- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.741
bennebileyim canım benimde kızım buay 500 gr almış sadece doktor çok normal diger ay 200-300 gr alacak dedi mama falan ver demedi
süt stoklama işi yok artık bende kızıma yetiyor ancak
elefera canım sende yapma yemek yetiştiremiyorum de eve gelmeden işyerinde ye,valla ben evdeyim şuan çalışmıyorum ama canım istemezse hiçbişey yapmıyorum,eşim dışarıdan istiyor yada kalkıp bişeyler atıştırıyor,bide onun için yoramam kendimi
kızlar kızımın totoşu çatlamış ben hiç farketmedim doktor gördü bugün,kızde kontrol edin
arada aglamasının sebebi o çatlakmış
Aile hekimi canim ama bana diyo doktorlugum sana sokmuyo :))
sağol canım...ayyy demek bi çoğumuz yaşamışız aynısını..geçmiş olsun canım aynısı benimde başıma gelmişti battaniyenin altında kafasını sağa sola çevirip duruyodu kurtulabilmek için.Allah korusun nasıl kötü bişey olduğunu çoookkk işi biliyorum
kızlar bebeklerimizin en çok kilo aldığı dönem ilk 3 ay mış..
3.-4. aylardan sonra ayda öyle 1 kilo falan almasını beklemeyiz demişti doktorumuz.yarı yarıya azalırmış..
dün gece daha doğrusu sabaha karşı 5.30 gibi bebeğimin uyanırken herzamanki gibi çıkarttığı mızmızlanma sesiyle kalkmamla şu bildiğimiz kalın bebek battaniyelerimiz varya onu kafasına kadar yüzüne çekmiş,görmemle açmam bir oldu tabi..ve öyle bi derinden nefes almaSı vardı yüzünü açınca,nefezsiz kaldığı belli yavrumun..allah korusun nasıl korktum..sıpa kafasına kadar çekmeyi becermişte,geri açmayı akıl edememiş.kafasını sağa sola sallayıp debelenip duruyordu..:18:
benim arkadaşımın kızı ilk üç ay sadece anne sütü aldı kilosu az diye 4. ayda ek gıdaya geçirmiş doktor sonra bianda hızlıca kilo aldı
şimdi annesi azalttım yediklerini durum kötüye gidiyo diyoo
tombul tombul yanakları boğum boğum bacakları varr
karnıda kocaman
amaaaaaaaaaa çokkkkkkkkkkk tatlııııııı
tam sıkmalık
dert etmeye geerek yok bence ek gıdada toparlanırlarr
benim kayınvalide devamlı benim çocuklarım topluydu zayıf değildi der övünür durur
meğerrr nişasta içiriyomuştu emzirmenin yanında
Ayy cok korkuyorum böyle seylerden ıyı kı ses cıkartabılmıs..Ben en cok ses cıkartamazlar dıye korkuyorum ..
ılk 3 aysa benım kızım sadece 2 kılo aldı toplamda(( 3 ayda yanı ..bundan sonra daha az alacaksa bıttım ben
ELEFERA bence kadın butun gun bos oturmuyordur heralde canım o kadar da degıl ..
belkı işlerı bıtmıyordur ..butun gun bebege mı bakıyor..??bebegın gazı falan war mı..
bence yemek yap demek cok zor degıl zaten evınde bakcakmıs ..nıye dert edıyorsun kı?
NİSANE ben de yaa benı en kötunuzum 12 kılo fazlam hala duruyor korse de berbat
hatta mıllete hamıleyım desem yer verırler otobuste ,göbegım o kadar buyuk((
dun alısverıs yapayım dedım sectıgım seylerın bazılarında L beden bıle olmadı şok
gecırdım sinir oldum ..aslında yaz gelmısken elbıseler alayım dıyorum dökumlu
yoksa cooook terlıyorum ben hamıle kotumlayım hala ve hava kot gıyılecek gıbı
de degıl..elbıselerım klasık ogretmen oldugum ıcın,rahat seyler alasım var..veya boydan
boya tulumlar oluyor ya..onlar kılomuzu gızler ve rahat olur gıbıme gelıyor
kızlar ,
dun çok önemlı bırsey ögrendım yaslı,görmus gecırmıs tatlı bır eczacı teyze vardı hastanede..
o bana sıcak su torbasına parfumunu sık ve bebegının yanına koy ana kucagı ve pusette..
o zaman senın kokunla huzurlu olur böyle huzursuzluk yapmaz demıstı ..
bgn annem de Gülbende dınlemıs ..Bebegınızı bırıne bırakacakken uzerıne (battanıye gıbı )
gıyıp cıkardıgınız kokunuzun oldugu bır tısört örtun demıs doktor ..Aklınızda bulunsun ..
KIZLAR IYI GECELER,
BUGUN BEBEGIMI DOKTOR KONTROLU VE ROTA ASISI VARDI ..
SONRA TARTILDI ..15 GUNDUR SADECE 80 GRAM ALMIS(( 18::18:
TAM TAHMIN ETTIGIM GIBI ..AGIRLIGINDAN ANLIYORDUM VE EVDEKI
TARTIDA DA HIC ALMAMIS GÖRUNUYORDU 5380 CIKTI SADECE..43:
YANI BU AY 520 GRAM ALMIS SADECE ALLAH'IM COK MUTSUZUM YAA..
DOKTOR SAGINCA KAC CC CIKTIGINI SORDU SABAHLARI TEK GÖGUS
60-70 BAZEN 100 DEDIM ,ARTIK TEK GÖGUSTEN 150 CIKMALI EN AZ DEDI ..
SÜTÜM YETMIYORMUS(( VE KUSTUGU ICIN DE ALAMIYORMUS HIC..
APTAMIL AR MAMASINI GUNDE 4 ÖGUN 120ŞER GRAM VERECEKMISIM ..
OOFFFFF...
O KADAR MUTSUZUM Kİ..TAM EMZIRMENIN KEYFI VE ÖZEL ANLARINA
YENI YENI ALISIYORKEN GUNDE 4 KEZ MAMAYLA BESLEYECEGIM KIZIMI YOK YERE..
ÜSTELIK ARTARSA SÜT HERGUN SAGMAK ZORUNDA DA KALACAGIM ..
EE SAGARSAM HANGI ÖGUNE EMZIRME SANSIM OLACAK HIC FIKRIM YOK(
ÜSTELIK REFLU KONUSUNDA DA ''HER BEBEK 1 YASINA KADAR REFLUDÜR..
BU ONLARIN DOGASINDA OLAN BIRSEY ILAC KULLANMA ''DEDİ BANA..
ORTA KULAK ILTIHABINA DA ''KULAK KİRİ BİRİKMİŞ,BU AYDA BEBEGIN DAHA ORTA
KULAGI TAM OLUSMUS OLMUYOR KI ILTIHAP OLSUN ''DEDI ..
EN AZINDAN BU KONULARDA IÇIM RAHATLADI ..MASUM MELEGIM
HERKESI KENDINE HAYRAN BIRAKTI HASTANE VE AVM'DE MERAKLA ETRAFA
BAKARAK ..HATTA BIR TEYZE GELIP'' COK DINC SAGLIKLI DURUYOR
MAASALLAH HERYERINDEN SAGLIK FISKIRIYOR BEBEGINE COK GUZEL BAKMISSIN'' DEDI ..
COK SEVINDIM BUNU DUYUNCA..MAASALLAH KIZIMA ..AMA BIR LISELI GENC ESIM GAZINI
CIKARTIRKEN ARKASINDAYDI VE DURUNUN AGZINA ELINI SÜRDÜ OKSADI ASIRI SİNİR OLDUM!!
BU NE LAUBALILIK YAA,O PİS ELLERIYLE BEBEGIMIN CENE VE AGZINA DEGMEK SENIN NE HADDINE!!
BU DURUMLARDAN NEFRET EDIYORUM KIIZMI NAZARDAN VE PİS INSANLARDAN KORUMAK LAZIM..
OFFF 1 HAFTA SONRA TEKRAR TARTI KONTROLU OLACAK MASUM MELEGIMIN..
MAMAYLA KILO ALACAGINI DUSUNUYORUM UMARIM GECIRIR KUSMALARINI DA RAHAT
EDERIM ..TEK SORUN KILO OLSUN DA YETER KI BASKA BIRSEY CIKMASIN..AMIN..
canım geçmiş olsun..peki bunu nezaman ve nasıl anladınız..nasıl belirti verdi bebeğinde..
bunun testi varmı yaptırsak belli olurmu şimdiden..
yaa ben çok korktum bu alerjiden..ya bebeğimdede varsa..
Bunu bilmediğinizi bilseydim daha önce paylaşırdım canım sizinle emre doğduğundan beri benim başörtümü eline almadan uyumuyo günlük evde örttüğüm pamuklu örtülerim hep elinde o olmadan asla uyumuyo...İstersen gözleri kapanacak kadar uykusu olsun o örtü olmadan evde asla uyumuyo ama dışarda uyuyo açıkhava çarpıyo herhalde....kızlar ,
dun çok önemlı bırsey ögrendım yaslı,görmus gecırmıs tatlı bır eczacı teyze vardı hastanede..
o bana sıcak su torbasına parfumunu sık ve bebegının yanına koy ana kucagı ve pusette..
bgn annem de Gülbende dınlemıs ..Bebegınızı bırıne bırakacakken uzerıne (battanıye gıbı )
gıyıp cıkardıgınız kokunuzun oldugu bır tısört örtun demıs doktor ..Aklınızda bulunsun ..
kızlar ,
bennebileyim canım benimde kızım buay 500 gr almış sadece doktor çok normal diger ay 200-300 gr alacak dedi mama falan ver demedi
süt stoklama işi yok artık bende kızıma yetiyor ancak
elefera canım sende yapma yemek yetiştiremiyorum de eve gelmeden işyerinde ye,valla ben evdeyim şuan çalışmıyorum ama canım istemezse hiçbişey yapmıyorum,eşim dışarıdan istiyor yada kalkıp bişeyler atıştırıyor,bide onun için yoramam kendimi
kızlar kızımın totoşu çatlamış ben hiç farketmedim doktor gördü bugün,kızde kontrol edin
arada aglamasının sebebi o çatlakmış
bence fazla vermiş takviyeyi... 520 gr almıs birbebek altı üstü 80 gr eksik almıs bu da 3 4 güne tekabul ediyor.. bu kadaz az farka cok mama...ama yinede dr unu dinle canım.. olmadı bir daha ki ay degistirir.. kilosuda gayet iyi takma baksana teyzoşlarda saglıklı bulmus..onemli olan zaten saglıgı kilosu falan degillbenim kızımda oyle kücük dogdu ve cokta kilo almıyorr ben diyorum annesi gibi cıtır olacak.. sütleri saga saga bir hal oldum süt varken bile boyle ...
liseli kız olayına güldümsevsinler bırak biraz mikrop alsın hijyen anne
kusmaya gelince dr un her bebek demesi sacma olmus %90 falan dese iyiymiş..
kakada nokta kan gordumm.. sonra ıkınmaktandır dedim.. neyse yine gordum kakayıve bebegi aldıgım gibi dr a uctum.. testi var evet..
ıkınma falan yoksa korkma... olsa cıkardı şimdiye kadar... ama bize 1 yasına kadar dedi sürer.. 1 yasından sonra tekrar test yapılacak
Bunu bilmediğinizi bilseydim daha önce paylaşırdım canım sizinle emre doğduğundan beri benim başörtümü eline almadan uyumuyo günlük evde örttüğüm pamuklu örtülerim hep elinde o olmadan asla uyumuyo...İstersen gözleri kapanacak kadar uykusu olsun o örtü olmadan evde asla uyumuyo ama dışarda uyuyo açıkhava çarpıyo herhalde....
enisecim senin bebegin masallah kilolu dogdu ,bizimkilerin alması gerek :)) ama bu aydan sonra dedigin gibi az alacaklar...
yormayın bencede kendinizi... ne zormus kadın olmakkk ... benim kocamda memleketine gitti,peder bey bir dahaki ay gelecek temizlik olacak onun basında durmaya gitti..
valla gorumcemi severdim ama cok gıcık oldum.. ilk evlendim hic ses yoktu,kadın geldiginde bunlar basında durdu..ikinci yıl ben kadının temizligini begenmedim gittik banyolara falan elletmedim ben temizledim oyle basında durduk,gecen yıl hamileydim cagırmadı da gorumcem yine gitmedik bu yıl basında dursanız iyi olur dedi.. kocamda mecburen gitti.. bir haftasonumuz var onunda icine etti... ne var basında dursan hadi sen durmadın oglun dursun gelinin dursun..ogluyla gelini altkatımızda oturuyorlar kirasız beleşe dede kıyagı... ama hic ilgilenmıyorlar sinir oluyorumm..
bir de kpederim dün aradı bana ne desin gelinler temizlesin evi onlara harclık olur dedibende dedikodu yapmayayım dedim işte birinincocugu var biri pek zayıf dedim ,gectim.. peder bey bile kızdı bu haftada eşimin gitmesine...
bugun yalnızımmm..kocişsizimm( kızımında uyuyacagı tuttu ( poff yaa hava da kotu yoksa gezerdimmm ......
kızz liselı kız degıl yahu erkekti..ee erkeklerde hıjyen daha önemlı bılıyorsun kı
ya wcye gıttı elını yıkamadıysa ve ıgrenc ellerını kızımın agzına sürdüyseeeeeeeeee
yaa benım kızım dogustan ıkınıyor..ne testı yaptırayım ben de merak ettım simdi..
hergun de sütle nescafe ıcıyorum beennn..
baba ,annenın gecelıgını mı gıysın kızz cok guldum yaa:)))
biliyorum ben canım bırkac sabah emdıkten sonra sırtını sıvazlamıstım,o da yatagımda kokumla uzun süre
uyumustu huzurla..o zamandan kesfetmıstım dee,duyunca söyleyeyım dedım..
kangurular 7-9 kıloya kadar oluyor da öyle bellı aydan baslıyor
genelde 3 aydan erken kullanılmıyor ama doktoru bana kullanın demıstı
2.ayında ..sen şimdiden kullan bence..walla benım zavallı
melegım kılo alamadıgından Aylarca kulanacagız anlasılan..
yanı kayınpederın nerde ...??kocan kalmalık mı gıttı ,siz ayrılamazsınız olamazz..
yaa benım gıcık kocam da bgn benı dolastırması lazımken ılk kez
eskı ev arkadasıyla mac ızleyıp takılacaklar..ama ben de ızlemek ıstıyordum maçıı..
ben ınsan degıl mıyım yaa hem ben de FENERBAHCELIYIMMM....
off eskıden bırlıkte ızlerdık ya ne gunlere kaldık ..
dr una sor alerji testi yapıyorlar... haa erkekse haklısın ıyyy ... erkeklerden bende cok igreniyorummm
bu macı bende dısarıda izlemeyi cok isterdim.. eşim gs li ben FB ... her gs-fb macını dısarda izleyip eşimi uyuz edip donmeyi cok severdimmmmm.. ahh ahh gecti o günler bize((((( biz bebek bakarız ancaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?