıllete hamıleyım desem yer verırler otobuste ,göbegım o kadar buyuk((
dun alısverıs yapayım dedım sectıgım seylerın bazılarında L beden bıle olmadı şok
gecırdım sinir oldum ..aslında yaz gelmısken elbıseler alayım dıyorum dökumlu
yoksa cooook terlıyorum ben hamıle kotumlayım hala ve hava kot gıyılecek gıbı
de degıl..elbıselerım klasık ogretmen oldugum ıcın,rahat seyler alasım var..veya boydan
boya tulumlar oluyor ya..onlar kılomuzu gızler ve rahat olur gıbıme gelıyor

yaa ben su tombul bebek olayına kıl oluyorum annem de devamlı bebegımın
kılosuna takardı benı de sinir ederdı kılolu olan bebek saglıklı demek sanıyorlar halk ıcınde
asırı sacma salak bır bakıs acısı bu buyuklerınkı..benım arkadasımla aramda 18 gun var ve onun
bebegı 8.300 gram benımkı 5300 ve o her ay baska hastalık yasıyor benım kızım maasallah
kılo ve kusma dısında pek buyuk sorunu olmadı ..saglıklı olması kılodan cok daha önemlı ..nişasta
ne alaka yaa ne kadar sacma..

kızlar ,
dun çok önemlı bırsey ögrendım yaslı,görmus gecırmıs tatlı bır eczacı teyze vardı hastanede..
o bana sıcak su torbasına parfumunu sık ve bebegının yanına koy ana kucagı ve pusette..
o zaman senın kokunla huzurlu olur böyle huzursuzluk yapmaz demıstı ..
bgn annem de Gülbende dınlemıs ..Bebegınızı bırıne bırakacakken uzerıne (battanıye gıbı )
gıyıp cıkardıgınız kokunuzun oldugu bır tısört örtun demıs doktor ..Aklınızda bulunsun ..

bende sendenim canım..benimde tam 12 kilo fazlam var..ne aldım ne verdim.eskiden 1-2 kilo çok kilo aldım diye hemen rejime başlardım..şimdi +12 ile ortalarda dolanıyorum( bukadar yorgunluk uykusuzluk stres e rağmen veremiyorum yyaaaaa...

EVEETTTT....bunu bende bi yakınımızdan duydum ...oda öyle yapıyormuş..giydiği bi tshirt,gömlek vs..bebeğinin beşiğine yanına koyuyormuş.ben hiç denemedim ..ama dünkü battaniye olayından sonra bunuda yüzüne götürür diye tedirgin olurum..

bence fazla vermiş takviyeyi... 520 gr almıs birbebek altı üstü 80 gr eksik almıs bu da 3 4 güne tekabul ediyor.. bu kadaz az farka cok mama...ama yinede dr unu dinle canım.. olmadı bir daha ki ay degistirir.. kilosuda gayet iyi takma baksana teyzoşlarda saglıklı bulmus..onemli olan zaten saglıgı kilosu falan degill benim kızımda oyle kücük dogdu ve cokta kilo almıyorr ben diyorum annesi gibi cıtır olacak.. sütleri saga saga bir hal oldum süt varken bile boyle ...

liseli kız olayına güldüm sevsinler bırak biraz mikrop alsın hijyen anne

kusmaya gelince dr un her bebek demesi sacma olmus %90 falan dese iyiymiş..

canım geçmiş olsun..peki bunu nezaman ve nasıl anladınız..nasıl belirti verdi bebeğinde..
bunun testi varmı yaptırsak belli olurmu şimdiden..
yaa ben çok korktum bu alerjiden..ya bebeğimdede varsa..

kakada nokta kan gordumm.. sonra ıkınmaktandır dedim.. neyse yine gordum kakayıve bebegi aldıgım gibi dr a uctum.. testi var evet.. testi yaptık inek sütüne toleransı düşük cıktı ... bana süt giren herseyi yasakladı.. ve diyetten 1 hafta sonra gazı oldugunu sandıgım kızım ıkınmalarını bitirdi... bütün gece ıkınırdı garibimmm .. sonra da huzura kavustukk ama ben acıppp dısarda yiyebilcegim sey cok az.. ya et türü seyler ya da salata yiyorumm.. her seyde süt varmıs diyette anladımm...
protein kayıbnı etten gider dedi.. eti pek sevmedigim halde dana gibi yediriyor eşim (( deve olucam diyordum hatta 2 kilo almıstım amaaa gunduz uykuyu kestim bir de aksamları cayın yanında yedigim ekleri kestim tekrar zayıfladım allahtan bünyem cabuk kilo veriyor yoksa alıp dururdummm :)

ıkınma falan yoksa korkma... olsa cıkardı şimdiye kadar... ama bize 1 yasına kadar dedi sürer.. 1 yasından sonra tekrar test yapılacak

Bunu bilmediğinizi bilseydim daha önce paylaşırdım canım sizinle emre doğduğundan beri benim başörtümü eline almadan uyumuyo günlük evde örttüğüm pamuklu örtülerim hep elinde o olmadan asla uyumuyo...İstersen gözleri kapanacak kadar uykusu olsun o örtü olmadan evde asla uyumuyo ama dışarda uyuyo açıkhava çarpıyo herhalde....

bende sabiha paktunadan duymustum emanet obje olayını.. bebeginizi bir baskası besliyorsa hatta babası besliyorsa annenin gecelegini giysin diyo falan
bir de anne işe giderken ona bir tülbentini şalını ya da baska birseyini bıraksın aksama da ondan istesin ertesi günler yine aynı seyi yinelensin diyo..

ben gece yatarken karyolasına emzirme minderimizle yatırıyorum,emzirme minderine sütler dokuluyor ya beni hisseder diye düşünüyorum..odaları ayırırken boyle bir sisteme basladık ..12 gün oldu cok sükür iyiyiz bir tek gecen karnı agrıdıgında yanıma aldım..

enisecim senin bebegin masallah kilolu dogdu ,bizimkilerin alması gerek :)) ama bu aydan sonra dedigin gibi az alacaklar...
yormayın bencede kendinizi... ne zormus kadın olmakkk ... benim kocamda memleketine gitti,peder bey bir dahaki ay gelecek temizlik olacak onun basında durmaya gitti..

valla gorumcemi severdim ama cok gıcık oldum.. ilk evlendim hic ses yoktu,kadın geldiginde bunlar basında durdu..ikinci yıl ben kadının temizligini begenmedim gittik banyolara falan elletmedim ben temizledim oyle basında durduk,gecen yıl hamileydim cagırmadı da gorumcem yine gitmedik bu yıl basında dursanız iyi olur dedi.. kocamda mecburen gitti.. bir haftasonumuz var onunda icine etti... ne var basında dursan hadi sen durmadın oglun dursun gelinin dursun..ogluyla gelini altkatımızda oturuyorlar kirasız beleşe dede kıyagı... ama hic ilgilenmıyorlar sinir oluyorumm..
bir de kpederim dün aradı bana ne desin gelinler temizlesin evi onlara harclık olur dedi bende dedikodu yapmayayım dedim işte birinincocugu var biri pek zayıf dedim ,gectim.. peder bey bile kızdı bu haftada eşimin gitmesine...

bugun yalnızımmm..kocişsizimm ( kızımında uyuyacagı tuttu ( poff yaa hava da kotu yoksa gezerdimmm ......

bende hauck kanguru var.. işte Berlinden gelme..

üstünde for babies older tahn 4 months,but up to 7 kgs yazıyor.. yani 4 aydan sonra 7 kiloya kadar diyor.. bu kadar kısa aralıkta olması sacma degil mi ?

simdi benim kızım 5050 ydi.. 5750 olsa bu ay ..4.ayda hadi olsun 6250.. ee ben bunu 750 gr alana kadar mı giydirecegim yani en fazla 2 ay mı ? sacma degil mi ?
fotografındaki cocuk kocaman ama sınır boyle
min.4.5 kg max 7 kg

kızz liselı kız degıl yahu erkekti..ee erkeklerde hıjyen daha önemlı bılıyorsun kı
ya wcye gıttı elını yıkamadıysa ve ıgrenc ellerını kızımın agzına sürdüyseeeeeeeeee

yaa benım kızım dogustan ıkınıyor..ne testı yaptırayım ben de merak ettım simdi..
hergun de sütle nescafe ıcıyorum beennn..

baba ,annenın gecelıgını mı gıysın kızz cok guldum yaa:)))

biliyorum ben canım bırkac sabah emdıkten sonra sırtını sıvazlamıstım,o da yatagımda kokumla uzun süre
uyumustu huzurla..o zamandan kesfetmıstım dee,duyunca söyleyeyım dedım..

kangurular 7-9 kıloya kadar oluyor da öyle bellı aydan baslıyor
genelde 3 aydan erken kullanılmıyor ama doktoru bana kullanın demıstı
2.ayında ..sen şimdiden kullan bence..walla benım zavallı
melegım kılo alamadıgından Aylarca kulanacagız anlasılan..
yanı kayınpederın nerde ...??kocan kalmalık mı gıttı ,siz ayrılamazsınız olamazz..
yaa benım gıcık kocam da bgn benı dolastırması lazımken ılk kez
eskı ev arkadasıyla mac ızleyıp takılacaklar..ama ben de ızlemek ıstıyordum maçıı..
ben ınsan degıl mıyım yaa hem ben de FENERBAHCELIYIMMM....
off eskıden bırlıkte ızlerdık ya ne gunlere kaldık ..

dr una sor alerji testi yapıyorlar... haa erkekse haklısın ıyyy ... erkeklerden bende cok igreniyorummm

bende cok gülmüştüm hatta eşime tavsiyelerim daha da dalgaydı

yok kalmayacak,bana da gel dedi ama gecen hafta bir gitti cocuk aksam 9 da yattı ertesi gün 18.00 de kalktı dengesi şaşıyoo
ama o da gitmesin istedimm gitti ( kalmaya gonderir miyim kan cıkar valla suan şişiyorum ona akşama cok feci nazlancam görür o

bu macı bende dısarıda izlemeyi cok isterdim.. eşim gs li ben FB ... her gs-fb macını dısarda izleyip eşimi uyuz edip donmeyi cok severdimmmmm.. ahh ahh gecti o günler bize ((((( biz bebek bakarız ancaaa

eşim de Bjk ben FBlıyım ,bız de bıra cerez eslıgınde macları dısarda ızlerdık,şimdi ne bıra ne mac ne bısey ..
ben anca pok temızler emzırırım:))

kızlar beebeğimin sçı dökülüyor ve her kaka yapısında kakasının ıcınde kıllarda oluyor 1 ,2 tane sızdede oluyormu
okadarda ellerıne bakıyorum ama bu kılları hangı ara yutuyo anlamıyorum

selam kızlar
her zamanki gibi canımı sıktı eşim yine
üniversitedeki en samimi arkadaşımla uzun zamandır görüşmüyorduk
aradı bebek görmeye gelmek istiyorum dedi bende gel dedim
gecede bizde kalacak epey uzak evi çünkü
eşime söyledim demez mi
'' ama anneler günü neden kabul ettin anneme gidecektik '' diye
be adam biz böyle bişey konuşmadık
konuşsak bile misafir benim neden geri çevireyim bu seferde gitmeyiveririrz anana
hayret ya yada alternatif çok tek git mani olan yok.. annem ankarada zaten canım burnumda senle ve annenle uğraşmak zorunda mıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…